View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
bubosvk kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Sun Jul 17, 2005 11:32 am Post subject: Nový FW cez GPRS! |
|
|
Oficiálne vyjadrenie servisu Siemens o aktualizácii FW (SW-version) cez GPRS je také že toto je možné na S65 s FW vyšším ako 41 a čo je dôležitejšie tak aj s FFS vyšším ako 41! Pri nižších verziách to vypíše tie hlásky že nie je dostupná žiadna aktualizácia a skúste neskor! Podľa servisu nestačí mať ani FW 43 nahratý v mobile zo stránok siemensu lebo tým sa mení len FW ale nie FFS! Tento je možné zmeniť len v servise (alebo pre skúsených cez WinSwup a kto nevie čo to je tak sa ma ani nepýtajte) Môj prípad bol pre servis akože záhadou lebo ja som mal v mobile FW43 a FFS16 a stiahnutie FW50 mi prešlo O.K.! Že vraj to musela byť nejaká chýba na strane servera a nedošlo k overeniu softvéru v mobile pred stiahnutím alebo take niečo a nevedeli mi povedať prečo mi to povolilo stiahnuť. Šťastie? Chýba? Neviem... Doplnenie: Tak to mám overené aj na dalšom mobile kde bol nižší FFS ako 41 (je tam 16) a FW 43 a prešlo to OK takže v tejto variante to ide! |
|
Back to top |
|
 |
bubosvk kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Sun Jul 17, 2005 11:33 am Post subject: SWUOTA |
|
|
SWUOTA (Software Update Over The Air) Technologia update firmware telefonu vzduchom čiže bez počítača, kablov priamo z mobilu cez GPRS!!! Ano čítate dobre :o) Aktualizáčný súboj sa celý komplet do mobilu stiahne cez dátové pripojenie a samotný proces nahrávania a aktualizácie softvéru už samozrejme je len v samotnom mobile bez pripojenia na sieť a GPRS! |
|
Back to top |
|
 |
bubosvk kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Sun Jul 17, 2005 11:33 am Post subject: NASTAVENIA |
|
|
Menu, Doplnky, Sprava zariadenia (7-9) Aktivny profil Zmeniť, Zmeniť (je jedno ktory) Adresa: http://swuota.global-repair-management.com, Port: 80, Provider: (vybrat datovy profil s APN internet.), Meno používateľa: swuota_user, Heslo: swuota, Server-ID: SWUOTA, Server-heslo: swuota, HTTP-autentifikacia: NIE. Uložit a profil aktivovať!
Last edited by bubosvk on Sun Jul 17, 2005 11:37 am; edited 1 time in total |
|
Back to top |
|
 |
bubosvk kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Sun Jul 17, 2005 11:34 am Post subject: PRED AKTUALIZÁCIOU! |
|
|
Pred aktualizáciou treba v mobile (nie na karte!) mať k dispozícii asi nejakych 1,5MB voľného miesta ( ja som mal 2,4MB) a nabitu bateriu (ja som mal asi 90%) Pamäťovu kartu som mal vybratú (neviem či to je nutné ale pre istotu) SIM kartu som mal v mobile. Pri nahrávaní nového FW sa zmažú záložky ktoré sú uložené vo wap prehliadači takže pred tým si ich treba zálohovať! Pri FW vyšších ako 25 je to jednoduché a cez menu vo wap prehliadači: Voľby, Súbor, Export záloziek. Po nahraní novéhoFW na tom istom mieste a Inport záložiek a vybrať súbor v Iné s nazvom: bookmark. V nižšich FW táto možnosť nie je takžé: pero a papier ;o) Alebo je aj taká možnosť ze každú záložku dať akože poslat cez SMS a tu neposielať len uložiť a presunut do archivu a potom po nahraní noveho FW z tých SMS ist na wap a dat pridať stranku do záložiek. Všetko ostatné ako kontakty, schôdzky, obrázky, melodie, atd. ostáva v mobile aj po nahraní nového FW ;o) |
|
Back to top |
|
 |
bubosvk kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Sun Jul 17, 2005 11:35 am Post subject: IDEME NA TO! :O) |
|
|
Menu, Doplnky, Správa zariad. a na pravom soft tlacidle ZAČAŤ! Mobil sa spojí so serverom a nasleduju pokyny podľa ktorych sa postupuje. Potvrdenie stiahnutia asi 1,2MB súboru a samotne stiahnutie podľa rychlosti GPRS asi 10 minut. Nasleduje overenie a vyzva na off/on mobilu po zapnuti hláška: Aktualizovať softvér? ANO! Naštartuje sa aplikacia SIEMENS Mobile Update a in progress.. Toto trvá asi 15 min. a po ukončení sa mobil sám reštartuje! Nasleduje PIN (ak je použivany) a výzva: Aktualizovať softver znovu? OK a znova cez menu do doplnkov a spravy zariad. a dat znova Začať! Mobil sa pripoji na server a verifikuje nahratie noveho softvéru a oznámi úspešnu aktualizáciu. Mobil off/on a to je asi všetko. P.S. je možne že niektoru hlášku som preskočil a zabudol ale mobil si všetko zrozumiteľne vyžiada a v slovenčine takže len čitať a postupovať podľa pokynov.Po off/on mobilu sa zmaže aktualizačný súbor a uvolni sa pouzite miesto 1,2MB v pamäti mobilu. |
|
Back to top |
|
 |
Guest
851.00 SMM
|
|
Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|