clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
SiemensMania has a brand new forum
  SiemensMania    Fórum

Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
:: Zobrazit téma - jak řešíte stejný název fotografií?

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Skupiny uživatelůSkupiny uživatelů   NastaveníNastavení   ChatChat   Přihlásit, pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit, pro kontrolu soukromých zpráv 
 BankaBanka   LoterieLoterie   Obchody uživatelůObchody uživatelů   Obchodní důmObchodní dům 

jak řešíte stejný název fotografií?

Odpovědět na téma    Obsah fóra -> Siemens SX1
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
renoar
(člen klubu SM)
pisatel
(člen klubu SM)<br>pisatel

Bydliště: ----------------> Brno-Lesná (týden) ----> Sv.Štěpán (víkend) ---->

661.00 SMM
PříspěvekZaslal: st červen 08, 2005 1:57 pm    Předmět: jak řešíte stejný název fotografií? Odpovědět s citátem

asi to zná většina z nás, vyfotím si pár fotek, stáhnu je do PC do určené složky (ty v mobilu smažu) a mám vystaráno,ovšem jen do té doby než si vyfotím dalších pár fotek mobilem, stáhnu si je zase do PC, ale ouhle ony mají stejný název jako ty před tím (foto/ foto (1)/ foto(2) atd. V nastavení se sice dá změnit název výsledného jpegu,ale rozhodně nemyslím na změnu když potřebuju něco rychle vyfotit. Takže přichází na řadu ruční přejmenovávání. Hledal jsem nějaký program který umí přejmenovávat hromadně ale nic jsem nenašel. nezná někdo něco takového? Není nad to když řada x65 ale i další prostě pojmenovávají jpegy časem a datumem, to je pak zaručený že se žádná fotka nebude jmenovat stejně. Rolling Eyes
cuir
ostřílený diskusník
ostřílený diskusník

3072.76 SMM
PříspěvekZaslal: st červen 08, 2005 9:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ja to resim tak ,ze kdyz fotim novou sadu fotek a pak je taham do PC tak ve slozce fotky vzdy vytvorim dalsi slozku a pojmenuju ji nazvem te akce z ktere je to foceny a nebo nazvem ceho se ty fotky tykaji..a púak to tam nakopcim ....je to dost elegantni a zaroven mas vsechny fotky prehledne roztridene a nematlaj se ti vedle sebe fotky z ruznejch akci a tak...ale na to by si asi prisel sam takze si nemusel zakladat nove tema ..program na to asi neni i kdyz uznavam ,ze by se to nekdy hodilo:)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
diablo
táta fóra
táta fóra

7861.00 SMM
PříspěvekZaslal: st červen 08, 2005 10:15 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Stacilo by si nechat poslednu fotku v mobile a fotit dalej. Nazvy by sa mozno odvadzali od nej. Skus, je to lem predpoklad, osobne to riesim adresarmi.

For Blood is Life...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Dafko
ostřílený diskusník
ostřílený diskusník

3061.00 SMM
PříspěvekZaslal: čt červen 09, 2005 5:09 am    Předmět: Odpovědět s citátem

diablo napsal:
Stacilo by si nechat poslednu fotku v mobile a fotit dalej. Nazvy by sa mozno odvadzali od nej. Skus, je to lem predpoklad, osobne to riesim adresarmi.

To teda nie nepokracovali by za nou ale aj pred nou je to cele padle na halvu Sad

Nokia 3510i -> Siemens SX1 FW13 -> Siemens SX1 FW15 -> Nokia 7710

----------------------------
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky MSN Messenger
Sirus
čestný člen
čestný člen

7910.50 SMM
PříspěvekZaslal: čt červen 09, 2005 6:37 am    Předmět: Re: jak řešíte stejný název fotografií? Odpovědět s citátem

renoar napsal:
...Hledal jsem nějaký program který umí přejmenovávat hromadně ale nic jsem nenašel. nezná někdo něco takového?...

No ja osobne pouzivam "BatchRenamer", ale dokaze to myslim aj Total Commander, alebo Servant Salamander...

SX1 + 1GB Pretec = > fw 12Sk>14Sk>15Ru>15It>15Gr>15CZ

"Ak mas raz SX1, uz nie je cesty spat!"
renoar
(člen klubu SM)
pisatel

661.00 SMM
PříspěvekZaslal: čt červen 09, 2005 8:55 am    Předmět: Re: jak řešíte stejný název fotografií? Odpovědět s citátem

Sirus napsal:
renoar napsal:
...Hledal jsem nějaký program který umí přejmenovávat hromadně ale nic jsem nenašel. nezná někdo něco takového?...

No ja osobne pouzivam "BatchRenamer", ale dokaze to myslim aj Total Commander, alebo Servant Salamander...

To je aspoň rada nad zlato, dík, to je přesně to co jsem potřeboval Applause

ferry.ferry
Anonymní

851.00 SMM
PříspěvekZaslal: pá červen 17, 2005 8:34 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak panove mam pro vas jinej napad oznacte si vsechny fotky ktere chete prejmenovat klavesamy CTRL+A a pak stisknete klavesu F2 a prejmenujte jednu fotku a od ni se vam prejmenujou vsechny.
cuir
ostřílený diskusník
ostřílený diskusník

3072.76 SMM
PříspěvekZaslal: pá červen 17, 2005 8:57 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

HMMMMM BRAVO Applause Applause Applause

http://cuir.wz.cz
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
P.aja.
věrný diskusník
věrný diskusník

2061.00 SMM
PříspěvekZaslal: pá červen 17, 2005 10:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

cuir napsal:
ja to resim tak ,ze kdyz fotim novou sadu fotek a pak je taham do PC tak ve slozce fotky vzdy vytvorim dalsi slozku a pojmenuju ji nazvem te akce z ktere je to foceny a nebo nazvem ceho se ty fotky tykaji..a púak to tam nakopcim ....je to dost elegantni a zaroven mas vsechny fotky prehledne roztridene a nematlaj se ti vedle sebe fotky z ruznejch akci a tak...ale na to by si asi prisel sam takze si nemusel zakladat nove tema ..program na to asi neni i kdyz uznavam ,ze by se to nekdy hodilo:)

Tak podle mě je nejlepší tenhle způsob aspoň hned vím z čeho ty fotky jsou

badatel
badatel

261.00 SMM
PříspěvekZaslal: pá červen 17, 2005 11:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

P.aja. napsal:
cuir napsal:

Tak podle mě je nejlepší tenhle způsob aspoň hned vím z čeho ty fotky jsou

Možná trochu perfekcionistický řešení ale dělám to zrovna tak - bordel nemá šanci wink
renoar
(člen klubu SM)
pisatel

661.00 SMM
PříspěvekZaslal: po červen 20, 2005 8:32 am    Předmět: Odpovědět s citátem

hoši taky bych to tak řešil,ale bohužel mobilem nefotím akci za akcí (na to mám digi)ale fotím co mě napadne,momentky, blbosti. to bych musel na každou druhou fotku dělat zvláštní složku a to se mi opravdu nechce.
AldaHALtar
badatel
badatel

261.00 SMM
PříspěvekZaslal: po červen 20, 2005 9:21 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mno tak nějak to právě mám. Když se vyskytne akce tak pro ní mam složku a jinak mam složku na všechny ostatní blbosti jako momentky (nebo teď sem si zrovna založil sbírku nafocenejch kytek -> mám v zoneru hromadně přejmenovaný na "kytka01", "kytka02"...) čili mám pojmenovaný komplet všecky fotky tak aby bylo z názvu patrný co na nich je. Stačí vytáhnout kartu, hodit do compu a tam to hromadně přejmenovat (ve phonu by to asi bylo o prsty).
1bubko2
badatel
badatel

261.00 SMM
PříspěvekZaslal: po červenec 25, 2005 8:53 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ja si myslim ze najlepsie je v SDS-nastvenia-obrazky a dat neprepisovat subory na PC Very Happy nemyslite ze je to najjednoduchsie?
renoar
(člen klubu SM)
pisatel

661.00 SMM
PříspěvekZaslal: út červenec 26, 2005 9:31 am    Předmět: Odpovědět s citátem

1bubko2 napsal:
ja si myslim ze najlepsie je v SDS-nastvenia-obrazky a dat neprepisovat subory na PC Very Happy nemyslite ze je to najjednoduchsie?

No jo, když já používám total commander

Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Odpovědět na téma    Obsah fóra -> Siemens SX1 Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na: