clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
SiemensMania has a brand new forum
  SiemensMania    Fórum

Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
:: View topic - Ať dělám co dělám, nemohu nainstaovat drivery pro DCA-540

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   Skupiny uživatelůSkupiny uživatelů   ProfileProfile   ChatChat   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages 
 BankBank   LotteryLottery   User ShopsUser Shops   ShopsShops 

Ať dělám co dělám, nemohu nainstaovat drivery pro DCA-540

Reply to topic     Forum Index -> Řada x65, x70
View previous topic :: View next topic  
Author Message
RDT
táta fóra
táta fóra

6964.82 SMM
PostPosted: Thu Feb 02, 2006 6:29 pm    Post subject: Ať dělám co dělám, nemohu nainstaovat drivery pro DCA-540 Reply with quote

Jako první kabel ke své M65 jsem si koupil právě DCA-540, všechno šlapalo jak má. Později jsem si koupil DCA-500, kvůli přehrávání firmwaru a opět vše v pořádku. Nedávno jsem si ale kvůli patchování půjčil od kamaráda servisní DCA-510 a podle návodu jsem si ho nainstaloval, také vše v pohodě. Když ale teď k PC připojím DCA-540, tak se mi zobrazí : "Nalezen nový hardware". Když chci nainstalovat drivery, tak se mi uprostřed instalace zobrazí : "Systém Windows nemohl nainstalovat modem" a to je celé. Vážně nevím, co mám dělat, nic nefunguje, skoušel jsem všechno možné. Kabel ale určitě funguje, protože jsem ho zkoušel na jiném počítači, tak nevím Think

!> Windows Mobile Downloads <!
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Krokodýl
čestný člen
čestný člen

14921.78 SMM
PostPosted: Thu Feb 02, 2006 6:57 pm    Post subject: Reply with quote

Musíš vybrat správný driver, ty mu dáváš cestu k driveru modemu, jak vyplývá z tvého textu. Musíš mu správně určit cestu k instalaci ovladače datového kabelu DCA540.

WinMobile
"`XDA` Orbit2" --> HTC Touch Cruise ---> HTC Diamond 2, WM6.1, SDHC 8GB ....
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
manta
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Thu Feb 02, 2006 7:13 pm    Post subject: Reply with quote

Připoj to do jiného USB portu a nainstaluj od začátku... Ve "správci zařízení" pak najdeš číslo COM portu, které mu to přiřadilo.
Back to top
View user's profile Send private message
RDT
táta fóra
táta fóra

6964.82 SMM
PostPosted: Thu Feb 02, 2006 7:47 pm    Post subject: Reply with quote

Krokodýl wrote:
Musíš vybrat správný driver, ty mu dáváš cestu k driveru modemu, jak vyplývá z tvého textu. Musíš mu správně určit cestu k instalaci ovladače datového kabelu DCA540.

Stáhnul jsem si ovladač tady ze siemensmanie: USB Driver DCA 540 0.71 a stejně mi to dělá tohle. Už ani nevím, jak jsem to nainstaloval poprvé, myslím, že jsem žádné ovladače nestahoval, a že fungovaly ty v MPM. Ještě stáhnu MPM a skusím to.

Back to top
RDT
táta fóra
táta fóra

6964.82 SMM
PostPosted: Thu Feb 02, 2006 8:55 pm    Post subject: Reply with quote

Už mi to funguje. Stáhnul jsem MPM a nainstaloval. Potom, když se rozpoznal nový hardware (Siemens USB modem), tak se ovladače nainstalovaly. Jenom nechápu, proč mi to nakonec stejně ohlásilo, že Siemens USB modem je nainstalován, vždyť je to mobil Think .
Hlavně, že to už funguje

Back to top
Krokodýl
čestný člen
čestný člen

14921.78 SMM
PostPosted: Thu Feb 02, 2006 9:17 pm    Post subject: Reply with quote

RDT wrote:
Už mi to funguje. Stáhnul jsem MPM a nainstaloval. Potom, když se rozpoznal nový hardware (Siemens USB modem), tak se ovladače nainstalovaly. Jenom nechápu, proč mi to nakonec stejně ohlásilo, že Siemens USB modem je nainstalován, vždyť je to mobil Think .
Hlavně, že to už funguje

Nohlavěn že je to hotové, modem se může naistalovat taky, ale musí tam být hlavně ovladač kabelu. Asi se ti to pralo s ovladačem pro DCA510 co jsi tam měl a to se instalací MPM spravilo.

WinMobile
"`XDA` Orbit2" --> HTC Touch Cruise ---> HTC Diamond 2, WM6.1, SDHC 8GB ....
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
stuli
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Wed Feb 08, 2006 8:26 am    Post subject: hmmm Reply with quote

TOTO iste robilo aj mne... nainstaluje mi to ako modem a pritom mam ovladace na DCA 540. nestazujem sa ale neda sa tam nastavit maximalna rychlost USB. da sa nieco s tym robit?
Back to top
Socca7
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Wed Feb 08, 2006 12:30 pm    Post subject: pekelny kabel 540ka Reply with quote

Bohuzel,me nepomohl ani mpm a tu hlasku win o instalaci modemu mi to hazi i u instalace datace,ne modemu:(
Back to top
Jack2
badatel
badatel

265.50 SMM
PostPosted: Wed Feb 08, 2006 12:45 pm    Post subject: Reply with quote

Zdravim sorry že nodpovídám přímo k tématu nechci zakládat nový topic chci se zeptat jestli jde předělat kabel DCA - 510 na DCA - 540 vlastním 510ku a chci si koupit SXG75 na který prej de jenom 540ka.
N3o21
řád zlaté antény
řád zlaté antény

5892.50 SMM
PostPosted: Wed Feb 08, 2006 12:56 pm    Post subject: Reply with quote

mno lol, ja vzdyky pouzival jeden driver na vsechny kabely, jak DCA-510 tak 540 a dokonce i na neoriginalni...
hlavne jd eo to, ze nejdriv se dycky instaluje driver, a pak az se pripojuje kabel Wink
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
jirkab
čestný člen
čestný člen

4280.90 SMM
PostPosted: Wed Feb 08, 2006 4:02 pm    Post subject: Re: pekelny kabel 540ka Reply with quote

Socca7 wrote:
Bohuzel,me nepomohl ani mpm a tu hlasku win o instalaci modemu mi to hazi i u instalace datace,ne modemu:(

Už konečně pochopte ten rozdíl. Při spojování mobilu s PC přes DCA-540 se neinstaluje kabel, ale mobil (modem). Proto také je jedno v kterém usb portu se kabel nachází fyzicky, podstatné je to jaký mobil je tam připojený! (například: mám dca-540 připojený k usb portu pc. dám tam jeden mobil a provede se mi instalace modemu (na první volný com třeba na com5). Odepnu mobil od kabelu a připnu tam mobil jiný - může být i stejný typ a provede se mi nová instalace tentokrát na další volný com a to na com6. Od té doby tyto dva mobily ať připojím do kterékoliv USB zásuvky na stejném PC vždy se budou hlásit pod stejným svým com číslem). Pro instalaci DCA-540 na XP je nutné nainstalovat MPM a to minimálně část s názvem prohlížeč souborů v telefonu, tím se nainstalují ovladače pro mobil (modem). Jinak to nejede. A pro instalaci novějšího MPM je nezbytné mít nainstalován v XPéčkách SP2(jinak hlásí chybu).

Jo a ještě trochu mimo: je nový ovladač driveru pro DCA-510 a ten se nachází na cd dodávaném k S75. Doporučuji nainstalovat.

jirkab
čestný člen
čestný člen

4280.90 SMM
PostPosted: Wed Feb 08, 2006 4:10 pm    Post subject: Reply with quote

Jack2 wrote:
Zdravim sorry že nodpovídám přímo k tématu nechci zakládat nový topic chci se zeptat jestli jde předělat kabel DCA - 510 na DCA - 540 vlastním 510ku a chci si koupit SXG75 na který prej de jenom 540ka.
Ano vyhážeš všechnu elektroniku. Think Brick wall
už jsem to jednou psal:
jirkab wrote:
schéma kabelu a návod je zde: http://www.beinspired.cz/index.php?s=clanky/servis/2/&clanek=873 , ty odpory tam vůbec nedávám jsou zbytečné (stejně jsou v telefonu) místo nich pouze propojit. Takže pak to je propojené 2,5,6,7 konektoruSiemens na zem USB. 1 Siemens nezapomenout na plus USB, abychom mohli S75 nabíjet (v té době, kdy to vydali neměli ani tucha, že se bude moct po čistě USB datovém kabelu dobíjet). No a data Siemens 3 na 3 USB, Siemens 4 na 2 USB. Tu propojku co je uvedená v návodu (telefonní konektor RJ) jsem tam vůbec nedával. Kabelů vyrobeno do deseti kusů fungují všechny i na starší siemensi (samozřejmě na ty bez dobíjení).

Socca7
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Wed Feb 08, 2006 6:06 pm    Post subject: change Reply with quote

a nebo to nekuchej a muzem vymenit,mam 540 a chci 510:) kdyztak mi napis na teiger@centrum.cz a dohodnem se
Back to top
RDT
táta fóra
táta fóra

6964.82 SMM
PostPosted: Sun Feb 12, 2006 10:04 pm    Post subject: Re: pekelny kabel 540ka Reply with quote

jirkab wrote:
Socca7 wrote:

Už konečně pochopte ten rozdíl. Při spojování mobilu s PC přes DCA-540 se neinstaluje kabel, ale mobil (modem). Proto také je jedno v kterém usb portu se kabel nachází fyzicky, podstatné je to jaký mobil je tam připojený! (například: mám dca-540 připojený k usb portu pc. dám tam jeden mobil a provede se mi instalace modemu (na první volný com třeba na com5). Odepnu mobil od kabelu a připnu tam mobil jiný - může být i stejný typ a provede se mi nová instalace tentokrát na další volný com a to na com6. Od té doby tyto dva mobily ať připojím do kterékoliv USB zásuvky na stejném PC vždy se budou hlásit pod stejným svým com číslem). Pro instalaci DCA-540 na XP je nutné nainstalovat MPM a to minimálně část s názvem prohlížeč souborů v telefonu, tím se nainstalují ovladače pro mobil (modem). Jinak to nejede. A pro instalaci novějšího MPM je nezbytné mít nainstalován v XPéčkách SP2(jinak hlásí chybu).

Jo a ještě trochu mimo: je nový ovladač driveru pro DCA-510 a ten se nachází na cd dodávaném k S75. Doporučuji nainstalovat.

Přesně, já jsem měl dvě M65ky a vždycky se rozpoznal nový hardware.

Back to top
Reply to topic     Forum Index -> Řada x65, x70 All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum