clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
SiemensMania has a brand new forum
  SiemensMania    Fórum

Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
:: View topic - Dlhodoba mechanicka odolnost M65

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   Skupiny uživatelůSkupiny uživatelů   ProfileProfile   ChatChat   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages 
 BankBank   LotteryLottery   User ShopsUser Shops   ShopsShops 

Dlhodoba mechanicka odolnost M65

Reply to topic     Forum Index -> Řada x65, x70
View previous topic :: View next topic  
Author Message
papluh
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Sun May 15, 2005 9:43 pm    Post subject: Dlhodoba mechanicka odolnost M65 Reply with quote

Chcel by som sa spytat ludi ze aku maju skusenost s mechanickym opotrebovanim M65tiek, moja bude mat zachvilu rok a vizualnym opotrebovanim sa blizi mojej vyse trojrocnej ME45. Som z toho dost sklamany. A pritom som na nu daval celkovo pozor, takmer cely cas (az na poslednych 1,5 mesiaca) bola na snurke na krk takze by mala byt minimalne mechanicky 'zodrana'. Nejak sa mi prieci odolny mobil nosit v puzdre, hlavne ked ME45 sa s horsim zaobchadzanim vyrovnala o dost lepsie (bezne bola vo vrecku rifli spolu s viacerimi predmetmi)
a ze co mi vadi ?
- odolnost skla na displeji - sice je mierne chranene sponou, vascinu casu sa dostalo do styku maximalne tak s oblecenim (ked bol mobil na krku), ked bol vo vrecku som daval pozor aby tam bol sam. Ale vizualne je na tom horsie ako to na 3+ rocnej ME45 nosenej stale v rifliach.
Avsak displej je plny mensich ci vacsich skrabancov (na spodnej casti obrazku bolo cerstvo vylestne, na vrchnych 2 us bolo mierne zachytane v hornej casti)
- uzaver spony - niesom ziaden 'kartomenic', telefon bol otvoreny tak par desiatok krat (urcite do 100), ale uz mi odchadza aj druhy uzaver, ten prvy vydrzal asi 7-8 mesiacov.
Na obrazku je naznacene nalomenie
- zodrane tlacitka - po cca 1.5 mesiaci nosenia po vreckach sa uz zodrala polovica tlacitka #, z 3 a 6 uz zmizla ta matna vrchna vrstva. Na ME45 to trvalo vyse roka kym zmizol prvy popisok tlacitka (treba uznat teraz je na tom uz horsie)
- rozchadzajuci sa kryt - tu som si neni isty cim to je. Najprv obrazok - je to len na spodnej casti MT
Ci je to vada alebo mozu za to trtkovia zo slovenskeho siemens servisu (kto pozna ten vie), ale vsimol som si to prvykrat niekedy vo februari, ked to este nebolo take zle. Koncom roka 2004 bol v servise lebo prach na displeji bol uz otravny (coz je dalsia nevidana vlastnost odolneho telefonu) a kvoli tomu bol rozobrany. Avsak spodne srobiky drzia (lavy pevne, pravy menej pevne) a ani odsrobovanie a zasrobovanie nepomohlo. Rozoberat nebudem, sroby pod baterkou maju plombu zo servisu) Netusim cim to je, telefon nemal vaznejsi pad (okrem par dni po kupe ked padol z 1.5m na beton, ale mam pocit ze odvtedy uplynulo dost casu bez chyby aby sa to dalo vylucit)

Inymi slovami ... z tohoto pohladu je pre mna ME45 odolnejsi mobil ako M65 (az na krytku konektora ta mi tam uz doziva 3. zatial co m65kova je uplne intaktna), uvidim ako pochodia ludia s prvymi HW reviziami M75 a mozno na vianoce zacnem o nej uvazovat.
Back to top
View user's profile Send private message
quaker_majo
začátečník
začátečník

61.00 SMM
PostPosted: Mon May 16, 2005 6:36 am    Post subject: Re: Dlhodoba mechanicka odolnost M65 Reply with quote

Ty kokso Shocked,Na dotiahnutie šrub si zozen šrubovák Torx T4x40,a ak zozenies kompletny kryt aj s gumamy tak mas telefon ako novy len neviem de sa to vsetko (klavesica,kryt,gumky)da zohnat Think
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
P4priX
ostřílený diskusník
ostřílený diskusník

128.03 SMM
PostPosted: Mon May 16, 2005 10:05 am    Post subject: Reply with quote

Přesně tak! a Na displej Zubní pastu Angel
StandaT
pisatel
pisatel

661.00 SMM
PostPosted: Mon May 16, 2005 10:12 am    Post subject: Reply with quote

Čau taky mám M65, mám ho třčtvrtě roku, nosím v kapse chovám se k němu velmi slušně a má se takto:
Odolnost sklíčka-na to jsem byl upozorněnej jinými majiteli, kteří říkali, že je lepší dát tam nějakou fólii.Já jsem si tam nechal originálku, která kupodivu zatím drží a kdyby tam nebyla, vypadal by displej stejně jak tvůj.
Uzávěr spony -ostatním se to láme jak na běžícím páse, ale já mám pořád ještě první(taky jsem měl tel. otevřenej jen cca 20krát)
Tlačítka- jako přes kopírák- po 2 měsících už byla kávesa 4 totálně holá a 6ka už se taky začíná odírat. Okrajové části hvězdičky a křížku už taky nejsou.
kryt Taky se mi rozchází ale na bocích a v servisu zatím nebyl.
Prach To samé - pomalu nevidím na displej , zkoušel jsem to vysát vysavačem, troch pomohlo, ale asi budu muset koupit torxe a vyčistit vše.
Siemens mě zklamal

papluh
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Mon May 16, 2005 10:41 am    Post subject: Reply with quote

no pri dlzke toho prispevku mi usli asi nejake drobnosti ... tie srobiky (ktore by teoreticky mohli byt za to zodpovedne - tj najspodnejsie) som odsroboval a znova nasroboval, nic sa nezmenilo, tomu co bol uvolneny (teda skor lenlen daval minimalny odpor pri otacani ale drzal) som mierne pretrel zavity bezfarebnym lakom (kvoli nenapadnosti Wink ) a odvtedy drzi ako ten druhy, rozchadzanie sa nezlepsilo
... len tak pre srandu som zavolal do servisu a tvarili sa akoby im to bolo uplne zname, len neviem co si slubuju od toho ze "dotiahnu srobiky" ale nech sa potrapia

inak som zvedavy ci je to len vekom, alebo to trapi len prve HW revizie m65tiek

ak by niekto vedel za kolko sa da kupit originalny kryt tak nech sa ozve, zatial mam informacie o 1000CZK/1500SKK
Back to top
View user's profile Send private message
Arny 1
Guest

851.00 SMM
PostPosted: Mon May 23, 2005 8:41 am    Post subject: Reply with quote

Měl bych jeden menší dotaz na ty, co už rozdělávali M65-ku.
Má tento mobil malé vruty přímo do plastu nebo jsou tam šroubky, které mají metrický závit a zapadají např. do nějakého mosazného pouzdra, které je zalisováno či zataveno v plasu? Mám na mysli oněch těch 6ks šroubků, které drží pohromadě telefon. Předem dík za info. wink
Back to top
Reply to topic     Forum Index -> Řada x65, x70 All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum