clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
SiemensMania has a brand new forum
  SiemensMania    Fórum

Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
:: View topic - Automatické GPRS

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   Skupiny uživatelůSkupiny uživatelů   ProfileProfile   ChatChat   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages 
 BankBank   LotteryLottery   User ShopsUser Shops   ShopsShops 

Automatické GPRS

Reply to topic     Forum Index -> Řada x65, x70
View previous topic :: View next topic  
Author Message
krtek.cz
badatel
badatel

261.00 SMM
PostPosted: Tue Nov 08, 2005 9:30 pm    Post subject: Automatické GPRS Reply with quote

Chtěl bych se zeptat jestli by z vas chytryvh hlav neslo udelat patch na automaticke zapinani GPRS preba kdyz chci odeslat nebo prijmout MMS abych pokazde ho nemusel zapinat.Predem dik za odpoved
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
stano.mania
siemensmaniak
siemensmaniak

14311.82 SMM

Příspěvky na SM: 160,-
PostPosted: Tue Nov 08, 2005 9:59 pm    Post subject: Reply with quote

závisí aj od služby:
Príklad od T-Mobile Sk: ak je Internet Nonstop, nedá sa využiť bežné GPRS
ak je iná služba ALE len k paušálu, tak to ide, ak je zapnuté GPRS a v parametroch nastavím čas po ktorom sa mobil odpojí, ale je v STAVe pohotovosti...
Ak mám ale EASY kartu, nič nejde cez GPRS, jedine cez klasické WAP,
no za našimi hranicami je to možno aj inak. Shocked
Back to top
View user's profile Send private message
tom-as
rozumbrada
rozumbrada

Location: FIT VUT Brno CZ, občas Piešťany SK, ještě míň Tábor CZ

0.00 SMM

Příspěvky na SM: 60,-
PostPosted: Tue Nov 08, 2005 10:20 pm    Post subject: Reply with quote

no jestli sem to dobre pochopil, tak krtkovi slo spis o to, ze kdyz chce posilat nebo prijimat MMS, tak aby nemusel jit do menu volba 9-9-1 (u C65 9-8-1), ale aby to ten patch udelal za nej. A to sami s vypinanim.
Jen nechapu ucel? Kdyz je vyply GPRS tak foun dyl vydrzi? (hotkey ti nestaci?) A zadruhe, umi foun detekovat prichozi MMS, kdyz je vyply GPRS? ja bych rek ze ne.

( Siemens C65 fw43CZ -> CX65 z limitované edice Ronaldo ) = 6 mobiles 8)

Back to top
stano.mania
siemensmaniak
siemensmaniak

14311.82 SMM

Příspěvky na SM: 160,-
PostPosted: Tue Nov 08, 2005 10:30 pm    Post subject: Reply with quote

bolo by ešte lepšie:
ak by sa dali tie postupnosti zapamätať do jedného tlačidla ako "makro"...
Napr. ak z mobilu chcem odoslať napr. fotografie do PC cez Irda, BT, tak treba stlačiť kopu tlačidiel a nakoniec tie foto aj vymazať, bola by to užitočná vec také "makro" mať, čo už, možno by to šlo aj javou, len nie každý ju vie efektívne využívať. Rolling Eyes
predpokladám, že mobily budúcnosti prinesú určité doladenie funkcií pre užívateľov, no Siemens to už ale nebude, možno Benq s tým príde Think
Back to top
krtek.cz
badatel
badatel

261.00 SMM
PostPosted: Tue Nov 08, 2005 11:03 pm    Post subject: Reply with quote

jo presne to sem mel na mysli Jo hotkey mi staci ja se jenom ptal jestli by to neslo nejak udelat Nevim jestli umi detekovat prichozi MMS zas tak ten foun neznam Very Happy No jestli to nepujde tak postaci aj hotkey
Dik za zajem

tom-as
rozumbrada
rozumbrada

0.00 SMM

PostPosted: Tue Nov 08, 2005 11:21 pm    Post subject: Reply with quote

jeste si mi nerekl, proc se zaobiras takovou komplikaci jako je vypinani GPRS? ma telefon potom nizsi spotrebu?

up: pavels: jj, IrDA je potrebne aktivovat, jen kdyz prijimas, pri posilani se aktivuje a potom deaktivuje samo
a tu spravu o nove MMS ti tam nenecha ta MMSka, ale je to SMSka od operatora (co by teda znamenalo, ze telefon bez zapnuteho GPRS neumi detekovat prichozi MMS). A kdyz si pak chces tu MMSku stahnout, tak se mi zda, ze uz platis za prenesene data ty, a kdyz ti prijde sama hned "napoprve" tak ne.

Last edited by tom-as on Tue Nov 08, 2005 11:50 pm; edited 1 time in total
Back to top
pavels
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Tue Nov 08, 2005 11:39 pm    Post subject: Reply with quote

Při vypnutém GPRS příchozí MMS zanechá odkaz ke stažení. Při posílání souborů přes IRDA není prtřeba ručně IRDA zapínat. Při najetí např. na fotku, levá softkey nabízí POSLAT, po vybrání možnosti IRDA dojde k přenosu. (IRDA se aktivuje automaticky).
alias75
badatel
badatel

261.00 SMM
PostPosted: Wed Nov 09, 2005 5:42 am    Post subject: Reply with quote

tom-as wrote:
jeste si mi nerekl, proc se zaobiras takovou komplikaci jako je vypinani GPRS? ma telefon potom nizsi spotrebu?

up: pavels: jj, IrDA je potrebne aktivovat, jen kdyz prijimas, pri posilani se aktivuje a potom deaktivuje samo
a tu spravu o nove MMS ti tam nenecha ta MMSka, ale je to SMSka od operatora (co by teda znamenalo, ze telefon bez zapnuteho GPRS neumi detekovat prichozi MMS). A kdyz si pak chces tu MMSku stahnout, tak se mi zda, ze uz platis za prenesene data ty, a kdyz ti prijde sama hned "napoprve" tak ne.

Telfon ma ninizsí spotřebu.Je to uváděno už od výrobce.Tedy alespoň M65 ,ale v tomhle si myslím nebude žádný rozdíl v typu.

"Tak to se pleteš svátosti já stoprocentně věřím v boha a stoprocentně ho nenávidím."

Největší životní moudrost je včas rozeznat,na koho se vysrat a před kým posrat.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
F.afoun
pisatel
pisatel

680.44 SMM
PostPosted: Wed Nov 09, 2005 10:30 am    Post subject: Reply with quote

tom-as wrote:
up: pavels: ale je to SMSka od operatora (co by teda znamenalo, ze telefon bez zapnuteho GPRS neumi detekovat prichozi MMS). A kdyz si pak chces tu MMSku stahnout, tak se mi zda, ze uz platis za prenesene data ty, a kdyz ti prijde sama hned "napoprve" tak ne.

Jestli je to oznámení od operátora nebo funkce telefonu je snad úplně jedno, protože i při vypnutém GPRS se o příchozí MMS dovíš. Mám Oskara a když MMS stáhnu po oznámení, tak za data neplatím (protože zaplatil odesilatel za MMS ). Jinak ten patch nebo makro při odeslání něčeho přes GPRS bych si představil jako zajímavý, protože já mám kvůli spotřebě (a znát to je) GPRS stále vypnuté a protože jsem sklerotik, tak kolikrát v java aplikaci chci něco poslat (třeba přes Oskárka) a nemám GPRS nastartované. Takže - pomalu jsem vjel do javy, pak musím pomalu ven a pak zase zpátky - a to mi vadí. Řeším to nativ menu přes tři křížky, ale taky to není ono. Think

tom-as
rozumbrada
rozumbrada

0.00 SMM

PostPosted: Wed Nov 09, 2005 12:04 pm    Post subject: Reply with quote

F.afoun wrote:
tom-as wrote:
up: pavels: ale je to SMSka od operatora (co by teda znamenalo, ze telefon bez zapnuteho GPRS neumi detekovat prichozi MMS). A kdyz si pak chces tu MMSku stahnout, tak se mi zda, ze uz platis za prenesene data ty, a kdyz ti prijde sama hned "napoprve" tak ne.

Jestli je to oznámení od operátora nebo funkce telefonu je snad úplně jedno, protože i při vypnutém GPRS se o příchozí MMS dovíš.

To jedno neni, protoze kdyby to telefon umel detekovat, tak by se to teoreticky udelat dalo, protoze pri prichodu MMS by to telefon zistil a bleskove by zapnul GPRS, ale pokud to neumi, tak zaprve by bylo dost problematicky, aby patch kontroloval prichozi SMS na upozorneni o MMS a zadruhe, i kdyby to nekdo dokazal udelat, tak je zapnuti GPRS uz stejne nanic, protoze operator uz MMS ulozil na server a znovu ti ji posilat nebude.
si asi vypnu GPRS Smile a postupne kdyz jeste neco, se mozna na tech 12,5 dne dostanu Very Happy
(na noc nevypinam a vydrzel 3 dni, potom sem zapnul ten hnusnej sporic (rezim setreni energii) a najednou 7 dni, tak sem zvedavej kolik da ted)

No a ted to zacina byt zajimavy tema, bo urcite budu zapominat zapnout GPRS nez pujdu na Jimma

Back to top
Reply to topic     Forum Index -> Řada x65, x70 All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum