clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
SiemensMania has a brand new forum
  SiemensMania    Fórum

Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
:: Zobrazit téma - 404Session Not Found

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Skupiny uživatelůSkupiny uživatelů   NastaveníNastavení   ChatChat   Přihlásit, pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit, pro kontrolu soukromých zpráv 
 BankaBanka   LoterieLoterie   Obchody uživatelůObchody uživatelů   Obchodní důmObchodní dům 

404Session Not Found
Jdi na stránku 1, 2  Další

Odpovědět na téma    Obsah fóra -> Java hry a aplikace
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Joan
věrný diskusník
věrný diskusník

2378.10 SMM
PříspěvekZaslal: čt září 07, 2006 9:26 am    Předmět: 404Session Not Found Odpovědět s citátem

Zdravím Laughing ,
po složitých peripetiích (každý krok na jiném počítači...) se mi podařilo zaregistrovat si ICQ na jabber serveru, nainstalovat Colibry, přidat ručně (nikde jsem žádné kontakty dosud neměla) 4 kontakty a první pokus napsat zprávu skončil tímto hlášením:
joan@jabber.cz
NEdoručeno
404Session Not Found

Může mi prosím pěkně někdo říci, co ta chyba znamená Question Na Fóru jsem nic, co by mi pomohlo, nenalezla Embarassed . Btw, po snaze "Vložit úsměv" se mi sice zobrazila škála kouzelných smajlíků, mohla jsem po nich jezdit joystickem, ale vybrat se nenechaly Rolling Eyes
Nastavení GPRS přes internet mám OK (email i Oskarek šlapou)
Díky moc za radu!!
J. Very Happy

------------------------
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Joan
věrný diskusník
věrný diskusník

2378.10 SMM
PříspěvekZaslal: po září 11, 2006 11:37 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Pěkně prosím, smutně koukám Crying or Very sad Pray , nikdo jste se s tou to chybou nesetkal a nevyřešil ?!?!? Nemám počítač, na kterém bych mohla zkoušet měnit registraci, nastavení nebo tak Hand

Jsem přesvědčena, že mám vše nastavené dobře, ale zřejmě ne... Brick wall Think
Díky za pomoc, hezký den!
J. Very Happy

------------------------
nigol
věrný diskusník
věrný diskusník

2061.00 SMM
PříspěvekZaslal: po září 11, 2006 1:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Podle te chybove hlasky se zrejme pripojujes pres protokol HTTP, coz je zbytecne. C75 podporuje prime socketove spojeni, ktere je stabilnejsi a prenasi mene dat. Takze ja bych se jeste podival do nastaveni v Colibry.

Jabber: nigol@njs.netlab.cz
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky
Joan
věrný diskusník
věrný diskusník

2378.10 SMM
PříspěvekZaslal: po září 11, 2006 1:26 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

nigol napsal:
Podle te chybove hlasky se zrejme pripojujes pres protokol HTTP, coz je zbytecne. C75 podporuje prime socketove spojeni, ktere je stabilnejsi a prenasi mene dat. Takze ja bych se jeste podival do nastaveni v Colibry.

Díky za snahu, ale obávám se, že v nastavení Colibry toho moc nenadělám Neutral - je tam nutné nastavení jména (ID), hesla a jména jabberu, to jsem udělala. V mobilu mám v HTTP profilu nastaveného provozovatele "Inet GPRS TMCZ" . Nevím co bych měla změnit, Oskárek i maily mi spolehlivě přes tento profil běhají Think . Přes jaký profil se mám teda připojovat na Colibry Shocked ?
J. Very Happy

------------------------
Juřa86
řád zlaté antény
řád zlaté antény

3949.22 SMM
PříspěvekZaslal: po září 11, 2006 1:40 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

skus vytvorit novy profil s nazvem treba calibry treba to pomuze ale asi ne ale kdyztak to skus tuto hlasku sem nikdy nevidel
nigol
věrný diskusník
věrný diskusník

2061.00 SMM
PříspěvekZaslal: út září 12, 2006 5:42 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Joan: A nemas stazenou nejakou verzi Colibry, ktera se pripojuje pres HTTP protokol? Protoze chyba 404 je chyba HTTP protokolu. Ja teda Colibry neznam, takze konkretneji asi neporadim. Pouzivam Bombus, ktery slape v pohode a na C75 by mel taky.

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky
Joan
věrný diskusník
věrný diskusník

2378.10 SMM
PříspěvekZaslal: út září 12, 2006 7:49 am    Předmět: Odpovědět s citátem

nigol napsal:
Joan: A nemas stazenou nejakou verzi Colibry, ktera se pripojuje pres HTTP protokol? Protoze chyba 404 je chyba HTTP protokolu. Ja teda Colibry neznam, takze konkretneji asi neporadim. Pouzivam Bombus, ktery slape v pohode a na C75 by mel taky.

Mám staženou verzi Colibry přímo odtud ze stránek z Krokodýlova návodu "Mobilní ICQ krok za krokem". Já sice vím jen mlhavě, co je to HTTP protokol Embarassed ale HTTP mám nastavené v mobilu a přes to mi šlape Oskárek , maily, Opera... Proto nechápu, co tam mám změnit, víš?
Díky za snahu!
J. Very Happy

------------------------
nigol
věrný diskusník
věrný diskusník

2061.00 SMM
PříspěvekZaslal: út září 12, 2006 9:21 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Joan: Protokol HTTP (Hyper Text Transport Protocol) slouzi predevsim k prenosu HTML stranek.
Kdyz to vezmeme obecne, pro komunikaci typu Jabber nebo ICQ se daji pouzit v podstate 2 moznosti - bud HTTP protokol a nebo tzv. prime socketove pripojeni. HTTP protokol ma v tomto pripade jedinou vyhodu v tom, ze ho podporuji vsechny telefony s J2ME. Jinak ma obrovskou nevyhodu v tom, ze neumi sam poslat klientovy nejaka data, to znamena, ze program, ktery ho vyuziva se musi porad v urcitych casovy intervalech ptat serveru, jestli nenastala nejaka zmena. Socketove pripojeni je vyhodnejsi - vytvori se jakasi "roura" mezi serverem a klientem, kterou muzou cestovat data obema smery. Tim padem, pokud se neco zmeni, server posle potrebna data a je to. Takze vyhodou je mensi datova narocnost a taktez rychlejsi odezva. Nevyhodou pak to, ze se tenhle typ pripojeni neda pouzit na starsich telefonech.
Jinak oznaceni HTTP profil je u Siemensu trosku zavadejici, protoze pres tento profil se pripojuji i socketova pripojeni, nicmene pokud ti funguje treba Oskarek nebo Opera mini, mas ho urcite nastaveny dobre.

No a ted trosku praxe. Doporucil bych asi zkusit program Bombus
http://bombus.jrudevels.org/builds/03/midp2.0/Bombus.jar
http://bombus.jrudevels.org/builds/03/midp2.0/Bombus.jad

a tam vyplnit:

Username: (napr. nigol)
Password: (zadat heslo)
Server: (napr. njs.netlab.cz)
Port: 5222

Zbytek nechat tak jak je.

jenda^^
čestný člen
čestný člen

14937.90 SMM
PříspěvekZaslal: út září 12, 2006 5:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pokud si vzpomínam dobře, tak colibry mi psalo tuhle chybu, když se připojil na jabber a chtěl jsem napsat třeba někomu na ICQ, když nebyl připojenej ICQ transport...

Pojďte pokecat na VySemNesmíte.cz a neupejpejte se Smile Máme novou verzi webu.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Joan
věrný diskusník
věrný diskusník

2378.10 SMM
PříspěvekZaslal: čt září 14, 2006 12:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jenda.69 napsal:
Pokud si vzpomínam dobře, tak colibry mi psalo tuhle chybu, když se připojil na jabber a chtěl jsem napsat třeba někomu na ICQ, když nebyl připojenej ICQ transport...

Díky, jsem ráda, že to tuhle chybu nehází jenom mně Angel
Znamená to snad, že nemohu psát někomu, kdo není připojený Shocked ? U všech čtyř kontaktů, které jsem si ručně vložila do mobilu, byla ikonka známé zelené květinky, která ale měla jeden lísteček vespodu šedý, druhý oranžový a zbytek byl krásně zelený. Co vlastně znamená "připojený ICQ transport"?
Jinými slovy, co prosím vás pěkně mám špatně Question Já už fakt nevím... Embarassed
Ten kolibřík se mi líbí, pokud to půjde, chtěla bych zůstat u něj Hand
Díky za ochotu pomoci!
J. Very Happy

------------------------
Joan
věrný diskusník
věrný diskusník

2378.10 SMM
PříspěvekZaslal: čt září 14, 2006 12:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

nigol napsal:
Joan: Protokol HTTP (Hyper Text Transport Protocol) slouzi predevsim k prenosu HTML stranek.
Kdyz to vezmeme obecne, pro komunikaci typu Jabber nebo ICQ se daji pouzit v podstate 2 moznosti - bud HTTP protokol a nebo tzv. prime socketove pripojeni. HTTP protokol ma v tomto pripade jedinou vyhodu v tom, ze ho podporuji vsechny telefony s J2ME. Jinak ma obrovskou nevyhodu v tom, ze neumi sam poslat klientovy nejaka data, to znamena, ze program, ktery ho vyuziva se musi porad v urcitych casovy intervalech ptat serveru, jestli nenastala nejaka zmena. Socketove pripojeni je vyhodnejsi - vytvori se jakasi "roura" mezi serverem a klientem, kterou muzou cestovat data obema smery. Tim padem, pokud se neco zmeni, server posle potrebna data a je to. Takze vyhodou je mensi datova narocnost a taktez rychlejsi odezva. Nevyhodou pak to, ze se tenhle typ pripojeni neda pouzit na starsich telefonech.
Jinak oznaceni HTTP profil je u Siemensu trosku zavadejici, protoze pres tento profil se pripojuji i socketova pripojeni, nicmene pokud ti funguje treba Oskarek nebo Opera mini, mas ho urcite nastaveny dobre.

No a ted trosku praxe. Doporucil bych asi zkusit program Bombus
http://bombus.jrudevels.org/builds/03/midp2.0/Bombus.jar
http://bombus.jrudevels.org/builds/03/midp2.0/Bombus.jad

a tam vyplnit:

Username: (napr. nigol)
Password: (zadat heslo)
Server: (napr. njs.netlab.cz)
Port: 5222

Zbytek nechat tak jak je.

Díky za vyčerpávající info Applause . Při pokusu o stažení bombusu *.jar mi to vyhodilo:
DNS lookup failed
This message was created by WinRoute Proxy.
Jinými slovy tudy cesta nevede (i když nerozumím té chybové hlášce Razz ).
Nevadí, bombus jsem si už odkudsi stáhla, ale napřed se ještě pokusím rozletět Colibry.
Měj se!
J. Very Happy

------------------------
whiplash
začátečník
začátečník

61.00 SMM
PříspěvekZaslal: pá září 15, 2006 12:46 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Neznám nastavení Colibry ale tak jak už zde bylo zmíněno také používám Bombus,ať už oficiální by Evgs/je i v češtině/ nebo modifikace by ad nebo by Main a jsem velmi spokojen.Server používám jabber.ru a na ICQ icq.jabber.sbin.org a vše funguje o.k.
Joan
věrný diskusník
věrný diskusník

2378.10 SMM
PříspěvekZaslal: pá září 15, 2006 9:55 am    Předmět: Odpovědět s citátem

whiplash napsal:
...Server používám jabber.ru a na ICQ icq.jabber.sbin.org a vše funguje o.k.

Think , znamená to pro mě, že bych se musela znovu zaregistrovat na jabberu, tentokrát místo na jabber.cz na jabber.ru Question . Pokud ano, tak to radost nemám - psala jsem výše, jaké komplikace jsem s tím měla Crying or Very sad
J. Very Happy

------------------------
whiplash
začátečník
začátečník

61.00 SMM
PříspěvekZaslal: pá září 15, 2006 11:11 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Já neměl s aplikací/Bombus/ ani s registrací žádné problémy.Jabber.cz neznám ani nepoužívám.Aplikaci mám jen kvůli možnosti býti zároveň na dvou místech-ruské konference a icq.Možná by nebylo na škodu zkusit ten Bombus znovu,když už je ta možnost češtiny Wink
Joan
věrný diskusník
věrný diskusník

2378.10 SMM
PříspěvekZaslal: pá září 15, 2006 1:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ještě mě napadlo - nemůže být ta chyba způsobena tím, že jsem se pokoušela psát člověku, který mohl být offline Think ? Funguje IM jako esemesky, kdy pokud pošlu zprávu a příjemce není online, tak po přihlášení mu zpráva dorazí? Nebo snad je zpráva v tu chvíli už ztracená?
Jak to prosím funguje Question
Díky moc!!
J. Very Happy

------------------------
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Odpovědět na téma    Obsah fóra -> Java hry a aplikace Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

Přejdi na: