View previous topic :: View next topic |
Co cakate od GPS v SXG75? |
Hlasovu a vizualnu navigaciu do auta |
|
35% |
[ 25 ] |
Vizualnu navigaciu (obrazkovu) |
|
32% |
[ 23 ] |
Detaily polohy a rychlosti |
|
16% |
[ 12 ] |
Roznu "free time" funkcionalitu |
|
15% |
[ 11 ] |
|
Total Votes : 71 |
|
Author |
Message |
jirkab čestný člen

4280.90 SMM
|
Posted: Mon Jun 26, 2006 9:24 am Post subject: |
|
|
nav4all: jad: www.nav4all.com/install (to je i adresa pro stažení přes interní prohlížeč z wapu)
no a pokud by to někdo chtěl do PC tak v jadu si najde link na stažení jaru: http://www.nav4all.com/mobile/Nav4All.jar .
Je to aplikace, která jak jsem již psal si stahuje vše z netu (mapy, navigaci atd....) do 15.8.2006 jsou trasy zdarma - je to aplikace komplet v češtině i s českými povely (chlap i ženská - no chlap je asi lepší-tedy míněno v této konkrétní aplikaci ) graficky velice jednoduchá, ale dostačující a funkční. Datově minimálně náročná, s obrovským množstvím různého nastavení a ruzných možností navigací - turistické, cyklo, auto, taxi, mhd, a co já vím co ještě. (Jediné co mi na sxg nechodí je sledování ostatních - není naprogramováno a rychlost a tím pádem výstrahy při překročení rychlosti) - no prostě je nutné to vyzkoušet.
Jak jsem psal o aplikaci NAVXS ( www.navxs.com ). Tak jsem to o víkendu zkoušel a musím říct, že jsem velice mile překvapen. Po stažení a zeregistrování u nich na webu, si aplikaci spustíte a podobně jako u JIMM si vyplníte v mobilu přihlašovací jméno a heslo a zalogujete se u nich na serveru. Po zjištění polohy z modulu GPS (jsou ke stažení tři verze aplikace pro různé konfigurace: interní, externí gps a různé typy mobilů) to zobrazí vaší polohu na mapě. Potom si můžete začít přidávat další uživatele (kteří jsou také u nich zaregistrování a samozřejmě potvrdí autorizaci) do "kontakt listu" a ti pokud jsou k dispozici údaje o jejich pozici se vám také na mapě zobrazují . Jako naprosto bombovou funkci hodnotím možnost zasílání rychlých zpráv (jako ICQ) mezi jednotlivými uživateli. Je zde možnost různého nastavení: perioda zasílání a přijímání dat ( tím pádem možnost regulace datové náročnosti), možnost nastavit si střed zobrazené mapy na sebe nebo na kohokoliv z kontaktů, jednoduché zoomování až na poměrně podrobné zobrazení (každé díry) včetně pro mě prvního v mobilu funkčního zobrazení na letecké mapě .
Abych neuváděl pouze klady našel jsem i dvě chybky(tedy doufám, že jsem někde nepřehlédl nějaké nastavení): 1)Rychlé zprávy se mi nepodařilo nastavit, aby upozorňovaly na svůj "příchod" akusticky (pokud jsem v menu zpráv při příjmu nové zprávy pouze bliká displej, pokud jsem např. v zobrazení mapy příchod je signalizován pouze vibracemi).
2) Pokud se snažím aplikaci po delším používání ukončit restartuje se celý mobil(doporučuji proto po zalogování a zatržení možnosti přihlasit se po startu aplikace automaticky a pamatovat si přihlašovací údaje ihned aplikaci ukončit - nedojde k restartu a mobil si údaje "zapamatuje" i pro příští přihlášení).
Jinak aplikace je velice pěkně graficky zpracovaná, přehledná a jednoduchá na ovládání a nastavování a naprosto stabilní a spolehlivá(nevadí ani dlouhodobé výpadky ze signálu GPS a GPRS - server si pamatuje poslední údaje dokud nedojde k jejich změně.) Zkoušeli jsme to ve dvou na kolech a je naprosto krásné sledovat kde se pohybuje druhý "jezdec" (anebo spíše nepohybuje - stojí, anebo ještě lépe ve, které hospodě zase sedí ). _________________ Siemens C25->S45->S55->ME45->S65->CX75->S75->SXG75->HTC Trinity->Kaiser->Blackstone->Leo->Shooter + SX1
- Jezdím Octavia Combi |
|
Back to top |
|
 |
kesu čestný člen

14913.56 SMM
|
Posted: Mon Jun 26, 2006 1:34 pm Post subject: |
|
|
jirkab wrote: | nav4all: jad: www.nav4all.com/install (to je i adresa pro stažení přes interní prohlížeč z wapu)
no a pokud by to někdo chtěl do PC tak v jadu si najde link na stažení jaru: http://www.nav4all.com/mobile/Nav4All.jar .
Je to aplikace, která jak jsem již psal si stahuje vše z netu (mapy, navigaci atd....) do 15.8.2006 jsou trasy zdarma - je to aplikace komplet v češtině i s českými povely (chlap i ženská - no chlap je asi lepší-tedy míněno v této konkrétní aplikaci ) graficky velice jednoduchá, ale dostačující a funkční. Datově minimálně náročná, s obrovským množstvím různého nastavení a ruzných možností navigací - turistické, cyklo, auto, taxi, mhd, a co já vím co ještě. (Jediné co mi na sxg nechodí je sledování ostatních - není naprogramováno a rychlost a tím pádem výstrahy při překročení rychlosti) - no prostě je nutné to vyzkoušet.
Jak jsem psal o aplikaci NAVXS ( www.navxs.com ). Tak jsem to o víkendu zkoušel a musím říct, že jsem velice mile překvapen. Po stažení a zeregistrování u nich na webu, si aplikaci spustíte a podobně jako u JIMM si vyplníte v mobilu přihlašovací jméno a heslo a zalogujete se u nich na serveru. Po zjištění polohy z modulu GPS (jsou ke stažení tři verze aplikace pro různé konfigurace: interní, externí gps a různé typy mobilů) to zobrazí vaší polohu na mapě. Potom si můžete začít přidávat další uživatele (kteří jsou také u nich zaregistrování a samozřejmě potvrdí autorizaci) do "kontakt listu" a ti pokud jsou k dispozici údaje o jejich pozici se vám také na mapě zobrazují . Jako naprosto bombovou funkci hodnotím možnost zasílání rychlých zpráv (jako ICQ) mezi jednotlivými uživateli. Je zde možnost různého nastavení: perioda zasílání a přijímání dat ( tím pádem možnost regulace datové náročnosti), možnost nastavit si střed zobrazené mapy na sebe nebo na kohokoliv z kontaktů, jednoduché zoomování až na poměrně podrobné zobrazení (každé díry) včetně pro mě prvního v mobilu funkčního zobrazení na letecké mapě .
Abych neuváděl pouze klady našel jsem i dvě chybky(tedy doufám, že jsem někde nepřehlédl nějaké nastavení): 1)Rychlé zprávy se mi nepodařilo nastavit, aby upozorňovaly na svůj "příchod" akusticky (pokud jsem v menu zpráv při příjmu nové zprávy pouze bliká displej, pokud jsem např. v zobrazení mapy příchod je signalizován pouze vibracemi).
2) Pokud se snažím aplikaci po delším používání ukončit restartuje se celý mobil(doporučuji proto po zalogování a zatržení možnosti přihlasit se po startu aplikace automaticky a pamatovat si přihlašovací údaje ihned aplikaci ukončit - nedojde k restartu a mobil si údaje "zapamatuje" i pro příští přihlášení).
Jinak aplikace je velice pěkně graficky zpracovaná, přehledná a jednoduchá na ovládání a nastavování a naprosto stabilní a spolehlivá(nevadí ani dlouhodobé výpadky ze signálu GPS a GPRS - server si pamatuje poslední údaje dokud nedojde k jejich změně.) Zkoušeli jsme to ve dvou na kolech a je naprosto krásné sledovat kde se pohybuje druhý "jezdec" (anebo spíše nepohybuje - stojí, anebo ještě lépe ve, které hospodě zase sedí ). |
To vypadá hodně slibně....prosí tě,nevíš orientačně datovou naročnost? nemám datový tarif tak me to dost zajíma _________________ http://www.gpsmaps.ic.cz - 50 GB zkalibrovanych map pro TrekBuddy a OziExplorer CE (Celá ČR - 1:100k,50k,25k,10k a 10k - letecká) + Evropa
C35>S35>MT50>M55>S55>CX65>SXG75>ASUS P535 WM 6.1+4GB miniSD+pouzdro Kusell+držak na kolo+baterie+HF+folie Boxwave .... |
|
Back to top |
|
 |
jirkab čestný člen

4280.90 SMM
|
Posted: Mon Jun 26, 2006 2:41 pm Post subject: |
|
|
U nav4all jde stáhnout trasu předem do mobilu a pak už jen navigovat offline (tak to uvádějí, ale nikde jsem to nenašel a ani nehledal). Datová náročnost podle rychlosti stažené trasy bude oproti VDO Dayton tak třikrát menší, pokud si však zapneš sledování aktuální polohy na mapě tak to samozřejmě naskakuje jinak, protože každou mapu načítá.
U navxs, když si párkrát přezoomuješ mapu tak jseš v cuku letu na 1MB takže tam to bez datového paušálu asi není vhodné (uživatel je v horní liště vždy při datové komunikaci informován o celkově přenesených datech od počátku každého spuštění aplikace). _________________ Siemens C25->S45->S55->ME45->S65->CX75->S75->SXG75->HTC Trinity->Kaiser->Blackstone->Leo->Shooter + SX1
- Jezdím Octavia Combi |
|
Back to top |
|
 |
mydyingbride VIP

3071.50 SMM
Příspěvky na SM: 200,- |
Posted: Mon Jun 26, 2006 4:41 pm Post subject: |
|
|
Tu aplikace nejde nainstalovat.. Z tohohle odkazu jsem to několikrát
zkoušel a nic.. Asi se to musí jen z wapu..  _________________
M35i -> MT50-> M65 -> SXG75/fw22 | IMS-700 | Graphic Tunning by MDB + HTC HD |
|
Back to top |
|
 |
Estangol badatel

Joined: 20 Aug 2005 Posts: 123 Location: Brno Phone: 720540366 346.10 SMM
|
Posted: Thu Jun 29, 2006 8:01 pm Post subject: |
|
|
Prominte ze obtezuju ale stahnul sem si skvelou aplikaci Gpsku a kdyz ji spoustim tak se me to pta na strasne moc povoleni k systemovym souborum a kdyz to odkliknu tak po 50 tak mobil pipne a restartuje se. Dokonce se mi jednou povedlo doklikat se as ke konci a chvili to ukazovalo nejaky udaje ale pak to zase piplo a restrtl se mobil. Instaloval sem to tak ze sem si vytvoril jad pres jad gen a pak aplikaci nainstaloval pres JMI. Bylo to spravne?
Predem diki za odpoved |
|
Back to top |
|
 |
ccd98 táta fóra

8031.04 SMM
|
Posted: Thu Jun 29, 2006 8:07 pm Post subject: |
|
|
Estangol wrote: | Prominte ze obtezuju ale stahnul sem si skvelou aplikaci Gpsku a kdyz ji spoustim tak se me to pta na strasne moc povoleni k systemovym souborum a kdyz to odkliknu tak po 50 tak mobil pipne a restartuje se. Dokonce se mi jednou povedlo doklikat se as ke konci a chvili to ukazovalo nejaky udaje ale pak to zase piplo a restrtl se mobil. Instaloval sem to tak ze sem si vytvoril jad pres jad gen a pak aplikaci nainstaloval pres JMI. Bylo to spravne?
Predem diki za odpoved |
Instaloval´s správně, takhle se to ptá při prvním spuštění - ato, že se ti povedlo zresetovat mobil, možná bylo tím, že jsi na toho chudáčka byl moc rychlej 8)
Jinak pak stačí u tý aplikace nastavit v Možnosti -> Zabezpečení tam kde to jde "Povolit vždy" a tam kde to nejde "Zeptat se při spuštění" (a jinde nechat "Zeptat se vždy") . Pak se to bude ptát minimálně
***EDIT jinak až si budeš chtít vyzkoušet, jak to ukazuje mapu, budeš si muset u GPSky v Možnosti -> Java 'Nastav.sítě (co tam proboha dělá ten apostrof? ) nastavit profil pro připojení na net, aby mohla GPSka stahovat mapy. _________________ S LXXV |
|
Back to top |
|
 |
michalt začátečník

61.00 SMM
|
Posted: Fri Jun 30, 2006 11:43 am Post subject: |
|
|
mydyingbride wrote: | Tu aplikace nejde nainstalovat.. Z tohohle odkazu jsem to několikrát
zkoušel a nic.. Asi se to musí jen z wapu..  |
Musis si stahnout jar, na ten je tam odkaz. Pak ten odkaz vyeditujes (zmenis posledni 'r' jar na 'd' a stahnes si jad. Pak se to pekne nainstaluje pres kabel. 8) |
|
Back to top |
|
 |
mydyingbride VIP

3071.50 SMM
Příspěvky na SM: 200,- |
Posted: Fri Jun 30, 2006 1:34 pm Post subject: |
|
|
michalt wrote: | mydyingbride wrote: | Tu aplikace nejde nainstalovat.. Z tohohle odkazu jsem to několikrát
zkoušel a nic.. Asi se to musí jen z wapu..  |
Musis si stahnout jar, na ten je tam odkaz. Pak ten odkaz vyeditujes (zmenis posledni 'r' jar na 'd' a stahnes si jad. Pak se to pekne nainstaluje pres kabel. 8) |
A Ty jsi to zkoušel? Možná to z tohohle příspěvku vyznělo divně, ale já
mám jak .jar tak nově vytvořený .jad a po instalaci se v mobilu aplikace
neobjeví.. Jiné samozřejmě ano.. Na to už jsem celkem zkušený..  _________________
M35i -> MT50-> M65 -> SXG75/fw22 | IMS-700 | Graphic Tunning by MDB + HTC HD |
|
Back to top |
|
 |
Estangol badatel

|
Posted: Sat Jul 01, 2006 2:18 pm Post subject: |
|
|
Sry ze otravuju ale mohl by mi nekdo hodit link na program pro prepocitavani souradnic na desetinou soustavu? A jeste bych se chtel zeptat: Jak dostanu z nejake mapy poledniky a rovnobezky? Zatim sem kalibroval jen mapy z www.mapy.cz a us me nebavi najizdet mysi presne do rohu abych zjistil souradnice.... |
|
Back to top |
|
 |
spike ostřílený diskusník

Joined: 16 Aug 2005 Posts: 524 Location: Kocourkov v Jižních Čechách Phone: HTC Artemis 2081.72 SMM
|
Posted: Sat Jul 01, 2006 3:28 pm Post subject: |
|
|
Něco na přepočet zemských souřadnic do desetinné formy jsem sem dával, holt musíš pohledat v tomhle topiku od začátku.
Rovnoběžky a poledníky jsou na tištěných mapách, na netu jsem je zatím nějak neviděl. Možná taky proto, že je jednodušší se kouknout na souřadnice kurzoru.
Mně teda zapsání čtyř poloh kvůli mapě do GPS nevadí a žíly netrhá. 8)
edit// tady je ten příspěvek...
_________________ -> Jdoucí na smrt tě zdraví <-
Kariéra: C10->Azalis238->M35->M35->M65(fw.50)+lampička->SXG75+RSMMC-512MB+RSMMC-1024MB-> HTC Artemis_wm6+2GB |
|
Back to top |
|
 |
Estangol badatel

|
Posted: Sat Jul 01, 2006 7:42 pm Post subject: Hmm |
|
|
THX Ale tu je prave problem ja nemam excel ja ty mapy musim kalibrovat ve zdrojovem kodu........ |
|
Back to top |
|
 |
spike ostřílený diskusník

Joined: 16 Aug 2005 Posts: 524 Location: Kocourkov v Jižních Čechách Phone: HTC Artemis 2081.72 SMM
|
Posted: Sat Jul 01, 2006 8:42 pm Post subject: |
|
|
tak si sežeň open ofice, ale nejlepší to stejně je na mapy.cz a jak's to vyráběl dřív. Po troše cviku máš mapu jedna dvě.
PS: Kesu má stránky, kam mu múžeš poslat hotový zkalibrovaný mapy ostatním k použití ( http://www.gpsmaps.ic.cz/ ) _________________ -> Jdoucí na smrt tě zdraví <-
Kariéra: C10->Azalis238->M35->M35->M65(fw.50)+lampička->SXG75+RSMMC-512MB+RSMMC-1024MB-> HTC Artemis_wm6+2GB |
|
Back to top |
|
 |
Estangol badatel

|
Posted: Sat Jul 01, 2006 9:17 pm Post subject: |
|
|
Jenomze na tech www.mapy.cz je to v tech minutach a sekundach a ja to vsecko prepocitaval na kalkulacce (Stupne+(minuty/60)+(sekundy/3600)  |
|
Back to top |
|
 |
kesu čestný člen

14913.56 SMM
|
Posted: Sat Jul 01, 2006 9:38 pm Post subject: |
|
|
Estangol wrote: | Jenomze na tech www.mapy.cz je to v tech minutach a sekundach a ja to vsecko prepocitaval na kalkulacce (Stupne+(minuty/60)+(sekundy/3600)  |
NA stránkách GPSky je excel dokument,kam stačí vypsat souřadnice v šedesátkový soustavě a ono ti to automaticky vygeneruje ten xml soubor...(Ale jako bez excelu se neobejdeš)
PS: tvé mapy přidám co nejdříve....
A doufám že budou další přibívat i od ostatních.díky _________________ http://www.gpsmaps.ic.cz - 50 GB zkalibrovanych map pro TrekBuddy a OziExplorer CE (Celá ČR - 1:100k,50k,25k,10k a 10k - letecká) + Evropa
C35>S35>MT50>M55>S55>CX65>SXG75>ASUS P535 WM 6.1+4GB miniSD+pouzdro Kusell+držak na kolo+baterie+HF+folie Boxwave .... |
|
Back to top |
|
 |
Estangol badatel

|
Posted: Sat Jul 01, 2006 9:48 pm Post subject: |
|
|
Heh to byl fofr co na to rict
Edit: Jojo ten excelik je dobrej
Ps: Kdys zadavam ty sekundy a maji desetine misto tak mam udelat tecku nebo carku? |
|
Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|