Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Máte zájem o Fyzikáře? |
No to rozhopádně! To přesně potřebuji! :o) |
|
94% |
[ 260 ] |
Ne, díky. Myslím, že jej nikdy nevyužiju. :o( |
|
5% |
[ 16 ] |
|
Celkem hlasů : 276 |
|
Autor |
Zpráva |
Ricky (člen klubu SM) řád zlaté antény

5862.00 SMM
|
Zaslal: út červenec 26, 2005 7:21 pm Předmět: Java aplikace Fyzikář.. |
|
|
Takže kvůli pár nedočkavcům jsem se rozhodl založit tento topic. Jak už jistě mnozí z vás tuší, pracujeme na Fyzikáři - aplikaci, která bude založena na stejném engine jako Matikář, ovšem bude v sobě mít více funkcí a výpočtů. 8)
Tvorba zabere ještě dost času, jelikož je opravdu co přidávat a upravovat, ale po vzoru Matikáře - i jeho mladší bráška bude mít diskuzi, kde můžete psát své návrhy, požadavky, prosby a dotazy... A také, kde budeme my průběžně zveřejňovat postup práce, průběžné statistiky, popř. problémy a jejich řešení... 8)
Abych předešel zbytečným a velice častým otázkám(kvůli kterým jsem byl nesčetněkrát kritizován, že zakládám x-stránkové topics ), rovnou na ně odpovím:
"Kdy bude hotový?" - Není stanovený žádný termín, nikdo nás neplatí a tudíš nás nikdo nemotivuje k vyšším výkonům...
"Bude tu beta verze?" - Pravděpodobně ano, na takových programech je vždy co dolaďovat, proto čím více testerů, tím lépe. I zde platí, že je věnován převážně lidem ze Siemensmanie a popř. i budoucí Javamanie. Sledujte průběžně forum a nebo moje stránky
"Pojede i na telefonech řady x55?" - hmm to jsem si tedy položil záludnou otázku... No nevím nevím, nevypadá to moc nadějně, protože je založen na stejném základu jako Matikář a ten jede jen na telefonech s MIDP 2.0 CLDC 1.1 (řada x65 a výš), ale ještě na toto téma určitě mnohokrát s Milanem povedeme vášnivou diskuzi...
"Pojede i na jiných značkách?" - Viz. odpověď o řádek výše.
"Kolik bude stát?" - Bude nejspíše free, a pokud ne, tak budete o všem informovaní...
"Budou nějaké screeny?" - Ano, až bude nějaká jakž takž ucelená verze, tak bychom mohli párkrát "vyblejsknout" emulátor
Tak, snad jsem odpověděl na nejvíce probírané dotazy a teď ještě něco málo prozradím: Fyzikář bude snad trošku více graficky propracovaný, ale přesto by neměl mít moc velkou kb velikost. Zatím si to představuju takto: Budou tam samozřejmě výpočty (rozdělené do kategorií - Mechanika, termodynamika, elektřina, optika atd...), pak převody jednotek (jak českých, tak i anglických - např. km/h -> m/s nebo km -> ft apod.), definice, jednotky SI, předpony SI, důležité konstanty a další...
Takže opět se nám tu vyskytla jedna důležitá otázka po vzoru Matikáře...
Měli byste o Fyzikáře zájem?  _________________ Autor Matikáře a brzda Fyzikáře. Zakládám svůj nový portál o Výdělcích na netu a Java aplikacích. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
pecanz čestný člen

14931.66 SMM
|
Zaslal: út červenec 26, 2005 7:22 pm Předmět: |
|
|
Všemi deseti ano! _________________ -> SE S500i + 2GB M2 + Vodafone CZ <- |
|
Návrat nahoru |
|
 |
michalkopecky redaktor

Založen: 30. 11. 2004 Příspěvky: 1541 Bydliště: Praha Mobil:Siemens CX70
13617.60 SMM
|
Zaslal: út červenec 26, 2005 7:25 pm Předmět: |
|
|
Darth PZ napsal: | Všemi deseti ano! | Jasně. To je to, co už dost dlouho sháním. _________________ N3410 > Siemens CX70v56 WVA TNG 3.1 > C72 > SE K750i CID49 RED > Vodafone 845 > HTC Desire Z (Android 4.0.4)
|
 |
Darklord45 pisatel

Založen: 23. 04. 2005 Příspěvky: 294 Bydliště: Slovensko, okres PO, J9 KE
670.04 SMM
|
Zaslal: út červenec 26, 2005 7:44 pm Předmět: |
|
|
Mohlo. Zatiaľ som nič take veľmi nevidel...
 _________________ CX65 fw16 by Orange -> fw50 -> 14,75MB+patche -> fw16 by orange - kvôli záruke (išiel mame)
S65 fw25 by Orange -> fw50 -> fw58 -> masterpatch+patche -> išiel mame :-(
K800i |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Bond čestný člen

Založen: 11. 12. 2004 Příspěvky: 3289 Bydliště: Hradec Králové
14861.00 SMM
|
Zaslal: út červenec 26, 2005 9:17 pm Předmět: |
|
|
JO udělej to to se mi ted bude hodit víc jak matikář  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
ginzo všeználek

Založen: 03. 09. 2004 Příspěvky: 675 Bydliště: Kysucké Nové Mesto-SK
4261.00 SMM
|
Zaslal: st červenec 27, 2005 10:12 am Předmět: |
|
|
jasne !!!!!!
ale otázka-nemyslíš si že ti bude konkurovať aplikácia Physics
2 all:nepýtajte to odo mna-je to vo verejnom sklade  _________________
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
sssugi táta fóra

667.50 SMM
|
Zaslal: st červenec 27, 2005 11:09 am Předmět: |
|
|
jj Spravte to ale nenechajte nás tak dlho čakať ako na matikára  _________________ Benq-Siemens EL71+DCA 110+Micro SD 512Mb
Siemens M65+S65+C55+DCA 510 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
ICEBRETON začátečník

61.00 SMM
|
Zaslal: st červenec 27, 2005 1:34 pm Předmět: |
|
|
Jasne ze meli zajem! A kdyby ste chteli trochu pomoct , staci se mi ozvat. Muzu pomoct s kinematikou,dynamikou,hydromechanikou,termomechanikou a pod. 8) _________________ Ericsson A1018S => Alcatel One Touch 302 =>Siemens M55+lampicka => CX65+lampicka fw25=>fw50 + DCA 510 tuning (zeleny diody, tesneni kolem joystiku)+patche |
|
Návrat nahoru |
|
 |

5862.00 SMM
|
Zaslal: st červenec 27, 2005 2:52 pm Předmět: |
|
|
2 all: Těší mě takový zájem...
2 ICEBRETON: Klidně pošli své návrhy na můj mail a uvidíme, co s tím bude... Jinak myslím, že by mohl být Fyzikář dost obsáhlý, mám na to pár dost těžkých knih...
2 sssugi: viz má odpověď v prvním příspěvku...
2 ginzo: Neznám aplikaci Physics, ale doufám, že Fyzikář bude bezkonkurenční...  _________________ Autor Matikáře a brzda Fyzikáře. Zakládám svůj nový portál o Výdělcích na netu a Java aplikacích. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
nigol věrný diskusník

2061.00 SMM
|
Zaslal: čt červenec 28, 2005 10:57 am Předmět: |
|
|
Ricky: Urcite na tom pracuj. Bude to jiste uzitecna aplikace. Jen skoda, ze ja ji nevyuziju. Leda ze bych se vratil do skoly
Jen tak mimo kdyz jsem u te literatury - doporucuju precist Prednasky z fyziky od Richarda Feynmana. Jednak Feynman byl genialni fyzika a ty knizky jsou opravdu dobre napsane. Urcite to vyslo i v ceskem prekladu. Sice se tam (pokud se dobre pamatuju) venuje dost kvantove fyzice, kterou asi ve Fyzikari neuplatnis, ale stoji to za to. |
|
Návrat nahoru |
|
 |

5862.00 SMM
|
Zaslal: čt červenec 28, 2005 11:02 am Předmět: |
|
|
nigol napsal: | Ricky: Urcite na tom pracuj. Bude to jiste uzitecna aplikace. Jen skoda, ze ja ji nevyuziju. Leda ze bych se vratil do skoly
Jen tak mimo kdyz jsem u te literatury - doporucuju precist Prednasky z fyziky od Richarda Feynmana. Jednak Feynman byl genialni fyzika a ty knizky jsou opravdu dobre napsane. Urcite to vyslo i v ceskem prekladu. Sice se tam (pokud se dobre pamatuju) venuje dost kvantove fyzice, kterou asi ve Fyzikari neuplatnis, ale stoji to za to. |
Díky, ale já mám ještě z dob VUT Brno svoje přednášky, cvika a laboratoře a taky koupené docela drahé a těžké (výhou) knížky od Hallidaye, Resnicka Walkera a tam je to taky výborně a podrobně napsáno...  _________________ Autor Matikáře a brzda Fyzikáře. Zakládám svůj nový portál o Výdělcích na netu a Java aplikacích. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
nigol věrný diskusník

2061.00 SMM
|
Zaslal: čt červenec 28, 2005 11:04 am Předmět: |
|
|
Ricky: Ale ten Feynman to ma fakt dobre napsany. To se da cist pomalu jako beletrie Zadny ucebnice v klasickem slova smyslu
BTW: Na VUT studoval jeden kamos. Jaky obor ted nevim, ale po 7 letech neuspesneho studia toho zanechal  |
|
Návrat nahoru |
|
 |

5862.00 SMM
|
Zaslal: čt červenec 28, 2005 11:09 am Předmět: |
|
|
nigol napsal: | Ricky: Ale ten Feynman to ma fakt dobre napsany. To se da cist pomalu jako beletrie Zadny ucebnice v klasickem slova smyslu
BTW: Na VUT studoval jeden kamos. Jaky obor ted nevim, ale po 7 letech neuspesneho studia toho zanechal  |
No však ty moje knížky taky! No pokud to máš, pošli mi to a já se na to kouknu, ale rozhodně bych kvůli tomu neutrácel prašule... 8)
Jo a já byl taky zanechán po dvou letech "úspěšného studia"...  _________________ Autor Matikáře a brzda Fyzikáře. Zakládám svůj nový portál o Výdělcích na netu a Java aplikacích. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Onecar veterán

10894.00 SMM
|
Zaslal: pá červenec 29, 2005 9:47 am Předmět: |
|
|
Fyzikář bych docela uvítal, mě fyzika moc nejde a fyzikářka nám povoluje "kalkukačku" na mobilu 8) |
|
Návrat nahoru |
|
 |
lepidlor (člen klubu SM) řád zlaté antény

13860.00 SMM
|
Zaslal: pá červenec 29, 2005 9:06 pm Předmět: |
|
|
Hodil by se, ale pokud bude Fyzikář sestaven tak jako Matikář, tak se můžu jen dívat možná na screenshoty..... Na 3230 se nechtěl rozjet |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru Můžeš k příspěvkům připojovat soubory Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory
|