clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
SiemensMania has a brand new forum
  SiemensMania    Fórum

Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
:: Zobrazit téma - c65 totálně mimo provoz(v hajzlu)

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Skupiny uživatelůSkupiny uživatelů   NastaveníNastavení   ChatChat   Přihlásit, pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit, pro kontrolu soukromých zpráv 
 BankaBanka   LoterieLoterie   Obchody uživatelůObchody uživatelů   Obchodní důmObchodní dům 

c65 totálně mimo provoz(v hajzlu)
Jdi na stránku 1, 2  Další

Odpovědět na téma    Obsah fóra -> Řada x65, x70
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Tyristor_
badatel
badatel

315.18 SMM
PříspěvekZaslal: st leden 04, 2006 1:48 pm    Předmět: c65 totálně mimo provoz(v hajzlu) Odpovědět s citátem

Povím Vám pohádku se špatným koncem. Před půl rokem jsem si c65 vymáchal ve sněhu a vypadly mi klávesy 2,4,5,6 a červenej telefon, i když se dokázal zapnout. Odnes jsem ho dop servisu a tam mi řekli, že opravit to lze jen výměnou přední desky(za 7000 Kč Embarassed ). Na to jsem se vysral, ale stejně chtěli 200 za diagnostiku a přišel jsem o záruku. Nakonec se klávesnice rozjela sama od sebe, s tim , že tu 2 jsem musel pořádně promáčknout. Zhruba po půl roce mi začaly vapadávat klávesy 4,5,6 naprosto bez důvodu a samy se zase vracely do funkce. 2 fungovala stále na silné zmáčknutí. Asi před čtrnácti dny jsem si koupil kabel, že si změním rozložení klávesnice, ale než jsem jel na hory, stihl jsem jen patchnout bootcore tou JAVA aplikací, co se dává k V-klay. Pak jsem používal foun zase mimo povolený teplotní rozsah a napadalo do něj trocha vloček. Druhý den se mi začal sám od sebe vypínat, ale tomu jsem nepředkládal nějaký význam. Den na to stávkoval při zapnutí, musel jsem strašlivě promáčknout zapínací tlačítko a vypadával tak po čtvrt hodinách. Situace se zhoršila natolik, že se nezapl jinak, než že jsem sundal kryt,a pořádně zmáčkl ten plech přední desky u prostředního pravého šroubu. To fungovalo zhruba tři dny, ale když jsem se pak doma snažil zazálohovat paměť stihl jsem tak jen telefonní seznam. Telefon pak přestal spolupracovat úplně, ale spojil se s V-klayem. Za chvilku ale ani to ne, při zavádění toho druhého binu mi V-klay ohlásí nějakou chybu, něco jako:error COM 7 Loader: Open: No response from ChaosBootkey bin2, přesný znění si nepamatuju. Při zapnutí se stlačením plechu telefonu problikne displej, pípne a displej pomalu zhasíná, jako když se prudce vyndá baterka. Displej jde krátkým zmáčknutím červeného telefonu okamžitě ztmavit do vypnuta(jako, že postupně ta bílá nemizí zleva doprava, ale hned to zhasne). Ke věmu mi ještě vytek sám od sebe pixel nebo víc, prostě mám na displeji černý flek 3x3 mm. S tím už se asi nedá moc dělat, co? Máte někdo nějaký nápad, jak by to šlo spravit? Můžu v tomhle stavu ještě nějak vytáhnout věci z paměti? Dá se třeba nějak spravit ta přední deska, nemoh jsem ji rozebrat. Dík za každou radu. Doufám, že se mi to podaří zpravit, protože jinak bych asi musel na Siemense zanevřít. Sad
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky
Pischkot
pisatel
pisatel

661.00 SMM
PříspěvekZaslal: st leden 04, 2006 2:27 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mam takovej pocit, že tu plechofku můžeš vzít a zkusit jí prodat tak maximálně do sběru. Ale příběh to je krásnej Applause

A nevim, proč bys chtěl zanevřít na siemens, když sis ten telefon vymáchal. Myslim že ať vymácháš jakejkoliv telefon (Kromě siemens řady M a jinejch odolnejch telefonů) tak dopadne stejně, ale dělej jak myslíš. wink

whitewash
táta fóra
táta fóra

0.00 SMM
PříspěvekZaslal: st leden 04, 2006 3:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No vymenit by to islo lenze to by si musel vymenit prakticky vsetko okrem predneho krytu a tlacitiek... Displej - ked hovoris ze ti "vytiekli" pixely - zrejme ti v tej zime zmrzol tekuty krystal a nieco vnutri roztrhol
Dalej doska - zrejme dost zoxidovana podla toho co hovoris s tymi tlacitkami...
Takze sa asi fakt oplati novy telefon z hladiska casu a aj financii - nova doska stoji viac ako cely telefon (ja mam stastie ze mne ked ju menili nezistili ze mi spadol do vody - ale len na 2 sekundy potom som ho vybral - ty si ho tam mal asi trochu dlhsie..., inak by som musel kupovat novy fon...) ked skusis ist na www.inoteska.sk - to je ofic. servis Siemens na Slovensku - a stiahnes si cennik tak tam najdes RF Board - 10 000 Sk

No v kazdom pripade podla toho co pises ti odporucam kupit si telefon rady M (napr. M65)

BEZY
čestný člen
čestný člen

81.16 SMM
PříspěvekZaslal: st leden 04, 2006 3:34 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

zanevřít na Siemens? Proboha zaco? Co popisuješ si si způsobil sám. Pojem oxidace ti nic neříká? Rolling Eyes

http://www.bezysoftware.net

Brew Mobile Commander 2.0
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky
Pischkot
pisatel
pisatel

661.00 SMM
PříspěvekZaslal: st leden 04, 2006 4:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

sem si vzpoměl, mi to trochu připomíná to téma co tu bylo: "M65 je odolný" jak ho ten týpek mrsknul proti zdi vší silou a pak se divil že mu neuznali záruku. Not talking
Tyristor_
badatel
badatel

315.18 SMM
PříspěvekZaslal: st leden 04, 2006 5:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Sory, ale debilní je, je právě ta oxidace. Z čeho je sakra vyrobený? Když nechám mosazný plíšek venku dva roky na dešti, tak má kontakt stále. Nevim, proč ta deska s klávesnicí se nedá rozebrat, aby šla vyčistit. A to člověk nemůže používat mobil v ziměa když sněží? Je to prostě blbý. Ale řekněte mi, můžu nějak zazálohovat paměť? Opakuji, že poškozená je jen ta deska s tlačítky, hlavní je v poho.
Tyristor_
badatel
badatel

315.18 SMM
PříspěvekZaslal: st leden 04, 2006 5:19 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

PS: nemáte někdo schéma klávesnice?
whitewash
táta fóra
táta fóra

0.00 SMM
PříspěvekZaslal: st leden 04, 2006 5:40 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

http://forum.www.siemensmania.cz/smanualy.php Arrow
Skus...

whitewash
táta fóra
táta fóra

0.00 SMM
PříspěvekZaslal: st leden 04, 2006 5:42 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No a k tej zalohe pamati... Kym ti nepojde stlacit cervene tlacitko tak asi nie... Vsetky programy totiz chcu stlacit tlacitko pri spajani... (myslim servisne). No a suborovy explorer telefonu ide len pri zapnutom fone na co potrebujes tiez cervene tlacitko...
Tyristor_
badatel
badatel

315.18 SMM
PříspěvekZaslal: st leden 04, 2006 7:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Co způsobuje ten problém, že to jen blikne? Někdo tu někdy psal, že mu tohle dělal foun po zaseknutí.

PS: Dá se k něčemu využít samotná základní deska?
whitewash
táta fóra
táta fóra

0.00 SMM
PříspěvekZaslal: st leden 04, 2006 7:55 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Oxidacia, poskodeny displej, vselico...
No doska, ak je dobra (co podla mna nie je - oxidacia) sa da pouzit ako rezervny diel, vzhladom na to, ze nova stoji 10 000

Krokodýl
čestný člen
čestný člen

14921.78 SMM
PříspěvekZaslal: st leden 04, 2006 8:16 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tyristor_ napsal:
Co způsobuje ten problém, že to jen blikne? Někdo tu někdy psal, že mu tohle dělal foun po zaseknutí.

PS: Dá se k něčemu využít samotná základní deska?

Vše se dá opravit - teda skoro - a vše se dá využít, případně mě kontaktuj na ICQ či SZ.

WinMobile
"`XDA` Orbit2" --> HTC Touch Cruise ---> HTC Diamond 2, WM6.1, SDHC 8GB ....
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Tyristor_
badatel
badatel

315.18 SMM
PříspěvekZaslal: ne květen 14, 2006 6:07 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Moje pohádka měla nakonec šťastný konec. Našel jsem servis kde dělali i trochu jiné opravy, než jen výměnu desky a tak mi to za pětikilo zpravili. Bohužel mi chlápek, co mi to předával, nedokázal říct, co že mi to tam vlastně vyměnili, ale asi EEPROMku. Takže vstříc lepším zítřkům!
whitewash
táta fóra
táta fóra

0.00 SMM
PříspěvekZaslal: ne květen 14, 2006 8:34 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

"Vymeniť" EEPROM pri HW chybe nestačí. EEPROM je iba malá časť vo flash pamäti kde sú uložené nastavenia atď, takže je to SW záležitosť..
Krokodýl
čestný člen
čestný člen

14921.78 SMM
PříspěvekZaslal: po květen 15, 2006 8:47 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Tady bylo myšleno eeprom jako HW součástka ne číst fullflash.

WinMobile
"`XDA` Orbit2" --> HTC Touch Cruise ---> HTC Diamond 2, WM6.1, SDHC 8GB ....
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Odpovědět na téma    Obsah fóra -> Řada x65, x70 Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

Přejdi na: