Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Beat kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Zaslal: st duben 12, 2006 7:08 am Předmět: Re: JINE RESENI |
|
|
bredy napsal: | K dispozici je jeste jiny workaround.
Bežte do menu Nastavení, Výměna dat, Profily a vyberte si profil připojeni na internet. Změnte nastaveni GPRS takto:
DNS1:
000.000.000.000
nahraďte
195.250.128.038
DNS2
000.000.000.000
nahraďte
195.250.128.034
Tím přesměrujete DNS na servery ns.vol.cz a ns2.vol.cz. Tyhle servery mobily nevypínají. Vyzkoušel jsem JIMM a MobilMHD (před změnou se mobil vypínal) |
Právě jsem provedl změnu a VYPÍNÁ SE!!!! M65 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
majjkyy pisatel

661.00 SMM
|
Zaslal: st duben 12, 2006 7:12 am Předmět: |
|
|
Hmmm ja to ted udelal taky a jede mi to jeste rychleji nez pred tim.Uvidime jak dlouho  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
houstik kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Zaslal: st duben 12, 2006 11:28 am Předmět: Re: JINE RESENI |
|
|
á to teď udělal na S65 a funguje to... Zajímalo by mě, jestli se opravdu přijde na to, čím to je... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
pepis (člen klubu SM) kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Zaslal: st duben 12, 2006 11:44 am Předmět: Vypínání mobilu |
|
|
Zkusil jsem teď taky změnit DNS a pomohlo.Díky,doufám,že to chvilku vydrží!!!
Siemens C65 _________________ Siemens C35i ->Siemens S45i-> Siemens M55 fw 11 -> fw 91 + hafl patchu ->Siemens C65 fw12 ->fw 25 ->fw 56 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Beat kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Zaslal: st duben 12, 2006 12:19 pm Předmět: |
|
|
Tak jsem provedl druhý pokus a jde to! Bohužel než jsem to udělal, tak jsem si neověřil zda to funguje i bez změny  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jezevec007 kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Zaslal: st duben 12, 2006 1:57 pm Předmět: Re: Dopis Vodafonu |
|
|
bredy napsal: | Napsal jsem dopis Vodafonu v tomto znění:
Dobrý den.
Na nejnovějších verzích FW telefonu Siemens řady x65 se objevuje problém s připojením GPRS u některých JAVA aplikací. Problém je diskutován třeba ve foru na následující adrese:
http://www.siemensmania.cz/forum/viewtopic.php?t=17329&postdays=0&postorder=asc&view_all=true
Je velmi pravděpodobné, že problém způsobuje DNS server na straně Vodafone. Je možné, že na dotazy reaguje nějak nestandardně a tyto nestandardní odpovědi vypínají telefony Siemens x65 (odzkoušeno na CX65 FW 50 a M65 FW 50). Všechny JAVA aplikace, které se připojují k serveru pomocí názvu způsobí vypnutí mobila. Je-li ovšem jméno serveru nahrazeno číselnou adresou k vypnutí nedojde.
Nejspíš je chyba přímo v telefonech Siemens, přímo ve FW, ale problém se vyskytuje jen v síti Vodafone. Nevím tedy, kam přesně směřovat dotaz na nápravu tohoto stavu (JAVA aplikace s připojením na internet se stávají nepoužitelnými). Možná by mohla společnost Vodafone zjistit včem je chování DNS serveru nestandardní, případně kontaktovat výrobce telefonů a oznámit tento problém (přeci jen víc poslechne operátora, než obyčejný lid). Jde o velké množství telefonů, a tedy velké množství potencionálních zákazníků se zájmem o datové služby.
Děkuji za vyřešení situace.
Ondřej Novák |
A co odpověděly?  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
MirekM začátečník

61.00 SMM
|
Zaslal: pá duben 14, 2006 9:17 am Předmět: Re: JINE RESENI |
|
|
Beat napsal: | bredy napsal: | K dispozici je jeste jiny workaround.
Bežte do menu Nastavení, Výměna dat, Profily a vyberte si profil připojeni na internet. Změnte nastaveni GPRS takto:
DNS1:
000.000.000.000
nahraďte
195.250.128.038
DNS2
000.000.000.000
nahraďte
195.250.128.034
Tím přesměrujete DNS na servery ns.vol.cz a ns2.vol.cz. Tyhle servery mobily nevypínají. Vyzkoušel jsem JIMM a MobilMHD (před změnou se mobil vypínal) |
Právě jsem provedl změnu a VYPÍNÁ SE!!!! M65 |
Provedl jsem tuto zmenu vcera na C65 FW43 v dobe kdy se vypinala a po rucnim vypnuti a zapnuti mobilu bylo Gibo i Collibry OK. (Doufam, ze se behem meho prestavovani a vypnuti/zapnuti mobilu zase GPRS nerozbehlo i s puvodnim nastavenim).
Po zmenach v konfiguraci GPRS doporucuji mobil vypnout a zapnout, nebot ne vzdy bez tohoto kroku bere zmeny vazne (stejnou zkusenost jsem udelal i u SE630). _________________ Ericsson A1018s -> Motorola d460 -> C35i -> A55 na C55 -> C65 (fw12 a 25) |
|
Návrat nahoru |
|
 |
erpe kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Zaslal: út květen 09, 2006 11:59 am Předmět: Nesmysly... |
|
|
Lidi, to co tu řešíte jsou všechno nesmysly...
Já mám Eurotel a padání telefonu se mi stává při různých činnostech...při práci (offline) s JAVA aplikací, při připojení Jimma, při připojení PC na net přes GPRS... Prostě různě a vůbec se to netýká jen připojování na net...
ROZHODNĚ TO NEMŮŽOU BÝT RESTRIKCE OD OPERÁTORA A TEN KDO TO TVRDÍ JE PARANOIDNÍ BLÁZEN A PABLB
Nebuďte naivní! Takhle se omezení nedělají...a už vůbec by to pak bylo pro všechny telefony všech značek, protože všichni musí využívat stejný normy a protokoly, to není jen otázka Siemensu...
Vzpomeňte si na obyčejný počítač a třeba s Windows 95... Vzpomínáte na to hryzání a atp.??? Tohle bude z největší pravděpodobností to samý.
Telefon je pravděpodobně v určitou chvíli kriticky přetížen - CPU, Cache nebo něco takového - a prostě se zhroutí...
Když si zkusíte zapnout v servisním menu zobrazování vytížení CPU, tak zjistíte, že při každým spuštění javy okamžitě naskočí 100%...a to se děje při spoustě dalších úkonů... Prostě nářez...
Prošel jsem už všechny verze FW a dělá mi to ve všech verzích. Jenže je to tak málokdy, že se mi ani nevyplatí zkoušet reklamaci...nehledě na to, že už jsem dost patchoval
Tak...a teď ať si mě zastánci konspirační teorie o Vodafone třeba sežerou!  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
jirka000777 kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Zaslal: po květen 15, 2006 8:17 am Předmět: Mám vyzkoušeno |
|
|
Podle mě se jedná o chybu v komunikaci někde mezi operátorem mobilní sítě a telefony jedné značky.. JIMM mi funguje bez problémů, pokud změním ICQ server třeba na 205.188.153.98
pokud je server zapsaný písmeny (např. login.icq.com..) padá to. Taky si myslím, že pomáhá i změna DNS serverů - zkoušel jsem výše zmiňované vol.cz a funguje to bez kolapsů (jdou mi i jiné DNSka). Jinak pro úplnost - mám cx65 a testoval jsem na fw56/cx70. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
maxviper začátečník

61.00 SMM
|
Zaslal: po květen 15, 2006 1:21 pm Předmět: |
|
|
mám CX70 fw.56 a oskárek mi dělá furt neplechu, třeba dneska jsem zkoušel poslet sms kolem 9 hodiny a vždycky to chcíplo.. Tak si mě přidejte na seznam stěžovatelů )
a jště jedna zajímavost..ještě nikdy se mi nepovedlo odelat sms přes oskárka v Praze naproti Diplomatu.. Vždycky když tam čekám na bus do Kladna tak to zkoušim.... vždycky mi to napíše že spojení selhalo... Určitě tam má ČVUT nějakou rušičku  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
pitrisek věrný diskusník

Založen: 08. 09. 2004 Příspěvky: 405 Bydliště: Česká Třebová & Brno
2061.00 SMM
|
Zaslal: čt květen 25, 2006 1:13 pm Předmět: Re: PROBLEM NALEZEN A VYŘEŠEN!!!!!!!!!!!!! |
|
|
bredy napsal: | Problémem je Vodafonův DNS server. Ten shazuje mobila.
Pokud v JIMMovi misto login.icq.com napíšete 205.188.153.121 začne JIMM fungovat.
Teď jsem vyzkoušel. |
Ahoj, prosím tě, jak jsi na to přišel? _________________ S65 fw58WS CZ
Pitrisovo doupě @ http://pitris.org/ |
|
Návrat nahoru |
|
 |
marbl začátečník

61.00 SMM
|
Zaslal: čt květen 25, 2006 7:56 pm Předmět: Padající spojení GPRS u Vodafonu |
|
|
Nevím, jak u ostatních majitelů mobilů řady x65, ale mě už asi 2 dny (kdy mi změnili logo operátora) nepomáhá ani zadání altenativních DNS serverů. Při někteých aplikacích se mobil snaží chvíli o komunikaci a pak už se nic neděje. Zkoušel jsem to reklamovat u operátora, ale bylo mi řečeno, že je to mobilem. Přitom u T-mobilu mi všechno funguje naprosto bez problémů. Už mě to tak sere, že nejspíš změním jak značku mobila, tak operátora. Má ještě někdo stejnej problém?  _________________ CX70 fw43 Vodafone - paušál |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jezevec007 kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Zaslal: pá květen 26, 2006 11:29 am Předmět: Padající spojení GPRS u Vodafonu - REKLAMUJTE ! |
|
|
Pokud si od operátora Vodafone koupím mobil a ten má problémy s provozováním java aplikací přes GPRS, tak se jedná jednoznačně o skrytou vadu přístroje a operátor chybu u výrobku, který prodává, musí uznat. Krom toho mám doma dva takovéto přístroje a oba blbnou od března tohoto roku. Svádět na operátora to lze neb tato závada se začala nenápadně objevovat na přelomu roku a pak už to bylo docela hromadný jev řady Siemens 65 a z toho soudím, že to je jednoznačně nějakou úpravou na síti operatora. Vodafone o tomto samozřejmě ví a nebude chtít reklamovat stovky či tisíce jím prodaných mobilů.  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
m.i.r. kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Zaslal: so květen 27, 2006 5:02 pm Předmět: Re: Padající spojení GPRS u Vodafonu |
|
|
marbl napsal: | Nevím, jak u ostatních majitelů mobilů řady x65, ale mě už asi 2 dny (kdy mi změnili logo operátora) nepomáhá ani zadání altenativních DNS serverů. Při někteých aplikacích se mobil snaží chvíli o komunikaci a pak už se nic neděje. Zkoušel jsem to reklamovat u operátora, ale bylo mi řečeno, že je to mobilem. Přitom u T-mobilu mi všechno funguje naprosto bez problémů. Už mě to tak sere, že nejspíš změním jak značku mobila, tak operátora. Má ještě někdo stejnej problém?  |
Jj, taky uz mi nepomaha nastavit altrnativni DNS server. Prisel jsem na to ve ctvrtek, pak to zas od vecera slo a ted opet nic. Docela mi to vadi. Jestli gprs u jinych operatoru funguje bez problemu, tak zacinam premyslet o zmene. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
holka10 kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Zaslal: ne květen 28, 2006 9:40 am Předmět: Oskárek still alive (?) |
|
|
Máte prosím někdo nové informace, resp. pomoc v záležitosti m.j. Oskárek? Situace u mne k dnešnímu dni: CX70/Fw56 původní i nové DNS (telefon zapnut a vypnut) => Oskárek nefunguje . Jediné zlepšení, už aspoň nevypíná... Připojování je zdlouhavé s jediným výsledkem "Nastala chyba...", však to znáte.
Jinak funkčnost na jiných telefonech: SXG75 a SE K700i v pořádku i s původním (Vodafone) DNS. Aspoň zatím  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru Můžeš k příspěvkům připojovat soubory Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory
|