View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Jerry badatel

19.28 SMM
|
Posted: Sat Sep 24, 2005 2:59 pm Post subject: Mate zkusenosti s SK65 ? |
|
|
Ahoj,
Chci se zeptat, zda nekdo mate SK65 a jake s ni jsou zkusenosti? Na siemensmanii jsem o ni skoro zadny diskuze nenasel.
Zatim mam M55 a rozhoduju se mezi CX75 a SK65. Oni stoji zatim priblizne stejne, MP3 a pametova karta by mi moc nechybely a lakala by me ta klavesnice. Libil by se mi i vetsi displej (ze rozliseni je stejne nevadi), jinak by parametry mely byt podobne.
Docela me ale prekvapuje, ze SK65 jsem zatim jeste u nikoho nevidel (ani ve vyloze bazaru) a na rozdil od ostatnich telefonu jeji cena vubec nechce klesat. Tak nevim, jestli to znamena, ze to nikdo nechce kupovat nebo jich vyrobili tak malo?
Taky nevim s tou velikosti, ve srovnani s M55 to je docela obr, ale podle cisel a obrazku se to spatne posuzuje. Podezrele vypadaji i sdruzena dialogova tlacitka s vytacenim a pokladanim.
Nekde jsem narazil na informaci o tom, ze jsou ruzne verze SK65 podle podpory BlackBerry, ale neznam podrobnosti. Je tam teda vubec mozne nastavit normalni mailovani pres POP3/IMAP?
Zkratka pokud nekdo SK65 mate, treba mi pomuzete se rozhodnout..
Diky. |
|
Back to top |
|
 |
Stanley497 badatel

261.00 SMM
|
Posted: Sat Sep 24, 2005 4:30 pm Post subject: Re: Mate zkusenosti s SK65 ? |
|
|
Jerry wrote: | Ahoj,
Chci se zeptat, zda nekdo mate SK65 a jake s ni jsou zkusenosti? Na siemensmanii jsem o ni skoro zadny diskuze nenasel.
Zatim mam M55 a rozhoduju se mezi CX75 a SK65. Oni stoji zatim priblizne stejne, MP3 a pametova karta by mi moc nechybely a lakala by me ta klavesnice. Libil by se mi i vetsi displej (ze rozliseni je stejne nevadi), jinak by parametry mely byt podobne.
Docela me ale prekvapuje, ze SK65 jsem zatim jeste u nikoho nevidel (ani ve vyloze bazaru) a na rozdil od ostatnich telefonu jeji cena vubec nechce klesat. Tak nevim, jestli to znamena, ze to nikdo nechce kupovat nebo jich vyrobili tak malo?
Taky nevim s tou velikosti, ve srovnani s M55 to je docela obr, ale podle cisel a obrazku se to spatne posuzuje. Podezrele vypadaji i sdruzena dialogova tlacitka s vytacenim a pokladanim.
Nekde jsem narazil na informaci o tom, ze jsou ruzne verze SK65 podle podpory BlackBerry, ale neznam podrobnosti. Je tam teda vubec mozne nastavit normalni mailovani pres POP3/IMAP?
Zkratka pokud nekdo SK65 mate, treba mi pomuzete se rozhodnout..
Diky. |
SK65 je pekny manazersky telefon dobre se ovlada a nemrzne jestli nechces MP3 karty tak di do SK65 je to jen na tobe _________________ Nokia 5110 > Nokia 3310 > Nokia 3510i > Siemens CX65 > Nokia N-Gage QD no jo mám Nokii |
|
Back to top |
|
 |
Stanley497 badatel

261.00 SMM
|
Posted: Sat Sep 24, 2005 4:31 pm Post subject: |
|
|
jo a jeste zminka hral jsem si snim asi 2hodiny a docela bych ho chtel _________________ Nokia 5110 > Nokia 3310 > Nokia 3510i > Siemens CX65 > Nokia N-Gage QD no jo mám Nokii |
|
Back to top |
|
 |
hairy.pecker řád zlaté antény

Joined: 19 Oct 2004 Posts: 951 Location: Jihlava - děs a běs
5861.00 SMM
|
Posted: Sat Sep 24, 2005 4:36 pm Post subject: |
|
|
já sem se díval a nenašel sem ani jednu výhodu proti CX75.
já mám CX75 a sem absolutně spokojenej _________________ CX75 + RS-MMC 1GB San Disk + HHS-700
hobit |
|
Back to top |
|
 |
Stanley497 badatel

261.00 SMM
|
Posted: Sat Sep 24, 2005 4:39 pm Post subject: |
|
|
hairy.pecker wrote: | já sem se díval a nenašel sem ani jednu výhodu proti CX75.
já mám CX75 a sem absolutně spokojenej |
protoze si si snim asi nehral je lehky a dobre do ruky dokonakle se pisou spravy ale ja pudo do simbianovyho mobilu _________________ Nokia 5110 > Nokia 3310 > Nokia 3510i > Siemens CX65 > Nokia N-Gage QD no jo mám Nokii |
|
Back to top |
|
 |
hairy.pecker řád zlaté antény

Joined: 19 Oct 2004 Posts: 951 Location: Jihlava - děs a běs
5861.00 SMM
|
Posted: Sat Sep 24, 2005 4:41 pm Post subject: |
|
|
Stanley497 wrote: | hairy.pecker wrote: | já sem se díval a nenašel sem ani jednu výhodu proti CX75.
protoze si si snim asi nehral je lehky a dobre do ruky dokonakle se pisou spravy ale ja pudo do simbianovyho mobilu |
vždyť je těžší než céxko _________________ CX75 + RS-MMC 1GB San Disk + HHS-700
hobit |
|
Back to top |
|
 |
Stanley497 badatel

261.00 SMM
|
Posted: Sat Sep 24, 2005 4:43 pm Post subject: |
|
|
hairy.pecker wrote: | Stanley497 wrote: | hairy.pecker wrote: | já sem se díval a nenašel sem ani jednu výhodu proti CX75.
protoze si si snim asi nehral je lehky a dobre do ruky dokonakle se pisou spravy ale ja pudo do simbianovyho mobilu |
vždyť je těžší než céxko |
mozna jo ale me prijde pohodlnejsi ja bych radsi CX75 protoze vyzaduju MP3 a RS-MMC jinak bych sel do SK65 ale nevim proc si autor tema vybira mezi SK65 a CX75 kdyby treba SX1 a SK65 a CX75 _________________ Nokia 5110 > Nokia 3310 > Nokia 3510i > Siemens CX65 > Nokia N-Gage QD no jo mám Nokii |
|
Back to top |
|
 |
Jerry badatel

19.28 SMM
|
Posted: Sat Sep 24, 2005 4:44 pm Post subject: |
|
|
No vyhoda SK65 proti CX75 je pochopitelne jen ta klavesnice. Ale kdyz si vezmu, ze telefon k telefonovani vyuzivam naprosto vyjimecne a svy telefony vyuzivam hlavne na SMS, Icq a ladeni vlastnich aplikaci, tak myslim, ze bych klavesnici vyuzil.
Nicmene recenze tady na SM je hodne negativni
Jinak ostatni telefony moc v uvahu nepripadaji. SX1 ma neprijatelnou klavesnici, je to v podstate nokie a z hlediska programovani v jave nic moc. Ostatni telefonky zase nemaji BT a ja chci zkusit udelat nejakou multiplayer hru
Nicmene doufal jsem, jestli se neobjevi nejaky dlouhodobejsi uzivatel SK65. Pro me jsou dulezite i detaily, co treba nekoho na tom telefonu stve, nejaka neopravena chyba kvuli ktere to blbne nebo neco co vsude jde jenom tam neee, protoze takove veci z parametru moc nepoznam a recenzi je docela malo, vetsinou zacinaji zminkou, ze maji jen predfinalni vzorek...
Skoda, ze neni SK75. A nebo externi klavesnice k CX75..  |
|
Back to top |
|
 |
Willcz kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Thu Oct 20, 2005 2:56 pm Post subject: uzivatel SK65 |
|
|
Zdravim, SKcko mam cca pul roku a moje zkusenosti jsou takove:
- plna klavesnice je super vec a rychle s na ni zvyka
- firmware ma podle me plno much a chyb a necekam ze by jej siemens opravil
- modry zub pada a pak se musi restartovat cele telefon aby se dalo zase pripojit k internetu, proto pouzivam spis kabel pro pripojeni k internetu.
- vydrz baterky pri mem pouzivani (30SMS, 5 mailu, 1 hodina hovoru) je maximalne dva dny, jedine stesti je ze mam pevne handsfree v aute, tady ale nemuzu srovnavat s ostatnimi x65kama.
- je to pekna tezka cihla (tohle mi nevadi)
- mechanicke zpracovani toho oteviraciho mechanismu a celeho telefonu je na spickove urovni (jen zadni kryt trosku vrze)
- pop3 a smtp se da nastavit v pohode
- ICQ neni standartne aktivovane a musi se pouzit patch (nezkousel jsem)
Menil jsem z S55 protoze umrel a SK mi prineslo spis problemy (modry zub, vydrz)
Takze pokud nejste SMS maniak a nechcete mit neco "zajimave" tak bych do nej nesel.
BTW je to celkem pekna hracka pro ruce, tedy pro lidi co musi porad neco zmoulat v ruce. celkem to uklidnuje. |
|
Back to top |
|
 |
Jerry badatel

19.28 SMM
|
Posted: Thu Oct 20, 2005 10:50 pm Post subject: |
|
|
Moc diky za zkusenosti. I kdyz me to priliz nepotesilo nebot konecne mam penizky a cena telefonu zacala klesat (nejlevnejsi uz 4820).
Predpokladam, ze mate aktualni verzi firmware. Muzete zminit nejake konkretni chyby ve firmwaru? Stava se ze se telefon zasekava nebo vypina?
No ja myslel, ze bluetooth je uplne stejny jako v S65, jestli to blbne tak to je dost zrada  |
|
Back to top |
|
 |
Willcz kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Fri Oct 21, 2005 10:01 am Post subject: |
|
|
ad firmware:
- podsvetleni qwerty klavesnice ma dva mody, bud zapinani otevrenim, nebo rucne podrzenim Fn, kdyz se zapne druha moznost, tak se rozsvecuje sama pri psani a kdyz se telefon zavre, tak casto sviti dal, nez zhasne podsvetleni displaye, takze to zere baterky.
- software se obcas kousne tak 1x za 14 dni, sice nemam presne vysledovane co to zpusobuje, ale nastesti to nedela sam od sebe, proste pri aktivnejsim pouzivani moc veci najednou (modry zub, pripojeni k internetu, psani sms a tak)
- nejhorsi je ta spolehlivost modreho zubu, telefon jen napise "interni chyba bluetooth" a spadne pripojeni, telefon sice funguje dal, ale pripojit se v 99% neda, stejne se to chova, kdyz vytahnete datovy kabel pri pripojenem telefonu k internetu. tohle treba S55 nedelala.
Jinak ale jak rikam, je to pekna velka hracka ktera vetsinou upouta a zaujme lidi. Ja ji chtel kvuli klavesnici a navic protoze nema fotak, ktery by mi delal problemy pri navstevach nekterych zakazniku. jinak bych si vzal S65, nebo nejlepe zustal u S55 |
|
Back to top |
|
 |
Jerry badatel

19.28 SMM
|
Posted: Fri Oct 21, 2005 10:33 am Post subject: |
|
|
Diky za odpoved.
A jakou tam mate verzi firmware? Posledni oficialni? Naivne si rikam, ze by to treba mohlo byt ve vyssi verzi uz opraveno... :-/
Problem s podsvicenim pro me neni zas tak fatalni (aspon pokud nesviti i pri zhasnutem displeji), jestli telefon nezvladne odpojeni kabelu behem komunikace bych mu taky odpustil, ale problemy s BT by mi dost vadili, to je jeden z duvodu proc chci novy telefon. Ale prekvapuje me, ze by BT resili jinak nez na S65.
Ja o nem premyslim hlavne kvuli te klavesnici. MMC kartu bych moc nevyuzil a jako fotak stejne nosim stary olympus, kteremu se mobil nevyrovna. Ne ze bych napsal tolik SMS, ale na maily a Icq se to hodi. Navic bych to rad pouzival jako diar a psani poznamek pomoci numericke klavesnice mi pripada zdlouhave.
Nejdulezitejsi je, jestli telefon nema nejake chyby souvisejici s JAVA aplikacema, protoze jejich vyvojem a testovanim si na sebe moje telefony musi vydelat. To je taky jeden z duvodu proc chci telefon s qwerty klavesnici, protoze psani url a jinych textovych udaju je na num klavesnici umorne.
Jeste se chci zeptat, na sdruzena tlacitka, kdy je dialogove dohromady s cervenym telefonkem. Nestava se, ze zmacknete jinou pulku tlacitka nez chcete?
A zahada je pro me stredove tlacitko, telefon jsem zatim videl jen na fotkach, takze nevim, jestli se pri pohybu sipkama naklani cele tlacitko nebo jen ten stribrny okraj. Podobne zda se pri potvrzeni macka jen cerny stred nebo je to cele jeden kus. Muzete pouzivani tohohle sipkoveho tlacitka porovnat s joystickem?
To ze je to hezka velka hracka a upoutava pozornost neni pro me hlavni kriterium Na to uz mam Nokii 3300, kterou si vetsina lidi plete s ngage.
Mne v podstate M55 vyhovuje (navic jsou skvele LED diody), ale potrebuju telefon, kde pobezi MIDP 2.0 aplikace, vetsi displej a chci zkusit vyrobit aplikaci komunikujici pres BT. |
|
Back to top |
|
 |
Willcz kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Fri Oct 21, 2005 10:50 am Post subject: |
|
|
Mam posledni oficialni, tzn 40, sice jsou i dalsi, ale bylo mi doporuceno nezkouset davat novou pro jinou variantu hw.
Jestli jsou vsechny veci ohledne javy implementovane dobre, nemuzu posuzovat, ale zatim se mi je podarilo shodit jen velkym pdf souborem pro pdf viewer. Z meho pohledu by sice mohly aplikace behat sviznej, ale to je asi problem vsech telefonu.
To BT je fakt blbe a mozna se nepovedlo jej tak dobre implementovat ve fw, mozna se to jen nechce siemensu resit protoze se telefon asi moc dobre neprodava.
ICQ jsem nezkousel protoze si myslim ze vydrz by sla uplne do haje.
Jinak ovladani:
spojeni kontextovych tlacitek a zeleneho a cerveneho sluchatka je v pohode, tlacitko je dlouhe a nemam problem ze by se clovek uklepl.
ovladaci kriz je super, urcite lepsi nez treba joy na S65, pro smery se macka stribrny ramecek a potvrzuje se jen tim cernym stredem, jsou to dva nezavisle prvky a tak jsou oba krasne pohodlne.
Jinak kvalita disp je v pohode, hrubsi rast nevadi a display je citelny i pri silnen slunci. |
|
Back to top |
|
 |
Jerry badatel

19.28 SMM
|
Posted: Fri Oct 21, 2005 12:47 pm Post subject: |
|
|
Moc diky za informace.
No mam o cem premyslet. Kazdopadne zatim jsem bliz rozhodnuti koupit. Prave joysticky nejradsi nemam a kdyz pisete ze tohle reseni se vam zda lepsi.
Vydrz baterie asi bude problem na vetsine novejsich telefonech. V nejhorsim budu telefon nabijet kazdou noc, to pro me problem neznamena.
Java neni nikdy dost rychla, ale ve srovnani s M55 by aplikace meli fungovat dvakrat rychleji, coz mi staci. Naopak CX75 ma v jBenchmarku 1.0 mnohem horsi vysledek nez SK65.
Kdyz by to BT blbnulo vic nez bude pro me prijatelne (pripojeni PC k netu nebude hlavni vyuziti, ale spis spojeni mezi dvema mobily), tak budu mit moznost ho reklamovat (coz asi nic nevyresi) tak dlouho az mi vrati penize, ale ja doufam ze to tak zle byt nemuze. |
|
Back to top |
|
 |
--> Vodafone <-- kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Wed Jan 04, 2006 5:09 pm Post subject: Re: Mate zkusenosti s SK65 ? |
|
|
Jerry wrote: | Ahoj,
Zatim mam M55 a rozhoduju se mezi CX75 a SK65. Oni stoji zatim priblizne stejne, MP3 a pametova karta by mi moc nechybely a lakala by me ta klavesnice. Libil by se mi i vetsi displej (ze rozliseni je stejne nevadi), jinak by parametry mely byt podobne. |
Ja by som najprv pouvazoval ci mi na tom mobie treba mp3, 1.31mpx fotak, 262 144 farieb a pamatove karty. Ak mas mp3prehravac a digi.fotak tak by ti bol CX75 uplene zbytocny. Zobral by som SK65. A urcite by sa sms pisali lepsie.  _________________ Motorola T2288 --> Motorola T192 --> Alcatel OT320 --> SonyEricsson Z520i |
|
Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|