Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Little_S čestný člen

Založen: 29. 05. 2004 Příspěvky: 733 Bydliště: 48° 45'N 18° 36'E
4261.00 SMM
|
Zaslal: čt září 23, 2004 8:27 am Předmět: |
|
|
pytlák napsal: | 2sXmax: Mě to nešlo, telefon není vůbec detekován na COM portu a nepomůže ani manuální nastavení. |
je to skutocne tak...s odpormi to nepojde, vraj by ale mohlo pomoct odpojit PIN 1 na strane PC t.j. na COM konektore kabla
(overene to nemam) |
|
Návrat nahoru |
|
 |
bkf.1 rozumbrada

1261.00 SMM
|
Zaslal: čt září 23, 2004 1:27 pm Předmět: |
|
|
Little_S napsal: | pytlák napsal: | 2sXmax: Mě to nešlo, telefon není vůbec detekován na COM portu a nepomůže ani manuální nastavení. |
je to skutocne tak...s odpormi to nepojde, vraj by ale mohlo pomoct odpojit PIN 1 na strane PC t.j. na COM konektore kabla
(overene to nemam) |
Já to mám ověřeno;) Nefunguje:((((
Ještě zkusím uťápnout zenerky... _________________ Siemens, Siemens a jedině Siemens... otázkou je kterej
...no tedka mam PhonePDA... Mio A701 v budoucnu si ale koupim asi nejaky PDA od HTC  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Little_S čestný člen

Založen: 29. 05. 2004 Příspěvky: 733 Bydliště: 48° 45'N 18° 36'E
4261.00 SMM
|
Zaslal: čt září 23, 2004 8:11 pm Předmět: |
|
|
bkf.1 napsal: | Já to mám ověřeno;) Nefunguje:((((
Ještě zkusím uťápnout zenerky... |
mohol by si vyskusat aj program ATEnabler, ked uz tak rychlo skusas vsetko, co pride
vraj v niektorych pripadoch pomaha, poslem ti ho na mail |
|
Návrat nahoru |
|
 |
vcelak badatel

Založen: 31. 08. 2004 Příspěvky: 149 Bydliště: Ostrava / Opava
261.00 SMM
|
Zaslal: čt září 23, 2004 8:27 pm Předmět: Re: Uprava kabelu X55 na SX1 |
|
|
rcbandit napsal: | Koupil jsem SX1 z nove levnejsi varky pro cesky trh a nebyl u toho kabel.Chtel jsem pouzit USB kabel z X55 MA-8720C ale s SX1 se nespoji.Tak jsem zkusil udelat upravu s odporama na X65,ale stejne se to nespoji.Telefon Vypisuje Zarizeni neni podporovano. Po vypsani IMEI a info to pise ACC in a nic vic.M Router se nespoji.Nevite prosimvas nekdo nahodou,jaka by se dala pouzit uprava X55 na SX1?Diky |
Mam pocit, ze na sx1 je kabel dca-540 a ten je primo usb-usb, teda laepon jsen na nem zadnou bouli s prevodnikem nevidel.... _________________ S25 v44, C35i v18 tuned, S35 v25, ME45i v 04 tuned, S55 v91 tuned and QTEK8310 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
vcelak badatel

261.00 SMM
|
Zaslal: čt září 23, 2004 8:29 pm Předmět: |
|
|
hanni napsal: | No,nic moc k tomu neviem.Cital som o tom niekde na fore u Rusov,bola to uprava USB kablu pridanim 4x 4,7 kiloohmovych rezistorov medzi nejake piny kablu,ale nebolo tam nic blizsie. |
Ty rezistory jenom reknou podle kombinace jaky kabel tam telefon ma. Myslim,ze kdyz da nekdo 2x 15kilo na usb kabel,tak to bude telefonu jedno a akorat si bude myslet,ze tam ma obycejny dca500 kabl... _________________ S25 v44, C35i v18 tuned, S35 v25, ME45i v 04 tuned, S55 v91 tuned and QTEK8310 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
vcelak badatel

261.00 SMM
|
Zaslal: čt září 23, 2004 8:31 pm Předmět: Re: otazky k clanku |
|
|
Anonymous napsal: |
Dotázek... co myslíš tím 15 a 16 a na jakým MB? Jo jinak jakej výkon mají odpory co jsi tam napájel (je to ve voltech tušim). Já jen že mám odpory modrý a hnědý v obchodě taky měli a asi budou mít jinej výkon než ty modrý:/ |
Sněhurko, jsi v jiný pohádce  _________________ S25 v44, C35i v18 tuned, S35 v25, ME45i v 04 tuned, S55 v91 tuned and QTEK8310 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
vcelak badatel

261.00 SMM
|
Zaslal: čt září 23, 2004 8:35 pm Předmět: Re: úprava COM kabelu z x55 na x65 |
|
|
Miloslav Říha napsal: | Upravil jsem neoriginál COM kabel pomocí odporů, už se hlásí v telefonu jako DCA-500 ale chová se pouze jako datový kabel -SiMoCo i MPM O.K., nahrávání firmware ne a ne. Telefon není při update vůbec detekován a ani manuální nastavení portů nepomůže. Nahrávání FW pro řadu x55 no problem. Prosím poraďte už nevím co s tím.  |
Nech telefon (myslim x65) zapnuty a dej manualni start updatu, telefon nevypinej,nech ho jen pripojeny a zapnuty a pokud ti ho po vypsani, ze mas zapnout telefon ten telefon nenajde a sam nevypne, tak mas divnou verzi kablu...... Ja to tak mam vyzkousene. Vypnu a znovu zapnu telefon,necham zapnuty a pripojeny ke kompu, dam manualni start updatu,nsatavim spravny port a s telefonem uz nic nedelam. Vzdycky to zatim slo. Jinak mi telefon nikdy nenasel. (myslim mou cx65 a ani bratrovu c65) _________________ S25 v44, C35i v18 tuned, S35 v25, ME45i v 04 tuned, S55 v91 tuned and QTEK8310 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Miloslav Říha kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Zaslal: čt září 23, 2004 9:37 pm Předmět: |
|
|
2vcelak: díky, díky, díky! Už je tam! Provedeno podle tvého postupu a hned je to bez problému. Nahrávání O.K. [/quote] |
|
Návrat nahoru |
|
 |
bkf.1 rozumbrada

1261.00 SMM
|
Zaslal: pá září 24, 2004 7:18 am Předmět: Re: úprava COM kabelu z x55 na x65 |
|
|
vcelak napsal: | Miloslav Říha napsal: | Upravil jsem neoriginál COM kabel pomocí odporů, už se hlásí v telefonu jako DCA-500 ale chová se pouze jako datový kabel -SiMoCo i MPM O.K., nahrávání firmware ne a ne. Telefon není při update vůbec detekován a ani manuální nastavení portů nepomůže. Nahrávání FW pro řadu x55 no problem. Prosím poraďte už nevím co s tím.  |
Nech telefon (myslim x65) zapnuty a dej manualni start updatu, telefon nevypinej,nech ho jen pripojeny a zapnuty a pokud ti ho po vypsani, ze mas zapnout telefon ten telefon nenajde a sam nevypne, tak mas divnou verzi kablu...... Ja to tak mam vyzkousene. Vypnu a znovu zapnu telefon,necham zapnuty a pripojeny ke kompu, dam manualni start updatu,nsatavim spravny port a s telefonem uz nic nedelam. Vzdycky to zatim slo. Jinak mi telefon nikdy nenasel. (myslim mou cx65 a ani bratrovu c65) |
Tenhle postup jsem samozřejmě zkoušel (je totiž napsanej v updatu Tak to tady jenom opakuješ Siemens No někdo to asi potřebuje vícktrát :/ _________________ Siemens, Siemens a jedině Siemens... otázkou je kterej
...no tedka mam PhonePDA... Mio A701 v budoucnu si ale koupim asi nejaky PDA od HTC  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
bkf.1 rozumbrada

1261.00 SMM
|
Zaslal: pá září 24, 2004 7:26 am Předmět: |
|
|
Little_S napsal: | bkf.1 napsal: | Já to mám ověřeno;) Nefunguje:((((
Ještě zkusím uťápnout zenerky... |
mohol by si vyskusat aj program ATEnabler, ked uz tak rychlo skusas vsetko, co pride
vraj v niektorych pripadoch pomaha, poslem ti ho na mail |
Vraj opravdu zkoušim všechno co se dá a protože jsem totální radioamatér a každej radioamatér je pro mě radioprofesionál, tak to jde někdy dost a dost ztuha :/ Jinak díky za prográmek - testnu - ozwu se  _________________ Siemens, Siemens a jedině Siemens... otázkou je kterej
|
Návrat nahoru |
|
 |
vcelak badatel

261.00 SMM
|
Zaslal: pá září 24, 2004 11:03 am Předmět: Re: úprava COM kabelu z x55 na x65 |
|
|
bkf.1 napsal: | vcelak napsal: | Miloslav Říha napsal: | Upravil jsem neoriginál COM kabel pomocí odporů, už se hlásí v telefonu jako DCA-500 ale chová se pouze jako datový kabel -SiMoCo i MPM O.K., nahrávání firmware ne a ne. Telefon není při update vůbec detekován a ani manuální nastavení portů nepomůže. Nahrávání FW pro řadu x55 no problem. Prosím poraďte už nevím co s tím.  |
Nech telefon (myslim x65) zapnuty a dej manualni start updatu, telefon nevypinej,nech ho jen pripojeny a zapnuty a pokud ti ho po vypsani, ze mas zapnout telefon ten telefon nenajde a sam nevypne, tak mas divnou verzi kablu...... Ja to tak mam vyzkousene. Vypnu a znovu zapnu telefon,necham zapnuty a pripojeny ke kompu, dam manualni start updatu,nsatavim spravny port a s telefonem uz nic nedelam. Vzdycky to zatim slo. Jinak mi telefon nikdy nenasel. (myslim mou cx65 a ani bratrovu c65) |
Tenhle postup jsem samozřejmě zkoušel (je totiž napsanej v updatu Tak to tady jenom opakuješ Siemens No někdo to asi potřebuje vícktrát :/ |
Dovol, abych te opravil. V updatu je napsane,ze pred manualknim startem mas telefon vypnout a az budes vyzvan,tak ho mas zapnout!!!! A ne jak rikam ja,ze ho mas nechat proste zapnuty a nevypinat!!! Chytraku. _________________ S25 v44, C35i v18 tuned, S35 v25, ME45i v 04 tuned, S55 v91 tuned and QTEK8310 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
pytl Anonymní
851.00 SMM
|
Zaslal: pá září 24, 2004 12:29 pm Předmět: |
|
|
2vcelak: spravně jsi mu to dal , opravdu tvůj postup je jiný než uvádí Siemens a na rozdíl od něj jde takto provést upgrade (alespoň v mém případě tomu tak bylo). S tím vypínáním je to prkotina, ale v mém případě sakra důležitá. Pokud jsem se držel Siemense, tak se telefon za žádných okolností nespojil.  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
851.00 SMM
|
Zaslal: so září 25, 2004 11:30 am Předmět: Re: úprava COM kabelu z x55 na x65 |
|
|
vcelak napsal: | bkf.1 napsal: | vcelak napsal: | Miloslav Říha napsal: | Upravil jsem neoriginál COM kabel pomocí odporů, už se hlásí v telefonu jako DCA-500 ale chová se pouze jako datový kabel -SiMoCo i MPM O.K., nahrávání firmware ne a ne. Telefon není při update vůbec detekován a ani manuální nastavení portů nepomůže. Nahrávání FW pro řadu x55 no problem. Prosím poraďte už nevím co s tím.  |
Tenhle postup jsem samozřejmě zkoušel (je totiž napsanej v updatu Tak to tady jenom opakuješ Siemens No někdo to asi potřebuje vícktrát :/ |
Dovol, abych te opravil. V updatu je napsane,ze pred manualknim startem mas telefon vypnout a az budes vyzvan,tak ho mas zapnout!!!! A ne jak rikam ja,ze ho mas nechat proste zapnuty a nevypinat!!! Chytraku. |
Si to přečti ještě jednou je tam "telefon vypněte a znovu zapněte". Nejsem chytrej, jenom umím číst  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
vcelak badatel

261.00 SMM
|
Zaslal: so září 25, 2004 4:39 pm Předmět: Re: úprava COM kabelu z x55 na x65 |
|
|
[quote="Anonymous]
Si to přečti ještě jednou je tam "telefon vypněte a znovu zapněte". Nejsem chytrej, jenom umím číst [/quote]
Ano ALE PRO STANDARDNI UPDATE, ktery se ti nepodari vzdycky spustit, pokud by sis poradne precetl, je to co jsem napsal platne ro manualni start upgrade a uz na tebe nebudu reagovat. Lidi,jez to vyzkouseli mi dali za pravdu a ti cist take umi. At si kazdy dela co chce, mne je to jedno. Hlavne mi nikdo uz nepiste, ze vam to ci ono nejde. _________________ S25 v44, C35i v18 tuned, S35 v25, ME45i v 04 tuned, S55 v91 tuned and QTEK8310 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
bkf.1 rozumbrada

1261.00 SMM
|
Zaslal: po září 27, 2004 5:30 pm Předmět: Re: úprava COM kabelu z x55 na x65 |
|
|
vcelak napsal: | [quote="Anonymous]
Si to přečti ještě jednou je tam "telefon vypněte a znovu zapněte". Nejsem chytrej, jenom umím číst  |
Ano ALE PRO STANDARDNI UPDATE, ktery se ti nepodari vzdycky spustit, pokud by sis poradne precetl, je to co jsem napsal platne ro manualni start upgrade a uz na tebe nebudu reagovat. Lidi,jez to vyzkouseli mi dali za pravdu a ti cist take umi. At si kazdy dela co chce, mne je to jedno. Hlavne mi nikdo uz nepiste, ze vam to ci ono nejde.[/quote]
Však já to tak dělal pro manuální update A vždycky to fungovalo;) A klídek se zase nemusíš tak nervovat ber to v klidu  _________________ Siemens, Siemens a jedině Siemens... otázkou je kterej
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru Můžeš k příspěvkům připojovat soubory Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory
|