View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
David kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Mon Jan 26, 2004 11:18 am Post subject: Firmware |
|
|
Nevite někdo, jak je to s tim firmware?
Všude je ke stažení vr. 06 a já jsem volal na hot-line Siemensu v ČR a tam mi zdělily, že verze kterou oni tam v Radlický sypou ma č. 07, tak nevim. :o |
|
Back to top |
|
 |
hanni řád zlatého admina

15369.70 SMM
|
Posted: Mon Jan 26, 2004 11:47 am Post subject: |
|
|
Pre nasu lokalizaciu je urceny FW 07, pre zapadnu FW 06. |
|
Back to top |
|
 |
David kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Mon Jan 26, 2004 11:52 am Post subject: 06, 07 |
|
|
No hurá konečne jasno.
Nechapu proč je v tom takovej hokej.  |
|
Back to top |
|
 |
weitless táta fóra

Joined: 25 Jan 2004 Posts: 1248 Location: Brno-nejkrásnější město na východ od Paříže
7981.00 SMM
|
Posted: Mon Jan 26, 2004 12:09 pm Post subject: 06-07? |
|
|
Verze 06 je západoevropská tedy NJ, AJ, FJ...je rychlejší a má opraveny některé bugy. Pro nás je verze 07, kteróu ale Siemens nepustí volně na net - teda on volně nepustil ani 06 )))))...takže zatím jedin´ě u servisů Siemens nebo jejich partnerů. Je to otázka času kdy se dostane ven. Jinak je prý úžasně rychlá podle informací z MobilManie. Takže pánové...jedině čekat až jí nějakej lidumil pustí do světa
Jinak 06 je ke stažení zde http://www.mobilmania.cz/hosting/siemensmania/firmware.htm |
|
Back to top |
|
 |
weitless táta fóra

Joined: 25 Jan 2004 Posts: 1248 Location: Brno-nejkrásnější město na východ od Paříže
7981.00 SMM
|
Posted: Mon Jan 26, 2004 6:25 pm Post subject: Re: --- |
|
|
standa wrote: | a to máme vsichni sxjednicky ze se na to tak tesime?(a co mas vlastne ty weitlessi?) |
by ses roztrhal smíchy. Mám SL45i, ale pořád ho beru jako jeden z nejlepších mobilů. Zatím se neseká, nevrže, není poškrábaný a celkově je good - náležitě přepatchovanej, ale good. Ale plánuje se...plánuje....až budou penízky..ale to už bude nejspíš SX4  |
|
Back to top |
|
 |
hanni řád zlatého admina

15369.70 SMM
|
Posted: Tue Jan 27, 2004 9:47 am Post subject: |
|
|
SL45 je very good phone
ma ho kamos a tiez si ho pochvaluje..este keby to malo farebny displej tak bez konkurencie...
SX4???  _________________ Kdo umí, ten umí. Kdo neumí, ten čumí. |
|
Back to top |
|
 |
David kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Tue Jan 27, 2004 10:56 am Post subject: Toje HUKOT!!! |
|
|
Včera jsem po domluve s hot line jel do tý slavný Radlický, ze mi tam nainstalujou firmware vr.70 a kdyz jsem si mazlika po 45 minutach vyzvedl je tam vr.60CZ!!!
Tak vám tedy nevím!  _________________ Čus
Davidus. |
|
Back to top |
|
 |
Njuska badatel

261.00 SMM
|
Posted: Fri Jan 30, 2004 4:05 pm Post subject: Re: Firmware |
|
|
Verze je FW06. Žádná 07 není - Siemens nikdy nemění číslo verze FW podle lokalizace!!! Takže úplný nesmysl je rozdělování FW06 na západní a FW07 na východní, nebo co to tu zaznělo... To by vám jaksi nehrálo s předchozí FW05  |
|
Back to top |
|
 |
hanni řád zlatého admina

15369.70 SMM
|
Posted: Sat Jan 31, 2004 3:21 pm Post subject: |
|
|
Viem,ze Siemens nerobi FW podla lokalizacie,ale u SX modelov by som sa necudoval nicomu.A neviem,preco by to nesedelo s FW5,ved Siemens s nerobi vzdy FW s cislami po sebe  _________________ Kdo umí, ten umí. Kdo neumí, ten čumí. |
|
Back to top |
|
 |
Njuska badatel

261.00 SMM
|
Posted: Sun Feb 01, 2004 12:22 am Post subject: |
|
|
Né, s tou pětkou jsem to myslel tak, že ve všech SX1 byla od začátku FW05. Tedy jak třeba v DE, tak v IT, ve FR, atd. Prostě všude. I v CZ a SK. FW04 byla pouze testující beta,tedy ne v prodejních kusech (i když ona i ta pětka byla beta-a to jentak tak-spíš to byla ALFA .Ostatně, v kolonce s údaji o FW je vždy uváděná jazyková lokalizace-včetně oblasti regionu. No, ale snad ta "opravdová" FW07 bude brzo!!! I ta šestka má spoustu chyb! Sakra! Co tam Ti experti dělají???  |
|
Back to top |
|
 |
weitless táta fóra

7981.00 SMM
|
Posted: Sun Feb 01, 2004 12:33 pm Post subject: FW06 |
|
|
Původní zprávy ať už ze zahraničí nebo od nás byly, že pro naše potřeby bude speciální verze FW 07. Nakonec je z ní 06, ale to je myslím stejně jedno. Důležité je, že 06 alespoň částečně vyřešila některé problémy z 05. To že je nevyřešila úplně je věc druhá. Nezapomínej, že symbian je operační systém a jako takový má zcela jiné technické náležitosti než běžný FW do klasických mobilů. Přirovnám to k Windows.Kolik už měl záplat a opravných balíčků?? Nespočet. A proto nespočet bude i oprav pro Symbian. Berme to tak, že je to poměrně mladá záležitost a jako taková se chová. Potřebuje ladit, ladit a zase jen ladit. Chápu rozhořčení uživatelů, kteří do SX1 dali hříšné prachy a za ně si vyžadují aby jim mobil chodil tak, jak má. Možná to chtělo ještě ten čas na doladění, ale víme jak to bylo...SX1 měla půlroční zpoždění a jde tady hlavně o byznys a o udržení celkového počtu % na trhu. Proto i když SX1 nebyla uplně ok šla ven do světa s tím, že v nových FW budou opraveny některé chyby. Tolik můj názor a asi nejen můj. 8) |
|
Back to top |
|
 |
hanni řád zlatého admina

15369.70 SMM
|
Posted: Sun Feb 01, 2004 3:28 pm Post subject: |
|
|
Pekne si to napisal..neostava len suhlasit...  _________________ Kdo umí, ten umí. Kdo neumí, ten čumí. |
|
Back to top |
|
 |
Njuska badatel

261.00 SMM
|
Posted: Sun Feb 01, 2004 4:37 pm Post subject: |
|
|
No,tak ja se nechci moc hadat,ani to za to nestoji.Ale čtu celkem dost zahranicnich diskuzi o SX1,znam i par lidi v českém Siemensu včetně jednoho testera, který měl k dispozici testovací kus SX1. Dá se říci, že se o SX1 zajímám už hodně dlouho. O verzi FW07 mi věřte nepadlo nikde ani slovo (snad krom nějakého "rádoby technika" na infolice Sie.,jak jsem se dočetl)-to je pak hotl těžké. Dál se toho chytí některá fóra...což je pochopitelný! Pro všechny regiony je a byla určená FW06-to už se vědělo od začátku ledna. Dokonce se i vědělo,jaké hlavní změny v ní jsou. Nechápu,proč by byla CZ a SK nějaká vyjímka???Ale tohle už nebudeme řešit! Vždyť je to přeci uplně jedno!Co se týká chyb,tak bych zase tak benevolentní nebyl a už v žádném případně bych OS pro PDA nebo smartfouny nestrovnával s žádným OS pro PC-to je opravdu o dost složitější záležitost! Co se týká záplat pro WIN,tak pokud tomu alespoň malinko rozumíš, tak víš, že jsou to z 99,7% záplaty tzv. bezpečnostní! Tozn. nikoliv takové, které by opravovaly stabilitu, rychlost atd... Jde o to, že když nějaký hacker po dlouhém snažení najde nějakou bezpečnostní díru, tak se jí MS pochopitelně snaží opravit. Vývojáři SW v Siemensu mě opravdu dost zklamali! SX1 byl o půl roku odložen jen kvůli SW! A když se ještě ke všemu jedná o cca. 2 roky starej OS 6 (6.1) a notabene už komletně hotovej (series 60 vč. GUI), tak je to neuvěřitelná ostuda! Ostatně, můžeš si všimnout, že ve FILE MANAGER je jako hlavní složka NOKIA (tedy alespoň v anglické FW05 i FW04 to tak bylo). |
|
Back to top |
|
 |
weitless táta fóra

7981.00 SMM
|
Posted: Sun Feb 01, 2004 6:19 pm Post subject: |
|
|
nepřirovnával jsem Symbian j Os windows..to byl jen takový příměr...a Symbian je OS a má proto svoje mouchy jako jiný každý OS. Ano ..Windows má opravné balíčky hlavně na ochranu, ale má i opravy nebo jak oni tomu říkají "aktualizace" - stačí juknout na microsfot.cz a je jasno. To že trošku inženýři u Siemense pozaspali a udělali chybu vím a nezastávám se jich. Možná bylo lepší vykašlat se na celou SX1, říct lidem sorry..ještě to nebude, nepovedlo se a rovnou udělat jinej mobil třeba SY898968 - příklad. Ale o tom můžeme jen spekulovat. Každopádně SX1 je výborný mobil a i Nokia měla v začátcích - ale i ted se Symbianem problémy. Možná už ne se 7 ale 6.1 určitě. |
|
Back to top |
|
 |
Njuska badatel

261.00 SMM
|
Posted: Sun Feb 01, 2004 11:26 pm Post subject: |
|
|
OK.Souhlasím s Tebou,ze SX1 je SUPER mobil!!!A rekl bych, ze momentálne nejlepsi! Proto za nej uz velmi brzo dam 20tis Kc-koupim si tak konecne svuj! Nechci se uz hadat,nebo rozpoutavat flameware,ale s tema opravnejma balickama pro WINDOWS fakt nemas pravdu. Prave,ze tam jsou hlavne ty bezpecnostni zaplaty... Ale to je jedno! Ja chapu, co je OS Symbian-trosinku se o nej zajimam. Prave,jak Ty pises,tak s vs. 6.1 mela Nokia problemy uz nekdy pred rokem a pul. System pak ruzne doladovali a ted uz je na jejich mobilech celkem stabilni. Uz cca pred 3/4 rokem byl stabilni! Ale prave-SIEMENS celej Symbian 6.1 dostal jiz vytvoren,vyladen a upraven od NOKIE (series 60). Nemusel sam nic (jako Nokia nebo SonyEricsson) vymejslet. Jen drobne zmenil GUI a presto je telefon porad pomerne nestabilni! SX1 je hardwarove SUPER-mnohem lepsi nez N6600, jde jen o to, ze programatori nejsou schopni vyladit SW! Moc neradi akceptuji nejake sve chyby nebo bugy! Vim to od kolegy, co mel testovaci SX1.Odesilane status reporty nebyly skoro brany na zretel... Nechame uz toho, resime tu neco, co clekem nema cenu a co se moc netyka predmetu tohoto diskuzniho fora! Tak zatim. |
|
Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|