clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
SiemensMania has a brand new forum
  SiemensMania    Fórum

Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
:: Zobrazit téma - Siemens Mobile Control - SiMoCo

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Skupiny uživatelůSkupiny uživatelů   NastaveníNastavení   ChatChat   Přihlásit, pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit, pro kontrolu soukromých zpráv 
 BankaBanka   LoterieLoterie   Obchody uživatelůObchody uživatelů   Obchodní důmObchodní dům 

Siemens Mobile Control - SiMoCo
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 27, 28, 29  Další

Odpovědět na téma    Obsah fóra -> Diskuse k článkům
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
hanni
řád zlatého admina
řád zlatého admina

15369.70 SMM
PříspěvekZaslal: út prosinec 28, 2004 7:05 am    Předmět: Re: Siemens Mobile Control - SiMoCo Odpovědět s citátem

Anonymous napsal:
Zkousel jsem posledni verzi SiMoCo 2.1.6 s novym C65, sw verze 12 a komunikace mezi PC a mobilem nebyla navazana /bylo tam usb a infra/. Nemate nekdo zkusenost co s tim? Komunikace s CX65 fungovala na tomtez PC bez problemu!
Diky.

Bude to pravdepodobne tym,ze mas FW12,ktory sposobuje problemy pri komunikacii s PC.Skus update na FW25 a vyskusaj to znovu,malo by to ist.

e1
kolemjdoucí

1.00 SMM
PříspěvekZaslal: út prosinec 28, 2004 10:30 am    Předmět: Odpovědět s citátem

SiMoCO 2.1.6 mi nefunguje s A57 Neutral
pavelc
čestný člen
čestný člen

261.00 SMM
PříspěvekZaslal: út prosinec 28, 2004 9:46 pm    Předmět: Re: A57 Odpovědět s citátem

Neznám A57, neměl jsem ho zatím možnost otestovat, takže ani nevím, jestli vůbec umí AT komunikaci, z low-endové řady A to zatím uměl pokud vím jen A60...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
pavelc
čestný člen
čestný člen

261.00 SMM
PříspěvekZaslal: pá prosinec 31, 2004 6:42 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Na www.siemensmania.cz/simoco.php je nová verze SiMoCo 2.1.7.
pavelc
čestný člen
čestný člen

261.00 SMM
PříspěvekZaslal: so leden 01, 2005 10:08 am    Předmět: Re: chybyčka v archíve odoslaných SMS Odpovědět s citátem

muaddib napsal:
Neviem či chyba pretrváva aj vo verzii 2.1.7, zatiaľ mám 2.1.6 a keď si v nastaveniach zaškrtnem voľbu "Uloženým odeslaným sms bez datumu priradzovat aktualny datum" tak sa mi práve tie správy, ktorým prideluje dátum pri opätovnom načítaní z mobilu zduplicitujú a ja ich tam má 2x...

To by mělo být ve verzi 2.1.7 již opraveno.
Karel
začátečník
začátečník

61.00 SMM
PříspěvekZaslal: po leden 03, 2005 11:19 am    Předmět: dotaz, prosba, pozdrav Odpovědět s citátem

Nazdar hoši, tak kdepak je ten prďola, co tady čepuje....ERROR, sorry
.
.
Retry
Nazdar hoši, zdravím všechny své známé a přeji jim do nového roku všechno to, co si nelze koupit.
Zvláštní poděkování patří ing.Pavlovi Cibulkovi, že vyslyšel moje přání a doplnil svůj prg v dálkovém ovládání.Co nejdříve to otestuji.
Zahlédl jsem tady v diskuzi něco o timeoutu a neúplném zapsání vetšího adresáře. Také se mi to myslím několikrát stalo a musel jsem akci opakovat, nicméně jsem kvůli tomu tento nenáročný a rychlý prg nezavrhl. Co mne však jednou zamrzelo daleko více byla absolutní nemožnost stáhnout z mobilu něco trošku vetšího. Přiznám se, že si nepamatuji s kterým FW a kterou verzí SiMoCa to bylo, a nevím, zda to nebylo třeba starším notebookem, ale myslím si, že 10-ti megový mobil by mohl dostatečně nahradit přenášení po disketách. Myslím, že to byl práve zip na upgrade SiMoCa nebo něco podobného, prostě necelé jedno mega a já se v asi 10-ti pokusech dostával na různá procenta, od 22 do cca 85, ale dál ani ťuk Embarassed
Nemohlo by si SiMoCo otestovat velikost souboru, říci, jak dlouho bude kopírování trvat a podle toho upravit timeout ?
Berte to jako dotaz laika, třeba jsem napsal nesmyls, nevím.
Pokud je to v 2,1,7 vyřešeno, beru vše zpět.
S pozdravem
Karel
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky
Karel
začátečník
začátečník

61.00 SMM
PříspěvekZaslal: po leden 03, 2005 5:42 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Zdravim znovu. Zkousel jsem textovy mod.Je to super, autor vyslysel moji predstavu.Jze psat v Colibry na klavesnici notebooku.Moje prvni postrehy:
a/bylo by super videt v nejakem dalsim textovem poli to co bylo napsano
b/pred psanim kterehokoliv pismene je nutne simulovat stisk sipky vpravo, aby se zabranilo pomateni - po rychlem stisku a-b se napise c
c/stisku jojstiku priradit nejlepe ALT-S tak jak jo to na ICQ
d/stisku zeleneho a cerveneho priradit take zkratky
Po vychytani techto prvotnich musek to bude perfektni nastroj na usporu dat, je to minimalne 5x mene narocne na data nez klasicke spojeni mobilu a PC napr. pri pouziti Mirandy.Klasicky ICQ klient je pak jeste nekolikrat narocnejsi.

Krokodýl
čestný člen
čestný člen

14921.78 SMM
PříspěvekZaslal: út leden 04, 2005 3:14 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ke Karlově "připomínkám" se mohu jen připojit. Je vidět, že někdo bere testování naprosto profesně. Nevím nakolik jsou přání realizovatelná, ale bylo by to velmi dobré.

WinMobile
"`XDA` Orbit2" --> HTC Touch Cruise ---> HTC Diamond 2, WM6.1, SDHC 8GB ....
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Karel
začátečník
začátečník

61.00 SMM
PříspěvekZaslal: út leden 04, 2005 7:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dekuji Krokodylovi za podporu. Urcite nejsem na spravnem miste /v ramci tohoto tematu/ k podani vysvetleni ostatnim, kteri asi nevedi o co jde, ale budiz treba pouzit tento text k dalsimu zpracovani.
Tedy pro ty, kteri nevedi o co jde, a zaroven pro ty, kteri nemaji datanonstop trvale. Zaroven neni techto nekolik slov vhodnych pro ty, kteri nevedi, co je to ICQ.
Tedy zacatkem roku jsem pro siemensmanii napsal nekolik radku o mobilnim ICQ, tenkrat jeste pro prvni mobil od Sie, na kterem to trochu jelo, tedy "ICQ na MT5O" nebo tak nejak. Nejde ted o to, jak se aktivuje Colibry pres Jabber nebo primo treba Jimm a vubec nejde o to, jaky na to ma kdo mobil, ale jde predevsim o ty, kteri sedi treba doma v usaku, maji vedle sebe starsi notebook a nemaji datanonstop a umeji na mobilu pouzivat ICQ a jeho odnoze. Proc tedy mackat klavesnici mobilu jako silenec a rikat si u toho, ze usetrime za data, protoze nejsme mobilem pripojeni k PC, kdyz SiMoCo to jiz skoro umi!!! Placnu nekolik cisel od boku. Pripojeni na ICQ pres Colibry spotrebuje asi do 5-ti kb do 20-ti kontaktu, pripojeni pres Mirandu minimalne 20 kb, za pul hodiny komunikace pres Mirandu spotrebujeme podle delky textu treba 60 kb, pres mobilni Colibry celkem i s pripojenim treba 15 kb. Nechci se hadat o nejaka cisla, ale prime spojeni mobilu pres jakoukoliv javovou aplikaci /neznam cMessenger/ je nekolikanasobne levnejsi, ALE - donedavna jsme byli odkazani na mackani mobilni klavesnice, s novym SiMoCem jiz tomu tak neni. V dalkovem ovladani mobilu je moznost psat na klavesnici PC to stejne co bychom tukali do mobilu. zatim HAWK

pavelc
čestný člen
čestný člen

261.00 SMM
PříspěvekZaslal: st leden 05, 2005 2:19 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Karel napsal:

b/pred psanim kterehokoliv pismene je nutne simulovat stisk sipky vpravo, aby se zabranilo pomateni - po rychlem stisku a-b se napise c

Jedná se pouze o simulaci stisku tlačítek telefonu, o nic jiného. Textové pole s tím, co bylo napsáno, by bylo pouze pamětí stisku kláves na klávesnici PC, bez možnosti kontroly, jestli je to samé napsané na displeji telefonu.
Je třeba si uvědomit, že každé stisknutí klávesy na PC je třeba odkomunikovat do mobilu a mobil musí přijatý řetězec převést na "stisky" příslušných tlačítek, takže je tomu třeba přizpůsobit i rychlost psaní na PC - ale každopádně je to rychlejší než psát na mobilu. Je vhodné mít zapnutý zvuk tlačítek v mobilu a při psaní na PC uchem kontrolovat, jestli mobil stíhá.
Stisk šipky vpravo před každým písmenem by fungoval, pokud by jsi stále připisoval na konec textu. Když se ale vrátíš zpět a chceš dopisovat doprostřed textu, tak by to stále ujíždělo o jedno písmeno doprava. Vyřešil jsem to tak, že přidávám šipku vpravo "za" každé písmeno.
Stisk Joy má zkratku Alt-Enter, "zelené" tlačítko Alt-Delete, "červené" Alt-PgDn, levé dialogové Alt-Insert, pravé Alt-PgUp. Vycházel jsem z rozložení kláves na standardní AT klávesnici, uznávám, že na notebooku je to nepohodlné. Takže jsem přidělal další zkratky:
levé dialogové Alt-A
pravé dialogové Alt-D
levé telefonní ("zelené") Alt-Z
pravé telefonní Alt-C
stisk joystiku Alt-S.
Na www.siemensmania.cz/simoco.php jsou tyto změny zaneseny, verze je označena jako 2.1.7a.
Krokodýl
čestný člen
čestný člen

14921.78 SMM
PříspěvekZaslal: st leden 05, 2005 2:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

pavelc napsal:
Karel napsal:

Jedná se pouze o simulaci stisku tlačítek telefonu, o nic jiného. Textové pole s tím, co bylo napsáno, by bylo pouze pamětí stisku kláves na klávesnici PC, bez možnosti kontroly, jestli je to samé napsané na displeji telefonu.
Je třeba si uvědomit, že každé stisknutí klávesy na PC je třeba odkomunikovat do mobilu a mobil musí přijatý řetězec převést na "stisky" příslušných tlačítek, takže je tomu třeba přizpůsobit i rychlost psaní na PC - ale každopádně je to rychlejší než psát na mobilu. Je vhodné mít zapnutý zvuk tlačítek v mobilu a při psaní na PC uchem kontrolovat, jestli mobil stíhá.
Stisk šipky vpravo před každým písmenem by fungoval, pokud by jsi stále připisoval na konec textu. Když se ale vrátíš zpět a chceš dopisovat doprostřed textu, tak by to stále ujíždělo o jedno písmeno doprava. Vyřešil jsem to tak, že přidávám šipku vpravo "za" každé písmeno.
Stisk Joy má zkratku Alt-Enter, "zelené" tlačítko Alt-Delete, "červené" Alt-PgDn, levé dialogové Alt-Insert, pravé Alt-PgUp. Vycházel jsem z rozložení kláves na standardní AT klávesnici, uznávám, že na notebooku je to nepohodlné. Takže jsem přidělal další zkratky:
levé dialogové Alt-A
pravé dialogové Alt-D
levé telefonní ("zelené") Alt-Z
pravé telefonní Alt-C
stisk joystiku Alt-S.
Na www.siemensmamia.cz/simoco.php jsou tyto změny zaneseny, verze je označena jako 2.1.7a.

Ty jsi rychlík, díky jdu testovat.

WinMobile
"`XDA` Orbit2" --> HTC Touch Cruise ---> HTC Diamond 2, WM6.1, SDHC 8GB ....
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Karel
začátečník
začátečník

61.00 SMM
PříspěvekZaslal: čt leden 06, 2005 6:34 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Applause Myslím, že můžeme Pavlovi jen poděkovat, že vyslyšel naše přání, a že to udělal tak rychle.
Myslím, že mu teď dáme asi chvilku klidu a budeme příležitostně testovat. Čas, ale i názory více lidí ukážou, zda jsem se trochu neunáhlil v tom potvrzování písmen šipkou vravo, určitě to zrychluje psaní a odstraňuje chyby při stisku dvou kláves za sebou, které odpovídají jednomu tlačítku, na druhé straně může někdo namítnout, že to neodpovídá koordinaci sluchového rytmu (přece jen je trochu zvláštní slyšet dvě cvaknutí při napsání "a").
Co se týká textového pole. Já plně chápu, že by text v něm nemusel být identický s textem na displeji, ale při psaní z mobilu je přece povoleno jisté procento chyb a pokud využijeme možnost napsání myslím 450-ti znaků v ICQ, tak bychom ho mohli alespoň orientačně vidět na monitou a nerolovat ho při případném čtení na displeji. A počítadlo znaků, to by byla třešnička!!!

pavelc
čestný člen
čestný člen

261.00 SMM
PříspěvekZaslal: čt leden 06, 2005 1:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Bohužel není to možné. Fomát PDU je různý pro přijaté (DELIVER) a odeslané (SUBMIT) SMS. Formát DELIVER má TIME STAMP - čas přijetí zprávy ve středisku SMS, formát SUBMIT nic takového nemá. To, že si telefon (už konečně) pamatuje čas odeslání zprávy, je pouze věcí firmware. Při vyčítání komunikací však zprávu posílá v klasickém SUBMIT PDU tvaru, tedy bez jakéhokoliv časového údaje.
Anonymní

851.00 SMM
PříspěvekZaslal: čt leden 06, 2005 2:12 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

muaddib napsal:

... ešte otázka ohľadne registrácie programu zo Slovenska, aký je postup? (pretože bankový prevod do zahraničia je viac než nevýhodný)

Můžete poslat hotovost v dopise (zatím s tím nebyly v žádném případě nějaké problémy), nebo využít služeb některé pobočky CSOB na Slovensku - podrobnosti při osobní korenspodenci, ne na fóru.
mbstrsp
Anonymní

851.00 SMM
PříspěvekZaslal: pá leden 07, 2005 3:54 pm    Předmět: Re: Siemens Mobile Control - SiMoCo Odpovědět s citátem

weitless napsal:
http://www.mobilmania.cz/hosting/siemensmania/dir_clanky/simoco.htm

pokud máte nějaký nápad, dotaz nebo si chcete popovídat s autorem programu SiMoCo ing. Pavlem Cibulkou, můžete se vyjádřit v tomto fóru. Pavel vám na vaše dotazy rád odpoví.

Podarilo sa mi ten program nainstalovať avšak program chce po mne nejake cislo com portu.
A to kde zozeniem?
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Odpovědět na téma    Obsah fóra -> Diskuse k článkům Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 27, 28, 29  Další
Strana 9 z 29

Přejdi na: