Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
witty ostřílený diskusník

3061.00 SMM
|
Zaslal: st únor 02, 2005 12:40 pm Předmět: Napajeni pres COM |
|
|
Zdarek. Mam problem. Pripojuji se na net pres GPRS, k propojeni pouzivam COM port. Docela blby ale je, ze baterka neni vecna a s pribyvajicimi hodinami se vybiji. Jde nejak (zarucene) prekuchat kábl, abych si nopozrál founa a aby to cerpalo energii z COMu?? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Krokodýl čestný člen

Založen: 26. 01. 2004 Příspěvky: 4749 Bydliště: Velké Žernoseky
14921.78 SMM
|
Zaslal: st únor 02, 2005 6:04 pm Předmět: Re: Napajeni pres COM |
|
|
witty napsal: | Zdarek. Mam problem. Pripojuji se na net pres GPRS, k propojeni pouzivam COM port. Docela blby ale je, ze baterka neni vecna a s pribyvajicimi hodinami se vybiji. Jde nejak (zarucene) prekuchat kábl, abych si nopozrál founa a aby to cerpalo energii z COMu?? |
Tak čerpat z COM napájení určitě nejde. Máš dvě možnosti, buď si pořídit USB kabel, nebo připojit na správné piny kabelu zdroj napájení. Udělat si vlastně z datového kabelu zároveň i nabíječku. Zapni na prázdno nabíječku, změř si na kterém pinu je plus a minus, odpájej od konektoru z nabíječky a na ty samé piny konektoru datového kabelu je zase napájej a máš po starostech. _________________ Zálohovat, zálohovat, zálohovat!!!
Siemense / historie
M35i > ME45i > M55 > M65 + SX1 /už ne :-(/ > M55 > CX70 + S65repase> S75
WinMobile
"`XDA` Orbit2" --> HTC Touch Cruise ---> HTC Diamond 2, WM6.1, SDHC 8GB .... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Seten ostřílený diskusník

3061.00 SMM
|
Zaslal: čt únor 03, 2005 10:17 pm Předmět: |
|
|
Cest Krokodilovy...
Skus si niekde zohnat originalnu dokovaciu stanicu. _________________ SX1 , SL45i, SL45i. |
|
Návrat nahoru |
|
 |

3061.00 SMM
|
Zaslal: ne únor 06, 2005 9:37 am Předmět: Re: Napajeni pres COM |
|
|
USB kabel je sice pekny, ale jeste jsem na nej nikde nenarazil (USB na x45 radu). Napad pripichnout ke kabelu nabijecku je zajimavejsi. Coz plus a minus vim kde je (podle planku) 1 minus a 3 plus, jen mam obavy, aby to pak treba nedelalo neplechu. No nic, nezbyde mi nic jineho, nez to probnout... ;c)
1- GND
2- Self Service (informace o nabíjení)
3- Load (vstup nabíjecího proudu)
4- Battery (Vcc)
5- TX (Data Out - MT->PC)
6- RX (Data In - PC->MT)
7- ZUB CLOCK (signál pro ovládání příslušenství)
8- ZUB DATA (signál pro ovládání příslušenství)
9- GND MIC
10- HF MIC
11- AUDIO L
12- GND AUDIO |
|
Návrat nahoru |
|
 |

3061.00 SMM
|
Zaslal: ne únor 06, 2005 9:54 am Předmět: Hands Free radio, napájené z přístroje... |
|
|
Kdyz uz jsem tu, tak jeste se musim pochlubit se svym vynalezem. Nedavno (asi pred rokem ;c) ) jsem si v Globusu poridil handsfree, ktere obsahuje tez vestavene FM radio. Sice neni nic moc (chrastitko), ale nejaky zvuky to vydava. Kdyz jsem si ho porizoval, domnival jsem se, ze se napaji z telefonu a ze kdyz si ho poridim, tak se nebudu muset starat o baterky... Opak byl pravdou. K memu zklamani po rozbaleni jsem zjistil, ze radio je zavisle na 3V baterii typu CR2032, ktera stoji 45Kc. Myslel jsem si, ze to nevadi, ze tak maly pristroj nema skoro zadny odber. Hned asi treti den se mi vsak radio samo zaplo v kapse a pres noc se vybilo. Moc to nepotesilo. Koupil jsem si novou baterku, ktera taky moc dlouho nevydrzela. To uz me ale nastvalo vic. Asi mesic jsem na to nesahl. Jednoho dne jsem se ale nudil a napadlo me, ze k radiu pripichnu napajeni sam. Tak jsem nahledl na vyse udedeny popis pinu. Zjistil jsem, ze 4.pin je vyvod kladneho polu. Tak jsem pripajkoval jednu stranu kabilku ke 4.pinu a druhou k polu HF radia. Minus se privadet nemusi, jelikoz HF uz sama o sobe uzemnena je. Zazvonil zvonec a pohadky je konec. ;c) Od te doby se o baterky nestaram |
|
Návrat nahoru |
|
 |

3061.00 SMM
|
Zaslal: st únor 09, 2005 11:59 am Předmět: Re: Napajeni pres COM |
|
|
Krokodýl napsal: | witty napsal: | Zdarek. Mam problem. Pripojuji se na net pres GPRS, k propojeni pouzivam COM port. Docela blby ale je, ze baterka neni vecna a s pribyvajicimi hodinami se vybiji. Jde nejak (zarucene) prekuchat kábl, abych si nopozrál founa a aby to cerpalo energii z COMu?? |
Tak čerpat z COM napájení určitě nejde. Máš dvě možnosti, buď si pořídit USB kabel, nebo připojit na správné piny kabelu zdroj napájení. Udělat si vlastně z datového kabelu zároveň i nabíječku. Zapni na prázdno nabíječku, změř si na kterém pinu je plus a minus, odpájej od konektoru z nabíječky a na ty samé piny konektoru datového kabelu je zase napájej a máš po starostech. |
Zdarek. Taxem si zkusil pripojit 1. a 3. pin z nabijecky na datovy kabel. Funguje podle predstav - parada. Akorat je docela nekomfortni do samecku porad strkat kabliky (pajet to tam navtrdo se mi nechce), tak si musim sehnat 2x samicky s 1x sameckem a udelat si slucovac... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
LeMans Anonymní
851.00 SMM
|
Zaslal: čt únor 10, 2005 8:21 pm Předmět: Re: Napajeni pres COM |
|
|
witty napsal: | USB kabel je sice pekny, ale jeste jsem na nej nikde nenarazil (USB na x45 radu). |
To si asi moc nehledal. Co třeba tohle? http://www.vltava2000.cz/dk1/goodsdetail.asp?strGoodsID=148 - můžeš si vybrat ze 4 variant nabíjení... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
StuntJ kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Zaslal: čt únor 10, 2005 11:33 pm Předmět: |
|
|
Sežeň si konektor k USB a piny 1GND a 4+5V a normálně data připoj přes COM (1GND,5TX,6RX) a uděl si druhej káblík 1GND a 3+in zakončenej USB a píchni to tam, mobil se bude v pohodě nabíjet no problém, na 120fukční, na nabíjení mobil chce 5V a cca 350mA to USB zvládne  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Ricky (člen klubu SM) řád zlaté antény

5862.00 SMM
|
Zaslal: čt únor 10, 2005 11:56 pm Předmět: USB kabel k C65 |
|
|
Hmmm, to já obětoval sedm stovek a koupil si rovnou do USB i s napájením, má to větší rychlost a taky spolehlivost, nemusím nic bastlit, znám se, bych to ještě pokazil...  _________________ Autor Matikáře a brzda Fyzikáře. Zakládám svůj nový portál o Výdělcích na netu a Java aplikacích. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
851.00 SMM
|
Zaslal: pá únor 11, 2005 8:26 am Předmět: |
|
|
StuntJ napsal: | Sežeň si konektor k USB a piny 1GND a 4+5V a normálně data připoj přes COM (1GND,5TX,6RX) a uděl si druhej káblík 1GND a 3+in zakončenej USB a píchni to tam, mobil se bude v pohodě nabíjet no problém, na 120fukční, na nabíjení mobil chce 5V a cca 350mA to USB zvládne  |
Ani náhodou:
1. x45 nestačí 5V -> přímo dráty z USB se korektně nabíjet nedá,
2. snad žádný Siemens neumí recyklovat nabíjení. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
851.00 SMM
|
Zaslal: pá únor 11, 2005 8:33 am Předmět: Re: Napajeni pres COM |
|
|
Mmm, parada. Presto ale asi stejne zustanu u COMu. 600Kc + postovne, to se mi do kabelu vrazet nevyplati... Ale stejne dik :c) |
|
Návrat nahoru |
|
 |

3061.00 SMM
|
Zaslal: po duben 04, 2005 1:43 pm Předmět: |
|
|
chtel jsem si sehnat x45 konektor - samicku a nepodarilo se mi to :c(
Mam v planu vyrobit slucovac (1.samicka pro nabijecku, 2.samicka na datovy kábl =>samecek by se pripichnul k founu. Samečci se sehnat daj, ale samicky ... nevite nekdo, kde je maj? Dalo by se to resiti vyvedenim kabilku, ale me se to nezda byt moc elegantni... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru Můžeš k příspěvkům připojovat soubory Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory
|