View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
ccd98 táta fóra

8031.04 SMM
|
Posted: Tue Feb 14, 2006 6:50 pm Post subject: Přejetá C75 - mrkněte na fotky - co s ní dál? |
|
|
Dneska jsem měl parádní pech. Jako po tisící jsem nastoupil do autobusu a jel do města. Co se však nestalo, když jsem se za hodinku vrátil: na zastávce ke mně běží brácha s mojí C75 v pouzdře. "Máš mobil v p*deli!", křičí a já nic nechápu (poté, co jsem se usadil do busu jsem mimovolně prohmátl kapsu a zjistil, že mobila nemám, ale nepřičítal jsem tomu nějaký zvláštní význam - domníval jsem se, že jsem ho nechal na botníku jako vždycky, když hodně chvátám). Pak jsem se dozvěděl, že pouzdro s mojí C75 našel kamarád u silnice a dal ho bráchovi . Už jsem viděl světlo na konci tunelu a bílou nokii (teda rakev). Nekecám. Jako v mrákotách jsem se jal sečítat škody. Brácha taky nekecal. Displej je v háji. Co mě zaujalo bylo, že není prasklé sklíčko - ani nijak vyboulené, veškeré slícování sedí přesně tak, jak jsem ho na své C75 ještě včera obdivoval . Klávesnice taky bez nejmenší změny jak ve vzhledu, tak v chování; lak absolutně neporušen. Při pohledu lehce zboku mi ale něco nesedělo. Jasně, velice mírné ohnutí. Nevím, co se s mou C75 dělo; po příjezdu brácha podává pouze kusé a rozporuplné informace, stejně tak kamarád, který ji našel. Ohnutí by značilo, že jí cosi přejelo, ale pouzdro bylo prý skoro čisté.
Dost bylo spekulací a rvaní si vlasů za něco, co jsem nezpůsobil. Ptám se vás, báječných mužů s telefony siemens, co by se mělo v takovém případě dělat. Aby mě nějaký kolemjdoucí s jedním příspěvkem (takoví jsou hned po zákeřných důchodkyních na zastávce autobusu nejhorší) hned neseřval, že nemám vlastní názor, uvádím svoje 2 solutions. 1.: na 80% to vidím na opravu displeje (určitě ne záruční ), s tím nepatrně ergonomičtějším designem se smířím. 2.: 20%, o dost odvážnější myšlenka - C75 se zbavím a budu používat starou MT50 a až se zadaří, půjdu do "Sexy Jane" (odpusťte mi tu kacířskou myšlenku, ale 2.500 CZK by z toho šlo vyždímat, kdyby se našel kupec, který by si disp. opravil; nebo to snad mám hodit Krokodýlům jako "náhradní díl"?). Tak co myslíte? C75 byla čtyři měsíce stará...
Přikládám pár fotek
Zezhora
Pravý bok - prohnutí I
Levý bok - prohnutí II
Displej - vypnutý
Čistá zadní plocha
Slícování vepředu neporušeno _________________ S LXXV
Last edited by ccd98 on Wed Apr 12, 2006 7:27 pm; edited 1 time in total |
|
Back to top |
|
 |
HenX táta fóra

Joined: 09 Oct 2004 Posts: 1172 Location: Český Těšín Telefon:Siemens C75
7861.00 SMM
|
Posted: Tue Feb 14, 2006 6:58 pm Post subject: |
|
|
no ja to vidim taky jen na vadu displejemale byt teboz tak telefon rozeberu at tam nedavas novy displej zbytecne,podle toho co vidim to nevypada tak zle,ale muzu se mylit,nevidim totiz zk. desku moje rada:rozeber a podivej co je nejak zlomene _________________
***Sony Ericsson K750i*** The best mobile!!! |
|
Back to top |
|
 |
ccd98 táta fóra

8031.04 SMM
|
Posted: Tue Feb 14, 2006 11:09 pm Post subject: |
|
|
HenX wrote: | no ja to vidim taky jen na vadu displejemale byt teboz tak telefon rozeberu at tam nedavas novy displej zbytecne,podle toho co vidim to nevypada tak zle,ale muzu se mylit,nevidim totiz zk. desku moje rada:rozeber a podivej co je nejak zlomene |
OK, zejtra se na to se šroubováčkem mrknu. Teď mě ale docela znervózněla jedna věc - jen tak ze zvyku jsem udělal na svý bouraný C75 zálohu FF a Smelter z ní pak nemohl načíst Filesystem... asi ve 4/5 progressbaru hodil hlášku "Error 9: Subscript out of range!" a po kliknutí na OK se ukončil . Doufám ale, že je to snad na 99% tím, že tam mám skoro 10.000 tmo souborů pro mini-gps
Mno... náhradní displej na ME75 (C75 jsem nenašel, ale snad jsou stejný ) stojí 892,50 Kč. Je výměna aspoň relativně jednoduchá? Opravdu totiž věřím tomu, že to odnesl jen ten displej... _________________ S LXXV |
|
Back to top |
|
 |
Krokodýl čestný člen

14921.78 SMM
|
Posted: Wed Feb 15, 2006 8:15 am Post subject: |
|
|
Výměna je celkem jednoduchá, hlavně si kup šroubovákt TORX č.5 ať si nepočiniíš šrouby, špatně by jsi se do něj potom dostával. _________________ Zálohovat, zálohovat, zálohovat!!!
Siemense / historie
M35i > ME45i > M55 > M65 + SX1 /už ne :-(/ > M55 > CX70 + S65repase> S75
WinMobile
"`XDA` Orbit2" --> HTC Touch Cruise ---> HTC Diamond 2, WM6.1, SDHC 8GB .... |
|
Back to top |
|
 |
Antol29 začátečník

61.00 SMM
|
Posted: Fri Apr 07, 2006 7:07 pm Post subject: |
|
|
zajímavý...na to že ho něco (údajně) přejelo vypadá až podezřele dobře  _________________
Siemens C75 | Firefox rulez! | IE SUX!!! |
|
Back to top |
|
 |
ccd98 táta fóra

8031.04 SMM
|
Posted: Fri Apr 07, 2006 7:18 pm Post subject: |
|
|
Tohle není žádný fakt, to se opravdu stalo, soudruzi! Protože tímhle topicem už začali mlít červi, chce to něco pozitivního na závěr: C75 s displejem s ME75 dodnes skvěle funguje.  _________________ S LXXV |
|
Back to top |
|
 |
Krokodýl čestný člen

14921.78 SMM
|
Posted: Sat Apr 08, 2006 9:27 am Post subject: |
|
|
No skvělé. Bodejď by tro nefungovalo ME75 = odolný C75. _________________ Zálohovat, zálohovat, zálohovat!!!
Siemense / historie
M35i > ME45i > M55 > M65 + SX1 /už ne :-(/ > M55 > CX70 + S65repase> S75
WinMobile
"`XDA` Orbit2" --> HTC Touch Cruise ---> HTC Diamond 2, WM6.1, SDHC 8GB .... |
|
Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|