View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
RDT táta fóra

6964.82 SMM
|
Posted: Thu Feb 02, 2006 6:29 pm Post subject: Ať dělám co dělám, nemohu nainstaovat drivery pro DCA-540 |
|
|
Jako první kabel ke své M65 jsem si koupil právě DCA-540, všechno šlapalo jak má. Později jsem si koupil DCA-500, kvůli přehrávání firmwaru a opět vše v pořádku. Nedávno jsem si ale kvůli patchování půjčil od kamaráda servisní DCA-510 a podle návodu jsem si ho nainstaloval, také vše v pohodě. Když ale teď k PC připojím DCA-540, tak se mi zobrazí : "Nalezen nový hardware". Když chci nainstalovat drivery, tak se mi uprostřed instalace zobrazí : "Systém Windows nemohl nainstalovat modem" a to je celé. Vážně nevím, co mám dělat, nic nefunguje, skoušel jsem všechno možné. Kabel ale určitě funguje, protože jsem ho zkoušel na jiném počítači, tak nevím  _________________ | Právě používám: HTC Touch HD |
!> Windows Mobile Downloads <! |
|
Back to top |
|
 |
Krokodýl čestný člen

14921.78 SMM
|
Posted: Thu Feb 02, 2006 6:57 pm Post subject: |
|
|
Musíš vybrat správný driver, ty mu dáváš cestu k driveru modemu, jak vyplývá z tvého textu. Musíš mu správně určit cestu k instalaci ovladače datového kabelu DCA540. _________________ Zálohovat, zálohovat, zálohovat!!!
Siemense / historie
M35i > ME45i > M55 > M65 + SX1 /už ne :-(/ > M55 > CX70 + S65repase> S75
WinMobile
"`XDA` Orbit2" --> HTC Touch Cruise ---> HTC Diamond 2, WM6.1, SDHC 8GB .... |
|
Back to top |
|
 |
manta kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Thu Feb 02, 2006 7:13 pm Post subject: |
|
|
Připoj to do jiného USB portu a nainstaluj od začátku... Ve "správci zařízení" pak najdeš číslo COM portu, které mu to přiřadilo. |
|
Back to top |
|
 |
RDT táta fóra

6964.82 SMM
|
Posted: Thu Feb 02, 2006 7:47 pm Post subject: |
|
|
Krokodýl wrote: | Musíš vybrat správný driver, ty mu dáváš cestu k driveru modemu, jak vyplývá z tvého textu. Musíš mu správně určit cestu k instalaci ovladače datového kabelu DCA540. |
Stáhnul jsem si ovladač tady ze siemensmanie: USB Driver DCA 540 0.71 a stejně mi to dělá tohle. Už ani nevím, jak jsem to nainstaloval poprvé, myslím, že jsem žádné ovladače nestahoval, a že fungovaly ty v MPM. Ještě stáhnu MPM a skusím to. _________________ | Právě používám: HTC Touch HD |
|
Back to top |
|
 |
RDT táta fóra

6964.82 SMM
|
Posted: Thu Feb 02, 2006 8:55 pm Post subject: |
|
|
Už mi to funguje. Stáhnul jsem MPM a nainstaloval. Potom, když se rozpoznal nový hardware (Siemens USB modem), tak se ovladače nainstalovaly. Jenom nechápu, proč mi to nakonec stejně ohlásilo, že Siemens USB modem je nainstalován, vždyť je to mobil .
Hlavně, že to už funguje _________________ | Právě používám: HTC Touch HD |
|
Back to top |
|
 |
Krokodýl čestný člen

14921.78 SMM
|
Posted: Thu Feb 02, 2006 9:17 pm Post subject: |
|
|
RDT wrote: | Už mi to funguje. Stáhnul jsem MPM a nainstaloval. Potom, když se rozpoznal nový hardware (Siemens USB modem), tak se ovladače nainstalovaly. Jenom nechápu, proč mi to nakonec stejně ohlásilo, že Siemens USB modem je nainstalován, vždyť je to mobil .
Hlavně, že to už funguje |
Nohlavěn že je to hotové, modem se může naistalovat taky, ale musí tam být hlavně ovladač kabelu. Asi se ti to pralo s ovladačem pro DCA510 co jsi tam měl a to se instalací MPM spravilo. _________________ Zálohovat, zálohovat, zálohovat!!!
Siemense / historie
M35i > ME45i > M55 > M65 + SX1 /už ne :-(/ > M55 > CX70 + S65repase> S75
WinMobile
"`XDA` Orbit2" --> HTC Touch Cruise ---> HTC Diamond 2, WM6.1, SDHC 8GB .... |
|
Back to top |
|
 |
stuli kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Wed Feb 08, 2006 8:26 am Post subject: hmmm |
|
|
TOTO iste robilo aj mne... nainstaluje mi to ako modem a pritom mam ovladace na DCA 540. nestazujem sa ale neda sa tam nastavit maximalna rychlost USB. da sa nieco s tym robit? |
|
Back to top |
|
 |
Socca7 kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Wed Feb 08, 2006 12:30 pm Post subject: pekelny kabel 540ka |
|
|
Bohuzel,me nepomohl ani mpm a tu hlasku win o instalaci modemu mi to hazi i u instalace datace,ne modemu:( |
|
Back to top |
|
 |
Jack2 badatel

265.50 SMM
|
Posted: Wed Feb 08, 2006 12:45 pm Post subject: |
|
|
Zdravim sorry že nodpovídám přímo k tématu nechci zakládat nový topic chci se zeptat jestli jde předělat kabel DCA - 510 na DCA - 540 vlastním 510ku a chci si koupit SXG75 na který prej de jenom 540ka. _________________ C35->ME45->M65->SXG75<< siemens ende :-( N95, KM900, Galaxy S, Galaxy S3 |
|
Back to top |
|
 |
N3o21 řád zlaté antény

5892.50 SMM
|
Posted: Wed Feb 08, 2006 12:56 pm Post subject: |
|
|
mno lol, ja vzdyky pouzival jeden driver na vsechny kabely, jak DCA-510 tak 540 a dokonce i na neoriginalni...
hlavne jd eo to, ze nejdriv se dycky instaluje driver, a pak az se pripojuje kabel  |
|
Back to top |
|
 |
jirkab čestný člen

4280.90 SMM
|
Posted: Wed Feb 08, 2006 4:02 pm Post subject: Re: pekelny kabel 540ka |
|
|
Socca7 wrote: | Bohuzel,me nepomohl ani mpm a tu hlasku win o instalaci modemu mi to hazi i u instalace datace,ne modemu:( |
Už konečně pochopte ten rozdíl. Při spojování mobilu s PC přes DCA-540 se neinstaluje kabel, ale mobil (modem). Proto také je jedno v kterém usb portu se kabel nachází fyzicky, podstatné je to jaký mobil je tam připojený! (například: mám dca-540 připojený k usb portu pc. dám tam jeden mobil a provede se mi instalace modemu (na první volný com třeba na com5). Odepnu mobil od kabelu a připnu tam mobil jiný - může být i stejný typ a provede se mi nová instalace tentokrát na další volný com a to na com6. Od té doby tyto dva mobily ať připojím do kterékoliv USB zásuvky na stejném PC vždy se budou hlásit pod stejným svým com číslem). Pro instalaci DCA-540 na XP je nutné nainstalovat MPM a to minimálně část s názvem prohlížeč souborů v telefonu, tím se nainstalují ovladače pro mobil (modem). Jinak to nejede. A pro instalaci novějšího MPM je nezbytné mít nainstalován v XPéčkách SP2(jinak hlásí chybu).
Jo a ještě trochu mimo: je nový ovladač driveru pro DCA-510 a ten se nachází na cd dodávaném k S75. Doporučuji nainstalovat. _________________ Siemens C25->S45->S55->ME45->S65->CX75->S75->SXG75->HTC Trinity->Kaiser->Blackstone->Leo->Shooter + SX1
- Jezdím Octavia Combi |
|
Back to top |
|
 |
jirkab čestný člen

4280.90 SMM
|
Posted: Wed Feb 08, 2006 4:10 pm Post subject: |
|
|
Jack2 wrote: | Zdravim sorry že nodpovídám přímo k tématu nechci zakládat nový topic chci se zeptat jestli jde předělat kabel DCA - 510 na DCA - 540 vlastním 510ku a chci si koupit SXG75 na který prej de jenom 540ka. | Ano vyhážeš všechnu elektroniku.
už jsem to jednou psal:
jirkab wrote: | schéma kabelu a návod je zde: http://www.beinspired.cz/index.php?s=clanky/servis/2/&clanek=873 , ty odpory tam vůbec nedávám jsou zbytečné (stejně jsou v telefonu) místo nich pouze propojit. Takže pak to je propojené 2,5,6,7 konektoruSiemens na zem USB. 1 Siemens nezapomenout na plus USB, abychom mohli S75 nabíjet (v té době, kdy to vydali neměli ani tucha, že se bude moct po čistě USB datovém kabelu dobíjet). No a data Siemens 3 na 3 USB, Siemens 4 na 2 USB. Tu propojku co je uvedená v návodu (telefonní konektor RJ) jsem tam vůbec nedával. Kabelů vyrobeno do deseti kusů fungují všechny i na starší siemensi (samozřejmě na ty bez dobíjení). |
_________________ Siemens C25->S45->S55->ME45->S65->CX75->S75->SXG75->HTC Trinity->Kaiser->Blackstone->Leo->Shooter + SX1
- Jezdím Octavia Combi |
|
Back to top |
|
 |
Socca7 kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Wed Feb 08, 2006 6:06 pm Post subject: change |
|
|
a nebo to nekuchej a muzem vymenit,mam 540 a chci 510:) kdyztak mi napis na teiger@centrum.cz a dohodnem se |
|
Back to top |
|
 |
RDT táta fóra

6964.82 SMM
|
Posted: Sun Feb 12, 2006 10:04 pm Post subject: Re: pekelny kabel 540ka |
|
|
jirkab wrote: | Socca7 wrote: | Bohuzel,me nepomohl ani mpm a tu hlasku win o instalaci modemu mi to hazi i u instalace datace,ne modemu:( |
Už konečně pochopte ten rozdíl. Při spojování mobilu s PC přes DCA-540 se neinstaluje kabel, ale mobil (modem). Proto také je jedno v kterém usb portu se kabel nachází fyzicky, podstatné je to jaký mobil je tam připojený! (například: mám dca-540 připojený k usb portu pc. dám tam jeden mobil a provede se mi instalace modemu (na první volný com třeba na com5). Odepnu mobil od kabelu a připnu tam mobil jiný - může být i stejný typ a provede se mi nová instalace tentokrát na další volný com a to na com6. Od té doby tyto dva mobily ať připojím do kterékoliv USB zásuvky na stejném PC vždy se budou hlásit pod stejným svým com číslem). Pro instalaci DCA-540 na XP je nutné nainstalovat MPM a to minimálně část s názvem prohlížeč souborů v telefonu, tím se nainstalují ovladače pro mobil (modem). Jinak to nejede. A pro instalaci novějšího MPM je nezbytné mít nainstalován v XPéčkách SP2(jinak hlásí chybu).
Jo a ještě trochu mimo: je nový ovladač driveru pro DCA-510 a ten se nachází na cd dodávaném k S75. Doporučuji nainstalovat. |
Přesně, já jsem měl dvě M65ky a vždycky se rozpoznal nový hardware. _________________ | Právě používám: HTC Touch HD |
|
Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|