View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
krtenek kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Tue Sep 27, 2005 7:31 pm Post subject: SiMoCo vs. IRDA |
|
|
Bude mi program SiMoCo fungovat s mobilním telefonem i přes infračervený port (na notebooku)? Abych případně neinstaloval něco, co nepůjde. Děkuji. |
|
Back to top |
|
 |
stano.mania siemensmaniak

Joined: 09 Nov 2004 Posts: 2128 Location: okolie Senca (SK)
14311.82 SMM
Příspěvky na SM: 160,- |
Posted: Tue Sep 27, 2005 8:05 pm Post subject: Re: SiMoCo vs. IRDA |
|
|
krtenek wrote: | Bude mi program SiMoCo fungovat s mobilním telefonem i přes infračervený port (na notebooku)? Abych případně neinstaloval něco, co nepůjde. Děkuji. |
Určite pôjde.
Mám skúsenosť s viacerými a všetky išli: S55, CXT65, CT75, AX75.
Niekde som čítal, že treba mať nastavený Irda COM port na 6.
Pokiaľ som to tak mal, všetko bolo OK,
možno to ide aj inak.
ALE zatiaľ sa mi nikdy nepodarilo spojazdniť Bluetooth cez Simoco, lebo Notebook mi núka len porty od 10, a Simoco má len porty do 9 (zatiaľ).
Ak sa to dá, uvítam info o tom. |
|
Back to top |
|
 |
krtenek kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Wed Nov 02, 2005 8:51 pm Post subject: Re: SiMoCo vs. IRDA |
|
|
stano.mania wrote: | Určite pôjde. | Jsi si jistý? Totiž budu mít IRDA adaptér do USB. Jaký port to potom bude (COM?)? |
|
Back to top |
|
 |

14311.82 SMM
Posted: Wed Nov 02, 2005 9:36 pm Post subject: Re: SiMoCo vs. IRDA |
|
|
krtenek wrote: | stano.mania wrote: | Určite pôjde. | Jsi si jistý? Totiž budu mít IRDA adaptér do USB. Jaký port to potom bude (COM?)? |
Mal by ísť na hocijakom porte COM1 až 9.
Ja to robím takto:
1. zapnem Irda a priložím k Irda PC
2. Mám W XP a to ohlási nový HW a nainštaluje si veci.
3. V časti modem naištalujem driver Siemens na Irda - buď už je v systéme, alebo ak nainštalujem Mobile Phone Manager, sám si to nahrá, alebo z tejto stránky z časti Drivery
4. Pri inštalácii priradí nejaký voľný port
5. Ja zvyknem COM prestaviť na 6, pri Irda to ide, ale Simoco by mal bežať aj na tom porte, čo mu ponúkne PC automaticky
6. Pre istotu odskúšam, či komunikuje mobil s drivermi v časti modemu diagnostika
7. Pre istotu reštart PC
8. Nikdy sa mi nestalo, aby to nebežalo
Možno existuje aj jednouchšia varianta, ale toto mi určite beží, ak bude treba poradím.  |
|
Back to top |
|
 |
Drobcek9056 táta fóra

7860.92 SMM
|
Posted: Thu Nov 03, 2005 7:21 am Post subject: |
|
|
Alebo ti staci pouzit plugin 1.6 pre Total Commander,ten ma uz v sebe aj podporu IrDA,ale netusim,ci podporje aj IrDA pripojene cez USB,ale IrDA z dosky to podporuje.  _________________ momentalne SL55  |
|
Back to top |
|
 |
CrazyCZ (člen klubu SM) ostřílený diskusník

Joined: 21 Jul 2004 Posts: 525 Location: Roudnice nad Labem
3061.00 SMM
|
Posted: Thu Nov 03, 2005 8:58 am Post subject: |
|
|
Jinak posilani souboru mezi pocitacem a telefonem funguje i bez jakehokoliv software, staci kdyz mas spravne nainstalovane irda zarizeni a v kontextovem menu se ti objevi Odeslat -> Infra a pokud mas mobil v dosahu , tak se to bez problemu prenese. Ale na spravu kontaktu atd. uz potrebujes soft. _________________ MC60 FW13 CZ - 3,5MB FlexMem + T9 |
|
Back to top |
|
 |
krtenek kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Thu Nov 03, 2005 7:54 pm Post subject: Re: SiMoCo vs. IRDA |
|
|
stano.mania wrote: |
3. V časti modem naištalujem driver Siemens na Irda | Ježíš, co to je? Potřebuju to? Kde to vezmu? Budu mít XP Home SP2. |
|
Back to top |
|
 |
krtenek kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Thu Nov 03, 2005 7:56 pm Post subject: |
|
|
CrazyCZ wrote: | Jinak posilani souboru mezi pocitacem a telefonem funguje i bez jakehokoliv software, staci kdyz mas spravne nainstalovane irda zarizeni a v kontextovem menu se ti objevi Odeslat -> Infra a pokud mas mobil v dosahu , tak se to bez problemu prenese. Ale na spravu kontaktu atd. uz potrebujes soft. | No právě, chci zálohovat adresář, poznámky, kalendář... |
|
Back to top |
|
 |

14311.82 SMM
Posted: Thu Nov 03, 2005 8:09 pm Post subject: Re: SiMoCo vs. IRDA |
|
|
krtenek wrote: | stano.mania wrote: |
3. V časti modem naištalujem driver Siemens na Irda | Ježíš, co to je? Potřebuju to? Kde to vezmu? Budu mít XP Home SP2. |
Pomerne jednoduché:
Start,Nastavenie,Ovladaci panel,Moznosti telefonu a modemu,kliknúť Modemy,Pridat, a už nasleduje Sprievodca... , kde sa driver modemu vyhľadá v systéme, alebo z CD... |
|
Back to top |
|
 |
krtenek kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Thu Nov 03, 2005 8:16 pm Post subject: Re: SiMoCo vs. IRDA |
|
|
stano.mania wrote: | kde sa driver modemu vyhľadá v systéme, alebo z CD... | Ehm...z jakého CD? |
|
Back to top |
|
 |

14311.82 SMM
Posted: Thu Nov 03, 2005 8:32 pm Post subject: Re: SiMoCo vs. IRDA |
|
|
krtenek wrote: | stano.mania wrote: | kde sa driver modemu vyhľadá v systéme, alebo z CD... | Ehm...z jakého CD? |
možnosti?
3. V časti modem naištalujem driver Siemens na Irda - buď už je v systéme, alebo ak nainštalujem Mobile Phone Manager (ten ho uloží do systému), sám si to nahrá, alebo z tejto stránky z časti Drivery |
|
Back to top |
|
 |

14311.82 SMM
|
Back to top |
|
 |
|