Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
bregalad začátečník

61.00 SMM
|
Zaslal: ne červenec 17, 2005 6:42 am Předmět: Tak prozměnu DEAD A60 |
|
|
Včera jsem zkoušel známému nahrát nový firmware - teď jsem za blbce a přemejšlim, jestli nebudu muset v pondělí tuhle hračku koupit novou.
Jednoduše se mi nezdál ten Pre Check tak jsem dal storno a telefon teď neřekne ani prd. Na červený tlačítko nereaguje. Nezapne se - prostě nic. Ve V-Klayi akorát při stisku červewnýho tlačítka poskočí stavový proužek o dalších pár čtevrečků - zvláštní - když ho nezmáčknu, nic se neděje a ukazatel nejede, jak se ho dotknu poskočí ale to je tak vše co ten telefon dělá - V-Klay ho nevidí, Freia taky ne a WinSwup, kterym sem tam ten fw nahrával pochopitelně taky hlásí error.
Ještě dva dotazy - jakou rychlost pro COMx máte nastavenou pokud máte ty kabely coby redukce USB to COM?
A za další, čím se liší A60 od C60 - neni možný že jen fw jako kdysi A55 versus C55 - ne nezkoušel jsem tam rvát fw C60ky. jen mne to tak napadlo...
HELP MÍÍÍÍ PLÍÍÍÍZ :-) |
|
Návrat nahoru |
|
 |
hanni řád zlatého admina

15369.70 SMM
|
Zaslal: ne červenec 17, 2005 8:05 am Předmět: |
|
|
Skus este raz Winswup,ale s vypnutym telefonom a zaskrtni Pre-check.Potom klikni na Start a hned stlac cervene tlacitko...dufam,ze mas servisny kabel,to je podmienka. _________________ Kdo umí, ten umí. Kdo neumí, ten čumí. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Borix veterán

10861.00 SMM
|
Zaslal: ne červenec 17, 2005 8:09 am Předmět: Re: Tak prozměnu DEAD A60 |
|
|
bregalad napsal: | Jednoduše se mi nezdál ten Pre Check tak jsem dal storno a telefon teď neřekne ani prd. Na červený tlačítko nereaguje. Nezapne se - prostě nic. Ve V-Klayi akorát při stisku červewnýho tlačítka poskočí stavový proužek o dalších pár čtevrečků - zvláštní - když ho nezmáčknu, nic se neděje a ukazatel nejede, jak se ho dotknu poskočí ale to je tak vše co ten telefon dělá - V-Klay ho nevidí, Freia taky ne a WinSwup, kterym sem tam ten fw nahrával pochopitelně taky hlásí error. |
Jediné, čo ti môžem poradiť je testpoint.
bregalad napsal: | Ještě dva dotazy - jakou rychlost pro COMx máte nastavenou pokud máte ty kabely coby redukce USB to COM? |
Vo v-klayi mám 921600, lebo vyššia mi na C60 už nejde.
bregalad napsal: | A za další, čím se liší A60 od C60 - neni možný že jen fw jako kdysi A55 versus C55 - ne nezkoušel jsem tam rvát fw C60ky. jen mne to tak napadlo... |
A60 má bohužiaľ pomalší procesor. _________________
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
bregalad začátečník

61.00 SMM
|
Zaslal: ne červenec 17, 2005 8:48 am Předmět: WinSwup versus ta A60 |
|
|
No, to jsem zkusil, někde sem taky kdysi slyšel že právě oba checkboxy maji bejt odškrtnutý jak Pre-Check tak Post-Check. Víceméně tak začala chyba - spustil jsme WinSwup s danym fw a připojil telefon, pochopitelně se to nějak začalo rovnou inicializovat a já si všimnul, že bych je oba mohl ještě odškrtnout, tak jsem dal storno - ale pouze při tom Pre-Checku a od tý doby tonedělá nic. Mam dojem že ani snad dle stavovýho řádku nemohlo dojít k Erase-Flash. Samozřejmě jsem to zkusil pak ještě několikrát, ale jak řikám, ani stisknutí červenýho ani nestisknutí nevede k tomu, že by to našlo telefon. Ještě si musim zkusit poradit s nastavením rychlosti toho portu. Proto jsem se ptal - protže si nějak vybavuju, že rychlostí je tam dost, ale chodí z nich jen jedna... Mam pocit, že buď 115xxx a nebo 57xxx, akorát právě nevim, která je vhodnější a která chodí Vám ostatním - proto se ptám... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
bregalad začátečník

61.00 SMM
|
Zaslal: ne červenec 17, 2005 8:50 am Předmět: Testpoint |
|
|
Jo a co je to ten testpoint - kde to najdu, co to umí, k čemu to je ? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
& badatel

Založen: 12. 07. 2005 Příspěvky: 142 Bydliště: 32044-29460 TM
261.00 SMM
|
Zaslal: ne červenec 17, 2005 8:57 am Předmět: Re: Testpoint |
|
|
bregalad napsal: | Jo a co je to ten testpoint - kde to najdu, co to umí, k čemu to je ? |
Testpointy najdes zde http://www.siemensmania.cz/testpointy.php
Jinak zkus snizovat rychlost a s nezaskrtnutym precheeckem to zkousej. Nekdy to trefim az na podesate. Nekdy pomuze vytahnout baterku, dat zpet a zkusit. Jo a jeste jde simulovat zmacknuti cerveneho tlacitka vytazenim a zastrcenim kabelu..... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
bregalad začátečník

61.00 SMM
|
Zaslal: ne červenec 17, 2005 9:26 am Předmět: To vytažení kabelu |
|
|
Je nějak obecně známo na jak dlouho ho mám vytáhnout ? Nebo ho mam mít vytažený a po startu ho zasunout (kabel) ?
Je to asi jediné nejlevnější řešení - jinak asi přiznat chybu a servis siemens, co ?  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
bregalad začátečník

61.00 SMM
|
Zaslal: ne červenec 17, 2005 10:10 am Předmět: A60 DEAD - ještě dotaz :-) |
|
|
Neexistuje nějaká kouzelná kombinace kláves na telefonu ?
Servisní kabel samozřejmě mám - pokud to nebude reklama, tak od GSM-cables a jsem s nim spokojen, už pár fw nahrál.
Ještě dotaz k tý rychlosti portu - mám zkoušet měnit vždy jen rychlost v programu, nebo současně i v nastavení hardwaru v ovládacích panelech ?
Jak to děláte vy ? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
& badatel

Založen: 12. 07. 2005 Příspěvky: 142 Bydliště: 32044-29460 TM
261.00 SMM
|
Zaslal: ne červenec 17, 2005 10:13 am Předmět: |
|
|
Jen v programu a ten kabel vythni na chvilicku. Simuluje zmacknuti cerveneho tlacitka, tak asi tak |
|
Návrat nahoru |
|
 |
bregalad začátečník

61.00 SMM
|
Zaslal: ne červenec 17, 2005 10:20 am Předmět: |
|
|
& napsal: | Jen v programu a ten kabel vythni na chvilicku. Simuluje zmacknuti cerveneho tlacitka, tak asi tak |
THX :-) Zkusim, ačkoli mam pocit, že včera nad ránem jsem to zkoušel.
Ještě poraďte blbci začátečníkovi, ty testpointy, to jako něco šlusnu přes odpor, něco z toho vyždímu ňáký data, ale co s tim pak hee ? Neni z Vás někdo levnej a z Prahy, že by to dal do kupy ? :-)
Asi už nebudu nikdy vrtat do ničeho čemu na stopro nerozumim - taky asi tim pádem přestanu chodit do zaměstnání :-)) |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Borix veterán

10861.00 SMM
|
Zaslal: ne červenec 17, 2005 11:36 am Předmět: |
|
|
bregalad napsal: | & napsal: | Jen v programu a ten kabel vythni na chvilicku. Simuluje zmacknuti cerveneho tlacitka, tak asi tak |
THX :-) Zkusim, ačkoli mam pocit, že včera nad ránem jsem to zkoušel.
Ještě poraďte blbci začátečníkovi, ty testpointy, to jako něco šlusnu přes odpor, něco z toho vyždímu ňáký data, ale co s tim pak hee ? Neni z Vás někdo levnej a z Prahy, že by to dal do kupy ? :-)
Asi už nebudu nikdy vrtat do ničeho čemu na stopro nerozumim - taky asi tim pádem přestanu chodit do zaměstnání :-)) |
Prerežeš tam jeden odpor a tým sa zbavíš testovacieho bodu(testpointu) a mobil sa ti potom môže spojiť s V-klayom, freiou a podobnými programami, stačí si nastaviť tap mobilu A60(testpoint). _________________
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
851.00 SMM
|
Zaslal: ne červenec 17, 2005 11:40 am Předmět: |
|
|
Borix napsal: | ... a mobil sa ti potom môže spojiť s V-klayom, freiou a podobnými programami... |
To se pak jako spojí i bez toho červenýho tlačítka, nebo v čem je to kouzlo ?
Borix napsal: | ...stačí si nastaviť tap mobilu A60(testpoint). |
tap mobilu, je co ? :-) |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Borix veterán

10861.00 SMM
|
Zaslal: ne červenec 17, 2005 12:34 pm Předmět: |
|
|
Anonymous napsal: | Borix napsal: | ... a mobil sa ti potom môže spojiť s V-klayom, freiou a podobnými programami... |
To se pak jako spojí i bez toho červenýho tlačítka, nebo v čem je to kouzlo? |
Kúzlo je v tom, že sa obíde bootcore a mobil sa spojí s PC bez nutnosti ďalšieho zásahu. Či sa stláča červené tlačítko neviem, to nieje až tak podstatné.
Anonymous napsal: | Borix napsal: | ...stačí si nastaviť tap mobilu A60(testpoint). |
tap mobilu, je co ? :-) |
Myslel som typ. _________________
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
851.00 SMM
|
Zaslal: ne červenec 17, 2005 12:41 pm Předmět: |
|
|
Borix napsal: | Kúzlo je v tom, že sa obíde bootcore a mobil sa spojí s PC bez nutnosti ďalšieho zásahu. Či sa stláča červené tlačítko neviem, to nieje až tak podstatné. |
Asi jsem blbej - Kúzlo je ze sa obide bootcore - co se obide, proc se obide, co je bootcore, k cemu se to pouziva a co to sakra dela v mym telefonu, kupoval jsem telefon na volani a ne na to abych tam mel nejaky bootcore a jeste ani nevedel co to je...
Jo a to že se pak mobil spojí s PC bez dalšího zásahu - vysvětli to prosím laikovi. K čemu dochází bez přerušení toho spoje a k čemu dochází potom. Konkrétně a detailně - ušetříš jednoho blbce (mne) dalších jistě
stupidních dotazů...
Nespal jsem cca 37 hodin a jeste mne 12 ceka - tak se to mozna trochu projevuje... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Borix veterán

10861.00 SMM
|
Zaslal: ne červenec 17, 2005 1:14 pm Předmět: |
|
|
Anonymous napsal: | Asi jsem blbej - Kúzlo je ze sa obide bootcore - co se obide, proc se obide, co je bootcore, k cemu se to pouziva a co to sakra dela v mym telefonu, kupoval jsem telefon na volani a ne na to abych tam mel nejaky bootcore a jeste ani nevedel co to je...
Jo a to že se pak mobil spojí s PC bez dalšího zásahu - vysvětli to prosím laikovi. K čemu dochází bez přerušení toho spoje a k čemu dochází potom. Konkrétně a detailně - ušetříš jednoho blbce (mne) dalších jistě
stupidních dotazů... |
Bootcore je časť z fullflashu mobilu(fullflash je kompletná softwarová záloha mobilu), táto časť slúži na testovanie spojenia s PC. Ak sa obchádza spojíš sa aj bez tohto testovania. Keby mal tvoj mobil JAVu a dal by sa zapnúť, dal by sa jednoducho patchnúť(vylepšiť, respektíve opraviť) tento bootcore a mobil by sa spojil z PC tiež. Ty máš chybný fullflash v mobile. Keď sa ti podarí prerezať testpoint, umožní ti to komunikáciu s programom V-klay. Pomocou neho sa ti už podarí nahrať správnu fullflash. Túto správnu fullflash môžeš nájsť na viacerych stránkach. Aj tu na SM by niekde mala byť. Keď nahráš tento fullflash musíš odblokovať mobil. Mobil sa dá odblokovať pomocou freie(základný tvar Freia).
Mal by si vedieť aj o nevýhodách testpointu:
Keď je prerezaný testpoint nejde prehrávať firmware pomocou winswupu! Ale existujú aj prípady, kedy to ide. Takže šanca je asi 50:50. Ďalšie nevýhody už asi niesú. _________________
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru Můžeš k příspěvkům připojovat soubory Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory
|