clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
SiemensMania has a brand new forum
  SiemensMania    Fórum

Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
:: View topic - Špatné pixely u foťáku v M65

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   Skupiny uživatelůSkupiny uživatelů   ProfileProfile   ChatChat   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages 
 BankBank   LotteryLottery   User ShopsUser Shops   ShopsShops 

Špatné pixely u foťáku v M65

Reply to topic     Forum Index -> Řada x65, x70
View previous topic :: View next topic  
Author Message
ziki
začátečník
začátečník

61.00 SMM
PostPosted: Thu Sep 01, 2005 3:14 pm    Post subject: Špatné pixely u foťáku v M65 Reply with quote

Mám nového siemense M65 a našel sem při natáčení a focení se zakrytým oběktivem asi deset špatných pixelů. Většiva svítí slabě bíle, ale dva celkem dost, jeden červeně a druhý zeleně. Displayem to není, ten sem projel testovací sekvencí (*#06#) a vypadá dobře. Taky když zoomuju tak těch pixelů ubývá, tak to musí být na stopro foťákem. Je to důvod k reklamaci, nebo je to běžné u telefonových foťáků? Think Doteďka sem měl starou nokiackou "cihlu" a tak foťák a barevný display jsou pro mě novinka.... Eh?
Back to top
View user's profile Send private message
Bond
čestný člen
čestný člen

14861.00 SMM
PostPosted: Thu Sep 01, 2005 3:25 pm    Post subject: Reply with quote

já bych řekl že to je normální
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
radda
kolemjdoucí

63.10 SMM
PostPosted: Thu Sep 01, 2005 4:14 pm    Post subject: Reply with quote

jestli uplatňujou záruku stejně jako u LCD displayu u notebooku atd, tak vadné pixely, které nepřesáhnou nějakých 95% (to číslo nevím přesně, ale je kolem 90%) se nepovažujou za vadu, ktera by opravňovala vymenu přístroje/displaye....

u PC je 5% strasně moc, ale u displaye siemense..Wink

bohužel, když to člověk nezjistí před koupí, tak pak ma asi smůlu... teď mě napadá, že jsem to taky nijak nekontroloval..Wink

záleží taky jestli jsou vadné pixely uprostřed = vadí v obraze, nebo jsou někde na kraji
Back to top
Bonfire
čestný člen
čestný člen

Phone: HTC HD2
9259.32 SMM

Příspěvky na SM: 110,-
PostPosted: Thu Sep 01, 2005 4:22 pm    Post subject: Reply with quote

tohle se stalo kamosovi a poslal to na zarucni opravu, uvidim co mu z toho vyleze...
Xelibri X1,X3,X4,X7,X8

>> Siemens Museum <<

Koupím Siemens, který nemám.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
ziki
začátečník
začátečník

61.00 SMM
PostPosted: Fri Sep 02, 2005 12:49 pm    Post subject: Reply with quote

tak teda nevim Think , tento týden bych měl si jít potvrdit záruku. zkusím to možná reklamovat, nebo se s tím naučím zít...
Back to top
F.afoun
pisatel
pisatel

680.44 SMM
PostPosted: Fri Sep 02, 2005 1:59 pm    Post subject: Reply with quote

ziki wrote:
tak teda nevim Think , tento týden bych měl si jít potvrdit záruku. zkusím to možná reklamovat, nebo se s tím naučím zít...

S tím samým problémem jsem se žít už naučil Rolling Eyes Mám pixely dva a jen u foťáku, při zoomování zmizí, na fotkách při jejich kvalitě ani vidět nejsou. Na můj dotaz u Siemense (Praha Smíchov) mi bylo řečeno, že pošlou telefon do servisu na 30 dní, ale že pak to stejně zřejmě neuznají. U fotografů jsem zjistil, že to je vada čipu a i u foťáků, a to i velmi kvalitních mají povolenou určitou toleranci. A přitom to u těch jejich fotek to vidět je, mnohem víc, a vadí to. Za horší bych považoval vypadlé pixely přímo na displeji.

mumlejumble
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Fri Sep 02, 2005 2:07 pm    Post subject: Reply with quote

F.afoun wrote:
ziki wrote:

S tím samým problémem jsem se žít už naučil Rolling Eyes Mám pixely dva a jen u foťáku, při zoomování zmizí, na fotkách při jejich kvalitě ani vidět nejsou. Na můj dotaz u Siemense (Praha Smíchov) mi bylo řečeno, že pošlou telefon do servisu na 30 dní, ale že pak to stejně zřejmě neuznají. U fotografů jsem zjistil, že to je vada čipu a i u foťáků, a to i velmi kvalitních mají povolenou určitou toleranci. A přitom to u těch jejich fotek to vidět je, mnohem víc, a vadí to. Za horší bych považoval vypadlé pixely přímo na displeji.

To máš pravdu, měl jsem kdysi m65 a prodal jsem ji kvůli vypadlejm pixelům na displeji (novej se mi kupovat nechtělo), nedaly se na tom prohlížet obrázky ty červený tečky kazily celej dojem
Confused

ziki
začátečník
začátečník

61.00 SMM
PostPosted: Sat Sep 03, 2005 9:00 am    Post subject: Reply with quote

F.afoun wrote:
ziki wrote:

Zkusím se stím teda smířit, to o těch vadách a tolerancích u foťáků sem netušil (vrtalo mi hlavou to, že když se dá vyrobit např. 5mpx ccd snímač u foťáku bezchybně, tak nějakých 640x480 pixelů by neměl být problém Confused ). Displej je snad Pray a vypadá tak, vpořádku...
Back to top
Gecko
badatel
badatel

261.00 SMM
PostPosted: Mon Sep 05, 2005 10:57 am    Post subject: Reply with quote

No počkej, pokud jdeš teprve potvrdit záruku, tak bys jim ho teoreticky mohl chtít vrátit (=zpět peníze) a pokud ho máš přes internet, tak ho můžeš od obdržení vrátit do 30 dnů bez udání důvodu.
busch
čestný člen
čestný člen

27.84 SMM
PostPosted: Mon Sep 05, 2005 11:18 am    Post subject: Reply with quote

Gecko wrote:
No počkej, pokud jdeš teprve potvrdit záruku, tak bys jim ho teoreticky mohl chtít vrátit (=zpět peníze) a pokud ho máš přes internet, tak ho můžeš od obdržení vrátit do 30 dnů bez udání důvodu.

14 dní... Shame on you

Nokia 6234, Ericsson T65
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
michu
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Wed Sep 07, 2005 9:11 am    Post subject: Reply with quote

Otom vracení telefonu koupeného přes internet bych měl určité pochybnosti. Mám velice špatnou zkušenos s firmou MOBILKY.CZ ! Telefon jsem jim chtěl vrátit a nebyla snima žádná řeč. Jejich arogantní chování, několik telefonických hádek a stálo to jen plno peněz a telefon mi stejně mevzali zpět. Dejte si na ně pozor neřídí se zákonam!
Back to top
busch
čestný člen
čestný člen

27.84 SMM
PostPosted: Wed Sep 07, 2005 9:23 am    Post subject: Reply with quote

michu wrote:
Otom vracení telefonu koupeného přes internet bych měl určité pochybnosti. Mám velice špatnou zkušenos s firmou MOBILKY.CZ ! Telefon jsem jim chtěl vrátit a nebyla snima žádná řeč. Jejich arogantní chování, několik telefonických hádek a stálo to jen plno peněz a telefon mi stejně mevzali zpět. Dejte si na ně pozor neřídí se zákonam!

Pravě proto se vždycky nevyplatí pátrat po nejlevnějším obchodě, ale taky se zajímat o solidnost obchodu... Těch pár ušetřených korun se může někdy prodražit... wink

Nokia 6234, Ericsson T65
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Reply to topic     Forum Index -> Řada x65, x70 All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum