Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
weitless táta fóra

Založen: 25. 01. 2004 Příspěvky: 1248 Bydliště: Brno-nejkrásnější město na východ od Paříže
7981.00 SMM
|
Zaslal: pá září 17, 2004 10:43 pm Předmět: Stavba čítačky-programátoru smart kariet SMARTMOUSE |
|
|
Pre technicky zdatných jedincov dnes prinášame návod na stavbu čítačky-programátoru smart kariet SMARTMOUSE
http://www.siemensmania.cz/content.php?id=204 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
851.00 SMM
|
Zaslal: pá září 17, 2004 11:42 pm Předmět: Re: Stavba čítačky-programátoru smart kariet SMARTMOUSE |
|
|
Objevujete objevené a relativně zapomenuté. S dnešními používanými typy karet už je celkem k ničemu stavět čtečku, když už dneska žádná nová simka nelze naklonovat. Dva roky zpátky mi jel počítač noc co noc a vyčítal na kšeftík IMSI a Ki.... Jo to byly časy... Od doby přechodu operátorů na značku GemPlus je vše v pr.... A na zálohování seznamu... že by nebylo dost rychlé okopírovat ji přes datový kabel či jiné rozhraní z mobilu? A co se týče SMS. Dneska už je kapacita SIMky pro SMSky o ničem. Každý nový telefon má paměť na SMS vlastní. Kdo by se obtěžoval čtečkou...
Článek je to zajímavý, ale pouze okopírovaný z některého ze stovek webů, které obsahují totéž a v mnohem větším rozsahu.
Radši se věnujte řadě x65, například návod na ikonky mě nadchl mnohem víc...  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
vcelak badatel

Založen: 31. 08. 2004 Příspěvky: 149 Bydliště: Ostrava / Opava
261.00 SMM
|
Zaslal: pá září 17, 2004 11:52 pm Předmět: Re: Stavba čítačky-programátoru smart kariet SMARTMOUSE |
|
|
Zase jsem se zapomnel prihlasit........
Takze jmenovite. Ty radky nad jsem psal ja.  _________________ S25 v44, C35i v18 tuned, S35 v25, ME45i v 04 tuned, S55 v91 tuned and QTEK8310 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
weitless táta fóra

Založen: 25. 01. 2004 Příspěvky: 1248 Bydliště: Brno-nejkrásnější město na východ od Paříže
7981.00 SMM
|
Zaslal: so září 18, 2004 8:43 am Předmět: |
|
|
Staré okřídlené přísloví "opakování je matka moudrosti" ještě nikomu neublížilo. Četl jsi v článku snad někde, že přicházíme s absolutní novinkou? Někdo to může brát jako ohlédnutí za něčím, co již pro něj není aktuální, někdo jiný v tom může vidět pro něj dosud neobjevené. Nezapomeň, že ne každý se věnuje všemu okolo mobilních telefonů a ne každý všechno chápe. I mnohem větší weby občas vytáhnou staré články, opráší je a hups...znovu je publikují. Navíc "hardwérových" záležitostí na SiemensManii moc nemáme, tak nevidím důvod, proč nerozšířit tuto část o tento článek. Každopádně díky za příspěvek. Řadě x65 se budeme určitě věnovat více, protože je velice aktuální. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
vcelak badatel

261.00 SMM
|
Zaslal: so září 18, 2004 10:50 am Předmět: |
|
|
Ano, ale věřím tomu, že přibude spousta lidí - obzvlášť z oblasti zákazníků T-Mobile, kteří začnou tvrdit, že jim to poškodilo SIMku a tak podobně.
Určitě byste měli upozornit na legálnost případných pokusů o kopírování a jaká rizika to přináší co se týče další funkce simky. I tak, T-Mobile - GemPlus, Eurotel - Smart/GemPlus a Oskar - GemPlus nejsou kopírovatelné a v mnohých případech se s nimi ani nedomluví cardinal, alespoň takové jsou mé zkušenosti. Jinak čtečka, kterou jste zde publikovali je perfektní a nemšěl jsem s ní nikdy problém. Je až k udivení, kolik lidí ji na svých stránkách uvádí jako svůj vlastní výtvor... Někdy mi to připadne jako ubohost. U Vás s tím problém není...
Ještě malá technická poznámka. Ty hradla musí být HC nebo jiné CMOS provedení. S TTL verzí to fungovat nebude!!! Sice to v článku zmiňujete, ale stejně to musím zopakovat. TTL hradlo už správně nerozliší náběžné hrany signálu při tak velké frekvenci - hradlo je pomalé a má velkou vlastní odezvu. Je to jedinný kámen úrazu celé konstrukce. Jinak vše funguje při pečlivé práci na první zapojení.
A patice se dají zakoupit u GM electronic. Velká stojí něco kolem 50,- a malá plugin kolem 35,- Tak nějak jsem je tenkrát kupoval.. _________________ S25 v44, C35i v18 tuned, S35 v25, ME45i v 04 tuned, S55 v91 tuned and QTEK8310 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
851.00 SMM
|
Zaslal: po září 20, 2004 12:57 am Předmět: |
|
|
vcelak napsal: | Ano, ale věřím tomu, že přibude spousta lidí - obzvlášť z oblasti zákazníků T-Mobile, kteří začnou tvrdit, že jim to poškodilo SIMku a tak podobně.
Určitě byste měli upozornit na legálnost případných pokusů o kopírování a jaká rizika to přináší co se týče další funkce simky. I tak, T-Mobile - GemPlus, Eurotel - Smart/GemPlus a Oskar - GemPlus nejsou kopírovatelné a v mnohých případech se s nimi ani nedomluví cardinal, alespoň takové jsou mé zkušenosti. Jinak čtečka, kterou jste zde publikovali je perfektní a nemšěl jsem s ní nikdy problém. Je až k udivení, kolik lidí ji na svých stránkách uvádí jako svůj vlastní výtvor... Někdy mi to připadne jako ubohost. U Vás s tím problém není...
Ještě malá technická poznámka. Ty hradla musí být HC nebo jiné CMOS provedení. S TTL verzí to fungovat nebude!!! Sice to v článku zmiňujete, ale stejně to musím zopakovat. TTL hradlo už správně nerozliší náběžné hrany signálu při tak velké frekvenci - hradlo je pomalé a má velkou vlastní odezvu. Je to jedinný kámen úrazu celé konstrukce. Jinak vše funguje při pečlivé práci na první zapojení.
A patice se dají zakoupit u GM electronic. Velká stojí něco kolem 50,- a malá plugin kolem 35,- Tak nějak jsem je tenkrát kupoval.. |
Vypadas technicky docela zdatne, tak mne napada otazka: Vis taky proc karty zal. na GemPlus nejdou zkopirovat? Co je tam tak jinak ze to nejde obejit? Nemachruju, opravdu to nevim a zajimalo by mne to... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
vcelak badatel

261.00 SMM
|
Zaslal: po září 20, 2004 3:24 pm Předmět: |
|
|
Anonymous napsal: |
Vypadas technicky docela zdatne, tak mne napada otazka: Vis taky proc karty zal. na GemPlus nejdou zkopirovat? Co je tam tak jinak ze to nejde obejit? Nemachruju, opravdu to nevim a zajimalo by mne to... |
Starsi karty mely pry chybu v sifrovacim algoritmu Ki klice, diky ktere se dal rozlustit. Nove karty jiz jsou bez chyby a pokud nemam mylne informace, pak pouzivaji i ponekud razantnejsi sifrovani. Timto bych oduvodnil, proc nektere telefony ty karty nesezerou. Typicke pro nektere nokie a Eurotel Smart karty.
Snad nekdy nekdo poodhali tajemstvi tajneho sifrovaciho klice a moje "green wafer" karta zase bude mit duvod vylezt ze supliku.
Co se tyce hlasek ve stylu: Nikdy nezapinejte original i klon simkarty najednou z duvodu mozneho zhrouceni centra operatora...?
Vyzkousel jsem. Z neregistrovanych predplacenych karet jak u oskara tak eurotelu. Sit prijala bez problemu kartu, ktera byla prihlasena jako posledni a tu predtim odmitla. Po vypnuti a zapnuti telefonu se situace opakovala, lae v opacnem poradi. Technici mysli na vse, vzdyt i jim se muze stat omyl v cislovani nebo chybka v databazi. Takoveto zasadni veci nemohou podcenit. _________________ S25 v44, C35i v18 tuned, S35 v25, ME45i v 04 tuned, S55 v91 tuned and QTEK8310 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
tomtom kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Zaslal: út září 21, 2004 8:05 pm Předmět: |
|
|
vcelak napsal: | Sit prijala bez problemu kartu, ktera byla prihlasena jako posledni a tu predtim odmitla. |
No, skoro vzdy se to tak chova. Jednou jsem ale zazil pernou chvilku, kdy jsem se prihlasil klonem A1 na Eurotel v cechach, ve chvili kdy byla orig. karta prihlasena v rakousku. Originalka zmrtvela asi na 20 hodin. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
vcelak badatel

261.00 SMM
|
Zaslal: út září 21, 2004 8:19 pm Předmět: |
|
|
tomtom napsal: | vcelak napsal: | Sit prijala bez problemu kartu, ktera byla prihlasena jako posledni a tu predtim odmitla. |
No, skoro vzdy se to tak chova. Jednou jsem ale zazil pernou chvilku, kdy jsem se prihlasil klonem A1 na Eurotel v cechach, ve chvili kdy byla orig. karta prihlasena v rakousku. Originalka zmrtvela asi na 20 hodin. |
Asi trvalo nez se chlůapcum domluvila centra sluzeb pres hranice.... ))) _________________ S25 v44, C35i v18 tuned, S35 v25, ME45i v 04 tuned, S55 v91 tuned and QTEK8310 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
851.00 SMM
|
Zaslal: st září 22, 2004 2:13 pm Předmět: |
|
|
podle toho co tu bylo napsano drive bych rekl, ze to nepujde, protoze novy simkarty uz nejdou klonovat |
|
Návrat nahoru |
|
 |
vcelak badatel

261.00 SMM
|
Zaslal: čt září 23, 2004 9:14 am Předmět: |
|
|
Ivo4 napsal: | Podla coho zistim aku mam kartu?? Nemam este tu citacku. Mam Eurotel-SK A kartu z 2001.-Easy Team
Zaujimalo by ma ci si mozem dat na Oskara(Tento august kupovana) aj slovenskeho operatora. Pripadne na oskarovu kartu(64) dat slovenskeho operatora(32). |
Pokuid mas kartu vyrobenou v roce 2001 mohla by jit klonovat - mela by... Pokud novejsi nez 2002 tak zrejme nepujde. Respektive nejdou klonovat karty Smart od Eurotelu (ty co maji pin manazer a takove kraviny)  _________________ S25 v44, C35i v18 tuned, S35 v25, ME45i v 04 tuned, S55 v91 tuned and QTEK8310 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
vcelak badatel

261.00 SMM
|
Zaslal: čt září 23, 2004 9:20 am Předmět: |
|
|
Ivo4 napsal: | Ta karta je slovenska. Chcem len do oskarovej vlozit operatora zo slovenska. To je vsetko. |
Original karta je napevno vypalena - NELZE ji preprogramovat pro jine ucely. Obsahuje sice taky jen procesor s eeprom pameti, ale prepsat jsou jen nektere bloky a to jeste ty, do kterych se uklada tel seznam, stav kodu pin a puk, sms, stav karty jako prirazeni k siti,bunky, seznam operatoru ve svete, ale IMSI A Ki v ni nezmenis a ani nepridas. Pro vyuzivani obycejne karty jako wafer musi byt v sim napaleny jiny firmware, ktery obsahuje specialni SIMToolKitove menu pro jeji konfiguraci a nebo se udaje pomoci zavadece do karty napali jednoucelove a s pevnou konfiguraci, ktera se da zmenit jen z PC.
Shrnu to. Kartu od nejakeho operatora nepreprogramujes a moznost pouziti vice cisel existuje. 1) musi byt od jednoho operatora 2) je to sluzba operatora 3) podporuje pouze eurotel a oskar 4) jedna se o tzv. prepinani linek na karte (v menu telefonu - linka 1 nebo 2 - to male ciselko u ukazatele signalu.)  _________________ S25 v44, C35i v18 tuned, S35 v25, ME45i v 04 tuned, S55 v91 tuned and QTEK8310 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
ghost_z_kca věrný diskusník

2065.50 SMM
|
Zaslal: čt září 23, 2004 2:34 pm Předmět: |
|
|
nazdar pani.bol som nejaky cas prec, takze moja reakcia az teraz:
na prvy pohlad poiznat, ze vcelak je odbornik... mas pravdu, klonovanie kartiet je uz na svete asi 5 rokov a naoizaj to bolo uverejnene na mnohych strankach. ale nepisal by som o tom sposobom, ze je to uz bezpredmetna vec. mozno preto ze zas dorasta dalsia generacia, ktora, aj keby to nevyuzila, aspon je oboznamena "co za starych dobrych casov slo robit a teraz uz nejde"
okrem toho, stale sa vyskytuje vela ludi, ktory ani nevedia o co ide, a takisto aj ludia ktory uz maju kartu par rokov a nemenili ju...
to ze sucasne karty nejdu je velka skoda |
|
Návrat nahoru |
|
 |
ghost_z_kca věrný diskusník

2065.50 SMM
|
Zaslal: čt září 23, 2004 2:42 pm Předmět: |
|
|
Ivo4 napsal: | Podla coho zistim aku mam kartu?? Nemam este tu citacku. Mam Eurotel-SK A kartu z 2001.-Easy Team
Zaujimalo by ma ci si mozem dat na Oskara(Tento august kupovana) aj slovenskeho operatora. Pripadne na oskarovu kartu(64) dat slovenskeho operatora(32). |
podla mojich informacii by karta easy team mala ist klonovat ak je z r.2001
co viem tak nejdu:
EUROTEL: predvolby 0902, 0910,0903-seda seria kariet asi 1.5r stare isli, dalsia, bledomodre karty uz nesli.
ORANGE: predvolby 0915
nemusi to byt presny popis,ani to nemusi platit glabalne na vs.predvolby ale informacne sa to da takto urcit
o ceskych kartach, ktore funguju v sucasnosti nemam informacie, zname je ze t-mobil karty robit nesli, nieco vraj uvazoval eurotel, ale blyzsie som sa o to nezaujimal... mozno presnejsie doplni vcelak |
|
Návrat nahoru |
|
 |
vcelak badatel

261.00 SMM
|
Zaslal: čt září 23, 2004 7:48 pm Předmět: |
|
|
ghost_z_kca napsal: | Ivo4 napsal: | Podla coho zistim aku mam kartu?? Nemam este tu citacku. Mam Eurotel-SK A kartu z 2001.-Easy Team
podla mojich informacii by karta easy team mala ist klonovat ak je z r.2001
co viem tak nejdu:
EUROTEL: predvolby 0902, 0910,0903-seda seria kariet asi 1.5r stare isli, dalsia, bledomodre karty uz nesli.
ORANGE: predvolby 0915
nemusi to byt presny popis,ani to nemusi platit glabalne na vs.predvolby ale informacne sa to da takto urcit
o ceskych kartach, ktore funguju v sucasnosti nemam informacie, zname je ze t-mobil karty robit nesli, nieco vraj uvazoval eurotel, ale blyzsie som sa o to nezaujimal... mozno presnejsie doplni vcelak |
O slovenskych kartach nemam prehled, ale jak jsem zminoval, konec klonovani vidim uderem roku 2002 pro oskara a ostatni v prubehu 2003/2004. _________________ S25 v44, C35i v18 tuned, S35 v25, ME45i v 04 tuned, S55 v91 tuned and QTEK8310 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru Můžeš k příspěvkům připojovat soubory Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory
|