Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Betacart kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Zaslal: st červenec 20, 2005 12:11 pm Předmět: Jak probudit mrtvou CF62 - podrobný návod |
|
|
V návaznosti na toto téma: http://www.siemensmania.cz/forum/viewtopic.php?t=13095 Vám nyní popíšu, co je potřeba udělat proto, abyste opět oživili svou mrtvou CF62.
Tak tedy:
1. CF62 musí mít provedený testpoint /TP/ (u patchované verze nevím)
Pokud jste ve stádiu, že telefon je mrtvý a nekomunikuje ani s PC (což je ta nejhorší varianta), musíte přerušenou cestu TP opět spojit, vložit baterku a stisknout červené tlačítko. Tím dojde k nahrání bootcore ze záložní paměti a opravení poškozeného. TP pak opět rozpojte, už ho nebudete potřebovat. Máme tedy telefon, který je mrtev, ale už nám komunikuje s PC.
2. Nyní si stáhněte archiv včetně WinSwupů (http://www.barnabas.unas.cz/Dead CF62.zip) nebo bez nich (http://www.demmel.kvalitne.cz/Dead CF62_NoWinSwup.zip).
3. Nainstalujte Freia 15, připojte telefon a nastavte příslušný COM a rychlost (vřele doporučuji dát tu nejpomalejší - 57600), jako Boot Type dejte Bootcore bug.
4. V programu zvolte Siemens M55 boot a klikněte na Write flash to phone, změňte typ zobrazení na Any file a přejděte k souboru kód: | SIEMENS M55 BOOT LGX VFF - 00800000 - Bootcore.FLS | . Zvolte jej, v záložce Presets ponechte Firmware a klikněte na OK. Spojte telefon s programem a vyčkejte na nahrání nového bootcore.
5. Po nahraní bootcore zvolte Siemens M55 (důležité!), klikněte na Write flash to phone, tentokrát zvolte soubor kód: | SIEMENS CF62 LG95 V84 - 00200000 - Firmware.FLS | , ponechte opět v záložce Presets položku Firmware a proveďte zápis do telefonu. Po úspěšném zápisu je ještě potřeba změnit IMEI na Vaše.
6. Klikněte na Unlocking functions, zvolte položku Direct unlock also saves map, do pole new IMEI vložte IMEI Vašeho přístroje, zaškrtněte Update flash IMEI (zobrazí se varovné okno - dejte OK) a klikněte na OK. Opět spojte telefon s PC a po úspěšné změně vypněte program a z telefonu vyjměte na 5 sekund baterii. Po vložení baterie telefon ožívá a obsahuje firmware 83, což je zakázkový FW pro T-Mobile.
7. Pokud byste nyní chtěli provést aktualizaci WinSwupem, nebude to možné a program bude hlásit chybu Software update denied by phone. Je tedy potřeba zrušit zamčený FW a to prostým nahráním jiného, bez zámku.
8. Spusťte tedy opět Freiu 15 a postupujte jako podle bodu 5, jen soubor bude tentokrát tento ruský . Poté přejděte opět na bod 6 a zapište vlastní IMEI. Nyní máte telefon s ruským firmwarem, ale již můžete využít služby programu WinSwup a nahrát si některou z verzí (7 anglická, 11 anglická, 12 česká nebo 21 anglická). Pokud nemáte telefon, který jste již s verzí 21 zakoupili, půjde Vám podflashovat z verze 21 na nižší, v opačném případě to již možné není.
Existuje i 21 česká, ale na internetu jsem WinSwupovou verzi neobjevil.
Závěr? 6 dní ležení na internetu, studium polských, německých, anglických, řeckých a ruských stránek, staženo bezpočet programů a postupného zjišťování. Řekl bych, že celá chyba je v tom, že pokud je telefon mrtev, může za to bootcore - ač je používán jen pro komunikaci s počítačem, myslím si, že má na starosti i spouštění telefonu. Všude na internetu se dá najít bootcore s velikostí 65 536 bytů, náš používaný bootcore má ovšem 2 097 152 bytů. Proto nelze nikdy telefon oživit, protože je vždy nahráván chybný bootcore - alespoň si to myslím.
Pokud někdo další uspěje s oživením - dejte vědět, ať vím, že to někomu pomohlo. Také by pomohlo, kdyby admini fóra, příp. stránek stáhli popisovaný archiv a umístilii jej na tyto. Pak by bylo potřeba mi dát vědět, abych zde mohl změnit odkaz na stažení.
Toť vše  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
& badatel

Založen: 12. 07. 2005 Příspěvky: 142 Bydliště: 32044-29460 TM
261.00 SMM
|
Zaslal: st červenec 20, 2005 12:36 pm Předmět: |
|
|
Tak OK, dnes to teda zkusim, doufam ze ji kamos jeste ma. Jestli to pomuze, tak mas u me nejmin pivo (pokud jsi plnoletej ).
Dam vedet, dik za navod. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Betacart kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Zaslal: st červenec 20, 2005 12:54 pm Předmět: |
|
|
Plnoletej jsem už 10 let, ale pivo nepiju. Pokud to půjde, rozhodně dej vědět. Pokud ne, tak taky, zkusíme zabádat spolu. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
hanni řád zlatého admina

15369.70 SMM
|
Zaslal: st červenec 20, 2005 12:59 pm Předmět: |
|
|
Ak ten navod bude 100% funkcny a otestuju ho viaceri,mozeme ho uverejnit formou clanku na SM.
P.S.:Inac,co si pisal o tych hodinach chodenia po nete a zistovania,bol som na tom podobne,ked som sa snazil opravit kamosonu MC60-ku.Ta bola mrtva,isiel nahrat FF,ale nesla odblokovat(IMEI is locked).Nakoniec som z z nej urobil M55-ku ,nahratim bootcore z M55(aj vo V_Klay sa hlasila ako M55 FW10).Nakoniec som tam nahral FF,zmenil IMEI a odblokoval,vsetko prebehlo v poriadku(zabil som s tym 2 dni),ale telefon bol stale mrtvy....nakoniec to bola chyba HW,telefon dostal z PC po kabli nejaky vyboj a cosi tam odislo.Aj to sa stava  _________________ Kdo umí, ten umí. Kdo neumí, ten čumí. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Betacart kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Zaslal: st červenec 20, 2005 1:47 pm Předmět: |
|
|
OK,
bylo by prima, kdyby se to povedlo. Už už jsem to chtěl vzdát, jenže jsem takovej šťoura, kterej, když ví, že je to jen SW, tak se nevzdá..:
Rozchodil jsem C25 i C35, a to jsem, prosím, zarytej Nokiák.. A po téhle akci jsem se utvrdil v tom, že Siemens opravdu ne a to jsem na něj i chvilku pomýšlel...  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
& badatel

261.00 SMM
|
Zaslal: st červenec 20, 2005 6:04 pm Předmět: |
|
|
Tak po dvou hodinach usilovne prace zatim neuspech. Vse podle navodu funguje bez problemu. Zkusil jsem dokonce nahrat orig zalohu eeprom, ale ani pip. Navod je napsan paradne, super orientace. Zkusil jsem tam nacpat i ten ruskej FW, slo to bez problemu. Co mi je ale divne, ze po testpointu by nemel WinSwup fungovat a mne taky nejede. Hlaska No Bootcore detected potvrzuje testpoint. No jeste to zkusim propojit a prehrat FW pres WinSwup. Jinak diky za tvou praci, jeste to nevzdavam
PS: Proc si Siemens nekoupit, kdyz uz jsi mu venoval tolik casu. Brzy nebudou... !  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
& badatel

261.00 SMM
|
Zaslal: st červenec 20, 2005 6:41 pm Předmět: |
|
|
hanni napsal: | Ak ten navod bude 100% funkcny a otestuju ho viaceri,mozeme ho uverejnit formou clanku na SM.
....som z z nej urobil M55-ku ,nahratim bootcore z M55(aj vo V_Klay sa hlasila ako M55 FW10).Nakoniec som tam nahral FF,zmenil IMEI a odblokoval,vsetko prebehlo v poriadku(zabil som s tym 2 dni),ale telefon bol stale mrtvy....nakoniec to bola chyba HW,telefon dostal z PC po kabli nejaky vyboj a cosi tam odislo.Aj to sa stava  |
Taky uz ted z CFka mam M55ku , a cim dal tim vic se bojim hardwarove chyby. Nastesti nejsem vlastnikem toho mobilu... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Betacart kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Zaslal: st červenec 20, 2005 7:00 pm Předmět: |
|
|
I když uděláš testpoint, tak ti WinSwup fungovat bude. I já to tak měl - a upgradoval a downgradoval jsem, jak jsem chtěl. Pokud jsi z Prahy, můžem se domluvit, že bych na to kouk.. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
hanni řád zlatého admina

15369.70 SMM
|
Zaslal: st červenec 20, 2005 7:26 pm Předmět: |
|
|
Betacart napsal: | I když uděláš testpoint, tak ti WinSwup fungovat bude. |
Tak to sa velmi mylis.A ak Ti to nejakou blbou nahodou fungovalo,tak si jeden z velmi mala ludi,ktorym to ide,aj ked by nemalo. _________________ Kdo umí, ten umí. Kdo neumí, ten čumí. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Betacart kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Zaslal: st červenec 20, 2005 7:30 pm Předmět: |
|
|
To je divné. Je pravda, že mi kolega, který zajišťoval HW stránku věci, vytáhl TP na slabých drátkách na jumper, takže jsem mohl TP vytvořit, případně uzavřít, jak jsem chtěl. Ale i teď, když vím, že je plošňák přerušen, jsem schopen tam nahrát jakoukoli WinSwupovou verzi. Toto se netýká telefonů, jež byly už prodávány s FW 21. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
hanni řád zlatého admina

15369.70 SMM
|
Zaslal: st červenec 20, 2005 7:36 pm Předmět: |
|
|
Vo vseobecnosti plati,ze pokial prerusis cestu k detekcii do bootcore,Winswup by sa nemal chytit,lebo on prave bootcore detekovat potrebuje. _________________ Kdo umí, ten umí. Kdo neumí, ten čumí. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Betacart kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Zaslal: st červenec 20, 2005 8:34 pm Předmět: |
|
|
Mně to každopádně fungovalo. A to jsem byl ve stavu, kdy mi ani telefon nekomunikoval s PC.. Ale klaplo to, ale po dlouhých dnech. Jak jsem tak prolejzal fóra v zahraničí, nikde tohle nenaznačovali. Prostě jednou uděláš TP a je to. Bez TP ti nekomunikujou SST, Feria apod., ale WinSwup by měl vždy.. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
hanni řád zlatého admina

15369.70 SMM
|
Zaslal: st červenec 20, 2005 8:44 pm Předmět: |
|
|
Betacart napsal: | Bez TP ti nekomunikujou SST, Feria apod., ale WinSwup by měl vždy.. |
Ale kdeze...urcite by teraz velmi vela citatelov,ktori urobili TP nesuhlasili  _________________ Kdo umí, ten umí. Kdo neumí, ten čumí. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Betacart kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Zaslal: st červenec 20, 2005 8:48 pm Předmět: |
|
|
No, nevím. Jsem zvědav, jak dopadne nešťastník. Jinak, mám ještě k dispozici FF z toho rozchozených telefonu (s tím T-Mobile FW) a nemá 14MB, ale 16MB. Je pro SST, ale myslím, že Vklay by si s tím taky mohl poradit. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
& badatel

261.00 SMM
|
Zaslal: čt červenec 21, 2005 7:11 am Předmět: |
|
|
Pekna noc. Takze jsem pres noc vyzkousel snad uz vsechno. Zkousel jsem tam vsechny ty zalohy nacpat i pres V-KLAY a to slo hladce. Tel. je ale porad stejne mrtvej. Co vim, tak po testpointu prej tel jel v pohode, kleknul az po patchovani.
S tim WinSwupem je to tak, ze s testpointem to nahrat nejde, ale uz jsem cetl i nazory, ze to je 50 na 50. Kazdopadne WS nahlasi ze nemuze bootcore najit. Je to tim ze je prerusena cesta k nemu? Pokud ano, jak je mozne ze ve V-KLAY a Freia jde do bootcore zapsat? Nemela by byt cesta k nemu prerusena? No osobne si myslim, ze muj problem je nekde inde, asi hw.
To Betacart: Z Prahy nejsem, jsem z Holomoooca, takze dik. No jeste bys to rozjel a ja bych ti potom musel kupovat sedmnactiletou Whisku, kdyz pivo nepijes.  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru Můžeš k příspěvkům připojovat soubory Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory
|