clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
SiemensMania has a brand new forum
  SiemensMania    Fórum

Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
:: Zobrazit téma - S75 - koupeno - zkušenosti

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Skupiny uživatelůSkupiny uživatelů   NastaveníNastavení   ChatChat   Přihlásit, pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit, pro kontrolu soukromých zpráv 
 BankaBanka   LoterieLoterie   Obchody uživatelůObchody uživatelů   Obchodní důmObchodní dům 

S75 - koupeno - zkušenosti
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 129, 130, 131 ... 163, 164, 165  Další

Odpovědět na téma    Obsah fóra -> Řada x72, x75
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
weidmann
začátečník
začátečník

61.00 SMM
PříspěvekZaslal: út listopad 07, 2006 2:26 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Zdravím...
Přemýšlím o novým FW na S75, ale nejsem si jistý jestli je to dobrej krok, protože asi pul roku mam FW 31 s MAP i FFS, a jede až na některé problémy v pohodě.
Doufal jsem, že některé mé problémy vyřeší FW 47, ale jak si toto fórum pročítám, tak si nejsem vůbec jistej. Spíš abych si svůj skoro stabilní phoun nezničil...
Chtěl bych vědět, v čem se se*e FW 47 a v čem je stabilnější o proti nižším verzím, díky za odpovědi...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
sirob
pisatel
pisatel

678.24 SMM
PříspěvekZaslal: st listopad 08, 2006 12:21 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

weidmann napsal:
Zdravím...
Přemýšlím o novým FW na S75, ale nejsem si jistý jestli je to dobrej krok, protože asi pul roku mam FW 31 s MAP i FFS, a jede až na některé problémy v pohodě.
Doufal jsem, že některé mé problémy vyřeší FW 47, ale jak si toto fórum pročítám, tak si nejsem vůbec jistej. Spíš abych si svůj skoro stabilní phoun nezničil...
Chtěl bych vědět, v čem se se*e FW 47 a v čem je stabilnější o proti nižším verzím, díky za odpovědi...

odpoviem ti takto: ja som sa po dvoch tyzdnoch vratil zo 47cky na 40ku, v korej som ziadne chyby zatial nenasiel (ak nepocitam ze neukazuje animovanu obrazovku pri zapinani a vypinani).
V 47ke sa mi stracali poznamky, zaznamy v kalendari a zoznam poslednych volanych hovorov.

S8->C35i->M35(+patch)->M50->ME45i(+patch)->S55(1.71MB)->S75(fw47)+SL75(fw39retail edition!) -> Nokia N82 Sad

Miroslav Chodovský
(člen klubu SM)
pisatel
(člen klubu SM)<br>pisatel

695.90 SMM
PříspěvekZaslal: st listopad 08, 2006 12:50 pm    Předmět: FW 47 Odpovědět s citátem

Ahojte.Tak já mám s FW 47 úplně jiné zkušenosti.Jako základ, když jsem foun koupil jsem tam měl FW 35,který jsem pomocí SOA upgradoval na FW 40.Pak swupem na FW 42 a následně orig.FW 47.To znamená,že tam zůstal FFS i MAP z FW 35.Telefon šlape jako hodinky!!!Ještě mi NIKDY nespadl při stahování souborů pomocí BT a to stahuji běžně 60MB najednou.Ani v seznamu hovorů ani v poznámkách jsem nenalezl žádné změny.Player absolutně v pohodě,jedu přes stereo BT sluchátka,video v pohodě,takže já na FW 47 nemohu říci ani slovo proti.Už jsem jednou psal,že podle mne je to co kus,to unikát,takže se nedá přesně říci,že když ten samý problém má jeden uživatel,že to platí u všech.
FOXXX
VIP
VIP

Telefon: HTC HD
14880.90 SMM
PříspěvekZaslal: st listopad 08, 2006 1:41 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

mně se do S75 nepodařilo dostat FFS a MAP z vyšší verze než 35 a s FW47 to běží taky 100%...

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Tomar2
začátečník
začátečník

61.00 SMM
PříspěvekZaslal: st listopad 08, 2006 8:00 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nazdárek,
vim, že budete naštvaný, když se zeptám, protože už se to tu řešilo, ale dlouho sem tu nebyl a nemám náladu to znovu hledat. Takže Sorry.

Mám komplet FW31 z výroby a chci upgradovat na 40 nebo 47 (hlavně kvůli videům), ale teď nevim od kterýho FW se měnil ten FFS, aby mi ten novej FW fungoval bez problémů (já totiž nechci dělat ten složitej systém přehrávání firmwarů a zjišťování kodů). Takže jestli je ta moje verze FFS špatná, tak jsem v pytli.

Kdy vyjde ten px75v2 ???

A lze udělat upgrade pouze FW (bez FFS a map) s DCA-500 ???
stano.mania
siemensmaniak
siemensmaniak

14311.82 SMM

Příspěvky na SM: 160,-
PříspěvekZaslal: st listopad 08, 2006 9:40 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ja mám S75 len pár dní. Na začiatku bol fw13 ale problémy som nepozoroval, urobil som zálohy, loader pre V-Klay a prešiel som na fw47.
Zatiaľ nepozorujem neštandardné správanie. Nemám patche, len cez Papua som odstránil to potvrdzovanie zapnutia (ak nepoužívam PIN).
Ale zisťujem mnoho drobností, ktoré sú iné ako do CX75, ale tie asi nie sú spôsobené fw. Konkrétne:
1. Stále vidím skryté súbory a neviem ich dať ako skryté ani odobratím SKEY.
2. Doručenky SMS sú len čitateľné v mobile, ale ich nevidí ani MPM ani Simoco (asi sú také ako u Nokie Brick wall , kde ich vidí len mobil).
3. Archív SMS je viditeľný len v mobile a ak sa tam niečo uloží, nedá sa to pozrieť inak, ani MPM ani Simoco. Zdá sa, že je to uložené v Cache, ale tak roztrúsené a zašifrované, že prakticky sa k tomu nedá dostať.
Pripomínam, že to ale asi nesúvisí s fw, ale od S75 je mnoho dobrých drobností úplne inak, na aké sme boli zvyknutí dlhoroční siemensáci. Think
jan.oplustil
badatel
badatel

261.00 SMM
PříspěvekZaslal: čt listopad 09, 2006 12:33 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

sirob napsal:
jan.oplustil napsal:
Mám divný problém s S75 FW40.
Zjistil jsem, že mi najednou ztratila většina poznámek a všechny záznamy z kalendáře. Stalo se to ještě někomu? Jsem z toho úplně vedle Crying or Very sad Nahrál jsem schůzky ze zálohy přes SiMoCo a za hodinu byla většina z nich zase pryč Crying or Very sad
Máte někdo nápad co s tím?
Přitom mi několik měsíců běžel telefon úplně v pohodě, nic jsem tam neměnil, jediná změna je že se sám přehodil letní čas na zimní......

ano toto sa mi stalo asi 3x, ked som mal FW47, musel som sa vratit k poznamkam zo zalohy.
Ked som sa vratil znova k FW40 problem sa uz neopakoval - preto je mi divne ze Tebe sa to stalo prave pri FW40 Rolling Eyes

Měj jsem FW40 originál a k tomu FFS+MAP z WinSwup balíčku. Celé jsem to přeinstaloval jenom z WinSwup, udělal jsem i Master reset a teď to sleduju.....

BlueSpirit
badatel
badatel

261.00 SMM
PříspěvekZaslal: ne listopad 12, 2006 7:09 pm    Předmět: Re: Chybka při zadávání příjemce SMS Odpovědět s citátem

truhlik napsal:

tohle neni chyba ale vlastnost.
pokud totiz kliknes na jmeno ksupiny, tak tim vlastne mobilu reknes, at posle semesku CELY!!! skupine. no a tak automaticky prida do prijemcu kazdy kontakt. no a pokud ma nejaky kontakt vic nez jedno cislo, tak ti mobil da na vyber, na ktere cislo chces zpravu poslat.
kdyz by si takhle odklikal vsechny kontakty, co ti mobil nabine, tak by si videl, ze mas v polozce prijemci napr. 10 kontaktu. pak uz jen staci macknout zeleny tlacitko a maler je na svete Very Happy (presne tohle se mi stalo s jednou docela soukromou zpravou). od ty doby si davam poradne pozor, komu neco posilam.

Ježiš díky Applause, to mi vůbec nenapadlo - mám totiž u většiny kontaktů víc než jedno číslo, takže se hned objevil výběr čísla a já jsem to považoval za chybu. Bohužel manuál k S75 je tak strohý, že mnoho takovýchto vlastností člověk musí takto objevovat sám d'oh!

BlueSpirit
badatel
badatel

261.00 SMM
PříspěvekZaslal: pá listopad 17, 2006 2:33 pm    Předmět: Rychlost BlueTooth Odpovědět s citátem

Před pár týdny jsem si tu stěžoval na rychlost přenosu dat do S75 přes bluetooth. Vycházel jsem z rychlosti, kterou mi předváděl SonyEricsson Z550 mé přítelkyně; ta byla cca 3x vyšší. Bral jsem to jako vlastnost bluetooth S75 a nějak se s tím smířil, resp. jsem začal shánět kabel DCA540, protože tu kdosi psal, že přenos přes něj je zdaleka to nejrychlejší, co se pro S75 dá sehnat (neberu v potaz variantu vyjmutí paměťové karty z mobilu a nahrání dat do ní přes čtečku karet v počítači).
Nedávno jsem si tedy dokoupil DCA 540 a protože jsem začal pro přenos souborů mezi PC a S75 používat plugin do Total Commanderu, který při přenosu dat ukazuje zároveň i jeho rychlost, hned jsem si všiml jedné zvláštnosti. A začal jsem zkoumat a měřit Smile.
Pokud přenášíte data do nebo z vnitřní paměti mobilu, je rozdíl mezi rychlostí čtení a zápisu u Bluettoth cca trojnásobný, u kabelu až šestinásobný. Pokud pracujete s MMC kartou (vlastním Kingston 1GB), rozdíly mezi zápisem a čtením dat tak propastné nejsou, a dokonce se data z mobilu ven čtou z vnitřní paměti o něco rychleji než z karty.
Takže bluetooth S75 pomalé nemá, má jen velmi nízkou rychlost zápisu dat do vnitřní paměti mobilu. Protože se ale při přenosu dat např. mezi dvěma mobily data zapisují automaticky právě do vnitřní paměti mobilu, je to vlastnost poněkud nemilá Think

Yurii
všeználek
všeználek

3360.44 SMM

Příspěvky na SM: 60,-
PříspěvekZaslal: pá listopad 17, 2006 10:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Zkoušel jsi počítat rychlost přenosu dat z telefonu na kartu a zpět? Telefon má jenom pomalou sběrnici přes kterou komunikuje s okolím resp omezené možnosti přenosu přes kabel kvůli emulaci COM portu ze kterýho víc prostě nevytáhneš kdybyses postavil na nos.
Telefon zvládá celu svojí vnitřní paměť, teda 64MB dostat na pam. kartu za 50sekund což je slušná rychlost, ale bohužel tohle umí jenom ELF aplikace FFSaver jinak musím přiznat že komunikace telefonu s okolím je dost pomalá kvůli zastaralému systému ještě ze siemensů řady x55 kde se s nějákými přenosy dat ve velkém moc nepočítalo Neutral

MAOrh:"co jde zku*vit taky musi jit i napravit"
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky
Šňůra
začátečník
začátečník

61.00 SMM
PříspěvekZaslal: ne listopad 19, 2006 12:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Lidičky nemate nekdo ceskou T9.EN a RU sem nasel ale ceskou se mi nak nedari.Z webu se tu zaloha pameti taky neda stahnout.Delal sem neco z tlf a musel sem udelat format.Vse sem zalohoval,ale na T9 sem nejak pozapomel.
Kdy ste nekdo mel prosim poslete mi ji na robzob@atlas.cz moc dik

BlueSpirit
badatel
badatel

261.00 SMM
PříspěvekZaslal: ne listopad 19, 2006 12:21 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Yurii napsal:
Zkoušel jsi počítat rychlost přenosu dat z telefonu na kartu a zpět? Telefon má jenom pomalou sběrnici přes kterou komunikuje s okolím resp omezené možnosti přenosu přes kabel kvůli emulaci COM portu ze kterýho víc prostě nevytáhneš kdybyses postavil na nos.
Telefon zvládá celu svojí vnitřní paměť, teda 64MB dostat na pam. kartu za 50sekund což je slušná rychlost, ale bohužel tohle umí jenom ELF aplikace FFSaver jinak musím přiznat že komunikace telefonu s okolím je dost pomalá kvůli zastaralému systému ještě ze siemensů řady x55 kde se s nějákými přenosy dat ve velkém moc nepočítalo Neutral

No, tak jsem to vyzkoušel Smile
Použil jsem 1.4MB velkou MP3, čas z mobilu na MMC kartu 4,8 s, takže rychlost cca 2280 kilobit/s, zpátky z karty do paměti 36,4s, rychlost 300kbs (mimochodem přes DCA540 je rychlost 240kbs, takže v podstatě srovnatelná). Kopírováno přes standardního správce souborů v S75.
Rozdíl je docela jasný.

Yurii
všeználek
všeználek

3360.44 SMM

PříspěvekZaslal: ne listopad 19, 2006 9:14 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

BlueSpirit napsal:
Yurii napsal:

No, tak jsem to vyzkoušel Smile
Použil jsem 1.4MB velkou MP3, čas z mobilu na MMC kartu 4,8 s, takže rychlost cca 2280 kilobit/s, zpátky z karty do paměti 36,4s, rychlost 300kbs (mimochodem přes DCA540 je rychlost 240kbs, takže v podstatě srovnatelná). Kopírováno přes standardního správce souborů v S75.
Rozdíl je docela jasný.

Zajímavý... nenapadlo mne to zkoumat až do takovejch detailů... bral sem to jako že to je daný...

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky
BlueSpirit
badatel
badatel

261.00 SMM
PříspěvekZaslal: po listopad 20, 2006 11:02 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Yurii napsal:

Zajímavý... nenapadlo mne to zkoumat až do takovejch detailů... bral sem to jako že to je daný...

No, já jsem už takový rejpal. A vadí mi, když jakákoliv mašinka, kterou vlastním, nedělá své věci tak jak má Laughing Mi prostě nebavilo pořád vyndavat kartu a strkat ji do čtečky, jen proto že přenosy jsou pomalé. Kdyby uměl S75 kopírovat data přes kabel nebo BT přímo do karty, bylo by to úplně nejlepší.
Jinak jsem s S75 spokojený, dělá to co má, sice občas ještě lehne, ale to asi bude tím, že mám FW47 a FFS a MAP 31.
No a výdrž baterky - pořád s tím nejsem moc spokojený, ale už se asi krapet vzpamatovala, anebo já jsem si přestal s mobilem tak aktivně hrát, a vydrží cca tři dny. Mohlo by to být ještě lepší - psali mi tu že i s přehráváním MP3 a hraním her jim vydrží 4dny (mi tak stěží jeden) - ale nějak jsem se s tím smířil. Jak jsem zjistil jiné na značky na tom nejsou o moc lépe. Bylo mi doporučeno dát mobila do servisu na přeměření odběru, ale vzhledem k potížím, které nyní po vyhlášení bankrotu s přijímáním reklamací servisy jsou Think , jsem od toho upustil.

Yurii
všeználek
všeználek

3360.44 SMM

PříspěvekZaslal: po listopad 20, 2006 9:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

citace:

No, já jsem už takový rejpal. A vadí mi, když jakákoliv mašinka, kterou vlastním, nedělá své věci tak jak má Laughing Mi prostě nebavilo pořád vyndavat kartu a strkat ji do čtečky, jen proto že přenosy jsou pomalé. Kdyby uměl S75 kopírovat data přes kabel nebo BT přímo do karty, bylo by to úplně nejlepší.
Jinak jsem s S75 spokojený, dělá to co má, sice občas ještě lehne, ale to asi bude tím, že mám FW47 a FFS a MAP 31.
No a výdrž baterky - pořád s tím nejsem moc spokojený, ale už se asi krapet vzpamatovala, anebo já jsem si přestal s mobilem tak aktivně hrát, a vydrží cca tři dny. Mohlo by to být ještě lepší - psali mi tu že i s přehráváním MP3 a hraním her jim vydrží 4dny (mi tak stěží jeden) - ale nějak jsem se s tím smířil. Jak jsem zjistil jiné na značky na tom nejsou o moc lépe. Bylo mi doporučeno dát mobila do servisu na přeměření odběru, ale vzhledem k potížím, které nyní po vyhlášení bankrotu s přijímáním reklamací servisy jsou Think , jsem od toho upustil.

Ehm... co to bylo za fantasty... 4 dny s MP3 a hrama? Já jenom poslouchám MP3 a dobíjim každou noc protože vydrží jenom den a půl.
Jinak to lehání je prostě tim že to je Siemens, já mam FW47 ffs + map fw47ru a kleká mi to ale za to jenom občas Whistle
Navíc mám čtečku všude sebou místo flashdisku jelikož mám kartu jak v S75 tak ve svym Palmu tak se to velice hodí.
Bohužel nebo možná i bohudík, přesto že teď můžu záručák použít akorát jako toaletní papír se mi rýsuje že si pořídím ještě SXG75, to bude opravdu poslední Mohykán, pak jedině nějáký smartphone, jen ty mi nabídnou víc než starý dobrý Siemensy před kterýma i přes jejich problémy smekám a každýmu kdo mi bude tvrdit že jsou to šmejdy (kromě vlastního šéfa přirozeně ) vyškrábu oči za takovou sprostou lež Dancing

Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Odpovědět na téma    Obsah fóra -> Řada x72, x75 Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 129, 130, 131 ... 163, 164, 165  Další
Strana 130 z 165

Přejdi na: