Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
MobilDedek kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Zaslal: ne listopad 06, 2005 4:30 pm Předmět: Podivná závada CFX65 |
|
|
Asi pred pul rokem jsem manzelce koupil CFX65 a v nekolika malo poslednich dnech se dozvidam nasledujici.
Od zacatku nabijeni trvalo z 0% na 100% (baterie) jen nekolik jednotek minut (cca 10min)
- energie v baterii vydrzela par hod. pro pohotovostni rezim - takze nenabita
- v doměni že se jedna o vadnou baterii tak si koupila novou - v podstate beze zmeny
a v patek prestal nabijet uplně - na nabijecich pinech konektoru(nabiječky) je asi 8.5V
OTAZKA:
je to HW nebo SW problem, ja myslim že HW ale kdyby to byl SW tak bych ji ho přeFLASHoval - pomuže to???
Díky za každý relevantní názor. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
hairy.pecker řád zlaté antény

Založen: 19. 10. 2004 Příspěvky: 951 Bydliště: Jihlava - děs a běs
5861.00 SMM
|
Zaslal: ne listopad 06, 2005 4:32 pm Předmět: |
|
|
mno mohla by to bejt chyba v eeprom ne? _________________ CX75 + RS-MMC 1GB San Disk + HHS-700
hobit |
|
Návrat nahoru |
|
 |
MobilDedek kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Zaslal: ne listopad 06, 2005 4:40 pm Předmět: |
|
|
hairy.pecker napsal: | mno mohla by to bejt chyba v eeprom ne? |
Takze by mohlo pomoct prehrani FW ??? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
jenda^^ čestný člen

14937.90 SMM
|
Zaslal: ne listopad 06, 2005 4:43 pm Předmět: |
|
|
Na nabíječce 8,5V? Nemělo by tam náhodou bejt nějakej 5?
edit: ale koukal jsem k sobě a ukazule mi to 20 edit2: tak ne, fakt tam je 5... možná, že to je tím
Jo a těch 3,7 jsem si spletl s baterkou  _________________ Teď mám: Nexus S
Som vlastnil: HTC Touch Pro2, HTC Kaiser, HTC Vox, Siemens M75, Siemens A/C55, Siemens C65, Siemens MT50
Pojďte pokecat na VySemNesmíte.cz a neupejpejte se Máme novou verzi webu.
Naposledy upravil jenda^^ dne ne listopad 06, 2005 4:58 pm, celkově upraveno 1 krát |
|
Návrat nahoru |
|
 |
MobilDedek kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Zaslal: ne listopad 06, 2005 4:54 pm Předmět: |
|
|
jenda.69 napsal: | Na nabíječce 8,5V? Nemělo by tam náhodou bejt nějakej 3,7? |
No nejsem si zcela jist ale 3,7V je temer stopro malo protoze kazda elektronika potrebuje neco energie na to aby vubec fungovala. Na druhou stranu ale i tech 8,5V je divny protoze to je skoro dost. Ty soucastky v tom nabijecim okruhu asi pracuji s prehnane vysokym příkonem.
A současně platí že když se nabijí přes USB tak hodnota napětí vycházející z PC je typicky 5,5V.
Takze netvrdim ze z titulu velkeho napeti nemohlo dojit ke zničení nabijeciho okruhu ale osobne se k te myslence nepriklanim - od toho tam jsou integrovany regulatory. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
lacibogi čestný člen

787.96 SMM
|
Zaslal: ne listopad 06, 2005 5:03 pm Předmět: |
|
|
Hladal som a konzultoval som a zhodli sme sa na tom, ze by to mohla byt odpalena poistka. Ak mas chut, odvahu a vsetky ostatn dolezite veci mozes to skusit spravit sam. (fuse=poistka)
Ale radsej by si s tym mal zabehnut do servisu. _________________ C(ME)75
Lasky |
|
Návrat nahoru |
|
 |
MobilDedek kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Zaslal: ne listopad 06, 2005 5:13 pm Předmět: |
|
|
Lb01 napsal: | Hladal som a konzultoval som a zhodli sme sa na tom, ze by to mohla byt odpalena poistka. Ak mas chut, odvahu a vsetky ostatn dolezite veci mozes to skusit spravit sam. (fuse=poistka)
http://img436.imageshack.us/img436/802/cfx65fuse7gd.png
Ale radsej by si s tym mal zabehnut do servisu. |
Perfektni odpoved
nejdrive neco malo o me - jsem mechanik elektroniky takze tyto veci znam a potrebne tech. zazemi mam taky
ted k problemu
zabyvam se jim cely vikend z techto stranek jsem si ztahnul vsechny servisni manualy - pojistku jsem nasel - ale nemeril proc taky kdyz bude bouchla znamena to ze neco neni v poradku a protože výměna není možná, mohu ji pouze vykratit, tak mohu zpusobit vetši škody než tam jsou ted.
takze co s tim - spiš to vypada to na servis |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Whitek administrátor

41313.42 SMM
|
Zaslal: ne listopad 06, 2005 7:07 pm Předmět: |
|
|
MobilDedek napsal: | Lb01 napsal: | Hladal som a konzultoval som a zhodli sme sa na tom, ze by to mohla byt odpalena poistka. Ak mas chut, odvahu a vsetky ostatn dolezite veci mozes to skusit spravit sam. (fuse=poistka)
http://img436.imageshack.us/img436/802/cfx65fuse7gd.png
Ale radsej by si s tym mal zabehnut do servisu. |
Perfektni odpoved
nejdrive neco malo o me - jsem mechanik elektroniky takze tyto veci znam a potrebne tech. zazemi mam taky
ted k problemu
zabyvam se jim cely vikend z techto stranek jsem si ztahnul vsechny servisni manualy - pojistku jsem nasel - ale nemeril proc taky kdyz bude bouchla znamena to ze neco neni v poradku a protože výměna není možná, mohu ji pouze vykratit, tak mohu zpusobit vetši škody než tam jsou ted.
takze co s tim - spiš to vypada to na servis |
Byl-li mobil se zarukou, dal bych ho urcite do servisu, at se tam potrapi, kdyz jsou za to placeny...  _________________
Podpořte SiemensManii | Trička SiemensManie | twitter @VitekJezek |
|
Návrat nahoru |
|
 |
pnov rozumbrada

1265.50 SMM
|
Zaslal: po listopad 07, 2005 12:05 pm Předmět: |
|
|
Klidně mě ukamenujte, ale můj kamarád měl podobný problém s videokamerou, byl s tím několikrát v servisu, vyplázl několik tisíc za opravy a pořád nic. Nakonec zjistil, že to bylo v nabíječce.
Zkusil jsi jinou? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru Můžeš k příspěvkům připojovat soubory Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory
|