clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
SiemensMania has a brand new forum
  SiemensMania    Fórum

Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
:: View topic - reklamace pls help

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   Skupiny uživatelůSkupiny uživatelů   ProfileProfile   ChatChat   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages 
 BankBank   LotteryLottery   User ShopsUser Shops   ShopsShops 

reklamace pls help

Reply to topic     Forum Index -> Řada x72, x75
View previous topic :: View next topic  
Author Message
alexxx007
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Thu Mar 09, 2006 1:49 am    Post subject: reklamace pls help Reply with quote

Mam CX75. S FW 23+nakej patch. Predtim jsem mel FW 5, ale ten padal, taxem si ho nechal v servise prehrat na 12ku. Vse zapsano do zarucaku, jako oprava. Telefon mi na 12ce taky padal, taxem zkusil 13ku to trochu min a 23 pada na cameru. Tak jsem si rikal, ze kdybych obnovil z fullflashe 12u a rekl jim, ze mi pada a oni by mi nahrali 23ku a tu bych sel reklamovat, ze mi pada na fotak, coz by byla 3reklamace na prakticky stejnou vec, tak jak by se pri teto reklamaci meli zachovat?? Kdyz uz vyssi FW neni. Mel bych narok na $ zpet??
Diky za reakce Smile

OVERTIME
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Thu Mar 09, 2006 7:50 pm    Post subject: Re: reklamace pls help Reply with quote

alexxx007 wrote:
Mam CX75. S FW 23+nakej patch. Predtim jsem mel FW 5, ale ten padal, taxem si ho nechal v servise prehrat na 12ku. Vse zapsano do zarucaku, jako oprava. Telefon mi na 12ce taky padal, taxem zkusil 13ku to trochu min a 23 pada na cameru. Tak jsem si rikal, ze kdybych obnovil z fullflashe 12u a rekl jim, ze mi pada a oni by mi nahrali 23ku a tu bych sel reklamovat, ze mi pada na fotak, coz by byla 3reklamace na prakticky stejnou vec, tak jak by se pri teto reklamaci meli zachovat?? Kdyz uz vyssi FW neni. Mel bych narok na $ zpet??
Diky za reakce Smile

ja si myslim ze jestli to je po treti za sebou ze mas narok na prachy zpet.
no ikdyz podle toho jaka je to firma jestli je aspon trochu solidni tak by ti je meli vratit

CX75 titan grey=)RS-MMC 256MB
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
jarda112
začátečník
začátečník

61.00 SMM
PostPosted: Thu Mar 09, 2006 9:17 pm    Post subject: Reply with quote

Podívej se sem http://business.center.cz/business/pravo/ochrana%5Fspotrebitele/reklamacni_lhuty.aspx
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
MCB
všeználek
všeználek

4298.08 SMM
PostPosted: Thu Mar 09, 2006 9:59 pm    Post subject: Reply with quote

jarda112 wrote:
Podívej se sem http://business.center.cz/business/pravo/ochrana%5Fspotrebitele/reklamacni_lhuty.aspx
Tento odkaz se týká pouze lhůty. Doporučuji projít buď zákon (což chápu, že je nuda a zbytečně mnoho čtení) nebo se spíš porozhlédni (případně polož dotaz) TADY. Jinak obecně platí, že vrácení peněz lze požadovat buď po 3 stejných závadách, nebo po 4 závadách různých... Je ale otázka jestli se to týká i software telefonů. V tomto bych byl osobně trochu tolerantnější. Jsi si jistý, že to padání u některého fw, není způsobováno, třeba některými patchy, které jsi si dal? (A tím mimochodem porušil podmínky reklamace )

[size=8][color=red]"NOTHING IS FORGOTTEN, NOTHING WILL BE FORGOTTEN"
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
alexxx007
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Thu Mar 09, 2006 10:30 pm    Post subject: Reply with quote

ee patchema to neni. Jak to myslis v pripade FW byt tolerantni?? ... Za neco jsem zaplatil a nikde nebylo napsano, ze telefon si obcas spadne nebo neco. Kamos ma N6230i a sekla se mu jenom jednou. Moje CX75 nespocetne krat. Nokie jsou hrozny telefony vetsinou, ale ta stabilita se mi libi. V pondeli obnovim z fullflash FW12 a jdu s tim do servisu...jenom bych se chtel zeptat...pri pripadny 3i stejny reklamaci, kdy bych mel mit narok na $ mi to proplati obchod, kde jsem to koupil, nebo autorizovany servis?? ... zarucak je original Siemens
MCB
všeználek
všeználek

4298.08 SMM
PostPosted: Thu Mar 09, 2006 10:41 pm    Post subject: Reply with quote

alexxx007 wrote:
Jak to myslis v pripade FW byt tolerantni?? ... Za neco jsem zaplatil a nikde nebylo napsano, ze telefon si obcas spadne nebo neco.
Asi máš pravdu. Pokud se ti sere každej fw, tak jo. Já jsem zatim vždycky našel nějakej, kterej byl OK...

alexxx007 wrote:
jenom bych se chtel zeptat...pri pripadny 3i stejny reklamaci, kdy bych mel mit narok na $ mi to proplati obchod, kde jsem to koupil, nebo autorizovany servis?? ... zarucak je original Siemens
Proplatit by měl obchod. Autorizovaný servis, ti dá potvrzení o tom, že je opět "rozbitý". Ale musíš chtít jen to, protože, když ti nahrajou novej fw, je to zase jako servisní oprava a po opravě chtít peníze hned nemůžeš. Snad jsem to napsal srozumitelně... Neutral
PS:Určitě dej vědět, jak jsi dopad...

Back to top
alexxx007
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Thu Mar 09, 2006 10:49 pm    Post subject: Reply with quote

takze jestli tomu dobre rozumim, tak kdyz bude po treti jeblej, tak je nenechat s tim cokoliv delat a jen at mi napisou neco ve smyslu...treti zavada stejneho razu...zakaznik ma pravo na odstoupeni od smlouvy...?? jinak fakt dik a urcite dam vedet Wink
MCB
všeználek
všeználek

4298.08 SMM
PostPosted: Thu Mar 09, 2006 10:55 pm    Post subject: Reply with quote

alexxx007 wrote:
takze jestli tomu dobre rozumim, tak kdyz bude po treti jeblej, tak je nenechat s tim cokoliv delat a jen at mi napisou neco ve smyslu...treti zavada stejneho razu...zakaznik ma pravo na odstoupeni od smlouvy...?? jinak fakt dik a urcite dam vedet Wink

Jo, tak by to mělo být. Prakticky s tím nemám zkušenosti

Back to top
OVERTIME
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Fri Mar 10, 2006 12:38 pm    Post subject: Reply with quote

jarda112 wrote:

ale to neni ta firma kde jsi to kupoval ze?

CX75 titan grey=)RS-MMC 256MB
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
křup
začátečník
začátečník

61.00 SMM
PostPosted: Fri Mar 10, 2006 2:57 pm    Post subject: Reply with quote

na odstoupeni od smlouvy je potřeba ta smlouva? - doklad o koupi nebo stači záručák?
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
alexxx007
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Sat Mar 11, 2006 3:47 am    Post subject: Reply with quote

ee byl kupovany v electroworldu ... ja bych ho tam nekoupil, ale jaxi jsem nebyl u toho ... kazdopadne v pondeli jdu na 1.reklamaci (celkove druhou pro tenhle telefon) a pak na treti a tam to budu muset uhajit, protoze nechci trpet nespolehlivej telefon...pak dam vedet Smile
alexxx007
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Thu Mar 16, 2006 6:10 pm    Post subject: Reply with quote

nuze...dnes jsem dostal telefon ze servisu ... jediny co udelali je ze prehrali FW na 13ku ... jsem zvedavej, na jak dlouho to vydrzim, nez s tim flaknu...ted obnovuju nastaveni, takze zatim to jede fpoho...kazdopadne, kdyz bude neco new, jako 3.reklamace , tak kazdopadne dam vedet Wink
Reply to topic     Forum Index -> Řada x72, x75 All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum