clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
SiemensMania has a brand new forum
  SiemensMania    Fórum

Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
:: View topic - DCA-510

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   Skupiny uživatelůSkupiny uživatelů   ProfileProfile   ChatChat   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages 
 BankBank   LotteryLottery   User ShopsUser Shops   ShopsShops 

DCA-510
Goto page 1, 2  Next

Reply to topic     Forum Index -> Řada x72, x75
View previous topic :: View next topic  
Author Message
snoop69
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Fri Oct 07, 2005 9:59 pm    Post subject: DCA-510 Reply with quote

Koupil sem si kabel DCA-510 na propojení telefonu M75 a počítače ale žádnej program mi telefon nenajde.Přes kod *#06# sem zjistil že telefon se s kabelem spojí.
Back to top
View user's profile Send private message
stano.mania
siemensmaniak
siemensmaniak

14311.82 SMM

Příspěvky na SM: 160,-
PostPosted: Fri Oct 07, 2005 10:54 pm    Post subject: Re: DCA-510 Reply with quote

snoop69 wrote:
Koupil sem si kabel DCA-510 na propojení telefonu M75 a počítače ale žádnej program mi telefon nenajde.Přes kod *#06# sem zjistil že telefon se s kabelem spojí.

Predpokladám, že si nainštaloval driver, ktorý sa predáva s káblom,
ak tam nebol, skús http://www.siemensmania.cz/drivery.php
Ak je to OK, nastavil si Com port v programe? V programe Simoco: Nastavenie, Komunikačný port, Vyhľadať (automaticky nájde Com port), OK.
Cez Total Commander a Plugin tiež treba nastaviť Com port.
Ak na Internet, tak nastavím Modem - buď cez kábel, Irda alebo Bluetooth a potom Sieťové pripojenia.
Back to top
snoop69
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Sat Oct 08, 2005 1:55 pm    Post subject: Reply with quote

U kabelu sem měl cd a u telefonu bylo cd s programem Mobile Phone Manager.V nástrojích pro správu mám že kabel je připojenej na COM3. SiMoCo prohledá 9 portů ale telefon nenajde.
Back to top
Drobcek9056
táta fóra
táta fóra

7860.92 SMM
PostPosted: Sat Oct 08, 2005 2:05 pm    Post subject: Reply with quote

Niet nad stary COM kabel.Ja ho mam prerobeny z neoriginalneho na originalny datovy a mam na nom urobene aj nabijanie telefonu,a vyjde ta ovela menej ako USB-ckovy, a rychlost pri novych telefonoch je skoro porovnatelna, ale mne na rychlosti nezalezi, hlavna je stabilita a to, ze ho najde hocaky soft na spravu mobilu bez nutnosti naistalovat nejake nove drivery alebo ovladace.
stano.mania
siemensmaniak
siemensmaniak

14311.82 SMM

PostPosted: Sat Oct 08, 2005 2:09 pm    Post subject: Reply with quote

snoop69 wrote:
U kabelu sem měl cd a u telefonu bylo cd s programem Mobile Phone Manager.V nástrojích pro správu mám že kabel je připojenej na COM3. SiMoCo prohledá 9 portů ale telefon nenajde.

Skús teda v Simoco, Nastavenie, Komunikačný port, výber COM3 a výber nižšiu rýchlosť (mne to ide na 115 600 Bd) a vedľa toho mám zvolené DTR (to som neprestavoval). Práve dnes som zapájal dcére C65 cez Irda a vždy to išlo OK, a dnes nevedel rozpoznať COM, až po znížení rýchlosti na 57 600 Bd).
Back to top
stano.mania
siemensmaniak
siemensmaniak

14311.82 SMM

PostPosted: Sat Oct 08, 2005 2:19 pm    Post subject: Reply with quote

ešte jedno upozornenie ku káblom:
mám dva káble, jeden sériový prerobený na servisný a druhý originál USB od Siemens s nabíjaním.
Ten prerobený ide na všetky siemens mobily, čo som mal (S55-SF75,CX75), okrem C65, a ten originál USB Siemens ide na všetkých, teda ja na tej C65. Neprišiel som na to prečo je to tak, je to fakt a ak idem cez C65 tak cez Irda alebo USB originál.
Back to top
snoop69
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Sat Oct 08, 2005 2:27 pm    Post subject: Reply with quote

Vyzkoušel sem všechny rychlosti a pořád nic.Asi ten kabel pudu vrátit Confused
Back to top
stano.mania
siemensmaniak
siemensmaniak

14311.82 SMM

PostPosted: Sat Oct 08, 2005 3:02 pm    Post subject: Reply with quote

snoop69 wrote:
Vyzkoušel sem všechny rychlosti a pořád nic.Asi ten kabel pudu vrátit Confused

Doporučujem:
1. odinštalovať driver ku káblu
2. reštart PC
3. nainštatovať driver (resp. aj ten zo siemensmánie)
4. reštart PC
5. vykonať spojenie PC - mobil programom Simoco, MPM
Inak je podozrenie, že mobil podporuje len originál kábel, resp. že s tým káblom niečo nie je OK.
Alebo je problém ešte v inom? Čo by to mohlo byť? Shocked
Back to top
snoop69
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Sun Oct 16, 2005 6:39 pm    Post subject: Reply with quote

Tak sem kabel i s ovladačema a programem pučil kámošovi a v pohodě mu šlape.Mě se s telefonem spojil zatim jen GSM Communicator.
Back to top
Morgyc
badatel
badatel

262.50 SMM
PostPosted: Wed Oct 19, 2005 9:37 pm    Post subject: Reply with quote

Kdyz uz jsme u tech kabelu taky by me neco zajimalo at nezakladam zbytecne novy tema. Koupil jsem si kabel DCA-510, pred nim jsem mel kabel DCA-540. Bohuzel mam mam pocit ze DCA-510 (i s nabiejenim teda...) ma zasadne mensi prenosovou rychlost nez puvodni datova 540. Nikde jsem ale neprisel na to jak zjistit prenosouvou rychost. Kazdopadne 30 MB s DCA 510 trva nakejch 35 minut (coz mi prijde fakt moc) zatimco s DCA 540 to trvalo 15-20 minut. Nemate nekdo podobnou zkusenost Think
sidbin
táta fóra
táta fóra

7892.64 SMM
PostPosted: Wed Oct 19, 2005 9:45 pm    Post subject: Reply with quote

Morgyc wrote:
Kdyz uz jsme u tech kabelu taky by me neco zajimalo at nezakladam zbytecne novy tema. Koupil jsem si kabel DCA-510, pred nim jsem mel kabel DCA-540. Bohuzel mam mam pocit ze DCA-510 (i s nabiejenim teda...) ma zasadne mensi prenosovou rychlost nez puvodni datova 540. Nikde jsem ale neprisel na to jak zjistit prenosouvou rychost. Kazdopadne 30 MB s DCA 510 trva nakejch 35 minut (coz mi prijde fakt moc) zatimco s DCA 540 to trvalo 15-20 minut. Nemate nekdo podobnou zkusenost Think

DCA 540 je USB
DCA 510 je prevodnik USB>com

kdyz je v telefonu DCA 540 tak telefon emuluje USB rezim ---a diky nemu je ten prenos rychlejsi wink

Užitečné java aplikace ZDE

MT50 unlock java---->CX65 FW12>>50 + patchy + 12 ikonove menu Dancing + JIMM + Opera +MicroReader + Oskarek
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Morgyc
badatel
badatel

262.50 SMM
PostPosted: Thu Oct 20, 2005 8:40 am    Post subject: Reply with quote

sidbin wrote:
Morgyc wrote:

DCA 540 je USB
DCA 510 je prevodnik USB>com

kdyz je v telefonu DCA 540 tak telefon emuluje USB rezim ---a diky nemu je ten prenos rychlejsi wink

Aha díky wink

Petr75
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Thu Oct 20, 2005 10:26 am    Post subject: Reply with quote

Morgyc wrote:

Já mám Siemens S65 a přenosová rychlost přes DCA-510 je asi 7-8 kB/s, ale u tebe to je asi dvojnásobek. Větší soubory přenáším čtečkou karet. Kabel je originál Siemens a ovladače jsou také originální.
Back to top
stano.mania
siemensmaniak
siemensmaniak

14311.82 SMM

PostPosted: Thu Oct 20, 2005 10:31 am    Post subject: Reply with quote

Určite, čítačky kariet sú najrýchlejšie, už dostať aj takú ako USB kľúč a nie je to až tak drahé.
Back to top
Whitek
administrátor
administrátor

41313.42 SMM
PostPosted: Thu Oct 20, 2005 5:01 pm    Post subject: Reply with quote

snoop69 wrote:
Tak sem kabel i s ovladačema a programem pučil kámošovi a v pohodě mu šlape.Mě se s telefonem spojil zatim jen GSM Communicator.

Mel jsem podobny problem na M65 - proste jsem naistaloval ovladace z SM a pripnul kabel a nic, tak jsem nad tim stravil pul dne a nakonec jsem z netu nejak ten ovladac naistaloval a slapalo to(presny postup moc nepovim, proste jsem se hrabal v registru, hledal proliftic a odstranoval, instaloval atd...). Zajimave je, ze pokud se mi telefon hlasi jako 540 tak kabel nefunguje, staci ale restartovat telefon, a uz se hlasi jako 510 a vse funguje jak ma.

BTW za mesic na to, jsem to instaloval na notebooku, stacilo dat CD, projet instalator, resnout mobil a vse OK...

SM
Podpořte SiemensManii | Trička SiemensManie | twitter @VitekJezek
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website AIM Address MSN Messenger
Reply to topic     Forum Index -> Řada x72, x75 All times are GMT + 1 Hour
Goto page 1, 2  Next
Page 1 of 2

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum