Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
okno kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Zaslal: pá leden 14, 2005 1:52 pm Předmět: USB to COM |
|
|
Vim ze to tu bylo milionkrat ale mne to proste nejde.
Mam kabel od mshop (http://www.mshop.cz/shop/detail.php?k=260&id=USBKAB001)
ale nedokazu nainstalovat USB to COM. vsechny programy mi jsou (maji moznost portu) ale kdyz potrebuji dat novy FW ktery se da nahrat jen prez com port tak mam smulu.
NEvite jak na to?
Nebo jsem koupil blbej kabel?
Phone mam M65 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Stefi věrný diskusník

Založen: 16. 09. 2004 Příspěvky: 468 Bydliště: Slavičín (prdel cca 35km od Zlina)
2061.00 SMM
|
Zaslal: pá leden 14, 2005 6:10 pm Předmět: |
|
|
Ma nabijeni, je dost mozne, ze je to DCA 540, se kterym se nada FW nahravat, ale existuje na to nekolik figlu. Jeden by mel byt s prelepenim lepici pasko, nebo odpojenim primo v konektoru prvniho a mozna i druheho pin(ale nejsem si jist). A pri instalaci toho vladace ti to haze chybu??? _________________ Zadny uceny z nebe nespadl
N5110=>N3310=>N3310blue light => Bosch GSM-COM607=>N3210=>CX65-Fw12=>Fw16=>Fw12=>Fw16=>FW25 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
851.00 SMM
|
Zaslal: so leden 15, 2005 4:21 pm Předmět: |
|
|
kdyz prez nej pripojim phone tak mi to hlase siemens device a nenajde ovladac, kdyz ho naisnataluju (z CDsa nebo programek od siemense na spravu tak se hlasi jako modem. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jackup kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Zaslal: út leden 25, 2005 3:44 pm Předmět: |
|
|
no mam uplne stejny problem....
koupil jsem kabel USB/COM no a kdyz jsem ho strcil do USB tak se nic nedelo...po pripojeni telefonu ho nasel jako Siemens USB Device..... nebo tak nejak podobne mu nadaval.... jenze kdyz jsem vzal prilozene CD pro instalaci a zvolil rucne ovladac tak ho proste XP nechtely.... Kdyz uz jsem vyzkousel asi 5 druhu ovladacu ztazenych z ruznych stranek a nahranych z jinych instalacnich CD tak je stejen nechtel....
Sel jsem na to jinak.... v registru windows se daji najit informace o jakemkoli zarizeni USB ktere bylo k pocitaci pripojeno...at jiz nainstalovane nebo ne... kazde takove zarizeni ma sve oznaceni... podle toho zrejme WIN XP rozhodne jestli se knemu ten prislusny ovladac hodi nebo ne... no tak jsem si nasel oznaceni kabelu.... spravne by tam melo byt: USB\VID_067B&PID_2303
jenze tam bylo neco jineho....
takze jsem v souboru Serwpl.inf zmenil na tomto radku:
[Pro]
%DeviceDesc%=ComPort, USB\VID_067B&PID_2303
ten nazev co jsem nasel v registru a pak uz to slo.....
JENZE ... slo to jen nainstalovat... proste jen to ze windows ten ovladac prijaly ale proste mi to nechodi.... takze budu kutit dal.... snad to nejak vymyslim  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jackup kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Zaslal: út leden 25, 2005 3:45 pm Předmět: |
|
|
no mam uplne stejny problem....
koupil jsem kabel USB/COM no a kdyz jsem ho strcil do USB tak se nic nedelo...po pripojeni telefonu ho nasel jako Siemens USB Device..... nebo tak nejak podobne mu nadaval.... jenze kdyz jsem vzal prilozene CD pro instalaci a zvolil rucne ovladac tak ho proste XP nechtely.... Kdyz uz jsem vyzkousel asi 5 druhu ovladacu ztazenych z ruznych stranek a nahranych z jinych instalacnich CD tak je stejen nechtel....
Sel jsem na to jinak.... v registru windows se daji najit informace o jakemkoli zarizeni USB ktere bylo k pocitaci pripojeno...at jiz nainstalovane nebo ne... kazde takove zarizeni ma sve oznaceni... podle toho zrejme WIN XP rozhodne jestli se knemu ten prislusny ovladac hodi nebo ne... no tak jsem si nasel oznaceni kabelu.... spravne by tam melo byt: USB\VID_067B&PID_2303
[Pro]
JENZE ... slo to jen nainstalovat... proste jen to ze windows ten ovladac prijaly ale proste mi to nechodi.... takze budu kutit dal.... snad to nejak vymyslim  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
milan_ruzicka všeználek

Založen: 30. 08. 2004 Příspěvky: 734 Bydliště: Překrásné Brno
4261.00 SMM
Příspěvky na SM: 60,- |
Zaslal: út leden 25, 2005 4:01 pm Předmět: |
|
|
Jackup napsal: | no mam uplne stejny problem....
[Pro]
Z toho,co tady píšeš,bych řekl,že máš DCA-540 a ten se ti spojí jen s MPM a žádný ovladače neinstaluješ _________________ Chybama se člověk učí, škoda, že Siemens není člověk...škoda, že Siemens už není mezi námi...
CX65v50 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jackup kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Zaslal: út leden 25, 2005 4:22 pm Předmět: |
|
|
No... ovladace jsem instaloval ale to vlastne nejsou ovladace ke kabelu ale ovladace pro USB <-> COM a ty byly pridane k tomu kabelu na CD ...
Jinak mi ten kabel nefunguje vubec vubec s nicim.... :o/ no myslim ze si tam zkusim pripajet ty dva rezistory a predelat ho na servisni a pak züvidim jestli byl problem v tom kabelu nebo v tom ze ho win nenasel.... Proste si myslim ze mi nefaka ten programek ktery simuluje COM jako USB.... nevim nevim.....uvidim |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|