View previous topic :: View next topic |
Jak rychle ztratí váš foun (řady x65/75 s Lithiovkou) první "čárku" z baterie? |
Dřív při nabíjení nabíječkou |
|
37% |
[ 6 ] |
Dřív při nabíjení z USB |
|
18% |
[ 3 ] |
U obou stejně |
|
12% |
[ 2 ] |
Nemám tuchy, nevšiml(a) jsem si |
|
31% |
[ 5 ] |
|
Total Votes : 16 |
|
Author |
Message |
Lakva pisatel

Joined: 27 Jan 2006 Posts: 256 Location: Karlovy Vary (50°14.285'N, 12°52.556'E)
661.00 SMM
|
Posted: Sat May 06, 2006 10:49 pm Post subject: Zvláštní chování baterie |
|
|
Podivnost je následující:
Dám M75 nabíjet o půlnoci na nabíječku (baterka i nabíječka orig, od ledna) a ráno v 7 když vstávám, extrainfo ukazuje 90 nebo 85%. Asi se to nabije a do rána zase něco ztratí...
Jenže! Když mobil hodím v 10 večer na kabel (neorig DCA-510), je v 11 nabitý, a ještě i ráno to ukazuje 100%
Mobil je v obou případech přes noc zapnutý a na stejném místě.
Dělá vám to taky? Čím by to mohlo být?
Moje hypotéza je, že při použití nabíječky řídíci obvod detekuje cílové napětí a nabíjení ukončí, ale protože se nabíjí vysokým proudem, náboj v baterce se nestihne "rovnoměrně rozmístit" (píšu v uvozovkách, protože je to moje laická představa... Fyzikálně je to možná kravina...). Když se konečně rozmístí, je napětí opět nižší a klidně by se tam dalo ještě něco "přibít", ale nabíjecí obvod znovu nespustí, dokud se napětí nedostane pod nějakou (asi dost nízkou) hranici...
Při nabíjení z USB jde energie do baterky pomaleji a stačí se tam srovnat - takže se ve výsledku nabije mnohem víc...
Nevím, asi je to ptákovina... ale pak by mě zajímalo, proč to dělá...
A nebo mám pravdu - a pak je ovšem ptákovina dělat nabíječky s tak velkým proudem...
Vaše názory
Děkuji! _________________ Zavádím PX=píp,xcíp
Nokia 5210>M75+SM(fw13+patche)=sqělej foun!!!
IrDA,BT,kabel,MSi FT-200,i-Tec BT GPS
------------
To nejlepší, co může člověk sám pro sebe udělat, je pomáhat ostatním.
-Já vím, že to zní divně. Ale zkuste si to! |
|
Back to top |
|
 |
feErda.cz věrný diskusník

Joined: 23 Jan 2005 Posts: 474 Location: Ostrava Phone: 736604010 96.96 SMM
|
Posted: Tue May 09, 2006 3:48 pm Post subject: Re: Zvláštní chování baterie |
|
|
zajímavá hypotéza:) podle me kdyz zjisti nabijecka ze mobil je na 100% tak proste prestane nabijet (=> ze do rana se stihne trochu vybít), kdezto u kabelu (asi nemá nejake cidlo, kdy pozna ze je baterka full) a proto nabíjí neustále _________________ ericson A1018s>siemens MT50>siemens CT65 fw12>25>43>50> CSL65 fakt šupa:) >>siemens S75 ještě větší šupa xD
240967817, feerda@cetrum.cz, http://feerda.borec.cz |
|
Back to top |
|
 |
Dieg0 siemensmaniak

Joined: 08 Nov 2004 Posts: 2937 Location: SR Lipt. Mikulas Telefon: Siemens C65
19990.28 SMM
|
Posted: Tue May 09, 2006 3:59 pm Post subject: |
|
|
Nabíjačka : štartovací prúd ktorý nakopne nabíjanie je tuším 4V a potom sa nabíja telefón na 3,7V.Keď sa nabije riadiaci obvod nabíjanie zastaví a telefón aj keby mal 10% baterie tak sa nezačne nabíjať.Treba ho znova vypojiť a zapojiť
USB : to isté ako nabíjačka akurát že tam nieje ten riadiaci obvod kery to rozpozna ze je baterka full. _________________ ...odstraneno - prilis velky obrazek... |
|
Back to top |
|
 |
Lakva pisatel

Joined: 27 Jan 2006 Posts: 256 Location: Karlovy Vary (50°14.285'N, 12°52.556'E)
661.00 SMM
|
Posted: Tue May 09, 2006 4:12 pm Post subject: |
|
|
FeErdo, ale já to myslím tak, že i když v 11 večer ten mobil sundám z kabelu a pak už jede na baterku, tak ráno má pořád 100%. Zatím co na nabíječku ho nabodnu o půlnoci a přestože je na ní až do rána, má v 7 už jen 90%.
Jinak obvod, který řídí nabíjení, je pokud vím v mobilu, ne-li přímo v baterce. Nabíječka i kabel prostě jen dodávají proud...
Nebo ne?
Další zajímavost je, že když napíchnu mobil na nabíječku, tak se rozsvítí displej. Když na kabel, jen se změní ikona baterie, ale displej zůstane zhasnutý.
Nebo to tak dělá jen mě???  _________________ Zavádím PX=píp,xcíp
Nokia 5210>M75+SM(fw13+patche)=sqělej foun!!!
IrDA,BT,kabel,MSi FT-200,i-Tec BT GPS
------------
To nejlepší, co může člověk sám pro sebe udělat, je pomáhat ostatním.
-Já vím, že to zní divně. Ale zkuste si to! |
|
Back to top |
|
 |
jenda^^ čestný člen

14937.90 SMM
|
Posted: Tue May 09, 2006 4:27 pm Post subject: |
|
|
Když jsem měl C65 s fw myslím 08, tak jsem připojil na nabíječku a telefon svítil dokud jsem ho neodpojil
Taky se mi rozsvítí když připojim na nabíječku ale na kabelu ne.. (btw stává se mi, že když je připojenej na kabelu a přijde mi sms, tak se začne točit ten vibrační motůrek, asi tak 3 vteřiny nepřerušovaně)
A podle USB jsem to fakt nekontroloval, ale není nic neobvyklýho, že se ráno probudim s 90% (normální nabíječka) _________________ Teď mám: Nexus S
Som vlastnil: HTC Touch Pro2, HTC Kaiser, HTC Vox, Siemens M75, Siemens A/C55, Siemens C65, Siemens MT50
Pojďte pokecat na VySemNesmíte.cz a neupejpejte se Máme novou verzi webu. |
|
Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|