View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
ludek.trunecka kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Sat Nov 25, 2006 10:40 am Post subject: reklamace |
|
|
Zdravim.
Jsem od unora (ne)stasnym majitelem S75. Ted se ovsem vyskytnul problem. Telefon se po stale castejsim vypinani nakonec neda zapnout vubec. Takze reklamace. Koupil jsem ho pres cybex, v zaruc. liste jsou uvedeny nejake adresy, na ktere telefon poslat. Ovsem po zmenach na benq a problemech se zarucnimi opravami netusim, zda jeste plati??? Kam mam telefon poslat nebo donest? A je nejaka sance, ze zarucni opravu uznaji, kdyz neni telefon koupeny pres operatora?  |
|
Back to top |
|
 |
stano.mania siemensmaniak

Joined: 09 Nov 2004 Posts: 2128 Location: okolie Senca (SK)
14311.82 SMM
Příspěvky na SM: 160,- |
Posted: Sat Nov 25, 2006 11:06 am Post subject: |
|
|
Záruka platí, ale v tejto situácii by bolo najlepšie dať to predajcovi a ten do mesiaca zabezpečí reklamáciu, inak vráti peniaze. |
|
Back to top |
|
 |
BlueSpirit badatel

261.00 SMM
|
Posted: Sat Nov 25, 2006 1:55 pm Post subject: Re: reklamace |
|
|
ludek.trunecka wrote: | Zdravim.
Jsem od unora (ne)stasnym majitelem S75. Ted se ovsem vyskytnul problem. Telefon se po stale castejsim vypinani nakonec neda zapnout vubec. Takze reklamace. Koupil jsem ho pres cybex, v zaruc. liste jsou uvedeny nejake adresy, na ktere telefon poslat. Ovsem po zmenach na benq a problemech se zarucnimi opravami netusim, zda jeste plati??? Kam mam telefon poslat nebo donest? A je nejaka sance, ze zarucni opravu uznaji, kdyz neni telefon koupeny pres operatora?  |
Ja jásem kupoval S75 taky přes internet, když mi krapet zlobil, tak mi v té firmě, která provozuje e-shop řekli, že to můžu poslat jim, ale nastane zbytečné zpoždění díky tomu, že se mobily posílají do servisu hromadně jednou za týden a tak mi doporučili odnést mobil přímo do autorizovaného servisu, vezmou ho - byl jsem v tom servisu (v Praze, kousek od Anděla) a opravdu to funguje. _________________ Motorola d120 > Alcatel One Touch Easy > Nokia 3310, 5510, 6210 > Siemens SL45 (vrak), Siemens S75(FW47 + MAP47 + DCA-510, DCA-540 , 1GB Kingston) + Siemens SK65 (FW50) + Nokia N73 |
|
Back to top |
|
 |
MAO táta fóra

7890.00 SMM
|
Posted: Thu Nov 30, 2006 6:05 pm Post subject: |
|
|
no panove ponevadz sem ted byl nucen poslat svoji SXG na opravu do práglu tak mi kolega pujcil S75 a jako musim rict ze se mne zatocila hlava z toho rozdilu...ale za cenu jakou se prodava je to dobra volba... _________________
HTC Kaiser [16GB]+HTC TOUCH HD
Jsem takový malý HTC Maniak.
Skáču dobře, skáču rád. >>> www.roxet.eu <<< |
|
Back to top |
|
 |
Honza Bouma táta fóra

7912.98 SMM
|
Posted: Sat Dec 02, 2006 11:58 am Post subject: |
|
|
Je v tom cestina? popr.kde sehnat FFS a MAP pro FW47 v400?dik _________________ MOTOROLA d520>SIEMENS C35i>NOKIA 3410>back to SIEMENS C35i>SIEMENS C60>SIEMENS SX1>SIEMENS SXG75 White
Zadáno 12.5.2012-Nabízím k prodeji autorádio: http://aukro.cz/show_item.php?item=2342361883 |
|
Back to top |
|
 |
Palik kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Sat Dec 02, 2006 3:35 pm Post subject: |
|
|
zatím nejotřesnější siemens S-kové řady, který jsem měl v rukách  _________________ C35i - utopen, ME45 - ztracen, SL45i (MMC 256Mb) - SE k750i + 1GB (sorry, dezertoval jsem) |
|
Back to top |
|
 |
stano.mania siemensmaniak

Joined: 09 Nov 2004 Posts: 2128 Location: okolie Senca (SK)
14311.82 SMM
Příspěvky na SM: 160,- |
Posted: Sat Dec 02, 2006 3:51 pm Post subject: |
|
|
Dlhšie som váhal, či kúpim S75, a nakoniec ho mám, a bude to asi posledný Siemens na nejaký čas, po rokoch u tejto značky ma na S75 po prechode z CX75 prekvapilo viacero vecí, ale zatiaľ pracuje spoľahlivo a dizajnovo je reprezentačný - čiarna farba - aj kvôli tomu, že na Slovensku nebol v akcii u operátorov a vidieť ho u niekoho je skôr prekvapením.
Posledné dni som vyskúšal aj Mini Operu, Jimm, MailMan (ale mám pocit, že vstavaný email klient je najvýhodnejší, i keď po stiahnutí hlavičiek nezobrazí všetko to, čo u rady 65, CX75 bolo obvyklé). |
|
Back to top |
|
 |
BlueSpirit badatel

261.00 SMM
|
Posted: Sat Dec 02, 2006 11:01 pm Post subject: |
|
|
Palik wrote: | zatím nejotřesnější siemens S-kové řady, který jsem měl v rukách  |
To je docela stručné, proč nejotřesnější?
Ne proto, že jsem jeho vlastníkem, ale spíše ze zkušeností s jinými mobily mi tak strašlivý zase nepřipadá - dělá to co po něm chci a dělá to zdá se mi docela dobře. _________________ Motorola d120 > Alcatel One Touch Easy > Nokia 3310, 5510, 6210 > Siemens SL45 (vrak), Siemens S75(FW47 + MAP47 + DCA-510, DCA-540 , 1GB Kingston) + Siemens SK65 (FW50) + Nokia N73 |
|
Back to top |
|
 |
pip@ administrátor

Joined: 11 Aug 2005 Posts: 5470 Location: Olomouc Phone: SXG75 132978.34 SMM
Příspěvky na SM: 60,- |
Posted: Sun Dec 03, 2006 12:23 pm Post subject: |
|
|
no, mě se zdá, že ho Palik v rukách asi neměl... to by pak ta otřesnost, co má v podpisu asi letěla z okna  _________________ Siemens: C35i, M35i, SL45i (aka U35), ME45 (aka Panther), C65 (aka Hera), M65 (aka X-cite), S75 (aka Minos), SG75 (aka Wolf4), SXG75 (aka Wolf5), EF81 (aka Kestrel)
HTC: TyTN II (aka Kaiser), Touch Diamond (aka Diamond), HD2 (aka Leo), Desire Z (aka Vision)
Samsung: Galaxy Note 10.1 (aka GT-N8010)
Pojďte pokecat na:
 |
|
Back to top |
|
 |
DR kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Sun Dec 03, 2006 10:07 pm Post subject: |
|
|
Tak já vám tu chválu S75 trochu zchladím.
Můžu srovnávat s N6234. S75 je proti nokii mnohem víc uživatelsky nastavitelný, nokia neumí přiřadit číselným tlačítkům nic jného, než telefonní číslo rychlé volby, položky vlastního menu lze vybírat jenom z omezeného seznamu, v seznamu menu nebo třeba melodií (MP3 apod) nelze na nokii zadat první písmeno názvu a skočit třeba rovnou na Sxxx.mid, je potřeba se otrocky proklikávat po jednom. Jenže S75 zase neumí takovou základní věc, jako zobrazit jenom položky tel seznamu v paměti telefonu, natvrdo zobrazuje SIM + telefon, což zrovna mě dost štve. Nokia na oplátku u kontaktů s více tel. čísly před vytočením nenabídne sezanm čísel k výběru, rovnou vytáčí předvolené číslo a nijak nenaznačí, že bych si třeba mohl vybrat i nějaké jiné. Nokia je proti S75 ďábelsky rychlá, po zadání PINu prakticky okamžitě naběhne a lze telefonovat a vybírat ze seznamu, o tom si S75 může nechat jenom zdát, to samé platí o odezvě tlačítek, S75 občas nestíhal několik stisků po sobě. Ještě horší je to pro S75 při telefonování přes BT HF, konkrétně autorádio Pioneer DEH-P55BT. Musí být zapnutá BT, povolona vviditelnost telefonu a pak se terpve se známým zařízením spáruje (N6234 to dělá stejně). Ale přesto musím S75 při každém příchozím/odchozím hovoru ručně přepínat na HF, jinak ji ignoruje. I manuál jsem četl, povolil HF kde to jenom šlo a nic se nezměnilo. Nejdřív musím hovor přijmout a pak ho přes volby v menu přepnout na BT HF. N6234 volá přes tu samou HF bez problémů automaticky. Stejně tak komunikaci s PC jsem v originálním sw (MPM) nerozchodil ani pře BT, ani přes kabel (přes ten kabel mi přitom S75 bez problémů komunikuje se vším ostatním včetně originál siemensího softu na upgrade fw.). N6234 naprosto v pohodě přes kabel komunikuje s outlookem i PC suite. S75 jsem prodal a nelituju toho. Ale N6234 bych si taky podruhé nekoupil - ale je otázka, jeslti něco jiného by bylo lepší.
Takže závěr. Ani S75, ani N6234 není žádný zázrak a k dokonalosti mají daleko. Ale v praktickém provozu = na telefonování je N6234 citelně použitelnější a nekomplikuje uživateli život tolik, jako S75. Je to škoda, kdyby siemens nebyl tak nechutně pomalý a nepoužitelný s BT HF a PC, neměl by (zásadní) chybu. Odpustil bych mu horší výdrž na aku, větší rozměry, menší displej (N6234 má 240x320), horší foťák i video (nokia má 2MPx a VGA! video, ale zase nemá blesk), i chybějící UMTS. Přežil bych, že jsem musel čekat půl roku na první použitelný firmware a že když jsem ho koupil byl prostě nepoužitelný (aby se s fw 12 sám od sebe 3x za den vypnul ... kde to jsme ? :-(). Podotýkám, že jsem opravdu starý siemensák, začínal jsem v roce 1997 na S10 a až S75 mě donutil ke změně značky :-(. Všechno výše napsané platí pro S75 s fw 47 (oficiální) a N6234 s fw. 3.70.
BTW, napsat, že SE K750i je ve srovnání s S75 "otřesnost" je poněkud ..... neobjektivní trvrzení . Protože s K750 se narozdíl od S75 dalo telefonovat hned po koupi. |
|
Back to top |
|
 |
pip@ administrátor

Posted: Sun Dec 03, 2006 10:27 pm Post subject: |
|
|
Quote: | Jenže S75 zase neumí takovou základní věc, jako zobrazit jenom položky tel seznamu v paměti telefonu, natvrdo zobrazuje SIM + telefon, což zrovna mě dost štve. |
tohle se dá normálně v menu změnit... tady někdo nečte návod, co?
Quote: | Nokia je proti S75 ďábelsky rychlá, po zadání PINu prakticky okamžitě naběhne a lze telefonovat a vybírat ze seznamu, o tom si S75 může nechat jenom zdát, to samé platí o odezvě tlačítek, S75 občas nestíhal několik stisků po sobě. | no, pokud telefon přetaktuješ na 208MHz (původní takt je 104MHz = strašně pomaly) a zrychlíš odezvu tlačítek, tak je S75 nejrychlejší telefon, co jsem kdy měl v ruce.
Quote: | přesto musím S75 při každém příchozím/odchozím hovoru ručně přepínat na HF, jinak ji ignoruje. I manuál jsem četl, povolil HF kde to jenom šlo a nic se nezměnilo. |
tohleto se dá odstranit patchem
Quote: | Stejně tak komunikaci s PC jsem v originálním sw (MPM) nerozchodil ani pře BT, ani přes kabel (přes ten kabel mi přitom S75 bez problémů komunikuje se vším ostatním včetně originál siemensího softu na upgrade fw.) |
všem ostatním to jede naprosto vpohodě, v S75 problém nebude..
Quote: | Odpustil bych mu horší výdrž na aku, větší rozměry, menší displej (N6234 má 240x320), horší foťák i video (nokia má 2MPx a VGA! video, ale zase nemá blesk), i chybějící UMTS. |
no, ona je ta N6234 taky znatelně dražší, že?... _________________ Siemens: C35i, M35i, SL45i (aka U35), ME45 (aka Panther), C65 (aka Hera), M65 (aka X-cite), S75 (aka Minos), SG75 (aka Wolf4), SXG75 (aka Wolf5), EF81 (aka Kestrel)
HTC: TyTN II (aka Kaiser), Touch Diamond (aka Diamond), HD2 (aka Leo), Desire Z (aka Vision)
Pojďte pokecat na:
 |
|
Back to top |
|
 |
krrttek badatel

1.50 SMM
|
Posted: Sun Dec 03, 2006 10:44 pm Post subject: |
|
|
souhlasim s Pipou, poslední položka: jj je dražší o 3000 tisíce(myslim ) a navíc Nokia je o dost novější...porovnej spíše S75 s 6230i se kterou se má správně srovnávat nechci se nějak přehnaně zastávat Siemensů...taky nechci dělat chytrýho, jen píšu co si myslim, promiňte |
|
Back to top |
|
 |
DR kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Sun Dec 03, 2006 11:22 pm Post subject: |
|
|
pip@ wrote: | Quote: | Jenže S75 zase neumí takovou základní věc, jako zobrazit jenom položky tel seznamu v paměti telefonu, natvrdo zobrazuje SIM + telefon, což zrovna mě dost štve. |
tohle se dá normálně v menu změnit... tady někdo nečte návod, co? ? |
Ale čte. Kdepak je tam volba "Zobrazit jen kontakty v paměťi telefonu" (nebo její ekvivalent)? Dá se to obejít pomocí filtru na paměť telefonu - trochu přes ruku, ne? Když už tam ten filtr je, chtěl bych ho používat na fitrování.
Quote: | Quote: | Nokia je proti S75 ďábelsky rychlá, po zadání PINu prakticky okamžitě naběhne a lze telefonovat a vybírat ze seznamu, o tom si S75 může nechat jenom zdát, to samé platí o odezvě tlačítek, S75 občas nestíhal několik stisků po sobě. | no, pokud telefon přetaktuješ na 208MHz (původní takt je 104MHz = strašně pomaly) a zrychlíš odezvu tlačítek, tak je S75 nejrychlejší telefon, co jsem kdy měl v ruce. |
Hmm, v kterém servisu mi to přetaktují a jak to bude se spotřebou, stabilitou a zárukou? To asi nebude oficiální řešení, takže běžný uživatel si té rychlosti moc neužije, že? I kdyby se dvojnásobně zrychlil a zůstal stabilní, pořád bude nabíhat neúměrně dlouho, holt to nebude minuta, ale jenom 30 vteřin, to si pomůžu :-(.
Quote: | Quote: | přesto musím S75 při každém příchozím/odchozím hovoru ručně přepínat na HF, jinak ji ignoruje. I manuál jsem četl, povolil HF kde to jenom šlo a nic se nezměnilo. |
tohleto se dá odstranit patchem |
Jako v předchozím případě, patche jsou fajn, ale to není systémové řešení od výrobce. Malé plus za možnost, kterou ale bohužel 99% zákazníků nemá/nezná = pro ně neexistuje. A cílová skupina S75 obvykle HF používá často.
Quote: | Quote: | Stejně tak komunikaci s PC jsem v originálním sw (MPM) nerozchodil ani pře BT, ani přes kabel (přes ten kabel mi přitom S75 bez problémů komunikuje se vším ostatním včetně originál siemensího softu na upgrade fw.) |
všem ostatním to jede naprosto vpohodě, v S75 problém nebude.. |
Chápu narážku, netvrdím, že jsem lumen, ale flashoval jsem si už tu S10 na vlastnoručně vyrobeném kabelu, s datovou komunikací mezi mobilem a PC mám jakousi zkušenost. Nechodilo to na třech různých PC, včetně čisté instalace XP. Ale uznávám, že jsem exotická výjimka, ke které dochází maximálně 1x za 10let. Což je mi ovšem prd platné, ten mobil prostě nekomunikuje, jak by měl.
Quote: | Quote: | Odpustil bych mu horší výdrž na aku, větší rozměry, menší displej (N6234 má 240x320), horší foťák i video (nokia má 2MPx a VGA! video, ale zase nemá blesk), i chybějící UMTS. |
no, ona je ta N6234 taky znatelně dražší, že?... | A víte že není? S75 jsem kupoval 6.3.2006 za 6322 Kč s DPH ve velkoobchodě, N6234 jsem měl za 5577,- od Vodafone (plná cena je 6977), ve volném prodeji se dá koupit N6233 za 6599,- (možná i levněji, nechtělo se mi hledat). Všechno ceny s DPH, rozdíly ve stokorunách. Ano, S75 byl uveden na trh asi o půl roku dřív, ale taky půl roku trvalo, než se začal dát normálně používat.
Připadá vám normální, že manažerský telefon si musíte do funkčního stavu dodělávat doma na koleně pomocí patchů a přetaktování? Mě tedy ne :-(. |
|
Back to top |
|
 |
pip@ administrátor

Posted: Mon Dec 04, 2006 4:42 pm Post subject: |
|
|
Quote: | Hmm, v kterém servisu mi to přetaktují a jak to bude se spotřebou, stabilitou a zárukou? To asi nebude oficiální řešení, takže běžný uživatel si té rychlosti moc neužije, že? I kdyby se dvojnásobně zrychlil a zůstal stabilní, pořád bude nabíhat neúměrně dlouho, holt to nebude minuta, ale jenom 30 vteřin, to si pomůžu :-( |
no, v některých servisech ano... o tématu záruky se numusím bavit, když se vše dá dopořádku, tak to nepoznají... stabilaita i spotřeba zůstane stejná, původní takt procesoru je 208 MHz, ale v Siemensu to z nepochopitelných důvodů (fakt je nechápu) podtaktovali na 104MHz. Doba od zadání PINu do té doby, než se můžu dostat do menu se počítá v desetinách sekund. (pokud vypnu asistenta při startu, a mám native menu)
Quote: | Připadá vám normální, že manažerský telefon si musíte do funkčního stavu dodělávat doma na koleně pomocí patchů a přetaktování? Mě tedy ne :-( | neříkám, že je to normální, jen říkám, že když se chce, tak to jde... spousta lidí si koupí telefon s prvotním FW, kjterej je nanic, a i když to v pozdější době vývojáři zpraví, tak normální lidi ani neví, že nějaký FW vůbec existuje, a že se dá přehrát... tahle taktika siemens zabila....  _________________ Siemens: C35i, M35i, SL45i (aka U35), ME45 (aka Panther), C65 (aka Hera), M65 (aka X-cite), S75 (aka Minos), SG75 (aka Wolf4), SXG75 (aka Wolf5), EF81 (aka Kestrel)
Pojďte pokecat na:
 |
|
Back to top |
|
 |
Yurii všeználek

3360.44 SMM
Posted: Mon Dec 04, 2006 10:49 pm Post subject: |
|
|
Mno já považuju patche za příjemný zpestření práce s telefonem jelikož se rád odliším od davu a tohle přesně mi pomůže mít jediný originál.
Už přes rok a půl se skoro živím prodejem MT, GPS a podobných věcí a můžu srovnávat.
Oproti mojí S75 je sériovka šíleně pomalá (samozřejmě za to můžou patche) Quote: | o tom taktování si dovolím tvrdit že je to blbost protože úměrně s taktem procesoru se musí zvýšit logicky i spotřeba v tomto případě minimálně o 1/3 což se u mého telefou zdaleka nestalo... myslím že tady je jasně vidět jak funguje placebo efekt žádný zrychlení telefonu po aplikaci takotvacího patche jsem nezaznamenal |
Jinak možná někde S75 uvádějí s cenou kolem 7000,- ale zkus se zeptat jestli je na skladě a všichni ti řeknou že ne.
Jelikož teď záručák k S75 můžeme akorát tak použít místo toaletního papíru tak bych reálnou cenu novýho telefonu odhadoval okolo 3000,- novej před rokem resp. v den vydání na českej trh mne stál 7000,- je blbost aby si mobil tak dlouho držel cenu a obzvlášť takhle problémovej Siemens.
Jinak já mám svojí S75 rád a nechtěl bych jinej, poměrem cena/výkon byl i loni na špičce. A nepřišel jsem na závažnější problém který by neřešil nový FW.
K těm 99% zákazníků co nemají možnost patchovat tenhle foun bych to možná opravil na 80% protože obrovské množství lidí co si ho koupili jsou skanlí příznivci značky a poměrně velké procento z nich jsou právě Siemensmaniaci a ty bych řadil k těm 20% a žádnej pořádnej siemensmaniak by se podle mýho neobešel bez DCA510 no ne?  _________________ C10--CT65->C(SL)65--S75--S75--S75(fialová)
Teď už jen nokie E-series E50--E51--E52
MAOrh:"co jde zku*vit taky musi jit i napravit" |
|
Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|