View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
jenda^^ čestný člen

14937.90 SMM
|
Posted: Mon Jun 26, 2006 12:23 pm Post subject: „Mrtvá“ baterka (C45) |
|
|
Včera mi kámoš donesl svůj starý C45 s tím, že mu nejde zapnout. Postupným zkoušením jsem došel k tomu, že za to může baterka. (Když jsem na ty kontakty dal baterku z A55, tak se telefon spustil.)
Dočetl jsem se něco o tom, že když se tyhle baterky delší dobu nepoužívají, tak ztrácí svuj náboj a pak se musí nějak oživit. Já jenom nevím jak. Když na telefon připojím nabíječku, chová se jako by v něm nebyla žádná baterka, žádnej symbol nabíjení, zkrátka nic. Kámoš ten telefon nepoužíval asi půl roku. Když jsem zkoušel změřit, jaký napětí by ta baterka ještě měla, tak to ukázalo něco kolem 1V. Tak jsem to nechal v telefonu na nabíječce celý odpoledne a ještě přes noc (18 hodin) a pořád nic. Je ještě nějaká možnost, že tu baterku rozjedu (a jak)??? _________________ Teď mám: Nexus S
Som vlastnil: HTC Touch Pro2, HTC Kaiser, HTC Vox, Siemens M75, Siemens A/C55, Siemens C65, Siemens MT50
Pojďte pokecat na VySemNesmíte.cz a neupejpejte se Máme novou verzi webu. |
|
Back to top |
|
 |
feromero badatel

261.00 SMM
|
Posted: Mon Jun 26, 2006 1:22 pm Post subject: |
|
|
proudovym impulzem, ale chce to naky razovac. nebo tam pripojit trafo s mensim napetim, ktere pusti vyssi proud, tj ma trosku jinak spocitany vystup nez nabijecka.
neni lepsi tu baterku zahodit a za tri kila koupit novou? svyho casu sem taky delal takovy blbosti http://www.wifi-loucka.net/forum/viewtopic.php?t=89 ale pak se stejne ukazalo, ze to nema smysl.
milan |
|
Back to top |
|
 |
jenda^^ čestný člen

14937.90 SMM
|
Posted: Mon Jun 26, 2006 1:31 pm Post subject: |
|
|
Muj telefon to není, je kámošovo a chce si koupit nějakej novej (ten starej ztratil a tohle měl bejt záložní).
Rázovač ani žádný trafa doma nemam.... Holt bude asi muset přežít chvilku bez telefonu. (Tu novou baterku jsem mu taky radil) _________________ Teď mám: Nexus S
Som vlastnil: HTC Touch Pro2, HTC Kaiser, HTC Vox, Siemens M75, Siemens A/C55, Siemens C65, Siemens MT50
|
Back to top |
|
 |
lion rozumbrada

1261.00 SMM
|
Posted: Mon Jun 26, 2006 1:37 pm Post subject: |
|
|
Já jsem nedávno po půl roce oživoval svoji starou C25 a taky nejdřív žádný symboly nabíjení na displej ani jiný známky aktivity. Trvalo mu asi 8 hodin a pak se teprve ukazatele objevily. Ale ty píšeš, žes nabíjel 18 hodin, obávám se že je baterka mrtvá. A nebo nabíječka  _________________ Alcatel OTE > Sie C25 > MT 50 > M55 > SX1 FW15cz + 1 GB MMC plus Transcend + patche |
|
Back to top |
|
 |
jenda^^ čestný člen

14937.90 SMM
|
Posted: Mon Jun 26, 2006 3:06 pm Post subject: |
|
|
Nabíječka je ok, když jsem do telefonu namáčkl tu baterku z A55, tak i nabíjení fungovalo (jen se ta baterka musela dost nepříjemně držet rukou, takže nepoužítelný).
No jo, holt má kámoš smůlu...
Zkusil jsem udělat tohle
Baterka konečně něco dělá. Měřák ukázal 4V, tak jsem to dal do telefonu a ten se zapl a chtěl sim, ale v tu chvíli pípnul a vypnul se, další zapnutí se už jen rozsvítil a hned vypl, tak jsem zapojil nabíječku a telefon začal blikat, rozsvítí se, ukáže že se nabíjí, zhasne, zmizí to. Po chvíli přestalo i tohle...
// asi to dam na chvíli někam na pole na ty dráty, nasadim brejle, zapnu kameru a budu dělat "Clever"
edit: Chvilku jsem to nechal na těch drátkách, pak hodil baterku do mobilu, zastrčil nabíječku a zatim se tváří že nabíjí.  _________________ Teď mám: Nexus S
|
Back to top |
|
 |
feromero badatel

261.00 SMM
|
Posted: Mon Jun 26, 2006 4:53 pm Post subject: |
|
|
to je taky moznost jak tomu dat sok, ale musi se hlidat teplota, protoze telefon si hlida teplotu pomoci termistoru, kterej je v baterce. takze staci tak pet deset minut, pak to nechat chvili stat a pak zkouset v telefonu.
baterku by bylo mozne nabit rovnou z trafa, ale kolem osmdesati procent uz je treba pomaloucku snizovat nabijeci napeti a samozrejme i proud. lithiovky sou nachylne na prebijeni, takze u nich je lepsi delsi nabijeni na nizsich hodnotach.
a pak je samozrejme prasarna ale sam sem to taky dvakrat pouzil u kamose, napojit nabijecku, teda trafo at to nazyvam spravne, primo na telefon na kontakty misto baterky, je to dobre kdyz je telefon pouzivany jako modem. nic se tomu nestane, samozrejme.
milan |
|
Back to top |
|
 |
jenda^^ čestný člen

14937.90 SMM
|
Posted: Mon Jun 26, 2006 5:35 pm Post subject: |
|
|
O tom přehřívání jsem četl. Z topicu odkud mam ten obrázek jsem se dočetl, že to je maximálně na 5 minut.. Já to na něch drátkách nechal tak 2-3 a pak už se nabíjení v telefonu chytilo.
Jo a ta baterka byla NiMH, toho jsem si všiml ale až když jsem sem napsal
No hlavně, že to funguje, kámoš už si to celý odnesl.  _________________ Teď mám: Nexus S
|
Back to top |
|
 |
Krokodýl čestný člen

14921.78 SMM
|
Posted: Tue Jun 27, 2006 8:58 am Post subject: |
|
|
Baterie se dají sehnat mnohem mnohem levněji, samozřejmě není to origoš, a ten by nestál taky ani těch 300,- .
http://www.dilynamobily.cz/shop/kategorie.php?id=59&pageID=3 _________________ Zálohovat, zálohovat, zálohovat!!!
Siemense / historie
M35i > ME45i > M55 > M65 + SX1 /už ne :-(/ > M55 > CX70 + S65repase> S75
WinMobile
"`XDA` Orbit2" --> HTC Touch Cruise ---> HTC Diamond 2, WM6.1, SDHC 8GB .... |
|
Back to top |
|
 |
stano.mania siemensmaniak

Joined: 09 Nov 2004 Posts: 2128 Location: okolie Senca (SK)
14311.82 SMM
Příspěvky na SM: 160,- |
Posted: Tue Jun 27, 2006 9:36 am Post subject: |
|
|
Tiež by som radil radšej novú batériu.
Ak sa oživí tá stará, nebude to spoľahlivé a môže to padať po pár minútach. |
|
Back to top |
|
 |
feromero badatel

261.00 SMM
|
Posted: Thu Jun 29, 2006 11:38 am Post subject: |
|
|
krokodyl: jak sou spolehlive ty baterky?
v tomhle vybiram podle zkusenosti, znacky a ceny, tj od cpa tak kolem 3 stovek, od koracellu kolem 6, jinak asi ne. takze me ty ceny pod stovku spis odrazujou. ale tohle me nadmiru zajima (a hlaven z technologickeho pohledu, ale toje asi trochu mimo).
milan |
|
Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|