View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
caco badatel

457.26 SMM
Příspěvky na SM: 60,- |
Posted: Sun Nov 06, 2005 8:41 am Post subject: Odblokovanie Siemensov |
|
|
Chcem sa spytat, naco mozem pouzit toto:
"MKEY Master keys - 6 osmi místných desítkových čísel pro odblokování různých blokací telefonu.
*#0000*xxxxxxxx# - Blokování sítě
*#0001*xxxxxxxx# - Blokování operátora
*#0002*xxxxxxxx# - Personalizace operátora
*#0003*xxxxxxxx# - Kód telefonu
*#0004*xxxxxxxx# - Blokování uživatelských služeb sítě
*#0005*xxxxxxxx# - Pouze tato SIM
Kde xxxxxxxx je daný master kód, který je zakódován a uložen v bloku EEPROM 5121."
Ked z FF mi to Smelter vypocita.
Preco take zlozite postupy tu davate. Ja som to este nepotreboval, ani to nechcem skusat. Mam A52 a CX65 a na obidva mam vypocitane master-kody. Prosim skusenejsich o vysvetlenie. |
|
Back to top |
|
 |
Mio čestný člen

Joined: 22 Nov 2004 Posts: 1690 Location: UL, jinak vsude jako doma
10930.24 SMM
|
Posted: Sun Nov 06, 2005 9:57 am Post subject: |
|
|
To je jednoduche, sice nevim krere slozitejsi navody mas na mysli, ale u vyssich FW treba x65 stejne musis pomoci PapuaUtils generovat loader aby sis mohl udelat zalohu FF, takze nekdy ty Slozitejsi navody jsou rychlejsi vzhledem k okolnostem.
Jinak Master Keys jsou fajn a lelegantni reseni na odblokovani a odstraneni zapomenuteho kodu telefonu. _________________ SX1 - Silver (15CZ+1GB PRETEC+ Mio v1.62 + 11,8MB C)
N95-8GB |
|
Back to top |
|
 |
lacibogi čestný člen

787.96 SMM
|
Posted: Sun Nov 06, 2005 10:03 am Post subject: |
|
|
Odblok cez FREIU je na 100% rychlejsi nez cez master key. Ked si vezmes, ze po ziskani kodu pre nejaky flashovaci program (aby si si mohol vytiahnut zalohu) musis tu zalohu vytiahnut z telefonu.
Kod pre FREIU je otazka par sekund a tebe kym sa vytiahne FF, davno budem mat telefon odblkovany.
P.S. MK je prakticky akurat pri castom odblokovavani jedneho pristroja. _________________ C(ME)75
Lasky |
|
Back to top |
|
 |
caco badatel

457.26 SMM
Posted: Sun Nov 06, 2005 10:52 am Post subject: |
|
|
Myslel som to odbokovanie prave cez Freiu. Bolo niekolko citatelov, co si umrtvili telefon. Potom to uz bolo zlozitejsie spojazdnit ho. A myslim si ze vacsina citatelov, ktori idu nieco s telefonom robit, FF zalohu si spravia.
Pri vypocitani kodov cez Smelter nemoze nic pokazit ani uplny laik. Tu je rychlost zamenena istotou. |
|
Back to top |
|
 |
lacibogi čestný člen

787.96 SMM
|
Posted: Sun Nov 06, 2005 10:58 am Post subject: |
|
|
S freiou je vsetko v uplnej pohode, staci byt pozorny a zbrklost nechat za dverami. Vacsinou nepozorni ludia stlacaju to co by nemali a pritom je to vsetko popisane.
Na SiemensManii su viac nez podrobne navody, ktore hovoria aj o moznych problemoch.
BTW prechadazs od zlozitosti k bezpecnosti.  _________________ C(ME)75
Lasky |
|
Back to top |
|
 |
caco badatel

457.26 SMM
Posted: Sun Nov 06, 2005 11:14 am Post subject: |
|
|
Viem, ze je tu vela zaciatocnikov a ti potrebuju viac istotu ako rychlost. A ako vidim v inych topikoch, by moholi pomoct prave Masterkey. |
|
Back to top |
|
 |
palikx kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Sun Dec 11, 2005 11:19 am Post subject: Re: Odblokovanie Siemensov |
|
|
caco wrote: | Chcem sa spytat, naco mozem pouzit toto:
"MKEY Master keys - 6 osmi místných desítkových čísel pro odblokování různých blokací telefonu.
*#0000*xxxxxxxx# - Blokování sítě
*#0001*xxxxxxxx# - Blokování operátora
*#0002*xxxxxxxx# - Personalizace operátora
*#0003*xxxxxxxx# - Kód telefonu
*#0004*xxxxxxxx# - Blokování uživatelských služeb sítě
*#0005*xxxxxxxx# - Pouze tato SIM
Kde xxxxxxxx je daný master kód, který je zakódován a uložen v bloku EEPROM 5121."
Ked z FF mi to Smelter vypocita.
Preco take zlozite postupy tu davate. Ja som to este nepotreboval, ani to nechcem skusat. Mam A52 a CX65 a na obidva mam vypocitane master-kody. Prosim skusenejsich o vysvetlenie. |
tohle je pekny ale jak mam a kde najit ten master kod?vite to nekdo a jde to nejak popsat ?nebo dejte odkaz prosiiim.mam zablokovanej kod pristroje (telefon ale funguje)a chtel bych to odbloknout.diky moc |
|
Back to top |
|
 |
lacibogi čestný člen

787.96 SMM
|
Posted: Sun Dec 11, 2005 11:36 am Post subject: |
|
|
Master kód získaš v PapuaUtils-záložka Ruzné-tlačidlo Mastr. _________________ C(ME)75
Lasky |
|
Back to top |
|
 |
daan kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Thu Dec 15, 2005 8:53 pm Post subject: |
|
|
Lasky wrote: | Master kód získaš v PapuaUtils-záložka Ruzné-tlačidlo Mastr. |
Znamena to, ze ak pripojim MT k PC, spustim PU a kliknem na Ruzne/Mastr, tak ziskam ten MKEY a mozem s nim jednoducho odblokovat MT bez testpointov, loaderov,...? Alebo je v tom nejaky hacik a musim spravit este nieco? Nerad by som totiz nieco pokazil. (CXT70 fw5? - nemam ho prave pri sebe) DAKUJEM |
|
Back to top |
|
 |
|