View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
vf Guest
851.00 SMM
|
Posted: Wed Jan 04, 2006 2:57 am Post subject: C60 aparat blokovany - teraz dead |
|
|
Dostal som do ruk telefon nech vyriesim aparat blokovany. Myslel som, ze sa pohnem cez Winswup, ale ten mi telefon uplne umrtvil. Od vtedy som tam asi nahral 5 FF a ani jedna nesla. Toto vsetko som urobil pocas uplynulych 6 hodin. Z toho co som si tu cital uz mam pocit, ze mi takmer urcite odisla RF doska. Telefon sa nechcel spajat ani s Freiou ani s V-Klay tak som prerezal testpoint a uz to chodilo v poriadku. Mam pocit, ze nemam dobre BootCore, ale kde mam zohnat ine? Skusal som to od Borixa ale nepomohlo to Telefon sa nechce stale zapnut <ani sa nerozvieti ani nezavibruje> WinSwup mi uz bez testpointu nejdu. Mal som tam FW16 a daval som tam WinSwup 27. Robil som aj odblokovanie cez Freiu verzie 10 a 15.
Mam vlastnorucne spraveny komunikacny kabel na ktorom vidim komunikaciu PC s MT na dvoch led diodach. Standardne sa MT sprava tak, ze sa pri zapnuti kablu do PC rozvieti zelena a po zapnuti MT cervena. Ale teraz mi to funguje tak, ze pri zapnuti MT sa mi len viaz rozvieti zelena. V praxi to nemeni nic na veci, pretoze Freia a V-Klay ho spoja a uz komunikuju a svieti aj cervena led aj zelena led rovnako.
Prosim Vas pomozte mi uz naozaj neviem co robit |
|
Back to top |
|
 |
vf Guest
851.00 SMM
|
Posted: Wed Jan 04, 2006 3:46 am Post subject: |
|
|
Napalil som tam od Borixa najlepsi zo vsetkych a dal aj jeho GoodC60BootCore a dal som unlock cez Freia a toto su jeho posledne slova na dnes:
FREIA - Engine build 10, Frontend build 9
Thanks goes out for the following:
Maxim, Rolis, Sergey, PapaJoe, Lead,
TheWizard, Jozso (for hardware and cable
support and of course beta testing),
Nico, Victor, Pinker, Tom,
and all the others who supports ...
COMM_LoadBoots : selected phone family is 13
TTY_OpenCOMPort : opening COM1
COMM_IsBootRunning : bootcode does not seem to be running
COMM_LoadBoots : Waiting to power on the phone ...
COMM_LoadBoots : phone is powered on
COMM_LoadBoots : internal loader version is 01.00
SEC_BCDIMEIToNormalIMEI : invalid decoded IMEI
COMM_LoadBoots : EEPROM IMEI (17) is corrupt
COMM_LoadBoots : original IMEI is 35194500104012 (locked)
COMM_LoadBoots : found SIEMENS C60 lgX vff (1)
COMM_LoadBoots : flash ids are 00012212 [00000000] - FFFF
COMM_LoadBoots : phone ids are 7D96135F [00000000]
COMM_UpdateIMEIBlocks : update is not accepted |
|
Back to top |
|
 |
Grafic táta fóra

7861.00 SMM
|
Posted: Wed Jan 04, 2006 8:02 am Post subject: |
|
|
No, zkus ve vklayi povolit zapis do bootu...nevim, jakou mas verzi, ale od 3.0 uz je to zakazany a v tech novych verzich to snad ani nejde povolit...Takze klidne si vem nejakej starsi vklay. A nacpi tam zalohu FF i s tim, ze se te to zepta na zapsani bootu...Nejlepsi by bylo zalohu z tohodle mobilu...jestli jinou, tak pak jeste unlock...
Ale hlavni je tam povolit ten zapis do bootu _________________ SXG75 FW22 + 1GB KingMax + DCA 540
M35i FW18 --> MT50 FW18 --> M55 FW10,11,91 --> M65 FW4,16,25,41,25,43,50,58,50 --> SXG75 FW22 |
|
Back to top |
|
 |
Krokodýl čestný člen

14921.78 SMM
|
Posted: Wed Jan 04, 2006 9:47 am Post subject: |
|
|
Tak jak píše Grafic, některé C60 a A60 prostě musí mít zapís do Bootcore. A bohužel na každý co jsem dělal platilo něco jiného.
Co jsi nastavil ve Freia na odblokování? _________________ Zálohovat, zálohovat, zálohovat!!!
Siemense / historie
M35i > ME45i > M55 > M65 + SX1 /už ne :-(/ > M55 > CX70 + S65repase> S75
WinMobile
"`XDA` Orbit2" --> HTC Touch Cruise ---> HTC Diamond 2, WM6.1, SDHC 8GB .... |
|
Back to top |
|
 |
vf Guest
851.00 SMM
|
Posted: Wed Jan 04, 2006 10:55 am Post subject: Isiel som podla vasich navodov |
|
|
Odblokoval som tak, ze som nastavil no map is saved dalej som zaskrtol update flash IMEI a zadal origos co je pod baterkou. Dal som OK aFreia mi zahlasila to co zahlasila. Mam V-Klay 3.2 a pyta sa ma na BootCore a mozem sa aj rozkrajat, proste stale nerobi vobec nic. Je mozme ze s tymto odpalim RF dosku? Na toto ste mi bohuzial este nikto neodpisali. Zatial dakujem a idem skusat. Dufam ze to este ma zmysel  |
|
Back to top |
|
 |
vf Guest
851.00 SMM
|
Posted: Wed Jan 04, 2006 11:04 am Post subject: To Grafic |
|
|
Pisal si, ze v novom V-Klay nieje mozne zapisovat do BootCore, ale je to mozne aj v tejto verzii 3.2, ked das napalovat tak ti to napise ze nebude zapisovat ale na samom spodu toho okienka mas napsiane, ze mas ist do nastavenia>rozsirene>checkbox Povolit zapisovanie do BootCore. Len mne stale nieje jasne ako mi mohol WinSwup takto umrtvit telefon |
|
Back to top |
|
 |
whitewash táta fóra

Joined: 08 Nov 2005 Posts: 1469 Location: Bratislava Telefón: HTC Wizard
0.00 SMM
|
Posted: Sun Jan 08, 2006 3:58 pm Post subject: |
|
|
Winswup ti v ziadnom pripade nemohol poskodit bootcore. Je mozne, ze sa pocas nahravania vypol alebo nieco take. V takom pripade ti stacilo spustit ho znova, zaskrtnut Skip Pre-check, dat Start a stlacit cervene tlacidlo na telefone. _________________ Siemens CX75 -> QTek 9100 (T-Mobile MDA Vario) |
|
Back to top |
|
 |
vf Guest
851.00 SMM
|
Posted: Sun Jan 08, 2006 7:35 pm Post subject: Lenze ani to nefungovalo |
|
|
Skusal som skip ale pri vypnutom telefone mi to nechcelo zacat fungovat, skusal som aj viacero winswup verzii FW ale ani to nepomohlo. Nemohlo dojst k nejakej HW zavade pocas toho prveho samotneho nahravania?
Inac teraz je uz tam aj ine Bootcore ina FW ina Eprom, prakticky som skusal niekolko inych FF ael ani to nepomohlo, tak uz neviem. Mam pocit, ze sa tomu MT stalo nieco nenavratne pocas toho samotneho prveho nahravania..
Uz mam aj TP, uz nejde Winswup. Uz  |
|
Back to top |
|
 |
whitewash táta fóra

Joined: 08 Nov 2005 Posts: 1469 Location: Bratislava Telefón: HTC Wizard
0.00 SMM
|
Posted: Sun Jan 08, 2006 7:46 pm Post subject: |
|
|
No aj ked zlyha prehravanie FW, nemoze to hardwarovo poskodit mobil...
Najvacsi problem je ze si zapisoval do bootcore... Lenze teraz ked mas TP tak je to uz jedno... Ked chcez zapnut telefon tak aspon pipne? Lebo je dost mozne ze ti staci iba nahrat naspat zalohu vlastnej EEPROM. (lebo vzdy ked nahras cudziu FF musis tam nahrat svoju EEPROM kvoli IMEI) _________________ Siemens CX75 -> QTek 9100 (T-Mobile MDA Vario) |
|
Back to top |
|
 |
vf Guest
851.00 SMM
|
Posted: Sat Jan 14, 2006 2:47 pm Post subject: Lenze moja EEPROM nieje |
|
|
Takpovediac vlastne nemam nic, mam len mrtvy MT ktory ani nepipne. Robil som ten TP ale neviem ci dobre. Ale robil som ho na viackrat tak snad ano. Inak ak by mal niekto zaujem mam repairtestpoint C60/A60 obrazok ze co mozu prarusit ak to urobia zle. Ja to mam podla neho OK. Meral som to. Ved to ma stve najviac ze vsetko je uplne mrtve a to vsetko umrelo hned ako som tam nahral necely WinSwup a tomu nerozumiem akoho to mohlo tak uplne zabit a uz neozivit. Potom som tam este nahral niekolko FF bez bootcore ale ani tak nefungoval, tak som tam potom nahral par aj s bootcore a vzdy to odblokoval cez Freiu. Potom som viedol diskusiu s Krokodylom a skusil som MT repair aj cez Joker ale ani to nepomohlo. Preto mam podozrenie na HW chybu. |
|
Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|