View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
JayDeeSq začátečník

Joined: 24 Aug 2004 Posts: 35 Location: The Village Pulečný,Czech Republic
61.00 SMM
|
Posted: Sun Apr 09, 2006 1:23 am Post subject: Nabíjení z USB |
|
|
jde nějako udělat nabíjení přímo z USB?já sám sem si dělal kabel dca 540 ale mam to jen občasně na data tak sem to nechtěl nabíjecí ale při výrobě mě to nedalo a zkusil se zapojit i +5V a mobil spustil nabíjení tak sem to zase odpájel,ale jeden známej má kabel koupenej-tváří se jako DCA 540 ale měl krabičku v ní pár odporů a tranzisotor,v domění že to jednoduše vyhodím udělám z toho dca 540 spojenou přímo jako mám já ale hodím mu tam i nabíjení (využívá gprs) sem všechno proved ale mobil to nenabijí a teď už nenabíjí ani ten můj kabel když tam připojím +5V.De to nějak jednoduše udělat aby to nabíjelo z USB?Nebo to že mi to tenkrát spustilo nabíjení byla čistá náhoda kdy sem se zrovna trefil do správnýho napětí baterky který vyhovalo tomu co de z usb? _________________ C60 FW27 4.14MB CZ+SK T9 + 31patchu ---> C75 FW 22 zatim neptatchuju
 |
|
Back to top |
|
 |
JayDeeSq začátečník

61.00 SMM
|
Posted: Tue Apr 11, 2006 11:37 pm Post subject: |
|
|
nikdo neporadí  _________________ C60 FW27 4.14MB CZ+SK T9 + 31patchu ---> C75 FW 22 zatim neptatchuju
 |
|
Back to top |
|
 |
jahha začátečník

61.00 SMM
|
Posted: Wed Apr 12, 2006 6:59 am Post subject: |
|
|
No pokud připojíš +5V z USB na první pin a zem na druhý pin bude ti to nabíjet. Ale dávej bacha na přiletování,jeden kabel jsem tak odrovnal když sem tam měl studený spoje(odvýrobce,jakýsi neorig) a pak mi to odpadalo. Bohužel nemám mikropájku a i tak na ty malý piny se to blbě pájí. |
|
Back to top |
|
 |
JayDeeSq začátečník

61.00 SMM
|
Posted: Thu Apr 13, 2006 12:50 pm Post subject: |
|
|
jahha wrote: | No pokud připojíš +5V z USB na první pin a zem na druhý pin bude ti to nabíjet. Ale dávej bacha na přiletování,jeden kabel jsem tak odrovnal když sem tam měl studený spoje(odvýrobce,jakýsi neorig) a pak mi to odpadalo. Bohužel nemám mikropájku a i tak na ty malý piny se to blbě pájí. |
no mě už to právě nenabíjí zkoušel sem to na třech pc dvou kabelech a třech mobilech a ani jeden ale jestli to má určo nabíjet tak budu laborovat dál ale co sem koukal na foru názory sou různý _________________ C60 FW27 4.14MB CZ+SK T9 + 31patchu ---> C75 FW 22 zatim neptatchuju
 |
|
Back to top |
|
 |
Moucha čestný člen

Joined: 25 Jan 2006 Posts: 2125 Location: C. Budejovice Telefon: HTC Hero
60.08 SMM
|
Posted: Fri Jun 02, 2006 5:22 pm Post subject: |
|
|
Jo jde dobitet mel sem teda u kabelu na to softik kterej je vcelku na ho**o ale je tam prave aplikace na dobijeni pres USB kabel |
|
Back to top |
|
 |
yaqwsx táta fóra

Joined: 12 Dec 2005 Posts: 1027 Location: Takové městečko nedaleko Kroměříže
209083.66 SMM
|
Posted: Fri Jun 02, 2006 5:32 pm Post subject: |
|
|
a jak se menovala,nemoh bys dat link? _________________ Děda vševěda, bůh(neplést s Bůh) == Google......
JFGI - Just Fuckin' Google It
http://www.fuckinggoogleit.com/ |
|
Back to top |
|
 |
Moucha čestný člen

60.08 SMM
|
Posted: Fri Jun 02, 2006 5:35 pm Post subject: |
|
|
No link nevim protoze ja ho mam na CD a jmenuje se to nejak jako CX65-M65 USB-Handset Manager ale na tom byli i ovladace aby to simulovalo COM port a kabel mam DCA-510 |
|
Back to top |
|
 |
Krokodýl čestný člen

14921.78 SMM
|
Posted: Sat Jun 03, 2006 7:56 am Post subject: |
|
|
Motáte pánové dvě věci dokupy. Kabel DCA540 je čistě USB kabel (tzn. pouze prodrátované dva konektory bez eletktroniky , maximálně jsou dva odpory v konektoru pro telefon pro detekci).
Ta aplikace ( Charger, program USB-Handset Manager je obdoba Simoco apod. ) je určena pro kabely MA (mobile action) s písmenem P na konci např. MA8730P. Který má v sobě elektroniku a aplikace vyšle povel elektronice v kabelu, aby propouštěla nabíjení. Takže ta ti s žádným jiným kabelem prostě fungovat nebude. _________________ Zálohovat, zálohovat, zálohovat!!!
Siemense / historie
M35i > ME45i > M55 > M65 + SX1 /už ne :-(/ > M55 > CX70 + S65repase> S75
WinMobile
"`XDA` Orbit2" --> HTC Touch Cruise ---> HTC Diamond 2, WM6.1, SDHC 8GB .... |
|
Back to top |
|
 |
Moucha čestný člen

60.08 SMM
|
Posted: Sat Jun 03, 2006 9:19 am Post subject: |
|
|
No konecne to nekdo poradne vysvetlil |
|
Back to top |
|
 |
wojnar (člen klubu SM) badatel

0.24 SMM
|
Posted: Wed Jun 28, 2006 12:00 pm Post subject: |
|
|
Krokodýl wrote: | Motáte pánové dvě věci dokupy. Kabel DCA540 je čistě USB kabel (tzn. pouze prodrátované dva konektory bez eletktroniky , maximálně jsou dva odpory v konektoru pro telefon pro detekci).
Ta aplikace ( Charger, program USB-Handset Manager je obdoba Simoco apod. ) je určena pro kabely MA (mobile action) s písmenem P na konci např. MA8730P. Který má v sobě elektroniku a aplikace vyšle povel elektronice v kabelu, aby propouštěla nabíjení. Takže ta ti s žádným jiným kabelem prostě fungovat nebude. |
Ještě bych to upřesnil:
5V z USB bude, si myslím málo na to aby to spustilo nabíjení.
V DCA510 bude krom jiného měnič napětí, který vyrobí z těch 5V něco kolem 8-10V a to pak může nabíjet.
Při pátrání čehokoliv o kabelech jsem tu narazil na fórum, kde byl odkaz na schéma USB kabelu, údajně něco jako DCA510, ale to je jedno, a krom elektroniky samotného kabelu, tam byl i MAX232, který je tady použit pouze jako měnič na cca 10V.
Kdo se orientuje: na pin 10 jde signál z elektroniky kabelu, vlastě povel nabíjej/nenabíjej a z pinu 7 (což je u klasické kabelu na sér. port, OUT do COMu) je veden spoj na pin č.1 telefonu _________________ N3210 -> Sie MT50 -> SE T630 -> Sie ME75, fw22 + DCA 500 - home made -> SE C702 -> HTC Desire |
|
Back to top |
|
 |
|