clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
SiemensMania has a brand new forum
  SiemensMania    Fórum

Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
:: Zobrazit téma - Chyba firmware u A55 oproti A50 ?

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Skupiny uživatelůSkupiny uživatelů   NastaveníNastavení   ChatChat   Přihlásit, pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit, pro kontrolu soukromých zpráv 
 BankaBanka   LoterieLoterie   Obchody uživatelůObchody uživatelů   Obchodní důmObchodní dům 

Chyba firmware u A55 oproti A50 ?
Jdi na stránku 1, 2  Další

Odpovědět na téma    Obsah fóra -> x62 a starší řady -> x62, x60, x55
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Bohaty
kolemjdoucí

1.00 SMM
PříspěvekZaslal: pá červen 10, 2005 7:36 am    Předmět: Chyba firmware u A55 oproti A50 ? Odpovědět s citátem

U A50 když jste psali SMS a museli jste přestat a telefon se mezitím vrátil do menu, tak při zadání psaní nové SMS se telefon zeptal "pokračovat předcházející zprávou?" a při odpovědi ANO zůstal naposledy napsaný text.

U A55 o celý text SMS přijdete. Už se nezeptá. Kupodivu se zeptá když jste SMS předtím uložili! Takže si myslím že jde o chybu ve firmware. Nikde ve fóru jsem vyhledávačem nic na toto téma nenašel, můžete mi k tomu prosím napsat své názory a zkušenosti, jestli má smysl to reklamovat (žádat nahrání opraveného firmware)?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
DooMecek
začátečník
začátečník

61.00 SMM
PříspěvekZaslal: pá červen 10, 2005 6:23 pm    Předmět: hmm Odpovědět s citátem

tak to nevim, a jaky mas firmware te A55 ?? ..
jinak ja mam AC55 a ty rozepsane Sms mi to tam necha ...

Siemens ruleZz.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
Bohaty
kolemjdoucí

1.00 SMM
PříspěvekZaslal: čt červen 16, 2005 7:16 am    Předmět: Chyba firmware u A55 Odpovědět s citátem

Mám verzi 09. Psal jsem na Siemens, odepsali mi ze jejich A55 se take chova normalne, ze to mam reklamovat u prodejce. Ale ja uz jsem si ho nechal odblokovat (byl jen pro Eurotel), takze by me s reklamaci tutove vyhodili a jeste mi nauctovali neopravnenou reklamaci. Uvazuji o prechodu na AC55, ale bojim se, kdyz ctu ty prospevky kolika lidem to zlobi bud hned, nebo po delsi dobe... Od jednoho opravare mobilu jsem slysel ze po predelani A55 na C55 by se melo provest servisni nastaveni hodnot napeti, instalovany SW je asi cisty a mel by se nastavit na konkretni HW (jako u gig.foťáků, kamer aj. - to je zase můj obor). Pokud se to neudela tak to asi muze zlobit. Neznate nekdo nekoho z autoriz.servisu kdo by to udelal jako melouch?
havros
badatel
badatel

261.00 SMM
PříspěvekZaslal: pá červen 17, 2005 8:15 am    Předmět: NA to se vy.... Odpovědět s citátem

Klidně si to udělej sám, nic se ti s tím nestane, já už tak běžím rok a uplně v pohodě.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky
Bohaty
kolemjdoucí

1.00 SMM
PříspěvekZaslal: st červen 22, 2005 7:08 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Dík za povzbuzení Smile
Bohaty
kolemjdoucí

1.00 SMM
PříspěvekZaslal: st červenec 20, 2005 9:42 am    Předmět: tak jsem to zkusil sám, a daleko jsem se nedostal... Odpovědět s citátem

Tak jsem zkusil sám. Koupil jsem si kabel. Našel jsem na SiemensManii dva podle mě protichůdné návody na úpravu kabelu, PROSÍM vysvětlíte mi to někdo?
První tvrdí že se napájení pinu 1 připojuje nikoli do telefonu, ale do kabelu. V tom případě by neoriginální kabel nebylo možno použít (nemá pin 1 zapojen).
Druhý (slovenský) zase navádí připojit napájení na konektor telefonu (fotografie tomu odpovídají). Přitom původní kabel je jen 3žilový (tedy neoriginální).
Zkoušel jsem ten druhý návod (protože mám jen neorig.3žilový kabel) a Freia se s telefonem nespojí.
Musím kabel zahodit a koupit si originální vícežilový? Nebo stačí přidat mezi konektory nějaké kablíky?

----citace zmiňovaných dvou navodů------

první radí:
1. Neoriginální kabel má zapojeny piny 2, 3 a 4 - originální datový navíc 1, 7 a 5
2. Odletujeme přívod 1 a připojíme ke kabelu zdroj napětí 3,5 - 4,5V z baterie, a mínus do pinu 2 (společně s již tam přiletovaným drátkem)
3. Do telefonu nepřipojujeme napájení. Pin 1 zůstává nevyužitý.
http://www.mobilmania.cz/hosting/siemensmania/dir_upravy/upravakabelu.htm

druhý radí:
Káblik, ktorý sme si pripravili naletujeme do konektoru. Dlhšiu žilu (neoznačenú, z vonkajška CINCH konektoru) na pin 2-zem, kratšiu žilu (označenú, z kolíka) na pin 1- napájanie.
http://www.mobilmania.cz/hosting/siemensmania/dir_upravy/jak_na_datovy_kabel.htm
http://www.siemensmania.cz/print.php?id=9
havros
badatel
badatel

261.00 SMM
PříspěvekZaslal: st červenec 20, 2005 9:47 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Nijak kabel s 3 drátky upravovat nemusíš. Ten už běží jako servisní. Stačí ve Freia nastavit jako typ telefonu Bootcore Bug.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky
Bohaty
kolemjdoucí

1.00 SMM
PříspěvekZaslal: st červenec 20, 2005 9:57 am    Předmět: ale kde? Odpovědět s citátem

díky že se mi snažíš poradit. ale nenašel jsem to. v CONFIGURATION to není, kde bych to měl hledat? Typy telefonů mi to nabízí jen normální.
havros
badatel
badatel

261.00 SMM
PříspěvekZaslal: st červenec 20, 2005 10:02 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Configuration function - Boot type - Bootcore bug

Doufám tedy že máš freia 15...
Bohaty
kolemjdoucí

1.00 SMM
PříspěvekZaslal: st červenec 20, 2005 10:07 am    Předmět: není tam nikde verze Odpovědět s citátem

asi ne, nic takového mi to nenabízí, ani zjistit verze nejde. Kde se dá stáhnout?
havros
badatel
badatel

261.00 SMM
PříspěvekZaslal: st červenec 20, 2005 10:09 am    Předmět: Odpovědět s citátem

http://www.siemensmania.cz/download.php?file=/software/Freia15Setup.exe

naistaluj si to a pak nastav, neměl by být problém s flashováním...
Bohaty
kolemjdoucí

1.00 SMM
PříspěvekZaslal: st červenec 20, 2005 10:15 am    Předmět: zase nic... Odpovědět s citátem

Tak jsem to zkusil a nic...
nastavené Bootcore bug mám.
co to je COM port of dongle?
Mám jeno jeden sériový port na PC...
Bohaty
kolemjdoucí

1.00 SMM
PříspěvekZaslal: st červenec 20, 2005 10:17 am    Předmět: RTS a DTR Odpovědět s citátem

RTS a DTR mám zaškrtnuté, mám to zkusit měnit? Nebo komunikační rychlost?
Bohaty
kolemjdoucí

1.00 SMM
PříspěvekZaslal: st červenec 20, 2005 10:41 am    Předmět: na jak dlouho mám stisknout tlačítko zapnutí mobilu Odpovědět s citátem

nastavení portu ve WinXP: 115200 Baud, 8 bitů, bez parity, 1 stop bit, bez řízení toku.
Freiu jsem nastavil taky 115200 Baudů, stejně se mi nespojí s telefonem...
Jak dlouho se má stisknout červené tlačítko na mobilu? Někde píšou jenom krátce, ale nejde mi to ani krátce (nic se nestane) ani dlouze (bud nic, nebo se tel.normálně zapne a chce SIM...).
Co to je Prodigy? Freia píše že ho nemůže otevřít...

FREIA - Engine build 15, Frontend build 11
...
COMM_LoadBoots : selected phone family is 8
TTY_OpenCOMPort : opening Prodigy
TTY_OpenCOMPort : cannot open Prodigy
COMM_IsBootRunning : bootcode does not seem to be running
COMM_LoadBoots : Waiting to power on the phone ...
COMM_LoadBoots : phone is not powered on
TTY_CloseCOMPort : Closing Prodigy
havros
badatel
badatel

261.00 SMM
PříspěvekZaslal: st červenec 20, 2005 11:07 am    Předmět: Odpovědět s citátem

A jaký máš firmware v telefonu?

Jestli máš od výroby firmware 11, tak musíš udělat testpoint. Pak ve freia nastav Normal
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Odpovědět na téma    Obsah fóra -> x62 a starší řady -> x62, x60, x55 Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

Přejdi na: