View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
stefan.indian rozumbrada

1261.00 SMM
|
Posted: Sat Jan 21, 2006 9:48 am Post subject: Externy mikrofon na x65/x75 |
|
|
Asi vsetci viete, ze nahravanie zvuku alebo Poznamok na Siemensoch rady X65/X75 je dost nekvalitne a akurat tak staci na nahratie hlasu, ktory je max 30-50cm od telefonu.
Kedze obcas mi treba nahrat aj vzialenejsie hlasy, tak som rozmyslal ci sa neda nejako napojit na konektor pomocou nejakej schemy externy mikrofon (elektretovy myslim ze sa to vola) ktory ma rozmery cca Fi 1cm*1cm...
Na SM bol navod na vyrobu vlastnych sluchadiel (audio vystup), pricom original zapojenie vyuziva Handsfree, no lenze v HF je aj mikrofon...
Takze nevie niekto navrhnut schemu, pomocou ktorej by som si vytvoril audio vstup do mobilu cez Konektor, pomocou externeho mikrofona? |
|
Back to top |
|
 |
gorgeous007 všeználek

Joined: 17 Oct 2005 Posts: 776 Location: Stará Čína Telefón: CX75 (fw25)
4261.00 SMM
|
Posted: Sat Jan 21, 2006 11:03 am Post subject: Re: Externy mikrofon na x65/x75 |
|
|
stefan.indian wrote: | Asi vsetci viete, ze nahravanie zvuku alebo Poznamok na Siemensoch rady X65/X75 je dost nekvalitne a akurat tak staci na nahratie hlasu, ktory je max 30-50cm od telefonu.
Kedze obcas mi treba nahrat aj vzialenejsie hlasy, tak som rozmyslal ci sa neda nejako napojit na konektor pomocou nejakej schemy externy mikrofon (elektretovy myslim ze sa to vola) ktory ma rozmery cca Fi 1cm*1cm...
Na SM bol navod na vyrobu vlastnych sluchadiel (audio vystup), pricom original zapojenie vyuziva Handsfree, no lenze v HF je aj mikrofon...
Takze nevie niekto navrhnut schemu, pomocou ktorej by som si vytvoril audio vstup do mobilu cez Konektor, pomocou externeho mikrofona? |
Porozhliadaj sa po autoroch inych schem s prislusenstvom a spytaj sa ich.  _________________
 |
|
Back to top |
|
 |
stefan.indian rozumbrada

1261.00 SMM
|
Posted: Sat Jan 21, 2006 11:41 am Post subject: Re: Externy mikrofon na x65/x75 |
|
|
Porozhliadaj sa po autoroch inych schem s prislusenstvom a spytaj sa ich.
hmmm...no to neviem ci bude ucinne |
|
Back to top |
|
 |
milan_ruzicka všeználek

4261.00 SMM
Příspěvky na SM: 60,- |
Posted: Sat Jan 21, 2006 11:44 am Post subject: Re: Externy mikrofon na x65/x75 |
|
|
stefan.indian wrote: | Asi vsetci viete, ze nahravanie zvuku alebo Poznamok na Siemensoch rady X65/X75 je dost nekvalitne a akurat tak staci na nahratie hlasu, ktory je max 30-50cm od telefonu.
Použij stejný návod akorát musíš k výstupu připojit piny, který vedou k mikrofonu(to tam bude napsany) _________________ Chybama se člověk učí, škoda, že Siemens není člověk...škoda, že Siemens už není mezi námi...
CX65v50 |
|
Back to top |
|
 |
Drobcek9056 táta fóra

7860.92 SMM
|
Posted: Sat Jan 21, 2006 2:13 pm Post subject: Re: Externy mikrofon na x65/x75 |
|
|
Pokial ti to ide nahravat aj cez HF,tak to nebude ziadny problem,ale ak nie,tak to uz nebude az take lahke,ale urcite sa to da. _________________ momentalne SL55  |
|
Back to top |
|
 |
stefan.indian rozumbrada

1261.00 SMM
|
Posted: Sat Jan 21, 2006 3:52 pm Post subject: |
|
|
ale ja nemam HF a neviem povedat ze ci aj cez neho sa nahravaju zvuky do Hlasovy zaznamnik (nahravanie poznamok,tonov..), alebo sluzi len na telefonovanie ,lebo ak ano tak by sa dalo nejako podla tej schemy to spravit (a ked ani ten mirkofon by nepomohol, tak malicky zosilnovacik urcite), len otazky su:
1.) Ktory mikrofon "pracuje" ak nahravam Poznamky ?
2.) Vobec aj keby som spojazdnil externy mikrofon, stale by sa to ukladalo asi do .amr, no ale bolo by to trosku kvalitnejsie od zabudovaneho mikraku..-> neda sa zmenit ukladanie poznamok do ineho formatu? (napr mp3) ?
schemu som nasiel tu:
http://www.siemensmania.cz/forum/viewtopic.php?p=166343#166343
len nevidim tam pin na MIC ale iba MIC GND (zem) .. tak kde mam napojit "+" mikrofonu ? |
|
Back to top |
|
 |
stefan.indian rozumbrada

1261.00 SMM
|
Posted: Sat Jan 21, 2006 7:48 pm Post subject: |
|
|
tak nevie nikto podla schemy vydedukovat ako zapojit mikrofon ?
resp skuste kto ma HF ze cez ktory mikrofon funguje Hlasovy zaznamnik, ci cez v telefone alebo v HF kabli |
|
Back to top |
|
 |
lacibogi čestný člen

787.96 SMM
|
Posted: Sat Jan 21, 2006 8:14 pm Post subject: |
|
|
Záznamník funguje cez mikrofón v HF.  _________________ C(ME)75
Lasky |
|
Back to top |
|
 |
gorgeous007 všeználek

Joined: 17 Oct 2005 Posts: 776 Location: Stará Čína Telefón: CX75 (fw25)
4261.00 SMM
|
Posted: Sun Jan 22, 2006 4:26 pm Post subject: |
|
|
Lasky wrote: | Záznamník funguje cez mikrofón v HF.  |
Ked mam zapojene neoriginalne HF, tak to nejde ani cez mikrofon telefonu ani HF.  _________________
 |
|
Back to top |
|
 |
lacibogi čestný člen

787.96 SMM
|
Posted: Sun Jan 22, 2006 7:26 pm Post subject: |
|
|
Skúšal som cez origoš. _________________ C(ME)75
Lasky |
|
Back to top |
|
 |
stefan.indian rozumbrada

1261.00 SMM
|
Posted: Sun Jan 22, 2006 10:08 pm Post subject: |
|
|
a ake zapojenie ma origos HF? |
|
Back to top |
|
 |
stefan.indian rozumbrada

1261.00 SMM
|
Posted: Mon Jan 23, 2006 7:07 pm Post subject: |
|
|
tak nemate niekto schemz na ten HF ? resp ako navrhujete zapojit ten externy mikrofon |
|
Back to top |
|
 |
stefan.indian rozumbrada

1261.00 SMM
|
Posted: Sun Feb 12, 2006 10:30 am Post subject: |
|
|
takze som si vyrobil handsfree a na 11 a 12 pin som zapojil elektretovy mikrofon, ktory v inom elektronickom obvode funguje tak,ze pocujem hlas z druheho konca miestnosti no po zapojeni to bolo skoro rovnake ako so vstavanym mikrofonom.. skusal som pridat aj kondenzator a odpor
___
|....| ----[===]--------- 12
|....|....|__ |.|___|..............
|....|..........|.|...................
|....|
|__| ------------------- GND 11
(bodky berte ako medzery a --||-- je kondenzator a [===] odpor)
a aj tak bola kvalita rovnaka...
cize jednoznacne treba vyrobit patch na zmenu kompresie... |
|
Back to top |
|
 |
DarkLegion rozumbrada

Joined: 23 Jun 2007 Posts: 373 Location: okr. Snina Telefon: BQS EL71
1453.28 SMM
|
Posted: Sun Aug 19, 2007 2:45 pm Post subject: |
|
|
stefan.indian wrote: | takze som si vyrobil handsfree a na 11 a 12 pin som zapojil elektretovy mikrofon, ktory v inom elektronickom obvode funguje tak,ze pocujem hlas z druheho konca miestnosti no po zapojeni to bolo skoro rovnake ako so vstavanym mikrofonom.. skusal som pridat aj kondenzator a odpor
___
|....| ----[===]--------- 12
|....|....|__ |.|___|..............
|....|..........|.|...................
|....|
|__| ------------------- GND 11
(bodky berte ako medzery a --||-- je kondenzator a [===] odpor)
a aj tak bola kvalita rovnaka...
cize jednoznacne treba vyrobit patch na zmenu kompresie... |
nemohol by si nakreslit schemu?...z tohto tu nejak neviem vyjst  |
|
Back to top |
|
 |
|