clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
SiemensMania has a brand new forum
  SiemensMania    Fórum

Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
:: Zobrazit téma - Problemy s ceskou diakritikou vT9 v JIMM ICQ a pri psani SMS

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Skupiny uživatelůSkupiny uživatelů   NastaveníNastavení   ChatChat   Přihlásit, pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit, pro kontrolu soukromých zpráv 
 BankaBanka   LoterieLoterie   Obchody uživatelůObchody uživatelů   Obchodní důmObchodní dům 

Problemy s ceskou diakritikou vT9 v JIMM ICQ a pri psani SMS

Odpovědět na téma    Obsah fóra -> Řada x65, x70
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
mbelicek
kolemjdoucí

1.00 SMM
PříspěvekZaslal: čt leden 20, 2005 5:20 pm    Předmět: Problemy s ceskou diakritikou vT9 v JIMM ICQ a pri psani SMS Odpovědět s citátem

Zdravim, urcite vam to dela taky. Mam Jimm 0.3.1 midp2 java icq klienta v S65. Kdyz pisu zpravu t9kou tak to pise vcetne uplne ceske diakritiky, tim myslim vcetne hacku. Zpravu odeslu kamaradovi. Problem je, ze kamaradovi se objevi misto znaku s hackama otazniky.

Vite nekdo co s tim? Treba nejak vypnout diakritiku v T9 pro java aplikace.

Zajimave je, ze kdyz pisu sms, tak tam je jenom T9 bez diakritiky - umi jen carky a to jen obcas a jeste k tomu obracene.

Diky.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
jiji2004
všeználek
všeználek

4261.00 SMM
PříspěvekZaslal: čt leden 20, 2005 7:37 pm    Předmět: Re: Problemy s ceskou diakritikou vT9 v JIMM ICQ a pri psani Odpovědět s citátem

mbelicek napsal:
Zdravim, urcite vam to dela taky. Mam Jimm 0.3.1 midp2 java icq klienta v S65. Kdyz pisu zpravu t9kou tak to pise vcetne uplne ceske diakritiky, tim myslim vcetne hacku. Zpravu odeslu kamaradovi. Problem je, ze kamaradovi se objevi misto znaku s hackama otazniky.

Zajimave je, ze kdyz pisu sms, tak tam je jenom T9 bez diakritiky - umi jen carky a to jen obcas a jeste k tomu obracene.

Diky.

Diakritika se (zatím?) vypnout nedá,

Arrow http://www.siemensmania.cz/forum/viewtopic.php?t=5452&highlight=diakritika
Arrow http://www.siemensmania.cz/forum/viewtopic.php?t=5064&highlight=diakritika
Arrow http://www.siemensmania.cz/forum/viewtopic.php?t=2668&highlight=diakritika

ale co se Jimma týče , zaškrtni v nastavení "use CP1251 hack" a měl bys mít po problému wink
pitrisek
věrný diskusník
věrný diskusník

2061.00 SMM
PříspěvekZaslal: so leden 22, 2005 3:16 pm    Předmět: Re: Problemy s ceskou diakritikou vT9 v JIMM ICQ a pri psani Odpovědět s citátem

mbelicek napsal:

Diky.

A neni to spis chyba na strane kamarada? Ja pisu bezne z Jimma na Mirandu a vsechno funguje. Ale co vim, tak takove ICQLite s tim ma problemy.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky
busch
čestný člen
čestný člen

27.84 SMM
PříspěvekZaslal: so leden 22, 2005 3:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Taky mám tu zkušenost, že ICQ lite diakrtka nezvládá. A full ICQ taky ne, pokud je zaškrtlý "use CP1251 hack". (1251 není totiž středoevropský kódování, ale poněkud východnější... wink )

Nokia 6234, Ericsson T65
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
jiji2004
všeználek
všeználek

4261.00 SMM
PříspěvekZaslal: so leden 22, 2005 4:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

busch napsal:
Taky mám tu zkušenost, že ICQ lite diakrtka nezvládá. A full ICQ taky ne, pokud je zaškrtlý "use CP1251 hack". (1251 není totiž středoevropský kódování, ale poněkud východnější... wink )

1251 je sice "eastern" Smile , ale když je zaškrtlý, tak mi Jimm diakritiku zvládá. Odzkoušeno na Jimm 0.3.1.(varianta MIDP2) x ICQlite Smile
Petroubek
začátečník
začátečník

61.00 SMM
PříspěvekZaslal: so leden 22, 2005 9:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak já mám zvláštní zkušenost. Když jsem nainstaloval Jimm 0.3.1 MIDP2 a vyzkoušel ho hned s ICQ Lite, tak všechna diakritika byla OK jak na mobilu, tak na pc. Avšak když jsem se za 5 hodin připojil znovu, tak na pc už byly zobrazeny otazníky (na mobilu zatím OK) . Nastavení jsem nikde neměnil, byla to záhada. No zkusil jsem zapnout ten "hack" a posrala se mi diakritika i na mobilu, naštěstí po vypnutí mi na tom mobilu už šla diakritika normálně, ale na pc stále otazníky. No to jsem blázen, když to předtím šlo a teď to nejde a v nastavení jsem se nevrtal Brick wall Brick wall
Divnobotka
začátečník
začátečník

61.00 SMM
PříspěvekZaslal: ne leden 23, 2005 10:27 am    Předmět: Odpovědět s citátem

busch napsal:

Mám full ICQ a po zaškrtnutí "use CP1251 hack" diakrtka je naprosto bez problémů.Pouřívam jimma 3.1. CZ a bez problému.No vlastně se mi teď zdá že mi žere víc Kb než před tím a to mám v seznamu jenom 5 kontaktů.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Odpovědět na téma    Obsah fóra -> Řada x65, x70 Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na: