View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
dweller kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Fri Jan 20, 2006 9:09 pm Post subject: Problem pri generovani kodov bez testpointu |
|
|
Dnes som si prerobil kabel DCA-500 na servisny podla navodu na siemensmanii http://www.siemensmania.cz/content.php?id=9.
Skusil som Generovanie kodov pre vklay podla navodu http://www.siemensmania.cz/content.php?id=524.
Po spusteni px65v4 a vgenerovani HASH a ESN som spustil x65 flasher, ale ten po kliknuti na connect sa conectuje do nekonecna. Cez papua utils mi to tak isto nejde. neviete poradit v com je problem? Chcem si opatchovat telefon a nejak sa mi nedari.
dik
dweller _________________ the chosen one |
|
Back to top |
|
 |
lacibogi čestný člen

787.96 SMM
|
Posted: Fri Jan 20, 2006 9:12 pm Post subject: |
|
|
Keď už máš HASH a ESN dopíš ich aj s IMEI do tých kolóniek a Papua by ti mal aj tak vygenerovať zvyšné veci. _________________ C(ME)75
Lasky |
|
Back to top |
|
 |
marexx kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Fri Jan 20, 2006 9:12 pm Post subject: |
|
|
co takto pohledat na foru driv nez zalozis novej thread? tohle se tu probira temer denne... |
|
Back to top |
|
 |
dweller kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Sat Jan 21, 2006 1:54 am Post subject: |
|
|
2marexx: kebyze postnes odkazy na casti fora kde sa to prebera by si mi pomohol viac
2lasky: skusal som, ale mam papua utils po rusky, takze som z toho jelen. Neviem ci som to poxopil spravne ale chcelo to odo mna okrem HASH este nejaky Skey. _________________ the chosen one |
|
Back to top |
|
 |
jenda^^ čestný člen

14937.90 SMM
|
Posted: Sat Jan 21, 2006 2:04 am Post subject: |
|
|
Někde na SM je papua i česky.. Když opisuješ ty kódy z telefonu, tak ESN musíš přeházet: ABCD-EF12 -> 12EFCDAB _________________ Teď mám: Nexus S
Som vlastnil: HTC Touch Pro2, HTC Kaiser, HTC Vox, Siemens M75, Siemens A/C55, Siemens C65, Siemens MT50
Pojďte pokecat na VySemNesmíte.cz a neupejpejte se Máme novou verzi webu. |
|
Back to top |
|
 |
dweller kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Sat Jan 21, 2006 11:42 am Post subject: |
|
|
Stiahol som si CZ verziu Papua Utils a zadal IMEI, HASH a ESN manualne. Po kliknuti na Vypocitanie kodov Skey, Bkey mi to po 1-2 minutach vypise "Klic nenalezen!". Skusal som dat ESN aj HASH normalne aj opacne. Fakt nechapem v com moze byt problem. Pls help. _________________ the chosen one |
|
Back to top |
|
 |
dweller kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Sat Jan 21, 2006 11:54 am Post subject: |
|
|
Bkey a Skey sa mi podarilo vygenerovat. Som ESN zadaval v opacnom poradi nie prehadzane
Avsak nejde mi zapnut servisny mod a tym padom sa neda nahrat skey do telefonu. _________________ the chosen one |
|
Back to top |
|
 |
EidzEm VIP

5862.50 SMM
|
Posted: Sat Jan 21, 2006 12:20 pm Post subject: |
|
|
Tu mas link pre PapuaUtils CZ: http://www.siemensmania.cz/download.php?file=/other/x65PapuaUtilsV051CZ.rar
Pripoj telefon na kabel, spusti PapuaUtils v zalozke "Nastaveni" daj "Vypnuti". Pockaj, kym sa ti telefon nevypne, potom stalc "servisny mod" a vypise sa ti:
Zavedení "Servisního režimu"...
Stiskni tlačítko!
Autostart...
A ked kratko stlacis na mobile cervene tlacitko, mobil sa ti prepne do servisneho modu. Ak sa ti to nepodari, vyskusaj este raz. Nemusi sa to podarit na prvy krat.
A ak sa ti to nepodari vober, tak skus SKEY zaviest pri zapnutom telefone. Mne sa to podarilo. |
|
Back to top |
|
 |
dweller kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Sat Jan 21, 2006 12:37 pm Post subject: |
|
|
Skusil som. Ked kliknem na 'Vypnuti' vypise mi "Není odpoved z tlf.!
Proverte císlo portu, kabel, telefon, mód!". Pritom port je spravny, mobil ukazuje ze je pripojeny kabel DCA-510 a MPM ide bez problemov. Servisny mod takisto nejde zapnut aj ked manualne vypnem mobil. _________________ the chosen one |
|
Back to top |
|
 |
EidzEm VIP

5862.50 SMM
|
Posted: Sat Jan 21, 2006 1:49 pm Post subject: |
|
|
Ja mam doma robeny kabel a toto mi vypisovalo, ked sa mi odletoval jeden z odporov na konektore mobilu.
Ale to tvoj pripad asi nebude. Skus restart PC a hned ako nabehne, tak skus ten postup zopakovat.
Dalsia varianta, ja nemam zapojeny prvy pin na konektore mobilu. To je napajanie (nabijanie) . Mozno to budes musiet vypnut a ak sa neda vypnut, tak ten pin prelep lepiacou paskou. Ale iba ten prvy. |
|
Back to top |
|
 |
dweller kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Sat Jan 21, 2006 7:48 pm Post subject: |
|
|
Hmm. Ja som na kabel ziadne odpory neletoval. Iba som priletoval k originalnemu seriovemu kablu DCA-500 napajanie na 1. 2 piny podla navodu na siemensmanii. Je tam potrebne naletovat aj odpory? Ak ano kde najdem postup ako to urobit?
dik. _________________ the chosen one |
|
Back to top |
|
 |
Krokodýl čestný člen

14921.78 SMM
|
Posted: Mon Jan 23, 2006 10:47 am Post subject: |
|
|
Na servisní mód mám fintu. Občas mi telefon taky nehce naběhnout do serv. modu v PapuaUtils, tak ho spojím s Siemens Eeprom Tool, nastavím program (pro x65: typ =x65 a zaškrtnuté obě zaškrtávací políčka) , dám Init, jak začne Scan..... stisk červ. tlačítka a naskočí serv. mod. A teď pozor!!!! Telefon v serv. modu odpojit od kabelu a ukončit SET /pokud by jste nechali tel. na keblu, serv. mod se vypne/ a připojím telefon zpět na kabel a spustím PapauUtils.  _________________ Zálohovat, zálohovat, zálohovat!!!
Siemense / historie
M35i > ME45i > M55 > M65 + SX1 /už ne :-(/ > M55 > CX70 + S65repase> S75
WinMobile
"`XDA` Orbit2" --> HTC Touch Cruise ---> HTC Diamond 2, WM6.1, SDHC 8GB .... |
|
Back to top |
|
 |
jamaica siemensmaniak

17095.68 SMM
|
Posted: Mon Jan 23, 2006 11:16 am Post subject: |
|
|
Krokodýl wrote: | Na servisní mód mám fintu. Občas mi telefon taky nehce naběhnout do serv. modu v PapuaUtils, tak ho spojím s Siemens Eeprom Tool, nastavím program (pro x65: typ =x65 a zaškrtnuté obě zaškrtávací políčka) , dám Init, jak začne Scan..... stisk červ. tlačítka a naskočí serv. mod. A teď pozor!!!! Telefon v serv. modu odpojit od kabelu a ukončit SET /pokud by jste nechali tel. na keblu, serv. mod se vypne/ a připojím telefon zpět na kabel a spustím PapauUtils.  |
Tohle je dobrá finta,škoda že neni utilita do který by se zavedli všechny programy a jen se přepínalo mezi nima při připojenym telefonu  _________________ Bůh odpouští, JÁ NE!
LG G2 d802 |
|
Back to top |
|
 |
hanni řád zlatého admina

15369.70 SMM
|
Posted: Mon Jan 23, 2006 8:21 pm Post subject: |
|
|
Krokodylovu fintu pouzivam aj ja uz hodne dlho...PapuaUtils ma s prechodom do servisneho modu niekedy naozaj problemy. _________________ Kdo umí, ten umí. Kdo neumí, ten čumí. |
|
Back to top |
|
 |
dweller kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Mon Jan 23, 2006 9:32 pm Post subject: |
|
|
Akosi mi to nejde zapnut SM ani cez ten EEPROM tool. Som uz z toho zufaly.  _________________ the chosen one |
|
Back to top |
|
 |
|