clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
SiemensMania has a brand new forum
  SiemensMania    Fórum

Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
:: Zobrazit téma - Problemy s kartou u M75

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Skupiny uživatelůSkupiny uživatelů   NastaveníNastavení   ChatChat   Přihlásit, pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit, pro kontrolu soukromých zpráv 
 BankaBanka   LoterieLoterie   Obchody uživatelůObchody uživatelů   Obchodní důmObchodní dům 

Problemy s kartou u M75
Jdi na stránku 1, 2  Další

Odpovědět na téma    Obsah fóra -> Řada x72, x75
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
jenda^^
čestný člen
čestný člen

14937.90 SMM
PříspěvekZaslal: so listopad 12, 2005 10:33 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nevim, je to nějaký divný. Psalo se tu, že to s tou nenaformátovanou kartou zaviňujou soubory s diakritikou v názvu, ale z vlastní zkušenosti můžu říct, že tím to není, protože i když jsem naformátoval a dal tam soubory bez diakritiky, tak to zase začalo psát.. No a to s tim že MMC není vložena taky znam. Stačí vypnout a zapnout telefon...

Pojďte pokecat na VySemNesmíte.cz a neupejpejte se Smile Máme novou verzi webu.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
jirkab
čestný člen
čestný člen

4280.90 SMM
PříspěvekZaslal: ne listopad 13, 2005 12:10 am    Předmět: Odpovědět s citátem

jenda.69 napsal:
Nevim, je to nějaký divný. Psalo se tu, že to s tou nenaformátovanou kartou zaviňujou soubory s diakritikou v názvu, ale z vlastní zkušenosti můžu říct, že tím to není, protože i když jsem naformátoval a dal tam soubory bez diakritiky, tak to zase začalo psát.. No a to s tim že MMC není vložena taky znam. Stačí vypnout a zapnout telefon...

S odsupem doby musím svůj názor na čr. diakritiku (dále označuji jako h&č) na kartě trochu poopravit.

Asi a s největší pravděpodobností záleží od výrobce karty. Origo karta 32MB dodaná s S65 je na h&č skutečně háklivá. Dcera teď má na CX75 san disk 1GB a vyndavá jí i při zapnutém founu bez toho, aby si v menu zvolila možnost vyjmout kartu (ono by jí to potom zahlásilo kartu můžete vyjmout) samozřejmě následuje po vyjmutí hláška "ztráta dat" a potom po vložení samozřejmě na poněkolikátý pokus (protože co by se "madam" namáhala třeba požít propisku tak to tam strká prstama a ono jí to zacvakne třeba na počtvrtý-to jsem přehnal na potřetí) a vše v pořádku. Bez nového restartu mobilu. karta je hned "ready". A o názvech adresářů bez h&č (prasečinky, naháči, tabáček, kouřeníčko) bych jí mohl třeba držet přednášku i rok, vše zbytečné, protože co máte říct na argument: "no a co dyk´to funguje tak co máš"

Závěr: Asi je tady nějaká kompatabilita...(san disk dobrý)

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky
stano.mania
siemensmaniak
siemensmaniak

14311.82 SMM

Příspěvky na SM: 160,-
PříspěvekZaslal: ne listopad 13, 2005 9:48 am    Předmět: Odpovědět s citátem

V rade x75 by som problémy s kartou pripísal v prvom rade na výrobcu a v druhom rade na nedoriešenie tzv. hazardných stavov s kartou vo fw mobilu.
Ako inak si vysvetliť, že aj keď som s kartou nerobil na CX75, tak karta vadná...
Ja som to riešil tak, že som kúpenú kartu vrátil a vidím z fóra, že vraj sú také, s ktorými nie sú problémy.
A ak mám na kartu záruku 2-5 rokov, tak ju môžem kedykoľvek vrátiť.
S kartami je to obdobné ako s Flash pamäťami, vo firme máme od jednej firmy a polovica je už reklamovaná. Hand
hairy.pecker
řád zlaté antény
řád zlaté antény

5861.00 SMM
PříspěvekZaslal: ne listopad 13, 2005 1:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jirkab napsal:

S odsupem doby musím svůj názor na čr. diakritiku (dále označuji jako h&č) na kartě trochu poopravit.

Asi a s největší pravděpodobností záleží od výrobce karty. Origo karta 32MB dodaná s S65 je na h&č skutečně háklivá. Dcera teď má na CX75 san disk 1GB a vyndavá jí i při zapnutém founu bez toho, aby si v menu zvolila možnost vyjmout kartu ...

můžu jen potvrdit taky mám San Disk 1 GB a když sem tam dal soubory s háčkama tak to foun zvládl třeba i v ID3 tagách a vyndávaní taky bezproblémů

hobit
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
stano.mania
siemensmaniak
siemensmaniak

14311.82 SMM

PříspěvekZaslal: ne listopad 13, 2005 2:00 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Je teda značka San spoľahlivá? Vraj aj Apacer, Kingston, Traxdata. Ja som mal O...x, ale som ju vrátil, aj keď ju dávajú s 5-ročnou zárukou.
Teraz som bez karty a čakám na kvalitnú značku Shocked
hairy.pecker
řád zlaté antény
řád zlaté antény

5861.00 SMM
PříspěvekZaslal: ne listopad 13, 2005 2:22 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

stano.mania napsal:
Je teda značka San spoľahlivá? Vraj aj Apacer, Kingston, Traxdata. Ja som mal O...x, ale som ju vrátil, aj keď ju dávajú s 5-ročnou zárukou.
Teraz som bez karty a čakám na kvalitnú značku Shocked

ta San Disk je hodně dobrá, dopručuju

hobit
stano.mania
siemensmaniak
siemensmaniak

14311.82 SMM

PříspěvekZaslal: ne listopad 13, 2005 5:34 pm    Předmět: Re: karta Odpovědět s citátem

tweety_one napsal:
No ja mam tyhle problemy prave s kartou SanDisk Think

a potom buď múdry,
ktorá značka je teda najlepšia v referenciách?
Zdá sa, že u každej sa kde-tu nájde reklamácia,
ale pokiaľ viem, tak v základnom balení u S65 je práve SanDisk Rolling Eyes
gorgeous007
všeználek
všeználek

4261.00 SMM
PříspěvekZaslal: po listopad 14, 2005 4:24 pm    Předmět: Re: Problemy s kartou u M75 Odpovědět s citátem

tweety_one napsal:
Mam M75tku..(original firmware,zadne patche)..a uz podruhe se mi stalo ze sem se nemohl dostat na pametovou kartu "Multimedia card neni k dispozici" - telefon se tvaril jakoby tam nebyla.Pravidelne mi taky pri zapnuti hlasi"Karta vadna nebo nezformatovana",ale vse fungovalo i tak az na tyhle dva pripady.Po opetovnem vyndavani a zandavani karty se mi ji vzdy podari zformatovat a pak uz je opet funkcni.Kdyz do ni pak znovu nakopiru vsechny obrazky a videa atd. tak opet zacne hlasit"Karta vadna nebo nezformatovana" a po case...tyden...dva...opet zamrzne:((...nevi nekdo co by to mohlo byt??? Rolling Eyes

Mne robi presne to moja CX75 s RS-MMC 256 MB. Podla mna je to tym, ze karta nepodporuje dlhe nazvy suborov. Uz som sa na to raz vo fore pytal - http://www.siemensmania.cz/forum/viewtopic.php?t=16389&highlight=

mcroslav12
badatel
badatel

261.00 SMM
PříspěvekZaslal: po listopad 14, 2005 6:57 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ja si chci koupit rs mmc Silicon Power a pak vam povim jestli je to dobra znacka protoze se mi zda dost levna!!!! Uz ji mam objednanou tak ja vam to pak napisu!! RS MMC 256 za 790sk--to je takova stredni cena!!

hhs 550 domaca vyroba
gorgeous007
všeználek
všeználek

4261.00 SMM
PříspěvekZaslal: st prosinec 07, 2005 3:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

mcroslav12 napsal:
Ja si chci koupit rs mmc Silicon Power a pak vam povim jestli je to dobra znacka protoze se mi zda dost levna!!!! Uz ji mam objednanou tak ja vam to pak napisu!! RS MMC 256 za 790sk--to je takova stredni cena!!

Ja mam RS-MMC znacky PQI, ma 256 MB a mam ju za este nizsiu cenu ako je ta tvoja.

Buranman
kolemjdoucí

1.00 SMM
PříspěvekZaslal: čt prosinec 08, 2005 9:54 am    Předmět: Problem s pametovkou Odpovědět s citátem

Brick wall Sorry, tuto otazku jsem poslal jiz do hardwaru, ale nejak se tam neuchytila, proto to zkousim tady. Za ochotu a pochopeni dekuji! S tematem to snad alespon trosku souvisi wink

Dobry den,

obracim se na ucastniky teto diskuze s prosbou o pomoc. Jelikoz pocitace zrovna nejsou moji domenou, tak prosim vsechny, ktere tento dodaz poburuje, aby se vyhnuli invektivam a radeji vubec neodpovidali. Dekuji.

K problematice. Jsem majitelem M75ky. Ano, je to v poradku mobil. Vadi mi jen jedna vec. Koupil jsem si vyse zmineny kabel (MA- 8730P) a na www.mobileaction.com jsem stahl a nainstaloval prislusny program. Pocitac s mobilem komunikuje, ale problem je v tom, ze mi adresar v programu nezobrazi vubec pametovou kartu, jen interni pamet mobilu. Vse jsem resil tupounskym stylem tim, ze jsem mp3 nakopiroval do interni pameti (tu mi zobrazi PC bez problemu) a posleze v telefonu na pametovku. Problemy jsou nasnade: nutnost snizeni birate mp3, kvuli nizke interni pameti, strasne narocne na cas a samozrejme i na nervy atd. Uz me napadlo, jestli to neni normalni, ale to si neumim predstavit ty zastupy nas***ych lidi, takze to asi normalni nebude ;-)

Proto prosim dobre duse, zda-li by mi byly schopny poskytnout rady, pripadne i rozhreseni tohoto problemu.

Dekuji vsem za odpovedi!
jenda^^
čestný člen
čestný člen

14937.90 SMM
PříspěvekZaslal: čt prosinec 08, 2005 11:57 am    Předmět: Odpovědět s citátem

A jaký je ten příšlušný program? Třeba přes Vnavigator když ho spojíš, tak tam vidíš složku data (paměť mobilu) a myslímže MMCard... a uplně stejně to funguje i ve VSOFS pluginu pro TC, SiMoCo, MPM...

Pojďte pokecat na VySemNesmíte.cz a neupejpejte se Smile Máme novou verzi webu.
Martin C
začátečník
začátečník

61.00 SMM
PříspěvekZaslal: čt prosinec 08, 2005 12:14 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No ja si od mobileaction koupil taky sadu kde byl kabel DCA-510!! a na CD jejich ovladaci program,letelo ihned do kose,horsi program jsem snad jeste ve svem pocitaci nemel. Evil or Very Mad
Muzu ti doporucit bud oficialni program od siemensu MPM,kterej je ale nechutne pomalej Sad a ma asi 40MB Exclamation nechapu proc Think ,nebo jak tu psal jenda v-navigator,kterej funguje jako souborovej manazer a je to nejlepsi co muzes mit. Razz
Nejdriv si ale zjisti na kterym COM-portu mas prislusnej kabel pripojen a pak to v programu nastav. wink

Over
kolemjdoucí

1.00 SMM
PříspěvekZaslal: so prosinec 10, 2005 1:57 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Koupil jsem si k M75 (fw12) kartu MMC-RS-DV Kingston 512MB a at jsem ji formátoval v telefonu, nebo ve čtečce na PC, většinou se po zasunutí do telefonu hned nechytla. Přístroj zahlásil "karta není naformátovaná" a musel jsem ho vypnout a zapnout, aby ji našel a zřídka byl i problém napoprvé otevřít některou složku na kartě, ale to se po opětovném pokusu většinou zdařilo a pak vše fungovalo jak má. Nicméně mně iritoval fakt, že po každém vyjmutí a zasunutí musím telefon vypínat a zapínat, tak jsem si šel koupit MMC-RS od SanDisku, stejný typ jaký je dodáván k telefonu a se kterým nemám nejmenší problém (zatím), ale v kapacitě 512MB. No a ted funguje všecko bez vypínání telefonu, vyjmutí a zasunutí karty bez problému, hned si ji telefon najde a muže číst. Názvy mp3 na kartě mám dlouhý jak tejden, takže tím to asi nebylo.
stano.mania
siemensmaniak
siemensmaniak

14311.82 SMM

PříspěvekZaslal: so prosinec 10, 2005 2:14 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Over napsal:
... jsem si šel koupit MMC-RS od SanDisku, stejný typ jaký je dodáván k telefonu a se kterým nemám nejmenší problém (zatím)...

Ja si tiež myslím, že problémy s kartami má na svedomí na prvom mieste výrobca. Ja som svoju Opium.x tiež vrátil a Siemens v SR potvrdil, že má dobrú skúsenosť aj s DV so značkami Sandisk a Adata.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Odpovědět na téma    Obsah fóra -> Řada x72, x75 Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

Přejdi na: