View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
JohnnyB kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Sat Sep 11, 2004 3:14 pm Post subject: Nabíječka Siemens S55 |
|
|
Chtěl bych se zeptat jestli máteněkdo zkkušenosti: Na nabíječce k S55 je napsáno 5V. Ale po změření (upozorňuju že kvalitním) voltmetrem mi to na Siemens konektoru nabíječky ukazuje přes 8V. Takže jsou tři možnosti, buď dělám něco blbě, nebo mám divnou nabíječku, nebo je to normální a jde o to, že napětí o tolik klesne při zatížení, ale to by byl sakra měkkej zdroj. Tak nevím, víte někdo jak to je??????? |
|
Back to top |
|
 |
JARO všeználek

4261.00 SMM
|
Posted: Sat Sep 11, 2004 4:58 pm Post subject: |
|
|
Všechno děláš dobře, všechno je v pořádku. Zkoušel jsem to taky měřit, je to fakt měkký zdroj, napětí pod zatížením značně poklesne. _________________ Skeptik má velkou výhodu – nic horšího než očekával, už ho nemůže potkat. |
|
Back to top |
|
 |
CX65 začátečník

61.00 SMM
|
Posted: Sun Sep 12, 2004 8:33 am Post subject: |
|
|
JARO wrote: | Všechno děláš dobře, všechno je v pořádku. Zkoušel jsem to taky měřit, je to fakt měkký zdroj, napětí pod zatížením značně poklesne. |
Je to presně tak  _________________
Alcatel OT -> Siemens C25 -> Siemens C35i -> Siemens S45 -> Sony Ericsson T610 -> Siemens CX65 |
|
Back to top |
|
 |
JohnnyB kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Tue Sep 14, 2004 2:19 pm Post subject: |
|
|
JARO wrote: | Všechno děláš dobře, všechno je v pořádku. Zkoušel jsem to taky měřit, je to fakt měkký zdroj, napětí pod zatížením značně poklesne. |
No tak to vazne koukam, nevis jestli takhle jsou na tom vsechny telefony, nebo "namekklej" je jenom Siemens? Dokonce se i divim jak muzou na etiketu napsat 5V (myslim toho zdroje). Ale je fakt ze z elektra uz jsem trosku vypadnul a nepamatuju si, jestli napeti se ma udavat pri jmenovitem zatizeni nebo pri zadnem...... |
|
Back to top |
|
 |
CX65 začátečník

61.00 SMM
|
Posted: Tue Sep 14, 2004 4:21 pm Post subject: |
|
|
JohnnyB wrote: | JARO wrote: | Všechno děláš dobře, všechno je v pořádku. Zkoušel jsem to taky měřit, je to fakt měkký zdroj, napětí pod zatížením značně poklesne. |
No tak to vazne koukam, nevis jestli takhle jsou na tom vsechny telefony, nebo "namekklej" je jenom Siemens? Dokonce se i divim jak muzou na etiketu napsat 5V (myslim toho zdroje). Ale je fakt ze z elektra uz jsem trosku vypadnul a nepamatuju si, jestli napeti se ma udavat pri jmenovitem zatizeni nebo pri zadnem...... |
Takhle to maji urcite vsichni vyrobci, je pro ne mnohem levnejsi a vyrobne mnohem jednodusi nez delat stabilizaci zdroje ... _________________
Alcatel OT -> Siemens C25 -> Siemens C35i -> Siemens S45 -> Sony Ericsson T610 -> Siemens CX65 |
|
Back to top |
|
 |
JARO všeználek

4261.00 SMM
|
Posted: Tue Sep 14, 2004 9:52 pm Post subject: |
|
|
CX65 wrote: | JohnnyB wrote: | JARO wrote: | Všechno děláš dobře, všechno je v pořádku. Zkoušel jsem to taky měřit, je to fakt měkký zdroj, napětí pod zatížením značně poklesne. |
Takhle to maji urcite vsichni vyrobci, je pro ne mnohem levnejsi a vyrobne mnohem jednodusi nez delat stabilizaci zdroje ... |
Např. u nokií (zejména starších) je zdroj výrazně tvrdší, napětí klesá jen mírně. Orientačně tvrdost zdroje poznáš podle velikosti. Zpravidla obrovské trafo je i napěťově stabilní. _________________ Skeptik má velkou výhodu – nic horšího než očekával, už ho nemůže potkat. |
|
Back to top |
|
 |
JARO všeználek

4261.00 SMM
|
Posted: Tue Sep 14, 2004 9:52 pm Post subject: |
|
|
CX65 wrote: | JohnnyB wrote: | JARO wrote: | Všechno děláš dobře, všechno je v pořádku. Zkoušel jsem to taky měřit, je to fakt měkký zdroj, napětí pod zatížením značně poklesne. |
Takhle to maji urcite vsichni vyrobci, je pro ne mnohem levnejsi a vyrobne mnohem jednodusi nez delat stabilizaci zdroje ... |
Např. u nokií (zejména starších) je zdroj výrazně tvrdší, napětí klesá jen mírně. Orientačně tvrdost zdroje poznáš podle velikosti. Zpravidla obrovské trafo je i napěťově stabilní. _________________ Skeptik má velkou výhodu – nic horšího než očekával, už ho nemůže potkat. |
|
Back to top |
|
 |
JARO všeználek

4261.00 SMM
|
Posted: Tue Sep 14, 2004 9:53 pm Post subject: |
|
|
JohnnyB wrote: | JARO wrote: | Všechno děláš dobře, všechno je v pořádku. Zkoušel jsem to taky měřit, je to fakt měkký zdroj, napětí pod zatížením značně poklesne. |
|
Back to top |
|
 |
JARO všeználek

4261.00 SMM
|
Posted: Tue Sep 14, 2004 9:55 pm Post subject: |
|
|
Nějak mi blbne připojení, poslal jsem to omylem 2x. Sorry _________________ Skeptik má velkou výhodu – nic horšího než očekával, už ho nemůže potkat. |
|
Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|