clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
SiemensMania has a brand new forum
  SiemensMania    Fórum

Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
:: View topic - Nemohu nainstalovat ovladače pro CL75 na DCA-540! Jak dál?

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   Skupiny uživatelůSkupiny uživatelů   ProfileProfile   ChatChat   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages 
 BankBank   LotteryLottery   User ShopsUser Shops   ShopsShops 

Nemohu nainstalovat ovladače pro CL75 na DCA-540! Jak dál?
Goto page 1, 2  Next

Reply to topic     Forum Index -> Firmware
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Mošna
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Thu May 04, 2006 8:15 am    Post subject: Nemohu nainstalovat ovladače pro CL75 na DCA-540! Jak dál? Reply with quote

Čau. Nelze mi nainstalovat korektně ovladače k CL75 a DCA-540. PC mobil stále připojuje a odpojuje a píše, že nerozpoznal USB zařízení. Ovladače jsem mnohokrát odinstaloval a nainstaloval. Zkoušel jsem na 3 různých PC s XP Pro, SP2 a jednom s W98. Už nevím jak dál. Ke kabelu jsem žádné ovladače nedostal. Ty co jsem stáhl, nejsou podepsané pro XP. Při instalaci vždy dojde k chybě při instalaci modemu Siemens. Pokud mobil zapnu, Windows ho normálně najdou a funguje synchronizace atd. Ale pro upgrade fw potřebuju mobil mít vypnutý a to je kámen úrazu. Schválně jsem si koupil DCA-540 protože podle výrobce je to ten správný pro upgrade fw. DCA-510 nelze použít.
Supported Data Cable:
Data Cable Serial DCA-500 / Data Cable USB DCA-540
Please note that the Data Cable USB DCA-510 (USB->Serial) is NOT supported

Firmware jsem našel zde
http://download.benqmobile.com/repository/1471/147158/Siemens_CL75_Software_update_tool_-_USB_Version_-_S100.exe
je to pro mou verzi mapování s100.
a ovladač ke kabelu zde http://download.benqmobile.com/repository/1470/147037/USBdriver_DCA-140_DCA-540_v1.05.zip

Bydu vděčný za jakoukoliv radu. M.
Back to top
View user's profile Send private message
FOXXX
VIP
VIP

Phone: HTC HD
14880.90 SMM
PostPosted: Thu May 04, 2006 8:23 am    Post subject: Reply with quote

Neporadím, spíš sklamu...
Před časem jsem se pokoušel o totéž - přehrát sestře nový FW na tento mobil.
od začátku:
pro použití kabelu DCA540 a telefonu normálně nepotřebuješ žádné ovladače. Stačí mít nainstalovaný MPM. U tohoto mobilu je ale vše jinak Rolling Eyes
Opravdu se USB připojuje a odpojuje, jak se mu zachce. Pak jsem si všiml, že součástí zip souboru s FW jsou i nové ovladače. Nainstaloval jsem je a pak se mi jakž takž dařilo mobil v MPM prohlížet. Boužel update FW mi nikdy telefon nenašel. Stálo mě to hodně času a hlavně nervů, než jsem to definitivně vzdal. Nevím, jestli někde děláme chybu, ale jestli jo, tak stejnou, protože jsme se dostali stejně "daleko"

Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Mošna
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Fri May 05, 2006 7:58 am    Post subject: JÓÓÓÓÓ. HOHOHO, Povedlo se!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Reply with quote

Jóóó, a mám to. Dancing Pročetl jsem snad všechna fóra včetně maďarských a polských a na tomto http://www.club-siemens.net/forum/viewthread.php?tid=50677 fóru jeden borec radil, že se mají ovladače nainstalovat z MPM. To jsem udělal a úspěšně!!! Applause

Takže:
- Stáhnul jsem novou českou verzi MPM okolo 70MB a nainstaloval
- Vypnutý CL75 jsem připojil ke kabelu DCA-540
- Při instalaci jsem použil ovladače z adresáře: C:\Program Files\Mobile Phone Manager\driver\USB\Siemens\install\ a instalace proběhla ÚSPĚŠNĚ!!! - teda asi na potřetí... (zvláštní je, že když jsem soubory porovnával s těmi co jsem stáhl ke kabelu, byly identické, to si asi teď říkáte, že je to divné. No to je, ale po asi 100 neúspěšných pokusech s ovladači ke kabelu a 3 pokusech s ovladači k MPM po tom nepátrám. Jen doporučuju to zkusit wink )
- Spustil jsem upgrade firmwaru, program si USB port uzavřel a znovu otevřel a protože to již nechtělo nic instalovat Smile)) spustil se upgrade. Ten trval dobré půl hodiny!

A teď zkušenosti s novým fw 5.01 pro verzi mapování s100.

- Po upgrade zůstaly zachovány soubory, ale mobil byl nastaven na tovární nastavení, to je asi normální, že.
- Firmware 5.01 je úžasně rychlý, se starým se nedá srovnat, ale pozor, oproti jiným mobilům to pořád žádný sprinter není.
- Neumí česky, myslel jsem že když musím dodržet verzi mapování, je to i kvůli jazykové zásobě. Asi ne. Ale nevadí, manželka angličtinu zvládá bez problémů.
- T9 taktéž bez češtiny, funkčnost anglické jsem netestoval...
- Po upgrade již lze procházet složkou se soubory!!! Exclamation
- MP3 a WAV NEPODPORUJE, alespoň jsem na to nepřišel, ale za to PODPORUJE AAC a MPM umí do AAC převést v podstatě jakýkoli zvukový soubor, takže reálné tóny jsou na CL75 reálné!!! a celkem slušné Whistle .
ALE POZOR: Pokud přenos zvuku hodil chybu, vždy se mi smazala nějaká podsložka ve složce Sounds. Příklad: Ve složce Sounds jsem měl podsložky se soubory MID, AAC, MMF, EMS, Zvoneni... Nahrával jsem zvuk do mobilu, hodilo to chybu a z mobilu zmizely složky MID a MMF. Divné že? Think Tak pozor na to, je dobré udělat si zálohu mobilu, což MPM umí také na jedničku.
- Ale pozor ani přes kabel nelze přetahovat velké soubory. Nezjistil jsem přesně hranici, někde na netu se o ní psalo, ale řekl bych že je někde okolo 300 - 400kb. To znamená, že asi např. větší video pořízené mobilem si holt člověk nezazálohuje...
- Kapičku jinak se chovají také displeje. Zobrazí se znak gprs, v normálním režimu jsou na venkovním displeji okolo hodin vidět dva černé pruhy. (Nejsem si jist, zda to dělal i ten starý fw). Na vnitřním vždy při rozsvěcování displeje problikne čas a datum.
- Je zvláštní, že nový fw nepodporoval některé typy obrázků "unsupported file format" - například wallpaper schématu flower, přestože starý fw ano. Ale po celém večeru hraní si s mobilem, už mu to šlo. Možná v tom byl nějaký restart. To samé se mi stalo u 3gp videa pořízeného mobilem na starém fw, ten ale nepřehrává ani teď. Jiná videa ano. Možná došlo k poškození souboru...

Víc mě v tuto chvíli nenapadá. Kdybych na si na něco vzpomněl nebo na něco přišel, napíšu.

Hlavně, že žena má konečně trochu slušný mobil a já mohu už zase klidně spát

M.
Back to top
FOXXX
VIP
VIP

14880.90 SMM
PostPosted: Fri May 05, 2006 8:14 am    Post subject: Reply with quote

No já jsem se tam pokoušel marně dostat verzi tuším 403. Podle klasického značení by měla obsahovat češtinu. Teď, když už to zvládáš, nechceš to vyzkoušet a pak se podělit o poznatky wink
Nebude problém to v nejhorším přeinstalovat zpět tou 100.
Jo a ty jazykové verze jsem řešil tady: http://www.siemensmania.cz/forum/viewtopic.php?t=21615&highlight=

Back to top
Mošna
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Fri May 05, 2006 8:26 am    Post subject: Reply with quote

Jo zkusil bych to, ale teď pár dní na to nebude čas. Taky mojí musím zase ukradnout mobil Smile Pak bych se ozval...
Back to top
FOXXX
VIP
VIP

14880.90 SMM
PostPosted: Fri May 05, 2006 8:34 am    Post subject: Reply with quote

OK
se ségrou taky nebývám moc často, tak počkám. Zatím dík a gratuluju k úspěšnému překonání nástrah, které si na nás siemens při updatu tohohle founu připravil wink

Back to top
Mošna
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Wed May 10, 2006 9:21 am    Post subject: K mizejícím zvukům Reply with quote

Trošku jsem si zase pohrával a zjistil jsem, že zvuky se neztratily, ale přesunuly se do složky Sounds/flowers kde jsou zobrazeny jako neznámé soubory s nečitelnými názvy typu "#¶♥Uʢ◙═►ń♪Ą⌂ß" a podobně. Jednotlivé soubory nejdou přejmenovat ani smazat. Takže to zkusím upgradnout na tu českou verzi a uvidím. Jen nevím jaký je rozdíl mezi jednotlivýma čtyřstovkama... Asi je vyzkouším všechny

Taky mi není jasné, jaktože se fw hlásil jako s100? (Mobil nebyl upraven pro žádného operátora...) Měl se hlásit jako s4xx když uměl česky, ne?
Back to top
Krokodýl
čestný člen
čestný člen

14921.78 SMM
PostPosted: Wed May 10, 2006 9:38 am    Post subject: Reply with quote

S tím značením je občas potíž. Označení variant jde přímo z továrny. No a pokud dojdou základní desky vyrobené přímo pro danou zemi /viz. článek http://www.siemensmania.cz/content.php?id=271 / použijou se desky se "základním" variant, dohraje se do nich národní firmware a už se číslo variant nemění.
Pro nezkušené je to celkem problém, protože pokud jdou na stránky Siemensu a budou se držet návodu na instalaci /...zkontolujte si číslo variant bla bla bla.../, tak si samozřejmě stáhnou nesmyslný firmware třeba S100 kde rozhodně čeština nebude.
Takže ať je variant v telefonu jaký chce je vždy pro naše potřeby stahovat firmware x4yy a pokud se předělává telefon který měl v sobě opravdu jinou jazykovou sadu, je vhodné nahrát i FFS /standardní obsah disku/ pro danou jazykovou sadu/

WinMobile
"`XDA` Orbit2" --> HTC Touch Cruise ---> HTC Diamond 2, WM6.1, SDHC 8GB ....
Back to top
bossko
začátečník
začátečník

65.50 SMM
PostPosted: Fri May 12, 2006 8:15 pm    Post subject: Reply with quote

Ja nemozem rozbehat jednu mrtvu CL75poppy. Skusal som tam cez serial davat SK a pri 27% mi vyhodilu chybu timeout. Skusil som este raz a vysledok rovnaky. Teraz mi uz na serial kabel vobec nereaguje stlacenie power tlacitka. Tak som vytiahol DCA-540. Ten driver co si daval navod ty, z MPM mi vobec nezoberie, lebo tam je iba USB modem. Nasiel som driver k original flasheru. Nejaky QUANTA USB Downloade driver. Teraz mi ide USB komunikacia, ale iba po Format FFS!. Tam mi flasher zostane stat aj pol hodinu a dalej sa nepohne. Pri oficial udate by mi malo vyhodit potvrdzovaciu tabulku, ci chcem format, ale nevyhodi nic. Pri servisnom update len zostane stat na Format FFS!. Ked pripojim druhy, funkcny CL75, tak vo vypnutom stave mi v spravcoch zariadeni nainstaluje iba USB modem. Tento radsej nechcem flashovat, aby som neodpalil aj ten...
Neviete kde je prosim problem???

FOXXX
VIP
VIP

14880.90 SMM
PostPosted: Sun May 14, 2006 10:55 am    Post subject: Reply with quote

Tak jsem to dneska opět zkoušel a výsledkem byla myš létající po pokoji. Na tohle nemám nervy. Ovladač z MPM mi to nebere, protože prý není v mém počítači podporovaný hardware, nebo co. S originálním ovladačem, který je ve složce s FW jsem se dostal pouze k tomu, že po připojení telefonu se neustále otvírá a zavírá port.

Back to top
jirkab
čestný člen
čestný člen

4280.90 SMM
PostPosted: Sun May 14, 2006 11:43 am    Post subject: Reply with quote

bossko wrote:
Ja nemozem rozbehat jednu mrtvu CL75poppy. Skusal som tam cez serial davat SK a pri 27% mi vyhodilu chybu timeout. Skusil som este raz a vysledok rovnaky. Teraz mi uz na serial kabel vobec nereaguje stlacenie power tlacitka. Tak som vytiahol DCA-540. Ten driver co si daval navod ty, z MPM mi vobec nezoberie, lebo tam je iba USB modem. Nasiel som driver k original flasheru. Nejaky QUANTA USB Downloade driver. Teraz mi ide USB komunikacia, ale iba po Format FFS!. Tam mi flasher zostane stat aj pol hodinu a dalej sa nepohne. Pri oficial udate by mi malo vyhodit potvrdzovaciu tabulku, ci chcem format, ale nevyhodi nic. Pri servisnom update len zostane stat na Format FFS!. Ked pripojim druhy, funkcny CL75, tak vo vypnutom stave mi v spravcoch zariadeni nainstaluje iba USB modem. Tento radsej nechcem flashovat, aby som neodpalil aj ten...
Neviete kde je prosim problem???
Při instalaci ovladače pro připojení mobilu přes kabel, který se hlásí jako DCA-540 se neinstaluje driver kabelu (protože uvnitř nic není, to jsou jenom dráty - takže nevím jak by se dal instalovat ovládač drátů wink ), ale instaluje se driver mobilu!. A takto nainstalovaný mobil se zobrazí pouze v položce ovládací panely->systém->hardware->správce zařízení->modemy->siemens mobile phone usb modem. Jinde ho neuvidíš. Tak je to správně, tak to má být. Jinak s tím ostatním nevím CL75 jsem nikdy v ruce neměl.
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
bossko
začátečník
začátečník

65.50 SMM
PostPosted: Sun May 14, 2006 5:56 pm    Post subject: Reply with quote

To mi je jasne. Ze instalujes driver k mobilu. Len ten moj je tak mrtvy ze ho instaluje len ako USB update device. Ked dam druhy funkcny, vypnuty, tak ho nainstaluje ako tebou spominany modem. Vobec neviem kde je problem. Musel som tam vymenit zakladnu dosku. Tento skusim vyreklamovat cez Siemens...
jirkab
čestný člen
čestný člen

4280.90 SMM
PostPosted: Sun May 14, 2006 9:23 pm    Post subject: Reply with quote

Tím, že je "mrtvý" ho pc zřejmě přes DCA-540 korektně nenajde. Na to by byl nejlepší kabel co se hlásí jako DCA-510. Přes něho se dá pracovat i se "zdánlivě" "totálně" mrtvým telefonem.
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Mošna
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Mon May 15, 2006 7:19 am    Post subject: Něco do kola + prár postřehů s fw 5.01 s100 Reply with quote

Mobil se hlásí zaprvé jako "USB downloade device" (ve větvičce USB portů)a za druhé jako Siemens mobile phone usb modem (ve větvičce mdemů) to "downloade" je tam doslova takhle a nevim co je to za slovo. Páni od benQu tvrdí že s 510 fw nenainstalujete, tak nevim... Taky psali, že s novým fw 5.01 už není problém vtpnutý mobil připojit, což je pěkný kec, protože to je problém pořád stejný Crying or Very sad Takže se mi ten český fw tam ještě nepodařilo dostat...

Další bug nového fw je, že občas "nenaběhne display ?!" Prostě se rozsvítí - bíle a to je vše. Venkovní display se chová normálně... Mobil ale normálně funguje, jen nezobrazuje. Stačí vypnout a zapnout...
Tak se mi zdá, že přechod na nový fw je z bláta do louže...
Uvidíme, if ta česká verze bude jinačí, ale nedělám si velké naděje...

P.S.: Co se týče toho ovladače z MPM, jak jsem psal, je úplně identický s tím originál driverem ke kabelu, takže pak bych to fakt viděl na špetce štěstí kombinované s různými pokusy instalace/odinstalace a připojování a odpojování... No budu ještě dál zkoušet...

M.
Back to top
frogggg
badatel
badatel

261.00 SMM
PostPosted: Fri Aug 18, 2006 8:03 am    Post subject: Reply with quote

Včera mladej CLko ze všech hudebních souborů udělalo neznámý soubory,koncovky maj třeba 10 znaků a ještě to jsou všechno nějáký paznaky.A když jsem se je pokoušel smazat přes comp,tak se to seklo a teď když najede do menu,tak je pod každou položkou telefonní seznam.Nepomohlo ani přehrání FW!!!Pořád stejná chyba.Ten FW změnil prakticky jen znakovou sadu,soubory zůstaly,GPRS profily zůstaly,sms zustali....Nevim co s tim a mlada mě zabije,jestli nepříjdu na to,co s tim!!!Help PLS!Dikec!A jinak FW do toho dostávám serial kabelem od s55 upravenym na servisní.Přes USB ani ťuk...Ale prohlížet soubory přes comp jde jen přes orig.kabel k SX1...Taky divný...
Reply to topic     Forum Index -> Firmware All times are GMT + 1 Hour
Goto page 1, 2  Next
Page 1 of 2

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum