clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
SiemensMania has a brand new forum
  SiemensMania    Fórum

Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
:: Zobrazit téma - USB to COM

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Skupiny uživatelůSkupiny uživatelů   NastaveníNastavení   ChatChat   Přihlásit, pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit, pro kontrolu soukromých zpráv 
 BankaBanka   LoterieLoterie   Obchody uživatelůObchody uživatelů   Obchodní důmObchodní dům 

USB to COM

Odpovědět na téma    Obsah fóra -> Hardware
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
okno
kolemjdoucí

1.00 SMM
PříspěvekZaslal: pá leden 14, 2005 1:52 pm    Předmět: USB to COM Odpovědět s citátem

Vim ze to tu bylo milionkrat ale mne to proste nejde.
Mam kabel od mshop (http://www.mshop.cz/shop/detail.php?k=260&id=USBKAB001)
ale nedokazu nainstalovat USB to COM. vsechny programy mi jsou (maji moznost portu) ale kdyz potrebuji dat novy FW ktery se da nahrat jen prez com port tak mam smulu.

NEvite jak na to?
Nebo jsem koupil blbej kabel?

Phone mam M65
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Stefi
věrný diskusník
věrný diskusník

2061.00 SMM
PříspěvekZaslal: pá leden 14, 2005 6:10 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ma nabijeni, je dost mozne, ze je to DCA 540, se kterym se nada FW nahravat, ale existuje na to nekolik figlu. Jeden by mel byt s prelepenim lepici pasko, nebo odpojenim primo v konektoru prvniho a mozna i druheho pin(ale nejsem si jist). A pri instalaci toho vladace ti to haze chybu???

N5110=>N3310=>N3310blue light => Bosch GSM-COM607=>N3210=>CX65-Fw12=>Fw16=>Fw12=>Fw16=>FW25
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Anonymní

851.00 SMM
PříspěvekZaslal: so leden 15, 2005 4:21 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

kdyz prez nej pripojim phone tak mi to hlase siemens device a nenajde ovladac, kdyz ho naisnataluju (z CDsa nebo programek od siemense na spravu tak se hlasi jako modem.
Jackup
kolemjdoucí

1.00 SMM
PříspěvekZaslal: út leden 25, 2005 3:44 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

no mam uplne stejny problem....

koupil jsem kabel USB/COM no a kdyz jsem ho strcil do USB tak se nic nedelo...po pripojeni telefonu ho nasel jako Siemens USB Device..... nebo tak nejak podobne mu nadaval.... jenze kdyz jsem vzal prilozene CD pro instalaci a zvolil rucne ovladac tak ho proste XP nechtely.... Kdyz uz jsem vyzkousel asi 5 druhu ovladacu ztazenych z ruznych stranek a nahranych z jinych instalacnich CD tak je stejen nechtel....

Sel jsem na to jinak.... v registru windows se daji najit informace o jakemkoli zarizeni USB ktere bylo k pocitaci pripojeno...at jiz nainstalovane nebo ne... kazde takove zarizeni ma sve oznaceni... podle toho zrejme WIN XP rozhodne jestli se knemu ten prislusny ovladac hodi nebo ne... no tak jsem si nasel oznaceni kabelu.... spravne by tam melo byt: USB\VID_067B&PID_2303
jenze tam bylo neco jineho....
takze jsem v souboru Serwpl.inf zmenil na tomto radku:
[Pro]
%DeviceDesc%=ComPort, USB\VID_067B&PID_2303
ten nazev co jsem nasel v registru a pak uz to slo.....

JENZE ... slo to jen nainstalovat... proste jen to ze windows ten ovladac prijaly ale proste mi to nechodi.... takze budu kutit dal.... snad to nejak vymyslim Confused
Jackup
kolemjdoucí

1.00 SMM
PříspěvekZaslal: út leden 25, 2005 3:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

koupil jsem kabel USB/COM no a kdyz jsem ho strcil do USB tak se nic nedelo...po pripojeni telefonu ho nasel jako Siemens USB Device..... nebo tak nejak podobne mu nadaval.... jenze kdyz jsem vzal prilozene CD pro instalaci a zvolil rucne ovladac tak ho proste XP nechtely.... Kdyz uz jsem vyzkousel asi 5 druhu ovladacu ztazenych z ruznych stranek a nahranych z jinych instalacnich CD tak je stejen nechtel....

Sel jsem na to jinak.... v registru windows se daji najit informace o jakemkoli zarizeni USB ktere bylo k pocitaci pripojeno...at jiz nainstalovane nebo ne... kazde takove zarizeni ma sve oznaceni... podle toho zrejme WIN XP rozhodne jestli se knemu ten prislusny ovladac hodi nebo ne... no tak jsem si nasel oznaceni kabelu.... spravne by tam melo byt: USB\VID_067B&PID_2303
[Pro]

JENZE ... slo to jen nainstalovat... proste jen to ze windows ten ovladac prijaly ale proste mi to nechodi.... takze budu kutit dal.... snad to nejak vymyslim Confused
milan_ruzicka
všeználek
všeználek

4261.00 SMM

Příspěvky na SM: 60,-
PříspěvekZaslal: út leden 25, 2005 4:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jackup napsal:

[Pro]

Z toho,co tady píšeš,bych řekl,že máš DCA-540 a ten se ti spojí jen s MPM a žádný ovladače neinstaluješ

CX65v50
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Jackup
kolemjdoucí

1.00 SMM
PříspěvekZaslal: út leden 25, 2005 4:22 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No... ovladace jsem instaloval ale to vlastne nejsou ovladace ke kabelu ale ovladace pro USB <-> COM a ty byly pridane k tomu kabelu na CD ...
Jinak mi ten kabel nefunguje vubec vubec s nicim.... :o/ no myslim ze si tam zkusim pripajet ty dva rezistory a predelat ho na servisni a pak züvidim jestli byl problem v tom kabelu nebo v tom ze ho win nenasel.... Proste si myslim ze mi nefaka ten programek ktery simuluje COM jako USB.... nevim nevim.....uvidim
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Odpovědět na téma    Obsah fóra -> Hardware Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na: