clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
SiemensMania has a brand new forum
  SiemensMania    Fórum

Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
:: Zobrazit téma - GPS ako pouzivat s SXG75

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Skupiny uživatelůSkupiny uživatelů   NastaveníNastavení   ChatChat   Přihlásit, pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit, pro kontrolu soukromých zpráv 
 BankaBanka   LoterieLoterie   Obchody uživatelůObchody uživatelů   Obchodní důmObchodní dům 

GPS ako pouzivat s SXG75
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 9, 10, 11 ... 36, 37, 38  Další

Odpovědět na téma    Obsah fóra -> BREW -> Siemens SXG75
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
BEZY
čestný člen
čestný člen

81.16 SMM
PříspěvekZaslal: čt únor 16, 2006 1:26 pm    Předmět: Re: Aplikace obsahuje i CZ Odpovědět s citátem

mad1 napsal:
Podle stavu mého účtu na webu jsem žádných 10 tras zdarma neobdržel , pokud jste je někdo aktivovali, poraďte jak na to.

Já sem dal plan a route>type an adress>county:change->zkušební perioda byla aktivována

http://www.bezysoftware.net

Brew Mobile Commander 2.0
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky
FOXXX
VIP
VIP

Telefon: HTC HD
14880.90 SMM
PříspěvekZaslal: čt únor 16, 2006 1:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ještě dnes to testnu. Už jsem celý natěšený Razz Applause
Nicméně na stránkách VDO ani zmínka o ČR. Asi ještě není mapa kompletní, tak se tím nechlubí Think

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
mad1
začátečník
začátečník

61.00 SMM
PříspěvekZaslal: čt únor 16, 2006 2:37 pm    Předmět: Mapa CZ Odpovědět s citátem

Není to tak docela pravda, na stránkách VDO sice přímo CZ neuvádí, ale jinak podle slibu z minulého týdne nakonec CZ doplnili všude do formulářů. Ale hlavně se k CZ přiznávají v samotné aplikaci ... zkuste zadat SK, HU, nebo PL. VDO postupuje stejnou cestou jako TomTom, ti taky nejprve dali pro Němce cestující přes CZ do Rakouska alespoň průjezdní mapu CZ, pak PL, pak CZ komplet ... Máme se na co těšit.
Jinak s lítostí konstatuji, že těch 10 free tras mi fakt nedali, mám přitom founa z ofic. kanálu, ach jo. Je to vázané asi na IMEI, takže fakt nevím, proč zrovna já Sad
Ještě dodávám, že web VDO je plný chyb, takže na to co uvádí se nedá na 100% spolehnout.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
FOXXX
VIP
VIP

14880.90 SMM
PříspěvekZaslal: čt únor 16, 2006 6:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Takže u mně porpvé s GPS sklamání Sad
nic jsem nevyzkoušel, poněvač ta mrcha po mě chce licenční číslo. Zvláštní. Před necelým měsícem, když jsem to poprvé zkusil, tak mě to přivítalo v trialu. Myslel jsem, že je prostě na 10 tratí, ale asi je omezen i časově. Žádnou trať jsem samozřejmě dřív nepoužil, protože nebyly k dispozici. no nic. Asi koupím nějakou variantu předplacené služby. Jen mám strach, aby se s mou kartou dalo platit na netu Think

jirkab
čestný člen
čestný člen

4280.90 SMM
PříspěvekZaslal: čt únor 16, 2006 10:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

FOXXX napsal:
Takže u mně porpvé s GPS sklamání Sad
nic jsem nevyzkoušel, poněvač ta mrcha po mě chce licenční číslo. Zvláštní. Před necelým měsícem, když jsem to poprvé zkusil, tak mě to přivítalo v trialu. Myslel jsem, že je prostě na 10 tratí, ale asi je omezen i časově. Žádnou trať jsem samozřejmě dřív nepoužil, protože nebyly k dispozici. no nic. Asi koupím nějakou variantu předplacené služby. Jen mám strach, aby se s mou kartou dalo platit na netu Think

Jsem na tom naprosto stejně. Nebyli jsme náhodou na tom stejně s datem koupě? Já 24.01.2006. Jinak na stránkách VDO-dayton je i odkaz na českého prodejce a podporu v češtině (myslím tím rady - ne aplikaci).
http://www.mercantsound.cz/ ten sice o SXG75 zatím asi neslyšel, no, ale alespoň se něco dozví Třeba nám poradí jak na to a třeba se to bude dát u něj i kupovat (trasy).
Jo a nezkoušel někdo někde objevit nějaký univerzální držák (alá PDA) do auta (tedy krom originálu).

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky
FOXXX
VIP
VIP

14880.90 SMM
PříspěvekZaslal: pá únor 17, 2006 7:03 am    Předmět: Odpovědět s citátem

jirkab napsal:

Jsem na tom naprosto stejně. Nebyli jsme náhodou na tom stejně s datem koupě? Já 24.01.2006. Jinak na stránkách VDO-dayton je i odkaz na českého prodejce a podporu v češtině (myslím tím rady - ne aplikaci).
http://www.mercantsound.cz/ ten sice o SXG75 zatím asi neslyšel, no, ale alespoň se něco dozví Třeba nám poradí jak na to a třeba se to bude dát u něj i kupovat (trasy).
Jo a nezkoušel někdo někde objevit nějaký univerzální držák (alá PDA) do auta (tedy krom originálu).

Já koupil o den dřív wink
jdu studovat ten tvůj odkaz...
Držák mám v autě už přes rok byla v něm S65, ale vejde se tam i SXG. Je to nějaký univerzál za 2 stovky, ale hezký...

tronda
badatel
badatel

280.76 SMM
PříspěvekZaslal: pá únor 17, 2006 11:06 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Zdravim, uz mi to chybu JP003 nepise potom co mi mad1 poradil jak rucne nastavit profil pro t-mobile.
Ale zajimalo by me jestli se do toho javovyho programku neda nacpat cestina...ja si s tou anglictinou moc nerozumim...

Sibstr
badatel
badatel

270.00 SMM
PříspěvekZaslal: pá únor 17, 2006 1:54 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

tak jsem dostal dnes odpověď na muj mail, ve kterém jsem se dotazoval jedné brněnské společnosti na vývoj java aplikací, jestli by nebylo možné vytvořit aplikaci která by komunikovala s vestavěnou GPS v SXG75ce a poskytovala základný funkce pro navigaci. A odpověď:

Dobry den.
Obavam se, ze nejsme schopni pozadovanou aplikaci vytvorit. Cena by pro vas byla neprijatelna. Vyvoj zakazkove aplikace tohoto typu pro jednoho zakaznika by trval i mesice.

Karel Sasin
www.axima-brno.cz

Asi z toho mailu nepochopili, že počítám s cenou v řádech desetitisíců. No nic, zkusim se jich dneska zeptat, jestli by to zvládli za *0000kč a jak dlouho by jim to trvalo.
Mar3x
badatel
badatel

261.00 SMM
PříspěvekZaslal: pá únor 17, 2006 7:22 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

taky mi to napsalo, ze zkusebni perioda byla aktivovana, ale nic vic se nedelo Sad

Debian GNU/Linux 3.1r1 + dalsi repozitare (KDE3.5.0; Linux 2.6.16-rc2-mm1)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
feretti
badatel
badatel

265.50 SMM
PříspěvekZaslal: pá únor 17, 2006 9:41 pm    Předmět: VDO Dayton funguje! Odpovědět s citátem

Caute, prave som dosiel z Rakuska:

1/ na hranici som zadal Destination /Vienna, Laxenburger Strasse 25/
2/ Identifikovalo, kde som, pripojilo ma na server a stiahlo konkretnu trasu do mobilu
3/ celu cestu navigacia bezala v poriadku a presne!!! Aj vizualne aj okolie cesty asi do vzdialenosti 500m.
4/ pri odchyleni z cesty okolo 3km chce pocitat znovu novu trasu, ale ked sa vratite tak sa chyti na povodnu trasu. Netreba sa plasit.
5/ po skonceni cesty napise "Destination reached" Smile Laughing

ps: vsetko funguje presne a vyzera to ako v tej demoverzii
ps1: (pre mad1) su rozne typy map, ktore sa daju predplatit - ta "prujezdova" je jedna z nich... Zalezi, ci len prechadzas, alebo aj vbehnes do mesta

Neplatil som nic, zjavne mam aktivovanu tu skusobnu periodu. Som naprosto spokojny, tak ma to zaujalo - ze som skoro rozbil auto, lebo som nepozeral na cestu, ale furt do mobilu.

Registracia: zatial nefunguje na webe... ale dockate sa. Ved to zatial nijak nevplyva na funkcionalitu...

mad1
začátečník
začátečník

61.00 SMM
PříspěvekZaslal: so únor 18, 2006 5:01 pm    Předmět: Re: VDO Dayton funguje! Odpovědět s citátem

Díky za prověření dodané aplikace v místě s plným pokrytím mapy. Chci jen připomenout, že v CZ není třeba čekat až na hranice - obdobně mi to funguje i na Moravě, jen podrobnost mapy se zvyšuje směrem na západ. V pondělí porovnám aktuální pokrytí Moravy a Čech ... Prahy.
Feretti - nevím jak jsi přišel na různé mapy, je jen jedna a ta má různé pokrytí (podrobnost). Takto jsou dělané i mapy jiných firem, např. zmiňovaný TomTom má pokrytou aktuálně celou CZ vč. kdejaké uličky, ale jen Prahu má vč. čísel domů.
Taky nerozumím poznámce o nefunkční registraci na webu - několik dní už funguje, sám jsem to tady psal. Jsem registrovaný - samozřejmě až poté, co jsem zaplatil.
Aplikace není špatná, ale v autě ji zatím moc používat nebudu. Asi jsem nahluchlý, ale oproti hlasu z PDA (sw TT) za jízdy vůbec navigaci VDO nerozumím Sad Taky komfort ovládání není oproti PDA s dotykovou obrazovkou srovnatelný. Pokud bych ale už navigaci v autě neměl, určitě by mi SXG75 pro cesty autem po Evropě plně dostačovala.
jirkab
čestný člen
čestný člen

4280.90 SMM
PříspěvekZaslal: so únor 18, 2006 5:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nevím jakou verzi VDO navigace v SXG máte, ale na webu Siemense je ke stažení verze 2.1.9. (původně v telefonu byla 2.1.6). Má to však několik háčků - 1) nemůžu to stáhnout přímo do telefonu, protože ten nestáhne z wapu soubor větší než 299kB-řešil a vyřešil někdo tento problém? (anebo že by to blokoval operátor - mám t-mobile) -nakonec se mi to podařilo stáhnout přímo do PC (takže kdo byste potřeboval tak se stačí ozvat (mám i jad) - pokud by to někdo chtěl vykoušet na S75 - tam to nejede -vyzkoušeno - muselo by se to změnit přímo v aplikaci - a ta je uvnitř napsaná konkrétně pro SXG - to jsem si prohlédl, ale změnit to nedokážu to by musel asi někdo kdo tomu rozumí, dají se tam měnit další defaultní věci - barvy, aktivace device při zapnutí atd..). 2. Aplikace obsahuje asi šest jazyků proto je také tak velká (510kB) a ta verze 2.1.9. se standardně na češtinu (třeba i na maďarštinu) v telefonu přepne na němčinu Rolling Eyes (já nešťastník, zlatá angličtina). Pokud dám v telefonu angličtinu tak se přepne na angličtinu.
Takže, kdyby měl někdo chuť bylo by krásné ty ostatní jazyky vyházet a třeba to i přeložit (je otázka jestli se to vyplatí - časově, aby nám za měsíc neudělali aplikaci na offline mapy) - s jedním jazykem bysme se určitě dostali někam pod 200kB (idioti proč si nevezmou příklad z jazykových mutací např. jimma).
Naprostý souhlas se špatně namluveným komentářem - zbytečně rychlé, drmolí, hluboký a zastřený hlas. Není problém zařídit znovu namluvení (pořádnou ječivou semetrikou alá žilková), ale kdo to do programu zapracuje(já to neumím). I když autoři zřejmě počítají s reprodukcí navigace přes HF mělo to být čistší, pronikavější a hlastější ( co teprve ty co jezdí v trabantu - to je přece většina němců ty nemůžou slyšet vůbec nic).

mad1
začátečník
začátečník

61.00 SMM
PříspěvekZaslal: so únor 18, 2006 8:10 pm    Předmět: verze 2.1.9. Odpovědět s citátem

Zmiňovanou verzi jsem nenašel. Mohl bys na ni dát odkaz a případně informaci v čem se od stávající liší? Ď.
Sibstr
badatel
badatel

270.00 SMM
PříspěvekZaslal: so únor 18, 2006 8:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak dneska jsem zkousel aplikaci na trase Praha -> Plzen a naprosta spokojenost :-) Aplikace reaguje velice rychle na jakekoly zmeny smeru. Odbocky hlasi dostatecne dopredu a hlasova navigace se mi zdala optimalne hlasita. Mapy jsou velice presne, kdyz mapa rika ze krizovatka je za 10m tak tam skutecne je. Celkove me aplikace i s mapama mile prekvapila :-) Zacelou trasu jsem stahnul pres GPRS 33kB
jirkab
čestný člen
čestný člen

4280.90 SMM
PříspěvekZaslal: so únor 18, 2006 10:06 pm    Předmět: Re: verze 2.1.9. Odpovědět s citátem

mad1 napsal:
Zmiňovanou verzi jsem nenašel. Mohl bys na ni dát odkaz a případně informaci v čem se od stávající liší? Ď.

http://wap.siemens.com (wap stránky siemense - tam jsem to nemohl stáhnout - moje sxg stahuje max. 300kB soubory (aplikace má 510kB). Jestli se ti to povede přes ten jejich "basket"(košík - povedlo se mi to jen jednou - asi každej má nárok na pouze jedno stažení - ne dělám si srandu nějak jim to nefunguje anebo mě)přišel jsem na to náhodou a ten odkaz sem neumím dát (ale alespoň návod jak se tam dostat): http://www.benqmobile.com/cds/frontdoor/0,2241,hq_en_0_92140_rArNrNrNrN,00.html potom dát:interactive presentation a pak v tom okýnku co ti vyjede technology a tam downloads, software, a tam už si vybereš. Jak jsem psal jinde jsou tam i další hry. Jo jaký je rozdíl mezi verzemi ti nepovím, protože mám po zkušební periodě. (Ale řekl bych, že je nějaké lepší držení se spojení sat i tam kde je slabší signál - v budovách, autě). Pozor na tu němčinu - abys mě pak neukamenoval. Kdybys to nemohl stáhnout tak se ozvi.

Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Odpovědět na téma    Obsah fóra -> BREW -> Siemens SXG75 Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 9, 10, 11 ... 36, 37, 38  Další
Strana 10 z 38

Přejdi na: