clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
SiemensMania has a brand new forum
  SiemensMania    Fórum

Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
:: View topic - Java aplikace pro miniGPS

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   Skupiny uživatelůSkupiny uživatelů   ProfileProfile   ChatChat   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages 
 BankBank   LotteryLottery   User ShopsUser Shops   ShopsShops 

Java aplikace pro miniGPS

Reply to topic     Forum Index -> Java hry a aplikace
View previous topic :: View next topic  
Author Message
budulinekk
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Mon Oct 10, 2005 2:03 pm    Post subject: Java aplikace pro miniGPS Reply with quote

Napadla mě jedna zajímavá věc, která by nedala moc práce někomu, kdo umí Javu a mohla by velmi zpříjemnit přepínání profilů pomocí patche miniGPS http://www.siemensmania.cz/forum/viewtopic.php?t=10952 .

Nenapsal by někdo Java aplikaci, která by uměla HROMADNĚ přepisovat první znak v TMO souborech, se kterými pracuje tenhle patch? Pro neznalé: první znak (číslo) v souboru určuje chování telefonu při přihlášení se do konkrétní BTS (nejčastěji přepnutí profilu). Každá BTS má svůj TMO soubor, ve kterém je zmíněné číslo definující chování telefonu a potom ještě její název (lokace BTS). Potom ještě patch vytváří logfile, kde jsou časy přihlašování na různé BTS.

Představuji si fungování aplikace takto. Aplikace při startu načte logfile, zeptá se uživatele, jak dlouho se pohyboval v lokalitě, které chce přiřadit profil. Vím, že posledních 5 hodin jsem byl jenom ve škole, která je dost velká a zasahuje do ní vícero BTSek. Zadám tedy 5 hodin. Z logfile aplikace zjistí, které BTS jsem za těch 5 hodin navštívil, podívá se do seznamu BTS (do TMO souborů) a zeptá se mě, jaký chci těmto BTS (ukáže už přímo názvy jednotlivých BTS) přiřadit profil. Vyberu profil a aplikace přepíše první znak ve vybraných TMO souborech. Nic složitého, jen čtení a zápis do souborů. Příště, až půjdu do školy, přepne se mi mobil na vybraný profil. Zároveň navrhuju ještě jednu funkci: přehled nastavených BTS. Jednoduše by program vypsal seznam BTS, v jejichž TMO souboru je na začátku něco jiného než nula. Zobrazil by lokace a typ profilu. Ale asi by to bylo dost zdlouhavé, nechat mobil prohledávat ty stovky souborů... Při ukončení by se aplikace zeptala, jestli chci smazat logfile.

Čus Víťa
Back to top
View user's profile Send private message
kesu
čestný člen
čestný člen

14913.56 SMM
PostPosted: Mon Oct 10, 2005 3:46 pm    Post subject: Re: Java aplikace pro miniGPS Reply with quote

Myslím si,že taková věc je dost složitá na uskutečnění a taky praktickz nepoužitelná. Představ si,že by si třeba ve škole chytal 5 BTS a všechny by se ti nastavily na profil diskrétní. BTS má dosah i několik km a pak půjdeš po městě a najednou se ti vypnou zvuky.

Jinak myslím si že je pořád jednodušší si to vyplnit ručně - ve škole si jednoduše v logfile vysleduješ BTS a přepíšeš počáteční číslo.Uděláš to jednou a je to.K tomu není třeba žádná aplikace

http://www.gpsmaps.ic.cz - 50 GB zkalibrovanych map pro TrekBuddy a OziExplorer CE (Celá ČR - 1:100k,50k,25k,10k a 10k - letecká) + Evropa

SM
C35>S35>MT50>M55>S55>CX65>SXG75>ASUS P535 WM 6.1+4GB miniSD+pouzdro Kusell+držak na kolo+baterie+HF+folie Boxwave ....
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website MSN Messenger
budulinekk
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Mon Oct 10, 2005 4:16 pm    Post subject: Reply with quote

No, to je pravda, asi by docházelo k nechtěnému přepínání profilů. Já jsem jenom přemýšlel nad tím, jak využít občas docela zajímavá data uložená v TMO souborech a v logfile.

Zdar Vita
Back to top
View user's profile Send private message
kesu
čestný člen
čestný člen

14913.56 SMM
PostPosted: Mon Oct 10, 2005 4:20 pm    Post subject: Reply with quote

budulinekk wrote:
No, to je pravda, asi by docházelo k nechtěnému přepínání profilů. Já jsem jenom přemýšlel nad tím, jak využít občas docela zajímavá data uložená v TMO souborech a v logfile.

Zdar Vita

No to není špatné,ale většina lidí se stejně pohypuje často ve stejném prostředí a těch pár BTS už si stejně nastavilo ručně.

http://www.gpsmaps.ic.cz - 50 GB zkalibrovanych map pro TrekBuddy a OziExplorer CE (Celá ČR - 1:100k,50k,25k,10k a 10k - letecká) + Evropa

SM
C35>S35>MT50>M55>S55>CX65>SXG75>ASUS P535 WM 6.1+4GB miniSD+pouzdro Kusell+držak na kolo+baterie+HF+folie Boxwave ....
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website MSN Messenger
Winston
začátečník
začátečník

61.00 SMM
PostPosted: Sat Oct 29, 2005 1:33 pm    Post subject: Reply with quote

Nastavovat ručně to není sranda, pokud si do telefonu uložíte celou republiku z výše zmíněného webu. Pak se v tom člověk nevyzná, když něco chce upravovat. Navíc některé soubory nejdou upravovat. Argumentace, že bts má dosah 5km, to mě nebere když jedu vlakem. Já si prostě chci třeba uložit jen zastávky v okolí, nezajímá mě jakou dírou opravdu projíždím. A prohledávat log kvůli číslu je opravdu nezáživná činnost, pokud máte třeba 100KB log a nemáte možnost se jednoduše posunout na konec.

Kdyby se dalo pro mobila programovat v php, tak je to pro mě práce na 5 minut, ale do javy se mi nechce pouštět.

Doufal jsem že se tu najde někdo, kdo má těch 5 minut času a rozumí javě.

16CZ+RS-MMC Sandisk 512MB)
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Winston
začátečník
začátečník

61.00 SMM
PostPosted: Sat Oct 29, 2005 1:38 pm    Post subject: Reply with quote

Koukám, že jsem si trochu popletl témata, nějak dnes vznikly dvě diskuze o něčem podobném. Jak jsu doma na starým komplu koncicim monitorem (normalni komp man na koleji), nejak jsem to prehlednul. Ale ten program by mohl zvladat oboje.
Moje představa byla na: http://www.siemensmania.cz/forum/viewtopic.php?t=16298

16CZ+RS-MMC Sandisk 512MB)
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Reply to topic     Forum Index -> Java hry a aplikace All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum