clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
SiemensMania has a brand new forum
  SiemensMania    Fórum

Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
:: Zobrazit téma - Čím to mohlo být? - GPRS

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Skupiny uživatelůSkupiny uživatelů   NastaveníNastavení   ChatChat   Přihlásit, pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit, pro kontrolu soukromých zpráv 
 BankaBanka   LoterieLoterie   Obchody uživatelůObchody uživatelů   Obchodní důmObchodní dům 

Čím to mohlo být? - GPRS
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další

Odpovědět na téma    Obsah fóra -> Řada x65, x70
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
krvesaj
rozumbrada
rozumbrada

1261.00 SMM
PříspěvekZaslal: pá prosinec 02, 2005 1:42 pm    Předmět: Čím to mohlo být? - GPRS Odpovědět s citátem

zdravím, měl jsem takový problém, v telefonu jsem posílal přes Giba SMS zprávu a při odesílání si mi seklo posílání, několikrát i u jiných aplikací na posílání zpráv přes GPRS.
Dal jsem továrn nastavení a nic.
Pak jsem chtěl spustit wapový prohlížec a hlásilo mi to: služba internet není umožněna, připojoval jsem se přes veřejnou IP.
Zkusil jsem klasický wapový profil a ten šlapal, pak jsem to přepl zpět na internetový profil a fungují i java aplikace:gibo,oskárek,eurotel sms.
Závěr: čím to mohlo být?
Díky za odpověď

Er. A1018s > Motorola T2288 > Philips Savvy Vogue > Er. A2628s > Nokia 3310 > CX65 (fw12) > 15měsíců > fw50 :-)

Pokyho web
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky
feromero
badatel
badatel

261.00 SMM
PříspěvekZaslal: po duben 03, 2006 10:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jj me to ted dela na s65 fw50 taky, z niceho nic. pres idos sem si nasel spojeni domu, pak napsal jedne kamosce, pohoda vsechno slo. chvili na to mi psala jina, takze sem ji taky odepsal a to uz byl konec, odesila se zprava (pres gibo) a telefon pipnul chcipnul (spravne, analogie s pipni.cz). dal sem jinou baterku, nepomohlo. preinstaloval sem gibo, nepomohlo. zapnu idos a ten taky vypnul telefon pri pozadavku na spojeni.

fw50 original update mi nahrat nejde, momentalne mam dca540, zitra sezenu dca510 a pokusim se to prehrat. telefon v zaruce, takze swup pouzivat nechci.

docela rad bych taky vedel cim by to mohlo byt.

milan
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
feromero
badatel
badatel

261.00 SMM
PříspěvekZaslal: út duben 04, 2006 8:01 am    Předmět: Odpovědět s citátem

vys uvedeny postup, vypnuti gprs a tim prechod na csd, nasledne pak znova zapnuti gprs nepomohlo. potom sem mezi kazdym krokem vypinal telefon, nepomohlo. vytvoreni noveho profilu pro gprs nepomohlo. pres noc vytahla baterka nepomohla.

stahl sem swup 25, hodil to tam, bezi vsechno tak jak ma, ted nabijim baterku a nahraju tam zase original update 50, s tim, ze je otazka kdy to zase nepujde. ale hlavne co se s tim stalo?

nepouzivam zadne patche, pac to nejde spojit pres vklay (tohle neni misto na takovy problem).

milan

edit: po hodine a pul, s 50 to nefunguje, ten samy problem jako pred tim. takze vracim zpatky 25 a uvidi se co dal. asi se stavim na evropske v servisu.
peepr
kolemjdoucí

1.00 SMM
PříspěvekZaslal: út duben 04, 2006 9:59 am    Předmět: zvláštní problém s gprs na cx65,fw50 Odpovědět s citátem

Používám gprs často už rok,spokojenost až do včerejška byl jsem na icq jako každý večer přes icq v pohodě, du spát. ráno jdu tam též,a při aktivaci gprs ikona v právěm rohu, píp a mobil se vypne,zajímavost co jsem zjistil že opera míní a interní prohlížes na ten to vliv nemá fungují dál ale jak cokoliv jiného (aplikace)se pokusí využít gprs tak pořád to sama píp a konec,zkusil jsem nastavit pre nastavit snad všechno,ale nic nefunguje, stalo se vám to taky? a jak z toho ven,do servisu se mi zatím nechce
peepr
kolemjdoucí

1.00 SMM
PříspěvekZaslal: út duben 04, 2006 10:04 am    Předmět: zvláštní problém s gprs na cx65,fw50 Odpovědět s citátem

píší to přes operu miní tak prosím omluvte chyby. ještě dodám že oskarek coolftp a idos to samé jak mile začnou ty aplikace chtít využít gprs tak mobil vypne nastavení gprs profilů preinstalování nic nepomáhá,budu rád za jakékoliv náměty. podotýkám ten mobil není patchnuty, jen mi před měsícem kuli reklamací zvuku dali nový fw50 mám tušení že za to může tohle.
m.i.r.
kolemjdoucí

1.00 SMM
PříspěvekZaslal: út duben 04, 2006 12:07 pm    Předmět: Re: zvláštní problém s gprs na cx65,fw50 Odpovědět s citátem

peepr napsal:
píší to přes operu miní tak prosím omluvte chyby. ještě dodám že oskarek coolftp a idos to samé jak mile začnou ty aplikace chtít využít gprs tak mobil vypne nastavení gprs profilů preinstalování nic nepomáhá,budu rád za jakékoliv náměty. podotýkám ten mobil není patchnuty, jen mi před měsícem kuli reklamací zvuku dali nový fw50 mám tušení že za to může tohle.

Stalo se mi to same dneska rano, vcera si jeste posilal sms pres gprs a poustel jimm a dneska rano kdyz se mi nejaka aplikace krome opery mini chce pripojit pres gprs tak mi telefon pipne a umre. verzi sw mam 35. Neporadite nekdo co s tim? Dik moc
jardas
(člen klubu SM)
badatel
(člen klubu SM)<br>badatel

261.00 SMM
PříspěvekZaslal: út duben 04, 2006 12:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

koukam,ze nejsem sam :-)
Od vcerejsiho vecera mi zacalo Gibo i Oskarek(aplikace na sms pres net) pri spojovani s branou vypinat M65.V okoli mam dalsi 2 lidi s totoznym tlf a stejnym problemem-tusite nekdo problem? Zkousel jsem i prosincovou zalohu FF a aktualizovat verze aplikaci,ale problem zustava.
Vsichni 3 postizeni mame Vodafone a M65/fw 50

wap mi chodi normalne
resi se to i primo na foru Giba-tyka se to jen Siemensu a jeste ne vsech Confused

EDIT: uz to zas funguje Dancing - "samo od sebe" problem bych asi tusil nekde u Oskara...Vodafonu

Stav se na kus řeči...CHLAPI SOBĚ
feromero
badatel
badatel

261.00 SMM
PříspěvekZaslal: út duben 04, 2006 3:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

milan napsal:
edit: po hodine a pul, s 50 to nefunguje, ten samy problem jako pred tim. takze vracim zpatky 25 a uvidi se co dal. asi se stavim na evropske v servisu.

tohle se mi povedlo zjistit behem dnesniho dopoledne. fw58 tam davat nechci, protoze nejde podflashovat, i kdyz to je blbost, ze nejde, swupem nizsi verzi dat muzu, tak ho vyzkousim, ale az zitra odpoledne.

servis se nekona, neni na to cas.

jestli to zacalo delat vic lidem najednou v jeden den, napada me fakt ujeta myslenka, asi tusite kam mirim. ale tomu neuverim dokud mi to nekdo nedokaze.

jo a u me to je s65tka, puvodni fw je 11, pred mesicem sem ten telefon dostal a hned tam letela 50, pohodicka na nic sem si teda nestezoval.

milan
feromero
badatel
badatel

261.00 SMM
PříspěvekZaslal: út duben 04, 2006 3:23 pm    Předmět: oskar asi ne Odpovědět s citátem

co se toho napadu, ze by s tim mohl mit neco spolecneho oskar, tyka, zkuste to nekdo vysvetlit bliz.

zatim budu oponovat k nazoru, ktery jeste neni.
kdyby se tak chovalo jen sms gibo, musela by sit zasilat nejaky pozadavek pristroji, aby se proste vypnul behem nejake rozpracovane akce (komunikace po gprs). to si myslim mozne neni, ale o tehle problematice moc nevim.
pokud by oskar blokoval nektere nevyhovujici aplikace, jak pisou na foru sms dynawest cz, tak by to nevypinalo telefon, ale aplikaci.
z toho, ze se tak chova jimm a idos, jak sem si sam vyzkousel, vyvozuju, ze na to nema vliv operator, i kdyz se ozvali lidi, co maji oskar a jini ne. jenze se taky ozvali lidi, ze jim to funguje dal v poradku samo od sebe, coz vylucuje prave to, ze maji oskar.

milan
<aTom135>
kolemjdoucí

1.00 SMM
PříspěvekZaslal: út duben 04, 2006 4:32 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Vzhledem k tomu ze mam simku jak vodafone tak t-mobile a u vodafone mi to blblo a u t-mobile ne tak je zrejme s cim to souvisi. Jinak opera jede normalne porad. Blbe jen idos, oskarek, gibosms, jimm
peepr
kolemjdoucí

1.00 SMM
PříspěvekZaslal: út duben 04, 2006 8:51 pm    Předmět: Záhada jménem wodafone Odpovědět s citátem

Zdravím, tak jsem byl z toho už zoufalí že se mi vypíná mobil při zahájení gprs přenosu, odpoledne píší přítelkyní ať to zkusí jestly ji půjde oskarek nebo jimm, má cx70,fw nevím jaký :-) a taky ji to vypínálo mobil, a najednou okolo 13hod. to zkouším jen tak ani nedoufám a ono to jede všechny aplikace, přítelkyní taky. a nic jsme s mob.nedělali. myslím si o tom asi tolik,podle me hypotézi si wodáfun chtěl ověřit využívání sms přes gprs a icq jimma a podobne programy.a reakce uživatelů. jak to udělat?
peepr
kolemjdoucí

1.00 SMM
PříspěvekZaslal: út duben 04, 2006 8:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

sice je to přítažene za vlasy připouštím,ale co o tom vím bylo to podle mě způsobeno operátorem. Jednoduše pokud chci zjistit využívání určitých služeb stačí mi vést statistiky obemu přenesených dat a až budou hodnoverne,na chvilku uživatelům zamezit jejich využíváním a rozdílem který mi chybí za tu výluku podle mě zaměřenou na icq a oskarka poznám oběm a využívání služeb a hlavně o kolik mě to připraví. myslím si že to žádný výpadek nebyl, ale s 90% jistotou dám ruku do ohně že si wodafun něco zkoušel.
tommysmash
kolemjdoucí

1.00 SMM
PříspěvekZaslal: út duben 04, 2006 9:43 pm    Předmět: píp a end Odpovědět s citátem

Tak mě se to stalo dneska taky stávalo se mi to i dřív ale po zapnutí telefonu to opět šlo ale teď už ne jak jimm, colibry, email, slovníky. A vážně mě to vadí včera jsem mobil splatil... Crying or Very sad jinak kámoš zkoušel jimma na sony erc. k700i a tomu normálně fachá i u vodafounu... Mám firmware 58 a minimálně dva měsíce mi na něm všechny aplikace fachali jak mělil, až na pár chybiček které zminuji na začátku textu...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
majjkyy
pisatel
pisatel

661.00 SMM
PříspěvekZaslal: st duben 05, 2006 8:14 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak jak psali na foru Giba. Delaji to Siemensy řady x65 a si tedy i 70. Žena ma M55 a jede v poho. A dela to jen Vodafonům.Me to neslo vcera asi do 13.00 hod a pak z niceho nic OK. Dnes rano to taky neslape. Ani Jimm jen Opera. Proto je to divne ze Opera jede a jine aplikace pres Gprs ne. FW bych rekl ze nema cenu zkouset prehravat. Jo a proc to delaj zrovna nektere Siemensy? SOnyEric jdou v poho i u Vodafonu.Tak si myslim ze s tim operator nema co delat. Nebo ze by jine mobily meli neco lepsi nez Siemens? Very Happy
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
feromero
badatel
badatel

261.00 SMM
PříspěvekZaslal: st duben 05, 2006 8:22 am    Předmět: Odpovědět s citátem

nekde vys padlo, ze to asi dela operator (simka oskar a pegas). ale jak to muze delat operator? existuje v siti nejaky paket, ktery proste ukonci cinnost telefonu? tomu neverim (dokud mi to nekdo neukaze, viz niz) a zda se mi to nesmyslne. kdyby se ten telefon korektne ze site odhlasil a potom vypnul, tak je to v poradku. jenze se vypne, ale neodhlasi.

potom oskar ani siemens o nicem vedet nejspis ani nemuzou. neco me navedlo na myslenku ping of death, jako ze by v siti lital nejaky pozadavek vyvolany chybou, ktery proste telefon neni schopny zpracovat a vypne se. opera jede pres proxy venku. ale opera taky musi nejdrive odeslat data te proxy a potom az jede pres ni venku, takze tohle se vzajemne vylucuje. nejaky dalsi napad?

stejne jako tady pise nekdo nademnou, ze eriky valej a nizsi siemensy taky. z toho vyvozuju, ze to s operatorem nema co delat.

mimochodem segry m65tka a taty me75tka jedou taky v pohode, o nicem nevedi. a potom co sem prehral fw na 25, je vsechno v poradku, o vikendu zkusim nahrat zpatky tu 50tku, ted nak neni casu.

milan
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Odpovědět na téma    Obsah fóra -> Řada x65, x70 Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další
Strana 1 z 7

Přejdi na: