clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
SiemensMania has a brand new forum
  SiemensMania    Fórum

Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
:: View topic - GPS Software pre SXG75 (internal)

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   Skupiny uživatelůSkupiny uživatelů   ProfileProfile   ChatChat   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages 
 BankBank   LotteryLottery   User ShopsUser Shops   ShopsShops 

GPS Software pre SXG75 (internal)
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 44, 45, 46 ... 54, 55, 56  Next

Reply to topic     Forum Index -> BREW -> Siemens SXG75
View previous topic :: View next topic  

Co cakate od GPS v SXG75?
Hlasovu a vizualnu navigaciu do auta
35%
 35%  [ 25 ]
Vizualnu navigaciu (obrazkovu)
32%
 32%  [ 23 ]
Detaily polohy a rychlosti
16%
 16%  [ 12 ]
Roznu "free time" funkcionalitu
15%
 15%  [ 11 ]
Total Votes : 71

Author Message
david.sedivy
(člen klubu SM)
věrný diskusník
(člen klubu SM)<br>věrný diskusník

78319.68 SMM
PostPosted: Sat Sep 23, 2006 11:18 pm    Post subject: Reply with quote

Franta_X wrote:
Postupne se prokousavam timto tematen .......

1, aby GPSka fungovala, je nutne mit funkcni pripojeni na internet ? NE

2, pokud se divam v Aplikace - Vlastnosti na GPSku, tak mi to pise , ze se jedna o verzi 0.1.2 a pritom jsem stahoval a instaloval 0.3.3 ( z http://jiri.etnetera.cz/gpska/download.html ) . Velikost je 117k. Mate to take tak ? mam ji stazenou ze stejneho mista a mam verzi 0.3.3

3, pokud dam Zabezpeceni, aplikace je oznacena jako Neduveryhodna. Je to OK ? ANO, mam ji taky jako Nedůvěryhodnou a šlape v pohodě

4, dale v zabezpeceni mam u Cist system souboru - povolit vzdy a u Zmeny syst. souboru - Zeptat se vzdy. Je to tak OK ? Lokální soubory, Číst soubory a Měnit soubory nastav na POVOLIT VŽDY

Zkopiroval jsem si nejake tri ruzne mapy Brna a Prahy z http://www.gpsmaps.ic.cz/_private/mapy.htm do nove udelane slozky Maps kterou mam v User. slozku maps musis mit v USER/MISCELLANEOUS a nejlepe napsanou malym pismem

Snad je to srozumitelny a hlavne, aby to pomohlo

Cudus Seda Hand

Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Supermince
badatel
badatel

261.00 SMM
PostPosted: Sat Sep 23, 2006 11:28 pm    Post subject: Reply with quote

Za prvé : není třeba připojení na net !
druhé : také mám 0.1.2
3-4 máš dobře

Já to vidím ve špatných mapách. Modul GPS ti šlape ale nechce se ukázat mapa. Raději si udělej podle návodu svou vlastní a bude jistota. Whistle

EDIT : To jsem tak dlouho zjišťoval a psal, že jsem byl předběhnut ? Shocked Brick wall Think Not talking

jirkab
čestný člen
čestný člen

4280.90 SMM
PostPosted: Sun Sep 24, 2006 7:33 am    Post subject: Reply with quote

S tou verzí: ve vlastnostech aplikace to skutečně píše 0.1.2, když GPSku spustíš a dáš about tak tam bude 0.3.3.
To že je aplikace "nedůvěryhodná" znamená, že nebyla certifikovaná, placeným certifikátem - což je logické, těžko autor koupí certifikát a pak to bude dávat zadarmo. Třeba příjde někdo na to jak to obejít. U zabezpečení aplikace si osobně nastavuji všechny položky na první možnost v nabídce (minimální zabezpečení a co nejméně otravných dotazů).

mad1
začátečník
začátečník

61.00 SMM
PostPosted: Mon Sep 25, 2006 12:51 pm    Post subject: Re: SXG75 a Nav4All problém vyřešen Reply with quote

Alpha2 wrote:
Mám to ... Řešením je smazání staré verze Nav4All a následné manuální smazání celého adresáře Nav4All ...

Díky za zprávu, já jsem sice původně adresář smazal, ale pokusil jsem se nainstalovat 6.4.0 a to se pořád nedaří. Zkusit instalaci 6.6.0 mě v této situaci nenapadlo. Tvým postupem se alespoň dá "korektně" instalovat 6.6.0, dokonce mám pocit, že i přeslechy v hlasové navigaci jsou menší.
Doufejme, že už nebudeme potřebovat downgrade nav4all, ten pořád neumím.
Back to top
View user's profile Send private message
Franta_X
začátečník
začátečník

115.46 SMM
PostPosted: Tue Sep 26, 2006 9:31 pm    Post subject: Reply with quote

Re: david.sedivy, Supermince, jirkab

Tak GPSka mi funguje. Zatim sice jen v simulatoru, protoze moje mapy mi zatim nejedou, ale i tak jsem z jejiho fungovani nadsenej.
Dekuji vsem za pomoc a smekam pred praci kterou udelal "mho".

Mam dojem, ze mi mapy nejedou kvuli pouzitymu prevod do png. Pouzivam k tomu ACDs 3.0 , vse vypada korektne, ale vyhodi to hlasku neco jako "Loading error". V prohlizeci fotek je mapa videt pekne, GPSka ji nenacte Think

Zkusil nekdo ACDs 3.0 pouzit ?
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Franta_X
začátečník
začátečník

115.46 SMM
PostPosted: Tue Sep 26, 2006 10:39 pm    Post subject: Reply with quote

Prevod do png pomoci ACDs 3.0 :
Tak mne napadlo zkusit funkcni mapu prevezt do bmp a zpet do png ( vse v ACDs ). Takto pretahovana mapa v GPSce nefunguje -> asi se ACDs pouzit neda. To je blby.
Back to top
Supermince
badatel
badatel

261.00 SMM
PostPosted: Tue Sep 26, 2006 11:45 pm    Post subject: Reply with quote

Já to všechno dělám v IrfanView a poté převod do png. wink Rychlé a spolehlivé Whistle
Franta_X
začátečník
začátečník

115.46 SMM
PostPosted: Wed Sep 27, 2006 7:51 am    Post subject: Reply with quote

Supermince wrote:
Já to všechno dělám v IrfanView a poté převod do png. wink Rychlé a spolehlivé Whistle

Jooooo !!! Uz mi jedou vlastni mapy! Pokud se udelaji v IrfanView, je to fakt bez problemu. Instalacka ke stazeni zdarma zde: http://www.irfanview.cz/download.php

Zajimave je, ze rozdil mezi souborem ktery vytvoreny ACDs versus IrfanView je jen v par poslenich bitech. Je to neco jako hlavicka na konci ( zadnicka ? ).

Diky vsem za pomoc, jdu tvorit mapy.
Back to top
david.sedivy
(člen klubu SM)
věrný diskusník
(člen klubu SM)<br>věrný diskusník

78319.68 SMM
PostPosted: Wed Sep 27, 2006 5:03 pm    Post subject: Reply with quote

Franta_X wrote:
Prevod do png pomoci ACDs 3.0 :
Tak mne napadlo zkusit funkcni mapu prevezt do bmp a zpet do png ( vse v ACDs ). Takto pretahovana mapa v GPSce nefunguje -> asi se ACDs pouzit neda. To je blby.

Ja pouzivam na prevod z BMP do PNG ACDSee taky a vse jede v poho.
Problem je mozna v tom, ze se ulozi soubor s koncovkou *.PNG, ale do GPSky je to potreba v malych pismenech, tedy *.png Very Happy

Back to top
Honza Bouma
táta fóra
táta fóra

7912.98 SMM
PostPosted: Wed Sep 27, 2006 5:35 pm    Post subject: Reply with quote

Tak mi stavkuje GPS modul a ti dikonale...Jak se to ozivuje?Bylo to nejak pres kod 000000 ze jo?jak je to presne?

Zadáno 12.5.2012-Nabízím k prodeji autorádio: http://aukro.cz/show_item.php?item=2342361883
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
FOXXX
VIP
VIP

Phone: HTC HD
14880.90 SMM
PostPosted: Wed Sep 27, 2006 5:42 pm    Post subject: Reply with quote

Jirkab má postup asi takový: 000000 - get position - až to zahlásí chybu tak z toho ven pomocí C - spustit GPSku - ta po pár minutách restartuje mobil a pak už by to mělo jet mně to ale nějak nefunguje. Dřív jo, ale teď se mi ani nerestartuje

Někde na německém foru jsem četl, že pomáhá 000000 a dát něco jako defalt settings, prostě původní nastavení. Ale vyzkoušeno nemám a kdoví, jestli jsem to dobře přeložil wink

Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
feretti
badatel
badatel

265.50 SMM
PostPosted: Thu Sep 28, 2006 8:52 pm    Post subject: este furt gpska? Reply with quote

Caute borci, ako citam - daleko ste sa od februara nepohli... Ja som predal SXG pred letom a teraz mam PDA Siemens Pocket LooxN520... uplne fajn vec

Z citania Vasich clankov som vytusil, ze Siemens sa vysral na poriadny GPS software... Este, ze je par ochotnych ludi, co mali cas v jave nieco urobit...

ps:
Divizia COM, ktora robila komunikacne riesenia sa prave predala Nokii... Siemens nema sancu vyrabat elektroniku... zabalia to vsetko a zostane len par programatorov v PSE a budu trapni ako ti z accenture....

jirkab
čestný člen
čestný člen

4280.90 SMM
PostPosted: Fri Sep 29, 2006 7:42 pm    Post subject: Reply with quote

Tak zpět k tématu.

Poslední dobou zkouším java aplikaci TrekBuddy, diskuze a stažení zde: ( http://www.linuxtechs.net/kruch/tb/forum/index.php ).
V této aplikaci se dají použít nejenom mapy vytvořené pro ní, ale také mapy pro GPSku i J2N. Nejnovější verze začíná pěkně fungovat i na SXG75 - pouze pro offline mapy (funkce je velice svižná bez záseků apod).
Proč to zde píšu: Jelikož aplikace nechtěla načítat větší atlasy z mmc a z uživatelsky přístupné paměti efs dostupné z menu telefonu (fungovaly pouze samostatné mapy třeba pro GPSku), tak jsem atlasy dal přes BREW do fs:/ - tam má java přístup a hlavně přístup rychlý a bezproblémový - no v mezích možností (přesná cesta v efs je: brew/shared a tam si vytvořit nějaké svoje adresáře pro mapy). Takže například pro GPSku se mapy (.png) a kalibrační soubory (.xml) nahrávají do brew/shared/maps (přičemž adresář maps si musíme vytvořit tak jak jsme zvyklí při ukládání do mmc/misc anebo efs/misc). GPSka načítá zde uložené mapy rychleji a co je nejpodstatnější: nejsou vidět v "galerii médií", v tomto případě v obrázcích v mediaplayeru.
Jelikož se dá při citlivém vymazání nepotřebných věcí dosáhnout volného prostoru v efs až přes 65MB myslím, že místa i pro poměrně rozsáhlé mapy je dost (podle mě stačí i půlka - 30MB - takže není nutné mazat blbosti z efs, tak jak jsem to udělal).

Takže asi takhle. Think Jak by se asi choval film při přehrávání (trhání a možnost zvětšit jeho datový tok), který by zde byl uložený? No bohužel interní mediaplayer sem nevidí a java přehrávač (je otázka, jestli by to spíše nez....) na SXG, který by fungoval jsem ještě nikde nenašel (jediný, který funguje alespoň částečně - zvuk s černou obrazovkou je VideoPlayer )

Alpha2
pisatel
pisatel

661.00 SMM
PostPosted: Sun Oct 01, 2006 9:00 pm    Post subject: Reply with quote

Vypadá to skvěle! Vytvořil jsem si v FS adresář brew/shared/maps . Do něho jsem nahrál tři soubory .xml a do adresáře brew/shared/maps/set jsem nahrál příslušné .png soubory. Po spuštění TB jsem dal "load map" a načetl v pořadí druhý xml soubor. Načetla se odpovídající mapa. ALE !!! Když jsem dal opět load map a chtěl nahrát v abecedním pořadí první xml soubor, načetla se ta stejná mapa jako předtím, tj. špatná a v pořadí v adresáři set ta druhá mapa/png.
Jak toto řešit Question Mě napadá jen jedno ..stačí přidat jednu adresářovou úroveň?? Např. brew/shared/maps/olomouc/
Při dotazu na nastavení mapy jako defaultní jsem dával v obou případech NO.
Dále..při nahrávání mapy přejdu do FS a musím projet soubory až dolů na adresáře, kde mi leží adresář maps. Je to docela zdlouhavé. Budu to řešit asi jen tak, že promažu nepotřebné soubory a tím se zmenší čas najetí na adresáře. Lze to řešit i jinak Question

Podělte se se zkušenostmi s mapami z GPSky a J2N v aplikaci TrekBuddy
, hlavně tedy jestli přetrvávají omezení v podobě velikosti v Kb a rozlišení souborů png.
Předem děkuji za jakoukoliv odpověď. S pozdravem A2 wink

mad1
začátečník
začátečník

61.00 SMM
PostPosted: Thu Oct 05, 2006 5:32 pm    Post subject: Reply with quote

Díky jirkab za upozornění na TB Applause Po několika pokusech s mapami vytvořenými pro GPSku a j2n1 jsem zkusil vzít původní kalibrační soubor mapy z OZI a k němu do adresáře /set nasypat rozkrájenou mapu na kousky (původně pro j2n1). Jede to bezvadně a je to mimořádně snadné vytvořit oproti složitosti, kterou jsme zažívali s oběma zmíněnými prográmky. Vřele tedy doporučuji - nechejte mapy pro GPSku a j2n1 v archivu a používejte mapy s kalibrací z OZI.
Zkušenosti z provozu mám zatím minimální, ale pokud autor vydrží, nebude velmi brzo co řešit i pro SXG75. Map pro OZI je totiž plno a stačilo by jen zjistit, jak velké řezy SXG75 ještě snese.
Prozatím potvrzuji mírný optimismus jirkab, jediná chyba je u mne v ukazateli rychlosti (ukazuje cca poloviční rychlost) a v nadmořské výšce (taky chybná). Přesto je už teď TB lepší než předchozí testované programy pro binární mapy.
Back to top
View user's profile Send private message
Reply to topic     Forum Index -> BREW -> Siemens SXG75 All times are GMT + 1 Hour
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 44, 45, 46 ... 54, 55, 56  Next
Page 45 of 56

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum