clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
SiemensMania has a brand new forum
  SiemensMania    Fórum

Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
:: View topic - Externy mikrofon na x65/x75

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   Skupiny uživatelůSkupiny uživatelů   ProfileProfile   ChatChat   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages 
 BankBank   LotteryLottery   User ShopsUser Shops   ShopsShops 

Externy mikrofon na x65/x75

Reply to topic     Forum Index -> Hardware
View previous topic :: View next topic  
Author Message
stefan.indian
rozumbrada
rozumbrada

1261.00 SMM
PostPosted: Sat Jan 21, 2006 9:48 am    Post subject: Externy mikrofon na x65/x75 Reply with quote

Asi vsetci viete, ze nahravanie zvuku alebo Poznamok na Siemensoch rady X65/X75 je dost nekvalitne a akurat tak staci na nahratie hlasu, ktory je max 30-50cm od telefonu.
Kedze obcas mi treba nahrat aj vzialenejsie hlasy, tak som rozmyslal ci sa neda nejako napojit na konektor pomocou nejakej schemy externy mikrofon (elektretovy myslim ze sa to vola) ktory ma rozmery cca Fi 1cm*1cm...
Na SM bol navod na vyrobu vlastnych sluchadiel (audio vystup), pricom original zapojenie vyuziva Handsfree, no lenze v HF je aj mikrofon...
Takze nevie niekto navrhnut schemu, pomocou ktorej by som si vytvoril audio vstup do mobilu cez Konektor, pomocou externeho mikrofona?
Back to top
View user's profile Send private message
gorgeous007
všeználek
všeználek

4261.00 SMM
PostPosted: Sat Jan 21, 2006 11:03 am    Post subject: Re: Externy mikrofon na x65/x75 Reply with quote

stefan.indian wrote:
Asi vsetci viete, ze nahravanie zvuku alebo Poznamok na Siemensoch rady X65/X75 je dost nekvalitne a akurat tak staci na nahratie hlasu, ktory je max 30-50cm od telefonu.
Kedze obcas mi treba nahrat aj vzialenejsie hlasy, tak som rozmyslal ci sa neda nejako napojit na konektor pomocou nejakej schemy externy mikrofon (elektretovy myslim ze sa to vola) ktory ma rozmery cca Fi 1cm*1cm...
Na SM bol navod na vyrobu vlastnych sluchadiel (audio vystup), pricom original zapojenie vyuziva Handsfree, no lenze v HF je aj mikrofon...
Takze nevie niekto navrhnut schemu, pomocou ktorej by som si vytvoril audio vstup do mobilu cez Konektor, pomocou externeho mikrofona?

Porozhliadaj sa po autoroch inych schem s prislusenstvom a spytaj sa ich. wink

Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
stefan.indian
rozumbrada
rozumbrada

1261.00 SMM
PostPosted: Sat Jan 21, 2006 11:41 am    Post subject: Re: Externy mikrofon na x65/x75 Reply with quote

Porozhliadaj sa po autoroch inych schem s prislusenstvom a spytaj sa ich. wink

hmmm...no to neviem ci bude ucinne
Back to top
milan_ruzicka
všeználek
všeználek

4261.00 SMM

Příspěvky na SM: 60,-
PostPosted: Sat Jan 21, 2006 11:44 am    Post subject: Re: Externy mikrofon na x65/x75 Reply with quote

stefan.indian wrote:

Použij stejný návod akorát musíš k výstupu připojit piny, který vedou k mikrofonu(to tam bude napsany)

CX65v50
Back to top
Drobcek9056
táta fóra
táta fóra

7860.92 SMM
PostPosted: Sat Jan 21, 2006 2:13 pm    Post subject: Re: Externy mikrofon na x65/x75 Reply with quote

stefan.indian wrote:

Pokial ti to ide nahravat aj cez HF,tak to nebude ziadny problem,ale ak nie,tak to uz nebude az take lahke,ale urcite sa to da.

stefan.indian
rozumbrada
rozumbrada

1261.00 SMM
PostPosted: Sat Jan 21, 2006 3:52 pm    Post subject: Reply with quote

ale ja nemam HF a neviem povedat ze ci aj cez neho sa nahravaju zvuky do Hlasovy zaznamnik (nahravanie poznamok,tonov..), alebo sluzi len na telefonovanie ,lebo ak ano tak by sa dalo nejako podla tej schemy to spravit (a ked ani ten mirkofon by nepomohol, tak malicky zosilnovacik urcite), len otazky su:
1.) Ktory mikrofon "pracuje" ak nahravam Poznamky ?
2.) Vobec aj keby som spojazdnil externy mikrofon, stale by sa to ukladalo asi do .amr, no ale bolo by to trosku kvalitnejsie od zabudovaneho mikraku..-> neda sa zmenit ukladanie poznamok do ineho formatu? (napr mp3) ?

schemu som nasiel tu:
http://www.siemensmania.cz/forum/viewtopic.php?p=166343#166343

len nevidim tam pin na MIC ale iba MIC GND (zem) .. tak kde mam napojit "+" mikrofonu ?
Back to top
stefan.indian
rozumbrada
rozumbrada

1261.00 SMM
PostPosted: Sat Jan 21, 2006 7:48 pm    Post subject: Reply with quote

tak nevie nikto podla schemy vydedukovat ako zapojit mikrofon ?

resp skuste kto ma HF ze cez ktory mikrofon funguje Hlasovy zaznamnik, ci cez v telefone alebo v HF kabli
Back to top
lacibogi
čestný člen
čestný člen

787.96 SMM
PostPosted: Sat Jan 21, 2006 8:14 pm    Post subject: Reply with quote

Záznamník funguje cez mikrofón v HF. Smile
gorgeous007
všeználek
všeználek

4261.00 SMM
PostPosted: Sun Jan 22, 2006 4:26 pm    Post subject: Reply with quote

Lasky wrote:
Záznamník funguje cez mikrofón v HF. Smile

Ked mam zapojene neoriginalne HF, tak to nejde ani cez mikrofon telefonu ani HF. wink

Back to top
lacibogi
čestný člen
čestný člen

787.96 SMM
PostPosted: Sun Jan 22, 2006 7:26 pm    Post subject: Reply with quote

Skúšal som cez origoš.
stefan.indian
rozumbrada
rozumbrada

1261.00 SMM
PostPosted: Sun Jan 22, 2006 10:08 pm    Post subject: Reply with quote

a ake zapojenie ma origos HF?
Back to top
stefan.indian
rozumbrada
rozumbrada

1261.00 SMM
PostPosted: Mon Jan 23, 2006 7:07 pm    Post subject: Reply with quote

tak nemate niekto schemz na ten HF ? resp ako navrhujete zapojit ten externy mikrofon
Back to top
stefan.indian
rozumbrada
rozumbrada

1261.00 SMM
PostPosted: Sun Feb 12, 2006 10:30 am    Post subject: Reply with quote

takze som si vyrobil handsfree a na 11 a 12 pin som zapojil elektretovy mikrofon, ktory v inom elektronickom obvode funguje tak,ze pocujem hlas z druheho konca miestnosti no po zapojeni to bolo skoro rovnake ako so vstavanym mikrofonom.. skusal som pridat aj kondenzator a odpor
___
|....| ----[===]--------- 12
|....|....|__ |.|___|..............
|....|..........|.|...................
|....|
|__| ------------------- GND 11

(bodky berte ako medzery a --||-- je kondenzator a [===] odpor)

a aj tak bola kvalita rovnaka...
cize jednoznacne treba vyrobit patch na zmenu kompresie...
Back to top
DarkLegion
rozumbrada
rozumbrada

1453.28 SMM
PostPosted: Sun Aug 19, 2007 2:45 pm    Post subject: Reply with quote

stefan.indian wrote:
takze som si vyrobil handsfree a na 11 a 12 pin som zapojil elektretovy mikrofon, ktory v inom elektronickom obvode funguje tak,ze pocujem hlas z druheho konca miestnosti no po zapojeni to bolo skoro rovnake ako so vstavanym mikrofonom.. skusal som pridat aj kondenzator a odpor
___
|....| ----[===]--------- 12
|....|....|__ |.|___|..............
|....|..........|.|...................
|....|
|__| ------------------- GND 11

(bodky berte ako medzery a --||-- je kondenzator a [===] odpor)

a aj tak bola kvalita rovnaka...
cize jednoznacne treba vyrobit patch na zmenu kompresie...

nemohol by si nakreslit schemu?...z tohto tu nejak neviem vyjst Crying or Very sad
Back to top
Reply to topic     Forum Index -> Hardware All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum