Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
deltacarli kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Zaslal: pá květen 20, 2005 5:12 am Předmět: Ozivovanie mrtvej SX1 |
|
|
Nahrával jsem FW 15 vše OK jen do chvíle co vypli na chvilku proud. SX1 mrtvej - podařilo se mi ho zprovoznit přes návod. No potom nastal problém s USB než jsem to rozchodil tak se baterie SX1 vybila. Co teď? Asi sehnat někoho kdo mi ji nabije ve svý SX1. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
AndyS pisatel

670.00 SMM
|
Zaslal: pá květen 20, 2005 7:17 am Předmět: Re: SX1 při nahfávání FW se vybila baterie |
|
|
deltacarli napsal: | baterie SX1 se vybila. Co teď? Asi sehnat někoho kdo mi ji nabije ve svý SX1. |
zkus tam proste nechat nabijecku pripojenou natvrdo, a nedej na displej. Melo by se to nabijet tak jako tak. Nabijeni by nemela byt zalezitost softwaru, nybrz HW. pokud tam mas nahrany aspon core, tak ti to musi zacit nabijet. a jak pises, vyplo ti to zhruba v pulce, tj asi pri flashovani Z1. melo by ti to nabijet  _________________
(r)evolution:
Philips Savvy > Motorola V100 > Sony Ericsson Z200 > Siemens SX1 FW15CZ skinned + 512 PQI |
|
Návrat nahoru |
|
 |
madmike rozumbrada

1261.00 SMM
|
Zaslal: pá květen 20, 2005 7:22 am Předmět: Re: SX1 při nahfávání FW se vybila baterie |
|
|
deltacarli napsal: | Nahrával jsem FW 15 vše OK jen do chvíle co vypli na chvilku proud. SX1 mrtvej - podařilo se mi ho zprovoznit přes návod. No potom nastal problém s USB než jsem to rozchodil tak se baterie SX1 vybila. Co teď? Asi sehnat někoho kdo mi ji nabije ve svý SX1. |
http://www.siemens-mobiles.org/forum/index.php?topic=1255.0 snad ti pomůže tohle .. já to dělal podle nich a jede to .. a nic se nestalo ..
jinak přeloženo asi takhle .. na nabíječce dáš do drátek do pinu 1, a 2 . .. pak pin jedna dá šna baterku na plus a pin dva na mínus .. chvíli ti bdue trvat než přijdeš na to jak to přidělat .. konektorky v pinách a na baterce se nesmějí do týkat . pak už jen zkontroluješ jestli to máš dobře a je to .. dáš nabíječku do zásuvky.. jestli to nabíjí poznáš asi po 5-10 minutách protože se baterka začne tradičně mírně zahřívat .. to není nebezčný .. ale když se nebude zahřívat ani po 20 minutách tak je někde chyba. jinak na přehrátí FW by mělo stačit nabíjet asi 40-50minut . _________________ SX1 + 512mb Pretec , 5 Patche's, FW15Int
Fight for Freedom... Freedom forever
-------------------------------------------
freedoomm@seznam.cz blackmike@centrum.cz |
|
Návrat nahoru |
|
 |
AndyS pisatel

670.00 SMM
|
Zaslal: pá květen 20, 2005 7:29 am Předmět: Re: SX1 při nahfávání FW se vybila baterie |
|
|
madmike napsal: |
jinak přeloženo asi takhle .. na nabíječce dáš do drátek do pinu 1, a 2 . .. pak pin jedna dá šna baterku na plus a pin dva na mínus .. chvíli ti bdue trvat než přijdeš na to jak to přidělat .. konektorky v pinách a na baterce se nesmějí do týkat . pak už jen zkontroluješ jestli to máš dobře a je to .. dáš nabíječku do zásuvky.. jestli to nabíjí poznáš asi po 5-10 minutách protože se baterka začne tradičně mírně zahřívat .. to není nebezčný .. ale když se nebude zahřívat ani po 20 minutách tak je někde chyba. jinak na přehrátí FW by mělo stačit nabíjet asi 40-50minut . |
mno... tento postup je samozrejme taky mozny, ale rozhodne bych k nemu nepouzil original nabijecku. ma mnohem vetsi napeti (5V) nezli baterka (max4) a bateriim typu Li (ion, pol) prepeti NESVEDCI. zahrivani baterky znamena, ze neco neni v poradku. me osobne se tedy baterka pri nabijeni nezahriva, pac mobil ridi nabijeci cyklus - tj ridi napeti a proud tekouci do baterie. Od toho je tam prave ten treti pin. Ja osobne bych to presne timto postupem neriskoval. Kdyby mel regulovatelny stabilizovany zdroj, tak prosim. _________________
(r)evolution:
Philips Savvy > Motorola V100 > Sony Ericsson Z200 > Siemens SX1 FW15CZ skinned + 512 PQI |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Njuska badatel

261.00 SMM
|
Zaslal: pá květen 20, 2005 10:10 am Předmět: Re: SX1 při nahfávání FW se vybila baterie |
|
|
AndyS napsal: | mno... tento postup je samozrejme taky mozny, ale rozhodne bych k nemu nepouzil original nabijecku. ma mnohem vetsi napeti (5V) nezli baterka (max4) a bateriim typu Li (ion, pol) prepeti NESVEDCI. zahrivani baterky znamena, ze neco neni v poradku. me osobne se tedy baterka pri nabijeni nezahriva, pac mobil ridi nabijeci cyklus - tj ridi napeti a proud tekouci do baterie. Od toho je tam prave ten treti pin. Ja osobne bych to presne timto postupem neriskoval. Kdyby mel regulovatelny stabilizovany zdroj, tak prosim. |
Rozhodne tento postup take nedoporucuju, ale s tim napetim to je v poradku. Je totiz dulezite napeti pri zatezi-tedy, kdyz se baterka nabiji, nabijecka je pripojena (nikoliv napeti na "prazdno").
Pokud tedy nemas v blizkosti nikoho,kdo by Ti bat nabil a v telefonu to opravdu nejde na diplay opravdu moc nedej), tak se ale asi nic jineho delat neda. Jako jedna "nouzovka" se to pouzit snad da...
P.S:Nabijeni v SX1 je podle me nejakym zpusobem ovlivneno i SW. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
AndyS pisatel

670.00 SMM
|
Zaslal: pá květen 20, 2005 12:32 pm Předmět: |
|
|
Takze sem opet trochu pozjistoval, a vyslo mi toto:
Nabijeni ridi obvod SALZBURG jenz je napajen z napeti baterie (proto nejde SX zapnout s uplne vymlacenou baterkou i kdyz je na nabijecce - potrebuje trochu napeti na baterce). Nabijeni je spinano dvemi MOSFET tranzistory v serii z nichz je rovnez privaden signal sense pro tento obvod majici za ukol hlidat napeti baterie a dle tohoto napeti ridit nabijeni. Tudiz z tohoto zapojeni vyplyva, ze nabijeni neni rizeno SW ale pouze je systemu predavan udaj o napeti baterie a stavu nabijim / nenabijim / nabito.
V pripade, ze nema salzburg dostatecne napajeni ze strany baterie (je uplne vymlacena), je vystup spinajici nabijeni ve stavu takovem, kdy do baterie tece proud z nabijecky. Takze z toho vseho vyplyva, ze se to nabijet musi, i kdyby tam nebyl jediny bit z firmwaru;pouze se to nezobrazi na displayi 8)
Jo a mala chutovka - SX ma moznost mit podsviceni rizene okolnim svetlem, jen neni vyuzita. Stacilo by misto pevneho odporu dat fotoodpor, a bylo by radosti na slunci. _________________
(r)evolution:
|
Návrat nahoru |
|
 |
deltacarli kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Zaslal: pá květen 20, 2005 12:59 pm Předmět: nabíjení SX1 "zamrzlýho" |
|
|
Jak jsem psal zamrzl mi SX1 při nahrávání FW, měl jsem to na nabíječce 4 hod a nenabil se ani prd. Vše studený, displej kterej svitil šedě a bylo tam cosi o update USB a software zhasl, po stisku červenýho telefonku se ozval zvuk vybité baterie a nic. Nechal jsem baterku nabít na testru v prodejně - to je asi jistota. Potom vše proběhlo OK. Díky všem za rady. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Njuska badatel

261.00 SMM
|
Zaslal: pá květen 20, 2005 1:31 pm Předmět: |
|
|
Ja jsem vychazel ze zkusenosti, kdy mi pri nabijeni (ani ne uplne vybite barerky) zatuh telefon, vypnul se a rano (tel. byl pres noc v nabijecce), byla baterka nabita (vybita) stejne, jako kdyz jsem zacal nabijet. Vubec se tedy nenabil.
P.S.Ovsem, co tu psal AndyS
vypada logicky. Zrejme kvuli tomuhle u neoriginalnich bat. nefunguje ukazatel stavu... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
duuri (člen klubu SM) řád zlaté antény

5874.50 SMM
|
Zaslal: pá květen 20, 2005 2:01 pm Předmět: |
|
|
AndyS napsal: |
Jo a mala chutovka - SX ma moznost mit podsviceni rizene okolnim svetlem, jen neni vyuzita. Stacilo by misto pevneho odporu dat fotoodpor, a bylo by radosti na slunci. |
hmm kde je ten odpor?rozpisa sa o tom trosku:) |
|
Návrat nahoru |
|
 |
AndyS pisatel

670.00 SMM
|
Zaslal: pá květen 20, 2005 2:24 pm Předmět: |
|
|
Njuska napsal: |
P.S.Ovsem, co tu psal AndyS
vypada logicky. Zrejme kvuli tomuhle u neoriginalnich bat. nefunguje ukazatel stavu... |
nene, to je z jineho duvodu. Ten vyvod sense nevede z baterie, nybrz z temer + vyvodu baterie. To o cem ty mluvis je duvod ano, protoze neoriginalni baterie nemaji potrebnou elektroniku, jez komunikuje s mobilem. _________________
(r)evolution:
|
Návrat nahoru |
|
 |
AndyS pisatel

670.00 SMM
|
Zaslal: pá květen 20, 2005 2:28 pm Předmět: |
|
|
duuri napsal: | AndyS napsal: |
Jo a mala chutovka - SX ma moznost mit podsviceni rizene okolnim svetlem, jen neni vyuzita. Stacilo by misto pevneho odporu dat fotoodpor, a bylo by radosti na slunci. |
takze ten odpor ma oznaceni R1602, ma hodnotu 470Ω a nachazi se na mainboardu ze strany jak je pripajeny joystick, tak nalevo a dolu. Jsou zde k dispozici servisni manualy, nejlip by bylo kdyby sis je stahl a postudoval sam. je to v tom poslednim souboru, stranka nevimkolik (mam to na papire) - hned za strankou "Sheet 11". btw na sheetu 10 je zapojeni radia, i toho senzoru, i joysticku i zahadneho spinace "Detect Switch" spinajici vyvod Battery_On _________________
(r)evolution:
|
Návrat nahoru |
|
 |
AndyS pisatel

670.00 SMM
|
Zaslal: pá květen 20, 2005 2:33 pm Předmět: Re: nabíjení SX1 "zamrzlýho" |
|
|
deltacarli napsal: | Jak jsem psal zamrzl mi SX1 při nahrávání FW, měl jsem to na nabíječce 4 hod a nenabil se ani prd. Vše studený, displej kterej svitil šedě a bylo tam cosi o update USB a software zhasl, po stisku červenýho telefonku se ozval zvuk vybité baterie a nic. Nechal jsem baterku nabít na testru v prodejně - to je asi jistota. Potom vše proběhlo OK. Díky všem za rady. |
takze postup pri vybite baterce a prazdny flašce:
odpojit od vseho a vyndat baterku
pockat nejakou chvili (par sekund)
vlozit baterii, NEMACKAT NIC
pripojit nabijecku.
i kdyz se nic na displeji neobjevi, baterie se nabiji. Mozna pomalu, ale nabiji. _________________
(r)evolution:
|
Návrat nahoru |
|
 |
duuri (člen klubu SM) řád zlaté antény

5874.50 SMM
|
Zaslal: pá květen 20, 2005 3:27 pm Předmět: |
|
|
AndyS napsal: | duuri napsal: | AndyS napsal: |
takze ten odpor ma oznaceni R1602, ma hodnotu 470Ω a nachazi se na mainboardu ze strany jak je pripajeny joystick, tak nalevo a dolu. Jsou zde k dispozici servisni manualy, nejlip by bylo kdyby sis je stahl a postudoval sam. je to v tom poslednim souboru, stranka nevimkolik (mam to na papire) - hned za strankou "Sheet 11". btw na sheetu 10 je zapojeni radia, i toho senzoru, i joysticku i zahadneho spinace "Detect Switch" spinajici vyvod Battery_On |
cize keby ten odpor nahradis tzm fotoodporom z podobnymi hodnotami tak sa sx1 riadi svetlom? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
AndyS pisatel

670.00 SMM
|
Zaslal: pá květen 20, 2005 5:13 pm Předmět: |
|
|
duuri napsal: |
cize keby ten odpor nahradis tzm fotoodporom z podobnymi hodnotami tak sa sx1 riadi svetlom? |
nevim, nezkousel sem to. Jestli chces, tak to zkus a dej mi vedet. Mozna tam nema byt fotoodpor, ale fototranzistor. _________________
(r)evolution:
|
Návrat nahoru |
|
 |
madmike rozumbrada

1261.00 SMM
|
Zaslal: pá květen 20, 2005 6:25 pm Předmět: |
|
|
Aaa páni sou zřejmě elektrikáři .. než sem dělal ten postup sem kontroloval napětí meřičem .. je to odlišné od 0,2 .. a ještě je tam napsáno pro jistotu NABÍJET JEN 40-45 MINUT !!! a co se týče nebíječky je jedno jestli je original nebo nějakej šunt z vyprodeje! _________________ SX1 + 512mb Pretec , 5 Patche's, FW15Int
Fight for Freedom... Freedom forever
-------------------------------------------
freedoomm@seznam.cz blackmike@centrum.cz |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|