clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
SiemensMania has a brand new forum
  SiemensMania    Fórum

Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
:: View topic - (Asi?) Extrémně neřešitelný problém - pro fajnšmekry

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   Skupiny uživatelůSkupiny uživatelů   ProfileProfile   ChatChat   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages 
 BankBank   LotteryLottery   User ShopsUser Shops   ShopsShops 

(Asi?) Extrémně neřešitelný problém - pro fajnšmekry

Reply to topic     Forum Index -> Siemens SX1
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Daniel Novotný
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Fri Mar 23, 2007 7:00 am    Post subject: (Asi?) Extrémně neřešitelný problém - pro fajnšmekry Reply with quote

Zdravím všechny, omlouvám se jestli se ptám znovu na něco, co už se tu řešilo a já to jen nenašel. Měl jsem dojem, že mám problém s sx1, když odešla MMI deska, ale že ho fakt mám mi došlo dneska ráno, když jsem zkusil vyměnit font (předtím mi to několikrát vyšlo, ale to jsem ještě nepoužíval GDR tool, takže do pekla s GDR tool) a tentokrát to nevyšlo...můžu telefon zapnout (pochopitelně i do swup módu) zadat pin, ale pak krátce zabzučí a vypne se. Zkusil bych přehrát FW, to by mi problém určitě vyřešilo, ale jak, když se mi nepovede připojit telefon přes USB?? Jaká je reálná šance, že ta MMI deska půjde opravit? Fakt nevím, kde sehnat někoho, kdo umí s horkovzdušnou pájkou. Nebo existuje nějaká jiná možnost, jak to opravit? Ten font mám ve složce c:/system/fonts. Poraďte mi někdo, prosííííííííííím Crying or Very sad
Back to top
View user's profile Send private message
mario_liptov
administrátor
administrátor

265151.79 SMM
PostPosted: Fri Mar 23, 2007 7:43 am    Post subject: Reply with quote

Z toho co si napisal som nepochopil ci ked mas telefon vo Swup mode a pripojis USB kabel tak ti nefunguje? Tu som nasiel mensi navod skus to pozriet. Tento driver je pre USB kabel ked je telefon vo Swup mode. Podla toho co si pisal by som to netypoval na HW chybu, i ked cert nikdy nevie. Mne osobne pri vrciacom sexione pomohlo prehratie SW. V sekcii firmware je SW15. Vyskusaj a daj vediet.

Tak tam sem taky (Ne)byl...
Keď môžem, pomôžem.
Zeptejte se mne na co chcete, ja Vam na co chci odpovim. Donutil
SMwmmania.cz
Podpořte SiemensManii | Trička SiemensManie
Back to top
Daniel Novotný
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Fri Mar 23, 2007 9:16 am    Post subject: Reply with quote

No já to tam psal, aby byla situace jasná. Vím, že existuje normální a swup driver, něco jsem si přečet. Moje XP a vista business ten telefon najde, jako neznámý zařízení. Nainstaluje pro něj cosi, ale hlasí, že zařízení nepracuje správně. Občas se mi povedlo ho připojit (v XP), když jsem otevřel menu pod tlačítkem pro ukončení hovoru (stačilo tu nabídku otevřít, nemusel jsem to tlačítko držet). Pak najednou systém našel Siemens SX1, nainstaloval jsem driver a fungovalo to (jen občas). Pokud jsem ho, ale spustil ve swup módu (a to ikdyž jsem pro normální spuštění stejně nainstaloval swup driver), tak mi ho systém nenašel.

Podle mě je to určitě tou MMI, protože tu spousta lidí popisuje úplně stejnej problém. Jak jsem pochopil tak se typ problému drobně liší, někomu nefunguje to, nebo ono, ale hlavně ten mobil nejde připojit ke kompu, nebo jen někdy. Takže je tu někde někdo, kdo ví, jak se dostat do paměti telefonu, když nefunguje správně MMI? Nebo líp, jak oprvit MMI? Ten telefon fungoval jak měl, žádný problémy nebyly (vlastně jsem si na něm docela ulítával), ale nešel připojit k PC. Jde jen o mou vlastní blbost, stačilo by si tam nechat původní font a bylo by to v klidu, ale stalo se.................
Back to top
dps
pisatel
pisatel

676.28 SMM
PostPosted: Fri Mar 23, 2007 10:10 am    Post subject: Reply with quote

A co formát C: ?

Last edited by dps on Mon Mar 26, 2007 9:07 am; edited 1 time in total
Back to top
Daniel Novotný
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Fri Mar 23, 2007 10:53 am    Post subject: Reply with quote

No proč ne, ale to bych se k tomu c musel nejdřív nějak dostat...psal jsem, že telefon nejde připojit k PC?? Mohl bych možná tak zformátovat kartu (z), ale tam mám jen nainstalovaný aplikace a nějaký data, takže to by mi asi taky moc nepomohlo, žádnej patch na přesunutí některejch systémovejch složek na kartu nepoužívám, prostě ten font, je v paměti telefonu (symbianu moc nerozumím, takže řekněme v té části, která je nazvaná c)...jak ho mám odtamtud dát pryč, když mi správně negunguje MMI?
Back to top
mario_liptov
administrátor
administrátor

265151.79 SMM
PostPosted: Fri Mar 23, 2007 10:56 am    Post subject: Reply with quote

Skus niekde najst aplikaciu FExplorer nakopiruj na kartu a nainstaluj ho z nej. Ten ti ukaze aj disky A:, C:, D:, E:, Z:,

Keď môžem, pomôžem.
SMwmmania.cz
Back to top
Juřa86
řád zlaté antény
řád zlaté antény

3949.22 SMM
PostPosted: Fri Mar 23, 2007 1:12 pm    Post subject: Reply with quote

dps mysli trojhmat: za vypliho stavu drzis *+ mřížku a červený tlačítko
Daniel Novotný
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Fri Mar 23, 2007 1:14 pm    Post subject: Reply with quote

Díky za snahu, ale ještě jednou...popisoval jsem to už v prvním příspěvku...ten telefon jde zapnout jen do swup módu. Samozřejmě vím, že soubory v telefonu můžu za pomocí nějakýho dalšího programu (nebo i vestavěnýho prohlížeče) otevírat, přesouvat, nebo i MAZAT, ale ten mobil nejde ani pořádně zapnout, takže je mi jakejkoliv prohlížeč dat, kterej běží v telefonu naprosto k ničemu. Jde tu o to, jak opravit nespustitelnej systém (dá se spustit, ale po zadání pinu spadne, nebo se dá spustit ve swup módu), když má telefon navíc vadnou mmi. Systém nejde spustit po tom, co jsem nainstaloval ten vadnej font, takže by určitě stačilo dát pryč ten font z c...víte jak? A znova už to nevysvětluju, nechci vypadat nevděčně, uvitám každou radu, ale jen když bude dobrá. Takže pokud mi někdo poradí, ať si seženu fexplorer, jako kdybych byl úplně totálně tupá lama, nebo ještě líp, jako kdybych ten svůj problém skoro nevysvětlil, tak mě jen uráží.
Back to top
Daniel Novotný
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Fri Mar 23, 2007 1:17 pm    Post subject: Reply with quote

jeeeeej už funguje, vážně moc díky za vysvětlení trojhmatu, já věděl že existuje, ale myslel jsem, že slouží k něčemu trochu jinýmu...vážně díky, ani nevíte, jak jste mi teď vlastně pomohli!
Back to top
mario_liptov
administrátor
administrátor

265151.79 SMM
PostPosted: Fri Mar 23, 2007 1:20 pm    Post subject: Reply with quote

Sa ti ospravedlnujem, ale druhy az treti raz som necital prispevky od zaciatku, tak mi vypadlo, ze ten telefon niekedy ide len do zadania PIN alebo Swup mod. Este raz sorry nechcel som z teba robit LAMU. To som urobil akurat zo seba. Embarassed

Keď môžem, pomôžem.
SMwmmania.cz
Back to top
Reply to topic     Forum Index -> Siemens SX1 All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum