View previous topic :: View next topic |
Ma zmysel spravit taky software? |
ano |
|
85% |
[ 34 ] |
nie |
|
15% |
[ 6 ] |
|
Total Votes : 40 |
|
Author |
Message |
Sh@dy táta fóra

7861.00 SMM
|
Posted: Sun Aug 07, 2005 1:58 pm Post subject: Vyvoj software pre ovladanie PC z mobilu |
|
|
Rozmyslal som nad tym, ze by sa dal spravit program na PC, ktory by komunikoval s java aplikaciu v mobile. Mohol by komunikovat cez kabel, ale aj IrDA ci BT... Prikazy by boli prenasane takym sposobom, ze by java aplikacia ukladal prikazay do jedneho suboru (s ktoreho by ich program v PC precital) a PC do druheho. Problem mam len s tym, ze neviem spravit program na PC, ktory by nacital subor z mobil. Najde sa tu niekto kto to vie a pomohol by mi? Dalo by sa to vyuzit aj na komunikaciu mobilu z i-netom v pocitaci. Mobil da prikaz na stiahnutie stranky, pc ju stiahne, skopiruje do mobilu a da prikaz java aplikcii s cestou k stranke... Malo by to viac vyuziti. _________________ A35 -> C35i -> M35i -> C60 +4.14MB+patche -> C62 -> C65 - CsL65 +patche+elf - novy displej //DEAD CPU -> C75 fw22+elf -> nokia 6300 + SIEMENS C65 |
|
Back to top |
|
 |
koudi pisatel

661.00 SMM
|
Posted: Sun Aug 07, 2005 2:53 pm Post subject: Re: Vyvoj software pre ovladanie PC z mobilu |
|
|
Sh@dy wrote: | Rozmyslal som nad tym, ze by sa dal spravit program na PC, ktory by komunikoval s java aplikaciu v mobile. Mohol by komunikovat cez kabel, ale aj IrDA ci BT... Prikazy by boli prenasane takym sposobom, ze by java aplikacia ukladal prikazay do jedneho suboru (s ktoreho by ich program v PC precital) a PC do druheho. Problem mam len s tym, ze neviem spravit program na PC, ktory by nacital subor z mobil. Najde sa tu niekto kto to vie a pomohol by mi? Dalo by sa to vyuzit aj na komunikaciu mobilu z i-netom v pocitaci. Mobil da prikaz na stiahnutie stranky, pc ju stiahne, skopiruje do mobilu a da prikaz java aplikcii s cestou k stranke... Malo by to viac vyuziti. |
Něco takovýho by určitě šlo, ale asi bych to neřešil přes soubory - podle mě by to bylo lepší posílat ty příkazy přimo - bylo by to o trošičku rychlejší a o dost méně krkolomný. _________________
N5110 (po tátovi) --> M35i ( T9, vlastni graf. patche) --> Samsung X460 |
|
Back to top |
|
 |
Sh@dy táta fóra

7861.00 SMM
|
Posted: Sun Aug 07, 2005 4:42 pm Post subject: Re: Vyvoj software pre ovladanie PC z mobilu |
|
|
koudi wrote: |
Něco takovýho by určitě šlo, ale asi bych to neřešil přes soubory - podle mě by to bylo lepší posílat ty příkazy přimo - bylo by to o trošičku rychlejší a o dost méně krkolomný. |
Ako cez prikazy? Java nepozna ziadne prikazy na komunikaciu s PC. Priamo cez prikazy mozes len ovladat mobil pomocou PC a nie naopak... _________________ A35 -> C35i -> M35i -> C60 +4.14MB+patche -> C62 -> C65 - CsL65 +patche+elf - novy displej //DEAD CPU -> C75 fw22+elf -> nokia 6300 + SIEMENS C65 |
|
Back to top |
|
 |
MilanLaslop badatel

261.00 SMM
|
Posted: Sun Aug 07, 2005 5:06 pm Post subject: |
|
|
Podľa mňa by to bolo cez tie priame príkazy zložitejšie.
Ale inak veľmi dobrý nápad - jediným problémom by bolo to, aby program na PC dokázal prečítať súbor s mobilu.
Ja som také niečo už skúšal - robil som program pre PC k java aplikácii Fotky, aby tie vytvorené fotky sťahoval z mobilu a ukladal na internet (= webová kamera). Už mi chýba len to stiahnutie súboru s mobilu - skúšal som už všetko možné a zatiaľ žiadny výsledok.
Sh@dy: dobrý nápad, dúfam že sa to podarí  _________________ Moje stránky (Java aplikácie, hry)
A35 -> CX65 FW 16 |
|
Back to top |
|
 |
Sh@dy táta fóra

7861.00 SMM
|
Posted: Sun Aug 07, 2005 5:28 pm Post subject: |
|
|
MilanLaslop wrote: | Podľa mňa by to bolo cez tie priame príkazy zložitejšie.
Ale inak veľmi dobrý nápad - jediným problémom by bolo to, aby program na PC dokázal prečítať súbor s mobilu.
Ja som také niečo už skúšal - robil som program pre PC k java aplikácii Fotky, aby tie vytvorené fotky sťahoval z mobilu a ukladal na internet (= webová kamera). Už mi chýba len to stiahnutie súboru s mobilu - skúšal som už všetko možné a zatiaľ žiadny výsledok.
Sh@dy: dobrý nápad, dúfam že sa to podarí  |
Len dufam, ze sa tu najde niekto, kto mi s tym pomoze... Este davno som nasiel komponent pre delphi, ktory komunikoval s mobilom, ale len so starymi siemensami (tusim nieco okolo x35/x45) Urcite sa to da spravit, tak spravili rusi "webkameru" z x65ky.
Ak vyriesim ten preblem, tak bude mozne mobil ovladat uplne vsetko na PC.
Napr. pohyb mysky, otvaranie progamov, ovladanie hudby... Potom nebude problem pridavat nove funkcie podla vasich navrhov. _________________ A35 -> C35i -> M35i -> C60 +4.14MB+patche -> C62 -> C65 - CsL65 +patche+elf - novy displej //DEAD CPU -> C75 fw22+elf -> nokia 6300 + SIEMENS C65 |
|
Back to top |
|
 |
havros badatel

261.00 SMM
|
Posted: Sun Aug 07, 2005 5:30 pm Post subject: |
|
|
Nechci být zastáncem jiných značek, ale něco takového má Sony Ericsson...
Dá se tím ovládat skoro všecko na compu. Stačí mít v počítači program floAt's Mobile Agent 2 a pak se po spojení s telefonem na displeji objeví co chcete ovládat |
|
Back to top |
|
 |
Sh@dy táta fóra

7861.00 SMM
|
Posted: Sun Aug 07, 2005 5:36 pm Post subject: |
|
|
havros wrote: | Nechci být zastáncem jiných značek, ale něco takového má Sony Ericsson...
Dá se tím ovládat skoro všecko na compu. Stačí mít v počítači program floAt's Mobile Agent 2 a pak se po spojení s telefonem na displeji objeví co chcete ovládat |
Nie je to nahodou cez BT? Cez BT sa to da lahko spravit, daju sa rovno posielat prikazy... _________________ A35 -> C35i -> M35i -> C60 +4.14MB+patche -> C62 -> C65 - CsL65 +patche+elf - novy displej //DEAD CPU -> C75 fw22+elf -> nokia 6300 + SIEMENS C65 |
|
Back to top |
|
 |
busch čestný člen

27.84 SMM
|
Posted: Sun Aug 07, 2005 5:54 pm Post subject: |
|
|
Sh@dy wrote: | havros wrote: | Nechci být zastáncem jiných značek, ale něco takového má Sony Ericsson...
Nie je to nahodou cez BT? Cez BT sa to da lahko spravit, daju sa rovno posielat prikazy... |
Ne,co si pamatuju, tak to jede aj přes kabel (možná aj infra). _________________ Stav dobytka oproti minulému roku nezměněn. Méně krav, ale zato více volů. Také sviní je letos dost.
Nokia 6234, Ericsson T65 |
|
Back to top |
|
 |
Putcha badatel

Joined: 21 May 2005 Posts: 100 Location: Bratislava, Slovakia
261.00 SMM
|
Posted: Sun Aug 07, 2005 6:10 pm Post subject: |
|
|
Program na ovladanie PC z mobilu existuje, ale funguje na principe GPRS a internetu.
Stranky produktu TU. _________________ Nokia 5110 -> Nokia 3510i -> Nokia 6230 -> Siemens S65(fw25 - fw43 - fw25 - fw43 - fw50+patches - fw53+patches) -> Sony Ericsson D750i -> HTC Wizard -> HTC Kaiser -> HTC Jade |
|
Back to top |
|
 |
koudi pisatel

661.00 SMM
|
Posted: Sun Aug 07, 2005 7:44 pm Post subject: Re: Vyvoj software pre ovladanie PC z mobilu |
|
|
Sh@dy wrote: | koudi wrote: |
Něco takovýho by určitě šlo, ale asi bych to neřešil přes soubory - podle mě by to bylo lepší posílat ty příkazy přimo - bylo by to o trošičku rychlejší a o dost méně krkolomný. |
Ako cez prikazy? Java nepozna ziadne prikazy na komunikaciu s PC. Priamo cez prikazy mozes len ovladat mobil pomocou PC a nie naopak... |
No, nevim jestli jsi mě správně pochopil. Moje představa je taková, že na compu ti běží nějakej program (skoro jako trojan ). V mobilu je java aplikace. Předpokládám spojení přes BT protože kabel i IR maji poměrně omezený funkční rádius.
Jestli jsem dobře pochopil tvoji variantu, tak by to bylo tak, že si v telefonu vybereš, že chceš spustit nějakou funkci, její název to uloží do souboru, nějakým způsobem dá vědět počítači, že chceš něco provést, ten program si stáhne ten soubor a vykoná dané operace.
Já sem to myslel tak, že když chceš něco provést, tak že by ta java neposílala přikaz, aby si poč. stáhnul ten soubor atd. ale že by rovnou poslal název tý funkce a ten program by si to rovnou nějak zpracoval.
Ale nejsem si tak jistej, jak funguje komunikace PC & mob. tak nevim, jestli by to šlo přesně takhle. _________________
|
Back to top |
|
 |
Sh@dy táta fóra

7861.00 SMM
|
Posted: Mon Aug 08, 2005 10:21 am Post subject: Re: Vyvoj software pre ovladanie PC z mobilu |
|
|
No, nevim jestli jsi mě správně pochopil. Moje představa je taková, že na compu ti běží nějakej program (skoro jako trojan ). V mobilu je java aplikace. Předpokládám spojení přes BT protože kabel i IR maji poměrně omezený funkční rádius.
Jestli jsem dobře pochopil tvoji variantu, tak by to bylo tak, že si v telefonu vybereš, že chceš spustit nějakou funkci, její název to uloží do souboru, nějakým způsobem dá vědět počítači, že chceš něco provést, ten program si stáhne ten soubor a vykoná dané operace.
Já sem to myslel tak, že když chceš něco provést, tak že by ta java neposílala přikaz, aby si poč. stáhnul ten soubor atd. ale že by rovnou poslal název tý funkce a ten program by si to rovnou nějak zpracoval.
Ale nejsem si tak jistej, jak funguje komunikace PC & mob. tak nevim, jestli by to šlo přesně takhle. |
Prikazy bude predavat kodom. Napr. pri 2B zapise bude mozne naprogramovat 65535 funkcii (0 = ziaden prikaz). A urcite nebude dlho trvat kym PC nacita subor o velkosti 2B. A v nejakom tretom subore bude ulozeny jeden Byt, ktory bude PC neustale nacitavat. V nom bude ulozeny aktualny stav java aplikacie, napr.: ukladam prikazy (PC pocka, kym ulozi), novy prikaz (PC nacita prikaz), nacitavam prikazy (mobil nacitava prikazy ulozene PC programom)... A bude potrebny aj stvrty subor, tiez o velkosti 1B, kde bude ulozeny stav programu v PC. Myslim, ze uz to je jasne, ako to chcem spravit. _________________ A35 -> C35i -> M35i -> C60 +4.14MB+patche -> C62 -> C65 - CsL65 +patche+elf - novy displej //DEAD CPU -> C75 fw22+elf -> nokia 6300 + SIEMENS C65 |
|
Back to top |
|
 |
koudi pisatel

661.00 SMM
|
Posted: Mon Aug 08, 2005 10:30 am Post subject: Re: Vyvoj software pre ovladanie PC z mobilu |
|
|
Sh@dy wrote: |
Prikazy bude predavat kodom. Napr. pri 2B zapise bude mozne naprogramovat 65535 funkcii (0 = ziaden prikaz). A urcite nebude dlho trvat kym PC nacita subor o velkosti 2B. A v nejakom tretom subore bude ulozeny jeden Byt, ktory bude PC neustale nacitavat. V nom bude ulozeny aktualny stav java aplikacie, napr.: ukladam prikazy (PC pocka, kym ulozi), novy prikaz (PC nacita prikaz), nacitavam prikazy (mobil nacitava prikazy ulozene PC programom)... A bude potrebny aj stvrty subor, tiez o velkosti 1B, kde bude ulozeny stav programu v PC. Myslim, ze uz to je jasne, ako to chcem spravit. |
no, tenhle systém 4 souborů mi přijde až příliš složitej.
viz motto microsoftu: Proč to dělat jednoduše, když to jde složitě?  _________________
N5110 (po tátovi) --> M35i ( T9, vlastni graf. patche) --> Samsung X460
Last edited by koudi on Mon Aug 08, 2005 10:32 am; edited 1 time in total |
|
Back to top |
|
 |
Sh@dy táta fóra

7861.00 SMM
|
Posted: Mon Aug 08, 2005 10:32 am Post subject: |
|
|
Putcha wrote: | Program na ovladanie PC z mobilu existuje, ale funguje na principe GPRS a internetu.
Stranky produktu TU. |
O tom uz viem, ale ja chcem spravit nieco bez internetu, ovladanie bude zadarmo. Nie kazdy ma GPRS a neobmedzene data... Potom by mohol mobil vyuzivat internet z PC. Mohol by si poslat mail z mobilu cez PC. Ja by som to vyuzil urcite, mam 2 surodencov a casto mam problem sa dostat k PC. Tak by som len spustil program na PC (bezal by na pozadi) a mohol by som sa napr. aj pripojit na ICQ (pre tych co maju GPRS by ten program nemal velky vyznam). Cez ten program by som si mohol robit "srandu" zo surodencov. Myska si bude bezat kadial chce, sam sa spusti media player ci iny program, alebo aj rovno vypnem PC  _________________ A35 -> C35i -> M35i -> C60 +4.14MB+patche -> C62 -> C65 - CsL65 +patche+elf - novy displej //DEAD CPU -> C75 fw22+elf -> nokia 6300 + SIEMENS C65 |
|
Back to top |
|
 |
Sh@dy táta fóra

7861.00 SMM
|
Posted: Mon Aug 08, 2005 10:33 am Post subject: Re: Vyvoj software pre ovladanie PC z mobilu |
|
|
no, tenhle systém 4 souborů mi přijde až příliš složitej.
viz motto microsoftu: Proč to dělat jednoduše, když to jde složitě  |
Bez toho systemu by sa mohlo stat, ze sa bude naraz snazit nieco zapisat do suboru aj PC aj mobil a vyhodi chybu... 4 subory len kvoli kontrole, aby sa nic take nemohlo stat. _________________ A35 -> C35i -> M35i -> C60 +4.14MB+patche -> C62 -> C65 - CsL65 +patche+elf - novy displej //DEAD CPU -> C75 fw22+elf -> nokia 6300 + SIEMENS C65 |
|
Back to top |
|
 |
koudi pisatel

661.00 SMM
|
Posted: Mon Aug 08, 2005 10:35 am Post subject: |
|
|
Sh@dy wrote: | O tom uz viem, ale ja chcem spravit nieco bez internetu, ovladanie bude zadarmo. Nie kazdy ma GPRS a neobmedzene data... Potom by mohol mobil vyuzivat internet z PC. Mohol by si poslat mail z mobilu cez PC. Ja by som to vyuzil urcite, mam 2 surodencov a casto mam problem sa dostat k PC. Tak by som len spustil program na PC (bezal by na pozadi) a mohol by som sa napr. aj pripojit na ICQ (pre tych co maju GPRS by ten program nemal velky vyznam). Cez ten program by som si mohol robit "srandu" zo surodencov. Myska si bude bezat kadial chce, sam sa spusti media player ci iny program, alebo aj rovno vypnem PC  |
No, internet PC -> Mobil podle mě moc nepůjde. S OS by to nebyl problém (tady na SM je i recenze programu co to umí), ale tohle podle mě buď nepude vůbec, nebo velmi, velmi složitě (ale spíš ne).
S tim ovládánim PC by to ale neměl bejt problém. _________________
|
Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|