clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
SiemensMania has a brand new forum
  SiemensMania    Fórum

Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
:: View topic - SXG75-Nesmělé začátky úprav

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   Skupiny uživatelůSkupiny uživatelů   ProfileProfile   ChatChat   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages 
 BankBank   LotteryLottery   User ShopsUser Shops   ShopsShops 

SXG75-Nesmělé začátky úprav
Goto page Previous  1, 2, 3 ... , 9, 10, 11  Next

Reply to topic     Forum Index -> BREW -> Siemens SXG75
View previous topic :: View next topic  
Author Message
jirkab
čestný člen
čestný člen

4280.90 SMM
PostPosted: Fri Jun 09, 2006 4:10 pm    Post subject: Reply with quote

Vcelku s tím přepisem do telefonu nemám problém, jediné co mě napadá je zkontrolovat v nastavení qpst možnost v záložce "Phone" > "Exclusive access".
Mám však jinou otázku nevíte někdo kde se dá vidět blok NV položek číslo 2? V něm by totiž měly být uloženy "bezpečnostní kódy telefonu" (pokud je to tedy stejné jako u jiných quallcomů).

View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
mydyingbride
VIP
VIP

3071.50 SMM

Příspěvky na SM: 200,-
PostPosted: Sun Jun 11, 2006 11:27 am    Post subject: Reply with quote

Jirko, v posledním návodu na úpravu textů jsi slíbil pokračování s obrázky.. Very Happy Kdybychom se toho mohli dočkat? Chtěl bych si změnit
třeba ikonku profilu, ta hlava s jedničkou už mi leze krkem.. wink
Díky předem za odpověď a Tvou super práci..

M35i -> MT50-> M65 -> SXG75/fw22 | IMS-700 | Graphic Tunning by MDB + HTC HD
Back to top
ccd98
táta fóra
táta fóra

8031.04 SMM
PostPosted: Sun Jun 11, 2006 11:35 am    Post subject: Reply with quote

Přesně; mě zase lezou krkem ty unifikovaný ikonky u jednotlivejch skupin (žlutá, zelená a modrá figurka vedle sebe) ; v telefonu je těch ikonek pro skupiny určitě víc, akorát se nedají nijak nastavit.
mydyingbride
VIP
VIP

3071.50 SMM

PostPosted: Sun Jun 11, 2006 12:03 pm    Post subject: Reply with quote

To máš pravdu, a ani se nedají nastavit a upravit, to už v M65 byl větší
výběr.. Snad to půjde.. wink

Back to top
jirkab
čestný člen
čestný člen

4280.90 SMM
PostPosted: Sun Jun 11, 2006 12:06 pm    Post subject: Reply with quote

O napsání článku o výměně obrázků ve fw jsem požádal Bezyho. Je to z toho důvodů, že mě přes brew resource editor jdou měnit obrázky, které jsou uložené v .bmp (např. ty malé ikonky na displeji, baterka, signál apod...). Ty které jsou uložené v .png se mi nějak nedaří, protože tam neustále zápasím s průhledností Brick wall Brick wall .Zkoušel jsem to např. s tím rámečkem u přehrávače videa (nebyl by problém, rámeček se posune o jeden pixel doleva a o deset nahoru, ale telefon mi prostě úpravu "nesežere" - docílím pouze toho, že tam rámeček není vůbec). Takže se pokusím během příštího týdne s Bezym domluvit a nějak to stvoříme, když to nepůjde tak udělám pouze návod na výměnu .bmp obrázků. Jo jenom taková perlička u těch je průhledná barva někde mezi růžovou a fialovou Think
mydyingbride
VIP
VIP

3071.50 SMM

PostPosted: Sun Jun 11, 2006 12:51 pm    Post subject: Reply with quote

jirkab wrote:
O napsání článku o výměně obrázků ve fw jsem požádal Bezyho. Je to z toho důvodů, že mě přes brew resource editor jdou měnit obrázky, které jsou uložené v .bmp (např. ty malé ikonky na displeji, baterka, signál apod...). Ty které jsou uložené v .png se mi nějak nedaří, protože tam neustále zápasím s průhledností Brick wall Brick wall .Zkoušel jsem to např. s tím rámečkem u přehrávače videa (nebyl by problém, rámeček se posune o jeden pixel doleva a o deset nahoru, ale telefon mi prostě úpravu "nesežere" - docílím pouze toho, že tam rámeček není vůbec). Takže se pokusím během příštího týdne s Bezym domluvit a nějak to stvoříme, když to nepůjde tak udělám pouze návod na výměnu .bmp obrázků. Jo jenom taková perlička u těch je průhledná barva někde mezi růžovou a fialovou Think

To by zatím stačilo, vždyť jsem říkal, že mi jde o ikonu profilu.. wink
Koukal jsem na to, že by to mohlo jít teoreticky docela jednoduše, kdyby
to bylo jen o tom, že se vymění přesně rozměrově stejný obrázky bmp..
Prostě najt obrázek a vyměnit? Jako s textem..
Ale jestli pak nenastává problém v praxi..

Back to top
jirkab
čestný člen
čestný člen

4280.90 SMM
PostPosted: Sun Jun 11, 2006 1:05 pm    Post subject: Reply with quote

Je to přesně jak jsi napsal stejné jako s výměnou textů. Jinou velikost než původní jsem zatím nezkoušel (ale mám to v plánu vyzkoušet). U .bmp obrázků je to v pohodě. Provedeš editaci v libovolném hexa editoru a celý "obrázek - data v hexa" zkopíruješ do schránky a poté vložíš tato data do brew resource editoru. Uložíš upravený .brx a provedeš kompilaci .bar a .brh a nahrání .bar do telefonu a je to.
kesu
čestný člen
čestný člen

14913.56 SMM
PostPosted: Sun Jun 11, 2006 1:33 pm    Post subject: Reply with quote

Koukám,že txty už zkoušelo upravovat spoustu lidí...Jak už tu psal před nedávnem Bezy...co takle to nějak šikovně setřídit + napsat cestu co se má nahradit a poslat to nejakýmu moderátorovi,aby to hodil mezi patche? aby si to mohli nakopírovat všichni...
http://www.gpsmaps.ic.cz - 50 GB zkalibrovanych map pro TrekBuddy a OziExplorer CE (Celá ČR - 1:100k,50k,25k,10k a 10k - letecká) + Evropa

SM
C35>S35>MT50>M55>S55>CX65>SXG75>ASUS P535 WM 6.1+4GB miniSD+pouzdro Kusell+držak na kolo+baterie+HF+folie Boxwave ....
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website MSN Messenger
mydyingbride
VIP
VIP

3071.50 SMM

PostPosted: Sun Jun 11, 2006 3:29 pm    Post subject: Reply with quote

jirkab wrote:
Je to přesně jak jsi napsal stejné jako s výměnou textů. Jinou velikost než původní jsem zatím nezkoušel (ale mám to v plánu vyzkoušet). U .bmp obrázků je to v pohodě. Provedeš editaci v libovolném hexa editoru a celý "obrázek - data v hexa" zkopíruješ do schránky a poté vložíš tato data do brew resource editoru. Uložíš upravený .brx a provedeš kompilaci .bar a .brh a nahrání .bar do telefonu a je to.

Takže to jde v BREW Resource Editoru?
Když otevřu v Objects obrázek a vpravo Attributes/Source a změním Hex
na File a vložím nový obrázek?

Back to top
BEZY
čestný člen
čestný člen

81.16 SMM
PostPosted: Sun Jun 11, 2006 4:30 pm    Post subject: Reply with quote

mydyingbride>právě že ne. Musíš tam nechat HEX a do něj zkopírovat hexa hodnoty z nějakýho editoru.

jirkab> promiň, ale nějak na to teď nemam čas, nechceš se na to vrhnout ty? Já sem ještě nedošel ani k průhlednosti, jen sem vyzkoušel pár obrázků a na těch sem zkejsnul... Embarassed

http://www.bezysoftware.net

Brew Mobile Commander 2.0
Back to top
jirkab
čestný člen
čestný člen

4280.90 SMM
PostPosted: Sun Jun 11, 2006 5:55 pm    Post subject: Reply with quote

Dohodnuto. Zítra napíšu článek a uvidí se .
Miroslav Šůs
řád zlaté antény
řád zlaté antény

5861.00 SMM
PostPosted: Mon Jun 12, 2006 2:41 pm    Post subject: Reply with quote

Musim se omluvit, ale fakt zatim nemam vubec cas delat nejake upravy. Ale az skonci skola tak se na to vrhnu a pokusim se neco udelat.
jirkab
čestný člen
čestný člen

4280.90 SMM
PostPosted: Wed Jun 14, 2006 8:29 pm    Post subject: Kompletní úprava ikonkového menu SXG75 Reply with quote

Ten kdo trochu více zkoumal efs určitě již také zkoušel upravovat soubor: brew/mod/MainMenuApp/res/common/mainmenuapp_actions.bar a zjistil, že se dá v hlavním ikonkovém menu změnit přiřazení funkce jednotlivé ikoně (např Bluetooth za videohovory ). Není problém vzít si správný string třeba z: brew/mod/ishortcut/res/common/ishortcut_ntr.bar .
V souboru : brew/mod/MainMenuApp/res/cs/mainmenuapp_res.bar vyměnit nápis nahoře na obrazovce(např. Bluetoth za Videotelefonii), v souboru s vrchními ikonkami: brew/mod/CoreDaemonApp/common_res/commoncommon_media.bar vyměnit tu prťavou ikonku u horního nápisu, v souboru : brew/mod/MainMenuApp/res/common/mainmenuapp_common.bar vyměnit statickou a fáze pohyblivých ikon. No a je to . Ten telefon se mi fakt začíná líbit (jo odpočítvání, úkoly ani poznámky v telefonu vůbec nejsou - string tam je, ale nic to nedělá - z toho jsem vydedukoval, že ve fw to není - snad zatím)

kesu
čestný člen
čestný člen

14913.56 SMM
PostPosted: Fri Jun 16, 2006 1:52 am    Post subject: Reply with quote

POkud scháníte pěkný ikony tak tady jsou
http://forum.www.siemensmania.cz/forum/viewtopic.php?p=265256#265256

Prosím moderatory,aby je přidali do sekce "ikony menu" díky

http://www.gpsmaps.ic.cz - 50 GB zkalibrovanych map pro TrekBuddy a OziExplorer CE (Celá ČR - 1:100k,50k,25k,10k a 10k - letecká) + Evropa

SM
C35>S35>MT50>M55>S55>CX65>SXG75>ASUS P535 WM 6.1+4GB miniSD+pouzdro Kusell+držak na kolo+baterie+HF+folie Boxwave ....
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website MSN Messenger
kumka
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Fri Jun 16, 2006 1:33 pm    Post subject: otázka Reply with quote

Předem se omlouvám za tuto otázku Smile
Zaujalo mě toto forum,nainstaloval příslušný softvér, ale co je to "Customization update" jak se to dělá,kde se to vezme.
Back to top
View user's profile Send private message
Reply to topic     Forum Index -> BREW -> Siemens SXG75 All times are GMT + 1 Hour
Goto page Previous  1, 2, 3 ... , 9, 10, 11  Next
Page 10 of 11

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum