Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
happyBOY78 pisatel

Založen: 17. 01. 2005 Příspěvky: 251 Bydliště: Dvůr Králové nad Labem
661.00 SMM
|
Zaslal: po březen 20, 2006 8:29 pm Předmět: S65 a GPS |
|
|
Nevím jestli to není úplná blbost ale přesto se chci zeptat,jestli je možný připojit k s65 nějaký gps modul,ať už přes BT nebo napevno konektorem? Matně si pamatuju že jsem někde něco na tohle téma četl,jen si nejsem jistý. Asi to je blbost ?  _________________ Nokia 5110,3310,3330
Siemens C35i,ME45i,S55,C55,MC60,S65,CX75 ( fw.25 ) - patched + ELF pack 2.3
Now: SE W810i
Voice: Vodafone
HHB-600,lampička,blesk,Bluetooth GPS Nokia LD-3W |
|
Návrat nahoru |
|
 |
D4X (o(^^)o)

Založen: 25. 11. 2004 Příspěvky: 5114 Bydliště: Žďár nad Sázavou Telefon: HTC Diamond 382387.67 SMM
|
Zaslal: po březen 20, 2006 8:35 pm Předmět: |
|
|
k SX1 to jde.. ale o GPS pro S65 jsem nikdy neslysel... _________________ -> Nokia Lumia 800 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Orpheus čestný člen

Založen: 25. 12. 2004 Příspěvky: 3637 Bydliště: Bratislava(SK)
14900.34 SMM
|
Zaslal: út březen 21, 2006 7:03 am Předmět: |
|
|
Este som o takom nepocul a asi to ani nepojde. Ale tusim ze su neake java aplikacie ktore sa budu tvarit ako GPS. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
sidbin táta fóra

Založen: 12. 11. 2004 Příspěvky: 1193 Bydliště: jižní morava
7892.64 SMM
|
Zaslal: út březen 21, 2006 7:50 am Předmět: |
|
|
co toto?
http://www.wayviewer.de _________________ Uz jsem zradil, mam SE W810i
Užitečné java aplikace ZDE
MT50 unlock java---->CX65 FW12>>50 + patchy + 12 ikonove menu + JIMM + Opera +MicroReader + Oskarek |
|
Návrat nahoru |
|
 |
bregalad začátečník

61.00 SMM
|
Zaslal: út březen 21, 2006 7:57 am Předmět: Věc se má tak... |
|
|
Vjec se má tak, že pro všechny Symbian telefouny existuje aplikace miniGPS, která umožní samočinné načítání profilů a změny vzhledu a tak když člověk vstoupí někam, kde si předtím nadefinuje urřitou přesnou kombinaci b=esek. Jinými slovy přijdu do divadla a nastavim si, že tady chci aby se ztišil telefon, příště když sem přijdu, tak se o nic nemusím starat telefon se ztiší. Tomuhle prográmku se tedy říká miniGPS.
Zcela jistě jsou nějaká PDAčka kombinovaná s GPS prostřednictvím karty která to umožňuje, hledal bych zda různé zařízení má jednoduše podporu těchto gps karet. U telefonů pokud se nejedná o PDA v kombinaci s telefounem, bych této vymoženosti nevěřil.
Prý se na tom pracuje, aby telefon měl vestavěné GPS (komunikaci s družicí), ale zatím o žádném nevím, že by takový outdoorový telefon byl. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
D4X (o(^^)o)

Založen: 25. 11. 2004 Příspěvky: 5114 Bydliště: Žďár nad Sázavou Telefon: HTC Diamond 382387.67 SMM
|
Zaslal: út březen 21, 2006 1:06 pm Předmět: |
|
|
četl sis někdy obsah patche miniGPS?? je to uplne to same... podle BTS si muzes nastavit tmo soubor... a když mu na začátek dáš číslo od 1 do 8 tak se ti podle toho nastaví profil (tedy podle toho kdy chytne ten nastaveny bts signal...) _________________ -> Nokia Lumia 800 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
spike ostřílený diskusník

Založen: 16. 08. 2005 Příspěvky: 524 Bydliště: Kocourkov v Jižních Čechách Telefon: HTC Artemis 2081.72 SMM
|
Zaslal: út březen 21, 2006 3:55 pm Předmět: Re: Věc se má tak... |
|
|
bregalad napsal: | Vjec se má tak, že pro všechny Symbian telefouny existuje aplikace miniGPS, která umožní samočinné načítání profilů a změny vzhledu a tak když člověk vstoupí někam, kde si předtím nadefinuje urřitou přesnou kombinaci b=esek. Jinými slovy přijdu do divadla a nastavim si, že tady chci aby se ztišil telefon, příště když sem přijdu, tak se o nic nemusím starat telefon se ztiší. Tomuhle prográmku se tedy říká miniGPS.
Zcela jistě jsou nějaká PDAčka kombinovaná s GPS prostřednictvím karty která to umožňuje, hledal bych zda různé zařízení má jednoduše podporu těchto gps karet. U telefonů pokud se nejedná o PDA v kombinaci s telefounem, bych této vymoženosti nevěřil.
Prý se na tom pracuje, aby telefon měl vestavěné GPS (komunikaci s družicí), ale zatím o žádném nevím, že by takový outdoorový telefon byl. |
Takže existuje.
Minimálně Siemens SXG-75. Není to outdoor, ale má GPS. _________________ -> Jdoucí na smrt tě zdraví <-
Kariéra: C10->Azalis238->M35->M35->M65(fw.50)+lampička->SXG75+RSMMC-512MB+RSMMC-1024MB-> HTC Artemis_wm6+2GB |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Lakva pisatel

Založen: 27. 01. 2006 Příspěvky: 256 Bydliště: Karlovy Vary (50°14.285'N, 12°52.556'E)
661.00 SMM
|
Zaslal: út březen 21, 2006 6:13 pm Předmět: |
|
|
davexxxx napsal: | četl sis někdy obsah patche miniGPS?? je to uplne to same... podle BTS si muzes nastavit tmo soubor... |
To jo... problém je jen v tom, že patch miniGPS se orientuje podle jediné BTS - té, která ho právě obsluhuje. Ostatních 6 směle ignoruje (pokud jsem něco přehlédl a kecám, tak mě prosím opravte).
V důsledku toho doma můžu bejt napíchlej na 3 různá místa (celkem asi 8 antén s různými IDy) a v práci taky asi 3 místa. Bohužel se 2 z nich kryjí a mezi těmi je i to, které mě obsluhuje 95% času. Takže i kdybych chtěl, tenhle patch je pro nějaké rozumné přepínání profilů nepoužitelnej.
Podobně je to i s přesnější orientací, protože moderní telefony, jak jsem tak vypozoroval, dávají přednost BTS na 1.8 GHz, a drží se jich, i když mají v okolí 4 bližší a silnější BTS na 900 MHz
Teprve v okamžiku, kdy by se daly měnit profily podle aktivní BTS a ještě i těch sousedních, by to mělo nějakej význam pro přepínání. Kdyby se ty sousední (aspoň 3 z nich) vypisovaly, dalo by se bez velké námahy pomocí mapy odhadnout kde jsem (s přesností asi 1-2 km ve městě).
Možná proto má současný patch miniGPS číslo verze 0.8, které naznačuje, že mu ještě nějaké něco chybí. Jakkoli je to už teď moc pěkná hračka a s trochou snahy nebo ve specifických podmínkách může být NESMÍRNĚ užitečný.
Pokud by ho někdo uměl upravit, aby se vypisovaly TMO soubory i těch sousedních BTS, tak to prosím udělejte, protože by z toho mělo radost asi dost lidí... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
busch čestný člen

Založen: 29. 02. 2004 Příspěvky: 2675 Bydliště: Praha & Olomouc
27.84 SMM
|
Zaslal: út březen 21, 2006 6:25 pm Předmět: |
|
|
Lakva napsal: |
...Podobně je to i s přesnější orientací, protože moderní telefony, jak jsem tak vypozoroval, dávají přednost BTS na 1.8 GHz, a drží se jich, i když mají v okolí 4 bližší a silnější BTS na 900 MHz...
|
Tohle je zaležitost nastavení sítě, ne jestli je mobil moderní nebo vykopávka. OS např. preferuje 1800MHz buňky v idle módu, ET+T-Mo (ted už nevim jestli oba nebo jenom jeden z nich) 900 MHz  _________________ Stav dobytka oproti minulému roku nezměněn. Méně krav, ale zato více volů. Také sviní je letos dost.
Nokia 6234, Ericsson T65 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jerry badatel

19.28 SMM
|
Zaslal: út březen 21, 2006 7:30 pm Předmět: |
|
|
Tak mam pocit, ze budu jediny, kdo odpovi k tematu.
Ano, z S65 se jde "pripojit" k BT GPS modulu, mam sice SK65 ale nedavno jsem to zkousel i na S65 a funguje to. Myslim, ze by melo fungovat i spojeni pres seriovy kabel s GPS, ktera ma RS232, ale ten kabel by sis musel zrejme ubastlit. Variantu kabelu jsem zatim resil ciste teoreticky, ale tam by nemel byt problem pouzivat u libovolneho x65.
Jina vec ovsem je, co s tou GPS budes delat? Nevim o zadnem programu, ktery by siemens x65 podporoval. Mne to nevadi, nebot vyvijim vlastni, ale jeste je na tom moc prace a vzhledem k cene map to nebude zrovna zadarmo.
Jinak s vyberem GPS modulu je to trosku problem. Mam pujcene dva (GPS BT77 a GPS BT74R) a zatimco s 74R moje aplikace funguje az do vybiti baterie (cca 12 hodin), tak s tou druhou 77 mi BT spojeni pada a to tak, ze uplne. Zrejme nejaka chyba ve firmware SK65, protoze obcas sice lze spojeni navazat, ale vetsinou se zablokuje cele bluetooth a az do noveho zapnuti telefonu uz BT spojeni nefunguje. Navic ve 30% pripadu telefon zkolabuje = vypne se nebo zasekne, takze delka spojeni je 10 az 90 minut. Pritom s pocitacem funguji obe GPS dobre a podle parametru vyrobce se BT komunikace nelisi.
PS: Pokud by to melo vyznam, asi bych mohl poskytnout aplikaci, ktera navaze spojeni s GPS a pak textove zobrazuje prijate informace. I kdyz podobnou aplikaci mozna najdes i na internetu. Smysl ma stejne az aplikace, ktera zobrazuje mapy a ty mi nejdriv musi nekdo koupit, protoze jsou silene drahe..... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Lakva pisatel

Založen: 27. 01. 2006 Příspěvky: 256 Bydliště: Karlovy Vary (50°14.285'N, 12°52.556'E)
661.00 SMM
|
Zaslal: út březen 21, 2006 8:04 pm Předmět: |
|
|
No, možná by se dala použít ta aplikace, jak na ní odkázal Sidbin. Za kolik a kde se ty moduly dají splašit? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jerry badatel

19.28 SMM
|
Zaslal: út březen 21, 2006 8:20 pm Předmět: |
|
|
Na stranky Wayviewer se jeste mrknu, kdyz jsem to cetl, tak jsem to zamenil s wayfinder, coz je uplne jiny produkt...
Ty moduly se daji koupit ruzne, vetsinou je maji v nabidce firmy, ktere prodavaji mobilni telefony. Cena za BT GPS se v CR pohybuje mezi 2.5 az 3.5 tisic (vyssi nabidky uz vazne neberu), mozna najdes i levnejsi. Modul na seriovy kabel by mohl vyjit o polovinu levnejsi, ale myslim, ze kabel by sis musel vyrobit a nevim zda nekdo zkousel S65 a GPS propojit pres RS232.
Ja zatim zkousel jen pres bluetooth.
Tak koukam, ze wayviewer nabizi gpsview, coz dela asi tototez co zatim umi muj programek.
Wayviewer podle popisu potrebuje k priprave trasy nejaky microsofti mapy, coz nemam, takze pro me asi nema smysl to zkouset. Kazdopadne podle toho popisu by to na siemensech x65 chodit melo. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
sidbin táta fóra

Založen: 12. 11. 2004 Příspěvky: 1193 Bydliště: jižní morava
7892.64 SMM
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jerry badatel

19.28 SMM
|
Zaslal: út březen 21, 2006 8:41 pm Předmět: |
|
|
Tak jsem zkusil GpsViewer a chova se stejne jako muj programek, proste dekoduje zpravy Gps a zobrazuje je. Pokud nekomu staci znat souradnice, tak urcite dostatecna aplikace, na SK65 funkcni.
Jejich LocViewer se porad nekam pripojoval a nikdy nic nestahl, zrejme je nutne zaplatit si ucet na Esri.com.  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Lakva pisatel

661.00 SMM
|
Zaslal: út březen 21, 2006 9:11 pm Předmět: |
|
|
Jerry napsal: | Jejich LocViewer se porad nekam pripojoval a nikdy nic nestahl, zrejme je nutne zaplatit si ucet na Esri.com.  |
Mysklím, že by to měl bejt "free user account for the ESRI™ ArcWeb Services™", tedy snad zdarma...
Ale teď bohužel nemám čas to zkoumat.
Taky v sekci support píšou o propojování GPS modulů a founů přes kabel (což by se mi líbilo víc, modrozub dost žere baterku), ale to jsem zatím taky jen prolít... mám teď moc práce  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru Můžeš k příspěvkům připojovat soubory Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory
|